Verzoek tot vervolging journalist John van den Heuvel

50

PARAMARIBO, 15 nov – Bij de procureur-generaal ligt een formeel verzoek tot vervolging van journalist John van den Heuvel. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de indiener, advocaat Irwin Kanhai, heeft Van den Heuvel zich schuldig gemaakt aan “vrijheidsbeneming of ontvoering.” Het verzoek is ingediend namens de familie van Nishayad Nabi.

Het jongetje werd vorig jaar Suriname uitgeloosd met behulp van Van den Heuvel. De zaak trok nogal wat aandacht nadat de familie in Suriname alarm sloeg. Nishayad is weg gevoerd door zijn vader die in onmin leeft met de familie van de overleden moeder in Suriname. Volgens advocaat Irwin Kanhai is er sprake van “onttrekking aan het wettelijk gezag van de grootouders.” Van den Heuvel kijkt al tegen een verbod aan van het Surinaamse Openbaar Ministerie.

Waarom precies is niet duidelijk. De journalist zelf gelooft niet dat het verbod te maken heeft met de zaak Nishayad. Hij vermoedt eerder dat er sprake is van een politiek complot. Zijn kritische artikelen zouden president Desiré Bouterse niet lekker zitten. Kanhai, ook advocaat van Bouterse, vindt het Openbaar Ministerie bevoegd tot actie. “Als men vindt dat de man storend is voor de openbare orde en veiligheid, mag het OM maatregelen nemen.”

50 REACTIES

 1. Typies Surinaams, jullie hadden de man met open armen kunnen ontvangen en tussen de boelers in Club Santo kunnen opsluiten. Maar……………………………………………………………………………………


  Maak melding

 2. Tjonge wat een zielige vertoning. “opa en oma” hebben
  (evenals een eventuele advocaat) een jaar lang niets van zich laten horen en nu opeens dit verhaal! wel toevallig dat het dezelfde advocaat is die, en Bouterse en nu de opa en oma “zogenaamd” bijstaat! Het is inderdaad (zoals in een andere posting door iemand aangehaald) een aanslag op het intellect van de mensen (zie ook bezoek Bouterse aan ADEKUS) die niet klakkeloos alles aannemen. Bouterse en aanhang wringen zich in allerlei bochten om kritische benadering, c.q. berichtgeving te ontwijken!


  Maak melding

 3. mijn vraag is,waarom deze advocaat kanhai bouterse zelf niet aan geeft bij het o.m. om te onderzoeken wat hij ddb allemaal uitgehaald heeft in de afgelopen tijd-perk..

  dus als je een recht vaardig mens bent de eed hebt afgelegd om naar eer en geweten te handelen,doe dan je plicht..


  Maak melding

 4. Het gedrag van John van der Heuvel roept wel degelijk nare gevoelens op bij de meeste surinamers en dit betekent wel degelijk storend voor de openbare orde en veiligheid. Nederland moet nu eindelijk een keer beseffen, dat zij niet telkens maar kunnen roepen wat zij van vinden. Ik zou zeggen, laat u uw Ambassadeur eerst onderzoeken hoe het volk denkt over bepaalde zaken, eer u uw mond opentrekt. Als een groot deel van het surinaams volk tevreden is met bepaalde gebeurtenissen, is het in deze heel wijs om zaken los te laten.


  Maak melding

 5. Lijkt me redelijk doorgestoken kaart dit…

  Irwin Kanhai is de advocaat van Bouterse en de heer van den Heuvel wilde een kritisch portret van Bouterse maken…

  Tegelijk is Irwin Kanhai één van de duurste advocaten van Suriname; niet elke “opa en oma” kunnen heb betalen en al helemaal niet voor iets (relatiefs) onschuldigs als de zaak over hun kleinzoon.

