‘Regering Bouterse niet goed voor volksijver’

29

PARAMARIBO, 15 nov – De regering van president Desiré Bouterse werkt niet bepaald stimulerend op de volksijver. Dit zegt ondernemer en voorzitter van werkgeversorganisatie Akmos, Sham Binda. “De regering kweekt luilakken”, zegt Binda over het instellen van ‘nationale vrije dagen.’

Daar zijn al genoeg van, meer hoeft niet, is de mening van Akmos. “Hoe brengen we een land tot vooruitgang als we steeds weer komen met vrije dagen. De regering beweert voorstander te zijn van harder werken, maar het is deze zelfde regering die het streven niet stimuleert”, zegt Binda tegenover de Times of Suriname. Het steeds weer een nieuwe nationale feestdag uitroepen voor een culturele, sociale of religieuze groep, is dus fout.

Hoewel, meerder groepen vragen zelf om een nationale dag. Veelal hangt het geluidsvolume bij het aanvragen af van de mate waarin een groep emancipeert. Om het aan beide zijden een beetje gelijk te houden, heeft de regering besloten alleen ambtenaren vrij te geven. Dit dan op Sasi Sura, Nieuwjaar bij de javanisten. Bedrijven mogen openblijven. Binda is niet onder de indruk. Markten en havens zullen gesloten zijn. Dus zijn bedrijven nog verder van huis.

29 REACTIES

 1. Ja ik vind het idd grappig al die vrije dagen maar idd het is niet goed voor onze economie, ik zou zeggen draai het grootste gedeelte terug met mijn Divali erbij ik zal niet hypocriet doen.. het moet beter ingedeeld worden en bepaalde feesten liever samenvoegen….. we zijn Kondreman dus waarom onze feesten niet samenvoegen op 1 nationale vrije dag…. ja huh waarom niet… wij als Sranankondre zijn niet in de positie om zoveel vrije dagen te dekken joh, come on… dit hoort bij de populistische beslissingen… zachte heelmeesters stinkend LAND….

  So please clean the air…


  Maak melding

 2. “De regering beweert voorstander te zijn van harder werken, maar het is deze zelfde regering die het streven niet stimuleert”,

  Dit is precies wat in de afgelopen 4 jaar aan de gang is. Veel praten en plannen maken daar tegenover weinig resultaten.

  De geloofwaardigheid en vertrouwen worden teniet gedaan, door onverantwoordelijk gedrag van machthebbers.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Maar weinig werknemers zullen nee zeggen tegen een nog een vrije dag op deze manier kan DDB weer Popie Popie spelen bij een groep potentieele kiezers, en de werkgevers krijgen de Zwarte Piet toebedeeld, maar ook de winkeliers gaan niet vrijuit want een winkelier in Hindoestaanse religieuze artikelen (Ram) laat zijn personeel onder druk op hun Holi Phagwa werken om op het laatst nog wat een paar rot centen te verdienen aan wat kleursel en dit zal geen uitzondering zijn, vaak word nog personeel uitgebuit, bij weigering gewoon ontslag, een nieuw soort slavernij


  Maak melding

 4. @Vanity,

  Waarom Divali terugdraaien?

  Er zijn wel erg veel christelijke feestdagen. Daar moet het mes in gezet worden.

  De christelijke bevolking is nauwelijks groter dan de Hindoe bevolking, toch hebben ze 3 keer meer feestdagen. Hoe kan dit?!
  Waarom mag dit!?


  Maak melding

 5. Pindakaas
  Sham Binda wil geen uitgeruste werknemer maar een uitgebluste werknemer. Hij zal het weten dan.

  Een overwerkte arbeider en ambtenaar in Suriname…ik ben er nog nooit één tegengekomen,….


  Maak melding

 6. Aan de mannen en vrouwen met de rode minnetjes. Hoeveel ambtenaren checken af om 10 uur in de ochtend om tot midnight taxi re rijden of naar hun tweede job te gaan; uitgerust of uitgeblust (voor eigen zak)?


  Maak melding

 7. STOP gratisziekte en strategie geld uitdelen aan kiezers
  op zg politieke bijeenkomsten : Sranan e skeer moro
  nanga moro !

  Yu mus wroko fu meki a moni fosi ! Gratis no e bestan !

  No meki 2 drogaman trubu un ede !!!


  Maak melding

 8. Die vrije dagen Mogen er dan wel wezen, het ligt aan het individu hoe daar invulling aan te geven. Momenteel vertoeven er 5 Columbianen in Suriname, die transport schade moeten herstellen aan 19 voertuigen. Ik kan je vertellen Johannes, “die gasten werken van zondag tot zondag en vervolgens. Zouden wij Suri’s daar geen voorbeeld aan moeten nemen? Ik zie de vakbonden al roepen.


  Maak melding

 9. Beste Paraman,

  Voor het eerst zijn wij het eens met elkaar.

