Pioniersprijs voor psychologe Lilian Ferrier

2

PARAMARIBO, 13 nov – Kinderpsychologe Lilian Ferrier heeft de pioniersprijs ontvangen van de Canpa, de Caraïbische Associatie van Nationale organisaties van psychologen. De psycholigen zijn in Paramaribo bijeen voor de tweede regionale conferentie over psychologie. Ferrier is als voorbeeld gesteld.

Als psychologe heeft ze de afgelopen ruim vijf en dertig jaar baanbrekend werk verricht. Met haar kennis als inzet heeft Ferrier een socialer bejegening van kinderen gemaakt tot levensdoel. Haar kritische noten op maatschappelijke misstanden zijn niet altijd in dank afgenomen. Ferrier leidt nu een presidentiële commissie die een beter beleid naar kinderen toe moet formuleren. Volgens de Surinaamse vereniging van psychologen is de toekenning terecht.

Canpa vindt ook dat de psychologie in het Caribisch gebied op de goede weg is. De bijdrage van deze gedragswetenschap wordt veelal onderschat, maar het wordt steeds beter. De conferentie in Paramaribo heeft als thema: Caribbean Psychology, Unmasking the past, claiming our future. Gesproken wordt over de rol van psychologie in de maatschappij en mogelijkheden voor uitwisseling van kennis tussen beroepsgenoten in de regio.

2 REACTIES

  1. Proficiat mevr. Lilian Ferrier met het aan u toegekende Pioniersprijs. Ga zo voort. Uw inzet in uw vakgebied is onmisbaar. U bent op de goede weg.

    En La Sombra Del Arbol


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.