  Los daarvan; als je al iemand wil “berechten” in deze zaak (die overigens op het hoogste niveau al is behandeld door de justitie in Nederland; er is dus een precedent aanwezig), dan zou je de vader van de jongen voor de Surinaamse rechter moeten halen;

  Van den Heuvel is een journalist, niet de voogd – en hij heeft in aanvraag van de vader gehandeld… het kind is nu bij de vader, dus het is vreemd dat je een derde partij aanklaagt en de vader zelf ongemoeid laat…


  Maak melding

 6. Lol …. Kan iemand mij vertellen wat de rol is geweest van oma en opa ? Als ik mij niet vergis hebben ze hun kleinzoon willens en wetens weggehouden van zijn vader. In volksmond kun je dit ook
  Ontvoering noemen. Oma en Opa hadden geen wettelijke gezag over dit kind. Feit dat een surinaamse vader opkomt voor zijn kind is toch te prijzen. Waar maak je dat nog mee.

  Surinaamse justitie heeft gefaald op dit dossier en vd Heuvel is de kop van jut. Ipv te bakkeleien kan men beter afspraken maken met nld. Mark my words er zullen meer zaken volgen.


  Maak melding

 7. Tja, als ze die van den Heuvel écht willen berechten, dan ontzeggen ze hem niet de toegang tot het land;

  Hoe kan je de beste man berechten, als hij niet voor de rechter zich kan verantwoorden?

  Als van den Heuvel slim is, stuurt hij nu gewoon een andere reporter die in zijn naam de documentaire over Bouterse maakt; Henny Huisman ofzo, gewoon iemand van onbesproken gedrag 🙂


  Maak melding

 8. Dat de zaak in Nederland op het hoogste niveau is afgehandeld betekend niet dat DAARMEE de kous af is. Dus op naar de volgende.
  Nee, het tafereel heeft zich afgespeeld op SURINAAMS GRONDGEBIED. Begrijpelijk dat Suriname iets probeert terug te doen.

  Hoe zou de Hollander zich voelen wanneer een geslaagde REDDINGSOPERATIE van een Irakees kind had plaatsgevonden op NEDERLANDS GROND GEBIED door een Irakese journalist m.b.v. de Ambassade ??????

  Zou deze Journalist in Nederland op een ” zwarte lijst ” komen te staan of niet ???

  Ik kan mij weliswaar verplaatsen in de vreugde van de vader maar het is hoe dan ook NIET gegaan zoals het hoort. Eerlijk is eerlijk !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Laten we overigens niet vergeten dat Bouterse nu over het hoofd van een onschuldig kind zijn gewin probeert te halen.

  Het belangrijkste is hoe het kind zich voelt en wat voor hem het beste is…

  * Met wie heeft hij een betere band (vader of opa en oma van overleden moeder?).

  * In welk land heeft hij meer kans op een oprechte toekomst?

  * In welke omstandigheden is zijn rust en anonimiteit het best gewaarborgd, etc…

  Dáár heeft de rechter (in Nederland, maar het kind is Nederlands…) een uitspraak over gedaan.

  En nu probeert Bouterse over het lijk van anderen de toegang van een journalist te verbieden, omdat hij niet wil dat hij – zo vlak voor 2015 – te kakken wordt gezet.


  Maak melding

 10. Hugo heeft gelijk. Ik heb het al eerder gezegd dat tigri sabi na sortu bong a e krasi hem gogo. Laat deze held zijn truukje eens in Iran gaan doen. Dat wordt lachen en het leukste zal zijn da de NL regering er geen ene fuck aan zal zullen doen. Ze zullen vd Heuvel eerder aan zijn lot overlaten. Ik ben benieuwd wat BUZA van NL hierover te zeggen heeft. Vd Heuvel heeft ze toch om opheldering gevraagd….het blijft oorverdovend stil.


  Maak melding

 11. Draai het om. Een Surinaamse journalist die precies datgene zou doen in Nederland wat Van den Heuvel heeft gedaan in Suriname.
  Wat zou zijn lot zijn? Minimaal 10 jaar gevangenisstraf in Nederland.
  Die ondankbare Van den Heuvel mag blij zijn dat hij slechts geweerd wordt. Ik hoop dat hijn toch gaat naar Suriname en daar gearresteerd wordt en veroordeeld wordt voor mensensmokkel.

  Suriname heeft hem geweerd om Nederland niet te provoceren met een arrestatie van deze activist daar de betrekkingen vorige week een nieuwe impuls kregen met de aanvaarding van de Nederlandse ambassadeur. Maar sommige groepen in Nederland provoceren Suriname wel met deze actie van die ondankbare activist. De Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken steunt hen echter.