  Waar ik woon wordt een woning gebouwd. Ik kan daar een leuk boek over schrijven. Op het moment dat de opdrachtgever zijn hielen licht, gaat de hele ploeg een uur slapen. Zaken cement verdwijnen in de kofferbak. Op een dag werken zij hooguit 5 uur. De etenspauzes duren minimaal een uur en als er een schroefje te kort is, stappen ze met 5 man in 1 auto om dat te halen en zijn 2 uur werk.

  Nee dan de Chinezen en Brazilianen. Op tijd beginnen en net zo lang werken tot het werk af is.


  Maak melding

 10. Paraman
  Je hebt gelijk maar zoals altijd blijkt weer dat de mensen die hard willen werken om iets te bereiken niet onder de achterban van BRAVO en, zoals Van Samson het zegt die “house niggers” creoolse mensen, gezocht moeten worden.
  Rashied Doeki ook zo een geval.

  Maar deze hardwerkende mensen zijn eigen baas en ondernemers die werkgelegenheid verschaffen maar de overheid breekt deze mensen hun inbreng.
  Jammer jammer jammer


  Maak melding

 11. Meneer sham zoals u weet is er een gezegde binnen de n.d.p. (NEKS NO FOUT) dus zij zijn aan de macht en wij moeten toekijken hoe corruptie en lesie mangs zegeviert.


  Maak melding

 12. De kern vann dit luie volk is jaren lang gevoed door de overheid.
  Simple voorbeeld, meneer a werk bij de socialedienst komt smorgens op zijn werk en rot na een uurtje naar huis. Het zelfde bij OW. Niemand die zijn mond open doet of reageerd. Thuis draagt deze werknemer dit stuk luie ellende over op zijn gezin. Het zal generaties duren voordat dit een andere wending zal krijgen. Dus de luie surinamer is door de overheid gecreéerd. Al deze luie dieven en schurken hebben hun eigen mannetje waar hun stem op 25 mei standaard naar toe gaat.
  Dus waar hebben wij het over.

  Tj


  Maak melding

 13. ARMAND!lachen met jou haha.Het is genetische bepaald dat een bepaalde groep lui is.En natuurlijk is er nog uitbuiting en slavernij in Su,maar als je blind bent en de andere kant opkijkt zal je het nooit zien.En nog nogmaals konden jullie allemaal verdwijnen en het land aan de indianen overlaten die het met respect en liefde zullen behandelen.En ik heb ook vaak gezegd wie een ticket wil naar land van oorsprong,ik betaal je ticket ook met liefde en plezier.gr jimmy.


  Maak melding

 14. ja zo gaat het in suri. vijf werknemers en twee voormannen voor een dood gewoon straat reparatie (een schep asfalt in een gaatje en het hard werken van de dag is voor bij wachtend op de volgende dag)


  Maak melding

 15. zolang een ranzige politicus, bankrover en verkrachter jonge waterkantsletjes in ruil voor een paar dollars hun telefoonnr. ontfutselt blijft deze vorm van moderne slavernij het volk nog dommer, achterlijker en luier houden.


  Maak melding

 16. Bouta is goed als een coach van een sportverening……..Hij is heel goed in reshuffelen,wissel,wissel…….als hem te moeilijk wordt.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. De Surinamer moet weten dat DDB een zware crimineel is die (inter)nationaal in de gevangenis thuis hoort en hiervoor tientallen jaren veilig achter slot en grendel moet in Nederland, voor 11 – jaar gevangenisstraf veroordeeld is door de rechtbank in Nederland voor drugstransport naar Nederland, voor de rechtbank in Miami voor de rechtbank moet verschijnen voor drugstransport naar USA en voor veroordeeld zal worden, verder in Suriname voor de rechtbank/krijgsraad van Boxel in Commewijne moet verschijnen voor de 8 december 1982 moorden, ook verantwoordelijk is voor de Moiwanamoorden, enz, enz, enz.

  DDB hoort in de gevangenis te worden opgesloten voor strafbare feiten tegen de menselijkheid.

  DDB is zich als geen andere Surinamer hiervan bewust dat hij de aller grootste, gevaarlijkste, zwaarste crimineel is, die Suriname heeft gehad sinds 25 november 1975, 25 februari 1980, 8 december 1982, zichzelf, familie en gangsters om hem heen flink heeft verrijkt, enz, enz, enz en dat hij zijn vege lijf (inter)nationaal alleen kan redden president van Suriname te zijn en daardoor enige vrijheid te hebben ((inter)nationaal). Anders is hij WANTED!!!

  Hij doet er dus alles aan om grote groepen achter zich te krijgen door list en bedrog, omkoping, domeingronden, vergunningen, te geven, misleiding, luchtkastelen, vrije dagen enz, enz, enz. Hij heeft ook een team van criminelen rondom zich verzameld, die heel betaald worden, zogenaamde adviseurs die hier zorg voor moeten dragen. zie, WinstonCaldeira, Jules Wijdenbosch, Errol Alibuk, Ramon Abrahams, enz, enz, enz en zie ook weer die laatste Eddy Jozefzoon (die man van die schoolboeken, waarin miljoenen euro is gestop voor onbruikbare schoolboeken/weet u nog biologieboek over sex die niet werden gebruikt om het mulo), weer met die de luchtballon van een treinverbinding van Poelepantje naar Onverwacht en allerlei onzin kwam verkondigen.

