maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitiegenoot: parlementariërs NDP verzuimen vaak

Coalitiegenoot: parlementariërs NDP verzuimen vaak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 nov – Het zijn parlementariërs van de Nationale democratische Partij, NDP, die regelmatig wegblijven van vergaderingen. Dit zegt parlementariër Walter Bonjaski van coalitiepartij Abop. Sommige NDP’ers zijn vaker afwezig dan anderen.

Het leidt niet alleen tot ergernis binnen de coalitie. Ook het parlement wordt als het ware in gijzeling gehouden. Het gebrek aan quorum lijkt meer regel dan uitzondering te worden. De coalitie komt maar niet op de voorgeschreven zesentwintig aanwezigen. Toch zijn er op papier zes en twintig parlementariërs. Tot de vaste wegblijvers behoort Rashied Doekhie uit Nickerie. “Hij heeft er een gewoonte van gemaakt”, zegt Bonjaski tegenover Dagblad Suriname.

Het was laatst weer raak toen de coalitie niet verder kwam dan vier en twintig. Die tekenden de presentielijst, terwijl de oppositie met de handen over elkaar stond toe te kijken. Die noemen het bewijzen dat de regering niet op een meerderheid kan rekenen in het parlement. Bonjaski vindt het onterecht als parlementariërs van Abop de piet krijgen toegeschoven. De NDP is de grootste politieke partij binnen de coalitie, dus mag die de hand in eigen boezem steken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Dit zegt parlementariër Walter Bonjaski van coalitiepartij Abop. Sommige NDP’ers zijn vaker afwezig dan anderen. Tot de vaste wegblijvers behoort Rashied Doekhie uit Nickerie. “Hij heeft er een gewoonte van gemaakt”

  Ai zoals Surinam Patriot aangeeft “Hun salaris wordt toch gestort,….Neks no fout!”

  En deze hindostaan gedraagt zich steeds meer als de clown van NDP. Neks no fout.
  Bravo zijn worstel act en Somo zijn oude schoen hebben niet datgene bereikt die ze dachten te hebben bereikt.
  En DDB en Limbo zijn wel de proclameerders die deze armoedzaaier, die zich heeft verrijkt over de ruggen van de werkenden, blijven verdedigen.

  NS heeft nu aangegeven dit de maat vol is. Alleen DOE wil zich en zet zich nog steeds in als gebruiksvoorwerp van deze coalitie tegen beter weten in hopende dat BRAVO en DDM hem in hun armen zullen sluiten (zoals Borger) om zo ook één van de beter betaalden te worden van Suriname.

  En maar strijken en hier tegenover niets stellen zelfs geen minuut kwalitatieve arbeid


  Maak melding
 2. Zo brengt deze DiDiBrie en partij Su tot grotere hoogte. Welke hoogte dan? En deze DiDiBrie en partij NDP willen nog een(niet)regeer termijn van 5 jaar. Ik vraag me af waarvoor. Suries wordt wakker, deze mensen zijn er niet voor jullie. De hele NDP kliek is er niet voor jullie, ding falen alweer. Volk van Su opo joe ai…..weet wat je doet op 25 mei 2015, stem de NDP/ABOP weg, help je zelf laat deze boeven niet terug komen, want ze doen en betekenen toch niets voor jullie als volk en voor Su als land zelf. Ding é loekoe ding srefie. FRONT na a alternatief, want zij bezitten op elk gebied kader(mensen die dat werk zouden kunnen doen). Ga dus voor het FRONT op 25 mei 2015 oeng tak so. Ding boi dies moes gwé tide tide. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 3. Nou Doekhi schande van je hoor, je behoort gewoon met je kont daar te zitten en aanwezig te zijn en niet standaard afwezig te zijn…. dan op een zielige 2 absenten kan er geen quorum worden verleend, volk van Su denk na en zie hoe serieus men omspringt qua regeren van dit land…. kijk verder dan je kleine neus lang is ajb, stem in mei met inzicht en niet als een pubertje die nergens know how bvs heeft….

  Jeugd van Su jullie zijn de internet generatie van Su en alles behalve ‘achterlijk’ jullie weten voldoende om je stem in mei uit te brengen dusdanig dat Su WEL vooruit gaat komen … ipv schuld op schuld maken toch ! Want de rekening krijgen we hoe dan ook gepresenteerd… ik zit er niet op te wachten … maar kijk wat voor regering we hebben, kijk goed.


  Maak melding
 4. @Blaka Djoeka

  “Deze man moet zijn mond houden en nooit meer kritiek op de NDP uiten,anders mag hij rustig in naar zijn kondre terug.”

  Een kenmerk van Democratie is dat een ieder mag zeggen wat hij wil al men enige fatsoensregels in acht neemt.
  Uw reactie is ondemocratisch. laat Doekhie zich verweren met inhoud en coalitie genoot de oren wassen en de mond spoelen met zeep als de heer Bonjaski ongelijk heeft.
  Uw uiting is ondemocratisch, gebrek aan argument en zegt genoeg over het democratische gehalte van de N(D)P.


  Maak melding
 5. Waarom maakt de oppositie er geen gewoonte van?
  Om elke maand een stuk te wijden aan parlementariërs die het minst in het parlement zijn geweest voor o.a. stemmingen.
  Door dit in de krant te vermelden.

  Is er een regel of een wet hoe vaak een parlementariër maandelijks in de kamer aanwezig moet zijn?