  Maak melding

 12. Trouwens, de vader blowt zich elke dag stuk en dat wist vd Heuvel, maar het welzijn van het kind werd ondergeschikt gesteld aan de drang naar kijkcijfers.


  Maak melding

 13. Interessant; Het is niet alleen de KLM die v/d Heuvel niet meer mag vervoeren, maar ook de SLM heeft een verbod gekregen…

  http://www.mediacourant.nl/?p=182631

  Er is echt wel meer aan de hand dan alleen dat akkefietje over die kleinzoon; laten we eerlijk wezen…. behalve voor de jongen zelf, is dat totaal niet relevant;

  Het lijkt er meer op dat de échte reden gewoon het kritische portret van Bouterse is geweest om journalisten het land te weren.


  Maak melding

 14. @ Bakra Basi

  De richting waarin jij het zoekt zal onder anderen ook meespelen maar dat is NIET het enige dat mij bezighoudt.

  ILLEGALE handelingen uitgevoerd door WIE DAN OOK op het grondgebied van mijn geboorte land STOREN mij MATELOOS !!!!!!

  Alle overige zaken (m.b.t ” Desiderius ” ) die dan zouden meespelen bij de weigering van de journalist Van Den Heuvel vallen bij mij gelijk in HET NIET !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. De moeder van het kind; NEDERLANDS
  De vader van het kind; NEDERLANDS
  Het kind zelf; NEDERLANDS
  v/d Heuvel; NEDERLANDS
  De rechter; NEDERLANDS
  Het geldende wetboek; NEDERLANDS

  Opa en Oma… SURINAAMS

  Ra ra, welke wet is hier van toepassing?


  Maak melding

 16. Wanneer komt er een onderzoek naar de enorme corruptie op het ministerie van Abrahams????

  Die wordt beloond met een goed betaalde baad als beleidsadviseur.

  Suriname op zijn smaltst


  Maak melding

 17. Ik denk, dat van den Heuvel een doekje zou hebben opengedaan over Bouta, wat het daglicht niet kan verdragen in Suriname.
  Dat is volgens mij de enige reden, dat nu een verzoek is ingediend tot vervolging.
  Het feit, dat de duurste advocaat van Suriname namens een paar straatarme grootouders dit verzoek heeft gedaan en in de zeer nabije omgeving van Bouta verblijft, zegt toch voldoende.
  De man heeft gewoon een dienstopdracht gekregen van Bouta.


  Maak melding

 18. Sranan VERGEET dat er “OUDE” verzoeken tot
  vervolging lliggen bij de PG : voor MASSAMOORDEN !

  Deze verzoeken gelden nog steeds ! Zaken niet afgerond !

  Wie mag land dan niet meer in en uit ??

  PS : NDPers babbel aub over strafbare feiten op Sranan
  grondgebied ! Vergeet Mega-strafbare feiten Dino op ons grondgebied niet ! Het zijn ook feiten tegen de staat en de bevolking van Sranan ! OM e sribi tok !!!


  Maak melding

 19. @Bakra Basi en @Koos w’e klaaaaaar mie dja. Ik kom niet bij van het lachen. Wat geinig lekker uit de oude doos. Zou ik Ted de Braak ook kunnen noemen en in jullie rijtje kunnen toevoegen/ plaatsen? Hahaha hahaaaaai. Kunnen jullie je nog herinneren dat de familie Seedorf in 1 van zijn spelprogramma/show zat(en), toen was het ook grollen, gieren geblazen en duimen dat ze wonnen. Wat een vrolijkheid voor mij in zo’n serieuze zaak, ai ma mie lafoe mooi man. En wat mij betreft ; V/d Heuvel gaat gewoon naar Su. De Su justitie wordt toch niet serieus genomen door niemand in deze wereld. Straks komt Winston lachen, lachend ons vertellen dat v/d Heuvel van DiDiBrie himzelf Su binnen mag, denkende dat hij DiDiBrie toch ergens bij de ptata kan scoren, Mijn dikke NPS neus. DiDiBrie jereh dja die 11 jaar blijft gewoon staan(wat ik heel goed vind) die je nog moet uitzitten. Toch is het 8 dec proces stopgezet. Dus Of v/d Heuvel nou Su in mag of niet, jouw vonnis staat. En jo moes binnie a copie, Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 20. @ HANS

  Mijn punt is dat de JURIDISCHE weg gevolgd diende te worden en GÉÉN zgn heroïsche capriolen.

  Hans, mag jij in Nederland EIGENHANDIG het huis binnentreden van degene die jou ( KOSTBARE ) bezittingen heeft ontvreemd met de bedoeling deze terug te halen ????
  Ook met BEWIJS op zak dat de goederen jou toebehoren ??

  Jou vraag heb ik nu in een ander jasje gestoken.

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 21. Hans mag jij in een land tientallen huizen binnentreden
  de hoofdbewoners meenemen, deze gijzelen, martelen en
  daarna als beesten afmaken met vuurpeletons ??

  Let wel het gaat om Ongewapende Onschuldige Suri-
  staatsburgers ! De rechterlijke macht was in place op dat
  moment !

  Hans hadden de Massamoordenaars bewijs op zak ??

  Waarvan ??

  Hadden deze Neprechters zichzelf aangesteld ???

  Hebben deze Neprechters nu een NepAmnestiewet nodig ??

  PS : Nu volgt de USA de juridisch juiste weg tegen Dino !!
  Dino heeft al het BEWIJS reeds op zak !!! Nu pa nog !!!


  Maak melding

 22. Bouta is jaloers op van Den Heuvel.
  Die heeft papa en zoon samen gebracht , iets dat niet mogenlijk is voor de surinaamse journalisten om hetzelfde te herhalen voor papa bouta en zoon.
  Dus dan maar Van Den Heuvel tot crimineel maken volgens de bouta theorie. Dus als mama komt te overlijden dan is je papa je papa niet meer dan moet je bij oma en opa gaan blijven.Hai boi kan alleen in Suriname gebeuren..
  Natuurlijk gaat opa en oma voor bouta stemmen want hey als justitie je ongelijk geeft dan doe je een beroep op Gangster bouta die weet hoe justitie te schofferen en zijn wil door te drukken !!
  En als beloning krijgt hij op 25 mei de stemmen van oma en opa en familie ! Geven en nemen…gangster style !!


  Maak melding

 23. Beste Hugo een boel retoriek van jou kant, maar geen antwoord.
  En was het geen Surinaamse rechter die ook stelde dat de jongen bij zijn vader thuis hoorde , en is daar gevolg aan gegeven? , in dit geval was het dus duidelijk, het doel heiligt de middelen


  Maak melding

 24. Ik denk dat ik die uitzending heb gezien en eerlijk waar, heb ik me flink geërgerd aan die v/d Heuvel. Is zogenaamd goed bezig. Maar ik heb het gevoel dat hij media geil is. Wil Peter. R de Vries overtreffen. In die uitzending is er weinig informatie wat betreft het verhaal van de moeder. In Suriname heeft hij op zijn tenen gelopen en hier zijn zielig verhaal op tv tentoon gesteld. Beide verhalen horen uitgebreid uitgelicht te worden, zodat de kijker een beter beeld krijgt van het hele verhaal en zelf tot een oordeel kunnen komen. De achterbakse waarop hij denkt te kunnen handelen om een kijkcijfer trekker te kunnen leveren, weegt niet op tegen de relatie moeder en kind. Ik zet er vraagtekens bij. Dus v/d Heuvel blijf liever weg uit Su. Want we lusten jou soort daar niet


  Maak melding

 25. @konsensi Dino is een Kijkcijferkanon, hij handelt achterbaks,
  wil delen Sranan verkopen en onderdrukking brengen !

  Relatie vader-zoon weegt niet op tegen staatsbelang Sranan !

  Dus Dino blijf liever weg uit switi Sranan ! Neem je vader mee !!


  Maak melding

 26. @ HANS

  Hans, noem het beestje maar bij de naam. Jij bedoelt namelijk het DOEL heiligt de SCHOFTERIGE handelwijze van Van Den Heuvel in deze.

  Gelet op de uitspraak van een Surinaamse rechter zoals jij aangeeft dat het kind met de vader moest worden herenigd, betekende natuurlijk NIET ” by any means necessary “.

  Daar blijf ik bij.

  Sov Gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. Hugo Chavez, maar nog steeds geen antwoord op de vraag of het legaal is een Nederlands staatsburger te gijzelen tegen de wil van de wettelijk vertegenwoordiger, de ouder. en hadden de grootouders de jongen vrijwillig na de uitspraak van de rechter overgedragen?, nee.
  Dus was deze blijkbaar de enige handelswijze om de jongen weer met zijn vader te verenigen, van de Surinaamse overheid viel niets te verwachten, of je het er nu mee eens bent of niet


  Maak melding

 28. @Konsensi, Sranan moet RECHTSSTAAT zijn of NIET.
  En niet op het ene moment wel en op het andere niet.
  Al naar gelang de POLITIEK wenst !

  Ik dwaal totaal niet af ! Recht voor een recht voor allen !

  Alle massamoordenaars de BAK in !

  Maatregelen tegen IEDEREEN waartegen justitiele
  onderzoeken lopen of die nog niet afgerond zijn !
  Oa bij de Massamoordenaar bestaat vluchtgevaar !

  Waarom slaapt de Suri-rechtsstaat bij openstaande
  buitenlandse vonnissen ? Uitvoering opgelegde straf kan makkelijk ten uitvoer worden gelegd in Sranan !

  Sranan is geen eiland, wel een drugsdoorvoerland, dus
  Wiki voordat Mexicaanse toestanden ontstaan door de drugscorruptie/invloed vd drugssyndicaten !

  PS : Loopt er geen onderzoek naar Dino en zijn omgeving
  in Sranang ? Na al zijn misdrijven gepleegd in Sranang en
  tegen de Staat Sranan ?????


  Maak melding

 29. @Srafu

  Je dwaalt wel degelijk af. Waarom moet er bij elk artikel hier op deze site, de vergelijking worden gemaakt met de mensen die jou dwars zitten?

  Suriname drugs doorvoerland? Je bent net als de gemiddelde Hollander hier, wijzen met het vingertje richting de zogenaamde schuldige. Terwijl de behoeftigen deze handel in stand houden. De consumptieve landen zijn nooit schuldig ergens aan.

  Slaap lekker verder….


  Maak melding

 30. In de uitzending van het programma,kon je zien dat de Surinaamse wet geen moer voorsteld.Hoe kan iemand er op tegen zijn dat een kind met zijn vader wordt herenigd.Die jongen is in Holland beter af.En velen van jullie hadden ook mee gewild met van den heuvel,ik denk dat de meeste mensen die ouwehoeren over Surinamers in Holland jaloers zijn dat ze nooit, of hun ouders de kans hebben genomen voor die mooie paspoort waar ik heel de wereld mee kan reizen.Het beste wat mijn vader ooit heeft gedaan is voor heel die corrupte regering van 75 het land verlaten! met zijn vrouw en kids,daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn,en dat hij mij heeft geleerd dat ik wat voor mijn indianen moet doen. dat is dan ook het enige wat ik 3x per jaar kom doen in Su.De rest mag de boom in met hun bekrompen hersens,denken dat ze een land kunnen regeren.


  Maak melding

 31. Konsensi, wel eens gehoord dat behoefte gekweekt wordt, ten voordele van de producent en handel, wie vaart er wel bij, bij het ongeluk van de ander en dat probeer jij recht te lullen, wie wijst er nu met het vingertje, op het moment dat je wijst zijn er wel 3 vingers naar je zelf gericht, probeer ergens anders de boel in slaap te sussen


  Maak melding

 32. @KunduSensi, Die mensen zitten Sranan Dwars, denken ongestoord het volk te kunnen uitmoorden !

  Niemand zit mij dwars ! Rechtsstaat Sranan is hoofdzaak !

  Babbelen over een journalist is leuk, beschermen rechtsstaat
  Sranan heeft prioriteit !

  Moordenaars en internationale drugdealers moeten met
  voorrang voor vele jaren worden opgesloten !

  Jij dwaalt af en laat je afleiden door onbenulligheden, terwijl
  politie, douane en leger reeds vergaand zijn geinfiltreerd door
  de Droga-maffia ! En je babbelt over de consumenten !

  Kijk naar de gevolgen in Mexico, waar tientallen studenten
  zijn verdwenen door de combinatie droga-politici-corruptie !

  PS : De zoon van jouw president zit ook al in de intern. Drugshandel, de Wapenhandel en is handlanger van het
  internat Terrorisme ! Babbel maar rustig door over een
  journalist ! Welterusten !


  Maak melding

 33. @Srafu

  De echte moordenaars en drugsdealers zijn de stropdassen hier die jij zo adoreert. Het enige waarvoor onze landen goed zijn is hun voorzien in de nodige pepmiddelen die ze nodig hebben om de prestatie cultuur hier te kunnen handhaven. Verder stellen we in hun ogen niet veel voor. De kern van het probleem ligt dus bij de consument. Net zoals de vele oorlogen die worden gevoerd om zaken waarover ze zelf niet bezitten. Je vergist je in deze mensen en geeft af op de slachtoffers die het resultaat zijn van het machtige westen.


  Maak melding

 34. @KunduSensi Een van de hoofdconsumenten is DESI,
  dus wat is jouw punt ! Dit is een MEGA-Srananprobleem,
  steeds afmelden voor bijeenkomsten op de gekste momenten !

  Zorg dat ons land bevrijd wordt van de veroordeelde dealers en babbel niet over het westen !

  Onze bevolking wordt vermoord door dealers en handlangers !

  Weet jij trouwens het aantal consumenten in Sranan ? Vraag
  ook na bij de DNA-voorzitster !

  PS Het westen heeft Dino tot Hfd CTU gemaakt en heeft hem
  geleerd in drugs te handelen !
  Obama o pot verstan djie ing !

  Ik bewonder de democratie en de rechtsstaat geen massamoordenaars !


  Maak melding

 35. Jullie lullen te veel op dit forum!
  Als jij een kind hebt en jij kan niet voor dat kind zorgen dan verdien jij het kind niet.

  Het kind is nu onder gebracht bij een pleeg gezin wat nu?
  De vader mag helemaal niet daar komen.
  Vinden jullie het goed zo,ezels?


  Maak melding

 36. waarom zou je v/d heuvel vervolgen,,,hij heeft toch niet gestolen,verkracht,vermoord,opgelicht,je dochter meegenomen,,

  er zijn in sme genoeg mensen die accuut naar de gevangenis moeten worden gelijdt..

  w.o. de hele regering en de gene die ontslagen met behoudt met hun loon..


  Maak melding

 37. Recht en wet gelden voor ALLE Srananman en
  buitenlanders die op ons grondgebied overtredingen/
  misdrijven plegen !

  Dus ALLEN (zonder uitzondering) voor de rechter brengen !

  Dat is waar de het fout gaat door CORRUPTIE !

  Personen met strafvonnissen op hun naam willen het land
  leiden en worden niet opgepakt of uitgeleverd.

  Sranan kan de uitgesproken straf overnemen en uitvoeren !

  Of gaat DNA een amnestiewet maken voor Van Den Heuvel ??

  Maar gelet op de corruptie en de belangen van PRIVE-
  personen boven staatsbelangen worden deze zaken niet
  geregeld/aangepakt !

  GEEN Anti-corruptiewet, GEEN Screeningswet en geen verdragen voor strafovername van buitenlandse vonnissen !

  Daardoor is Sranan een schuilplaats voor zwaar gestraften !

  PS :Deze Criminelen zullen ons land vernietigen !
  Zijn niet bezig met volksbelang of staatsbelang !


  Maak melding

 38. Die Van den Heuvel is groot gebouwd. Er kan heel wat bolletjes in z’n maag. Was hij misschien dat van plan met z’n voorgenomen reis naar Suriname? Er kunnen bij hem 2 keer meer bolletjes in dan bij de gemiddelde Surinamer. Bovendien kent hij al de vluchtroute via Frans Guyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.