  DDB en de criminele gangsters/adviseurs onderschatten het verstand en intelligentie van de Surinamers en zijn zich bewust van hun luchtkastelen.

  Gelukkig dat de leiders van de huidige oppositie politieke partijen en enkele van de huidige coalitie inzien dat de grote meerderheid van het volk van DDB het monster van Fort Zeelandia/Moiwana en zijn gangsters af willen en zich gebundeld hebben en zullen gaan bundelen en tegen hen, net als de grote meerderheid van de/het (jonge)kiezers(volk).

  Het staat nu al vast dat DDB na 25 mei 2015 geen president meer is van de Democratische Republiek Suriname, omdat de president met dr- en rr-leden gekozen gaat worden en dat de gebundelde politieke tegenstanders van de NDP, daarin de meerderheid hebben. De meerderheid van het volk wil niet dat Democratische Rechtsstaat Suriname een land wordt als Equatoriaal Guinee, Noord – Korea, Venezuela, Cuba of moslimlanden in het middenoosten en sommige Afrikaanse landen.

  Het tijdperk DDB en Co is na 25 mei 2015 afgelopen. Hij/Zij kan/kunnen de volgende zaken doen om het/hun vege lijf/lijven te redden:
  1.- naar Noord- Korea of Equotoriaal Guinee gaan, de steutel
  van de stad Bata heeft hij al;
  2.- naar Venezuela gaan en vandaar uit af en toe naar Cuba;
  3.- dat hij/zij in Suriname blijft/blijven en dat hij/zij op 26 mei
  2015, gewassen, (geknipt en geschoren worden)
  wordt, zijn borstelsnor geknipt en geschorven wordt en
  daarna stokslagen krijgt van alle Surinamers tot de dood op
  volgt, hetzelfde geldt voor de adviseurs en familie;
  4.- uitgeleverd wordt aan USA of Nederland;
  5. – een graf/grote gat graaft/graven in Broko Baka ervoor gaat
  staan en zelf een kogel door zijn/hun hersenen jaagt/jagen
  in Broko Baka. Kort gezegd, zelfmoord plegen.

  Algemene Verkiezingen Voor De DNA
  maandag, 25 mei 2015
  (Jonge)kiezers m/v! oud en jong:
  Flogo, Flogo, Flogo/ stem massaal op:
  VHP, NPS, SPA, DA91, PL, BEP, KTPI.
  Time4Chan(ge)

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey,
  wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Tuurlijk joh, we zijn nooit tevreden. Is Binda opgestookt door andere partijen om hier onzin te vertellen? Ja is het antwoord.

  NF VHP, die kweken pas luie en corrupte honden en daar taant geen hond naar?

  Alles is altijd fout wat Bouterse doet want NF VHP was zo een toppertje dat ze in 15 jaar Suriname vernietigd hebben.

  Alle corrupte honden mochten openlijk corruptie en fraude plegen, vraag het maar aan notaris Soerdjbalie en aan aan rechter Anandkoemar Charan!

  Dus laten we hier geen moooooooi weer spelen!!!!!


  Maak melding

 19. @passant

  He man, je moet niet zo lullen. De Nederlandse justitie heeft gewoon criminelen geld gegeven voor hun verklaring, want Barbertje moest hangen. Bouterse is enkel veroordeeld op basis van racisme door Nederland. Dus justitie in NL is onbetrouwbaar, zeer onbetrouwbaar.

  Binnenkort kom ik met een verklaring van het Belgische OM omdat zij tot een geheel ander onderzoeksresultaat kwamen.

  De blanken in NL willen Bouterse monddood maken, maar dat gaat niet lukken. Nederland is verantwoordelijk voor de gepleegde moorden in Suriname en NIET Bouterse alleen.

  En by the way, neem de proef op de som:
  als er een rechtzaak dient tussen een blanke en een gekleurde, dan is de gekleurde meestal de L. Dit is keer op keer bewezen!
  Maar hun eigen pedo’s als Demmink houden ze graag een hand boven het hoofd.

  Alles behalve een Pedo!


  Maak melding

 20. Regeering niet goet voor volksvijver. Maar is tog niet waar? Die volksvijver Poele Pantje, wort tog halte van tramlijn 1? Dang hoeso regeering is niet goet voor volksvijver?


  Maak melding

 21. Jullie negatieve mensen lullen te veel ……
  de splinter die jullie in de andere zijn ogen zien, is niet die balk in jou oog…
  God geeft jullie 365 dagen per jaar om te leven en deze regering geeft jullie surinamers enkele vrije dagen om te feesten….kan toch???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.