  En hun baas Bouta heeft het hiervoor ook vaak gedaan. door niet aanwezig zijn bij stemmingen.
  Dus boontje komt om zijn loontje.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 6. De ”zwarte” pot verwijt de ketel dat hij zwart is.
  Bonjaski jij neemt deel aan dit bananen republiek regering. Jij bent mede verantwoordelijk voor dit fenomen.
  Dus waar heb jij het over

  Tj


  Maak melding
 7. Wat zegt Bonjaski ervan dat zijn partijvoorzitter jonge meisjes als hoeren behandelt op het podium? Een ander prominent lid van de partij (ene Cambiel) zegt zelfs openlijk dat vrouwen hun ‘onderbuik’ zo duur mogelijk moeten verkopen aan mannen. NDP en ABOP moeten de laatsten zijn die kritiek op elkaar hebben, ze zijn beide het meest misdadige en platvloerse dat de Surinaamse politiek ooit heeft voortgebracht.


  Maak melding
 8. @ Henkes
  Ik denk dat je een uitstekend punt hebt aangeghaald over het gedrag van meneer Cambiel. Dat Alice Amafo en minister Belfort niet zijn weggelopen van het podium laat zich raden.


  Maak melding
 9. @ Jojo
  Het is deze Djoeka die jouw baas geholpen heeft om vandaag ongestraft een serie moorden te hebben mogen plegen. Het leed, verdriet, en pijn daargelaten. Een minuut stilte voor Professor Baal Oemrowsing, Humphrey Keerveld, Henry Sajatsing, Bram Behr, Roy Horb en vele anderen. Eens doet de Opperrechter wel uitspraak in deze zaak hoor! No Spang!


  Maak melding
 10. @Eduard Lupson
  Allereerst heb ik geen baas, honden hebben een baas en ik heb een echtgenote.
  Ten tweede heb ik niets met de NDP en ben ik mij bewust dat ook Het NF wel wat schoonheidsfoutjes heeft. Ik doe mee als waarnemer.

  Ten slotte democratie heeft ook nadelen. Je geeft ook de tegenpartij recht van spreken, dat laatste merk ik op gebeurt in de Surinaamse politiek niet of veel te weinig.
  De Surinaamse politiek heeft als kenmerk wij hebben de meerderheid, wij zijn de baas en als je niet met ons bent dan moet je je mond (regelmatig spreekt men van BEK) houden. Dat werkt niet en maakt vijanden.

  Het is zaak dat de mensen met rede en een gezond verstand elkaar gaan opzoeken. Het maakt dan niet uit van welke partij ze zijn.


  Maak melding
 11. @ Jojo
  Sorry voor de omission. De reactive was bedoeld voor Blaka Djoeka. Natuurlijk moeten wij in een democratisch bested word en wederwoord hebben.


  Maak melding
 12. @ Blaka Djoeka
  Shame on you. Lever ook kritiek op de schaamteloze en zeer denigrerende uitspraken van Cambiel in Brokopondo en van de moordenaar, tevens kapitein van Brownsweg, Finisie. Enkele lessen Nederlands en een bezoek aan de tandarts zouden Finisie wel goed doen.


  Maak melding
 13. @ram singh,

  Breek me de bek niet open. De paarse hyena’s komen alleen om geld op te strijken. Deze lui geven niets om suriname. Ze misbruiken hun ambt om rechtsvervolging te ontlopen. Idd neks no fout


  Maak melding
 14. @ Koos
  Komaan man. Fa wang kon’ kon’ sma lek’ joe kan haksi so wang vraag? Deng mang long. Heb je naar de woorden van de Boutist op Beekhuizen geluisterd die van de NDP naar ABOP is overgestapt? Wow, ik ben wel geschrokken van die woorden die uit zijn mond kwamen over DC de Miranda! Denk je echt dat die paarse bende op deze zaken zal reageren? Nooit!!! En daar komen nog van Samson, Dors, Pahlad, en Badrisein Sital!


  Maak melding
 15. Ram Singh

  NDP=njang dringie presierie, dus waarom moeten ze komen opdagen voor werk.
  ———————————————————————————
  En de VHP???
  Vult uitsluitend de ZAKKEN van zij die op hen lijken.
  Nu EET heel Suriname dwars door alle geledingen!!!


  Maak melding
 16. Zijn de oppositieleden die door het volk zijn gekozen als volksvertegenwoordiger dan dood.
  waarvoor zijn ze gekozen en waarvoor worden ze door de staat betaald?


  Maak melding
 17. …….dreiging van Vishnudat dat het gedrag van de oppositie de verkiezingen in gevaar zal brengen. Starnieuws heden.
  de begroting moet namelijk behandeld worden en als dit niet gebeurd kan er waarschijnlijk geen geld naar het verkiezingsbudget en kan dat hele verkiezingsding niet doorgaan en is NDP verplicht door te regeren……..


  Maak melding
 18. ik heb vaker gezegd,dat je deze mensen in die poppenkast per uur moet betalen en per werkdag naar gemaakte uren aanwezig het het poppenkast .

  dan ben je van al dat gezeik af..

  i-am-gold,betaald ook er uur en verder geen gelul..

  in holland heb je ook 0-uren contrakt en je wordt alleen voor de gewerkte uren betaald geen reis kosten vergoeding en geen telefoon kosten..

  tegenwoordig ook geen toeslagen na vijf uur en geen week-end toeslag meer..


  Maak melding
 19. ## Koos
  Waar blijven paraman, milton, sabidirie, robg etc met hun reacties. Vanuit de paarse hoek blijft het angstig stil

  Koos, ze zijn natuurlijk de fladders en a bere in de jungle aan het bereiden en vergeet de Black-label niet!! en vervolgens de kiezers uitmaken voor de domme ezels!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES