Trouw-journalist Ramesar weg om verzinsels

19

Dagblad Trouw onderzoekt of een redacteur bronnen verzon voor artikelen. Een onafhankelijke commissie zal de verhalen nalopen van de journalist, die inmiddels weg is bij de krant. “Eind vorige week rees ernstige twijfel over de juistheid en zelfs het bestaan van opgevoerde bronnen. Zo kon Trouw diverse bronnen niet verifiëren”, schrijft de hoofdredactie in de krant.

Hoofdredacteur Cees van der Laan wilde niet aan het NOS Radio 1 Journaal zeggen om welke journalist en om welke artikelen het gaat. Verschillende bronnen melden echter aan de NOS dat het Perdiep Ramesar is. Hij schreef voor Trouw veel over jihadisten en de Haagse Schilderswijk. Zo schreef hij het stuk over de ‘sharia-driehoek‘ in de Schilderswijk; een artikel dat tot veel ophef leidde.

Van der Laan vertelde in het Journaal dat hij er door collega’s op werd gewezen dat er veel twijfels bestonden over het brongebruik van de journalist. De commissie zal nu de feiten en omstandigheden van deze publicaties onderzoeken. Het onderzoek zal enkele weken duren, verwacht de krant.(Bron: NOS.nl)

TwitterPR


19 REACTIES

 1. Eerst was het dat hij taboes binnen de Hindoestaanse gemeenschap bespreekbaar zou maken en dat ook nog wel in een oer-christelijke krant die weinig Hindoestanen lezen (dus gewoonweg Hindoestani-bashing) en nu het verhaal van verzonnen bronnen.

  Trouw zou zich echt moeten schamen. Maar waarom? Hun doel is toch om niet-christenen af te branden? Missie geslaagd dus. Zowel de ‘boodschapper’ als diens achterban in een klap de kop afgehakt.


  Maak melding

 2. @Mujrim
  Maak je liever druk over de Amateurs in Suriname die zich journalisten noemen.
  Vraag 1 journalist in Suriname wie,wat hun bron is en ze kijken je aan alsof ze je net verteld hebt dat 2+2 werkelijk 4 is.


  Maak melding

 3. @Mujrim
  Weet jij wie in Suriname de bronnen zijn vanwaar de amateur journalisten hun verhaaltjes in de kranr schrijven?!
  Ja van de meest ONBETROUWBARE BRONNEN BOUTA,BELFORT ,LACKIN EN LIMBO !!


  Maak melding

 4. Ray j raaskalt weer zoals gewoonlijk, hij was een goede journalist jammer dat hij alles uit zijn duim heeft gezogen , volgens mij herkent jij j zelfs in die man met dienverstande dat jij alleen maar rommel verzint.


  Maak melding

 5. Dat hij hindoestaan is doet niet ter zake. John Leerdam (PVDA) de zoon van een Creoolse gezin verzon ook de boel bij elkaar.

  Laten we eerst hoor / wederhoor toepassen en laat de commissie haar werk doen. Veel te makkelijk om nu een schuldige aan te wijzen.


  Maak melding

 6. Koos dat die man een hindu is doet er hier niet toe hij is een journalist de meeste journalisten verzinnen verhalen, waarom moet jij het rassen kwestie erbij halen zo schrijft een hollander niet, volgens mij verloochend jij j afkomst, waarom doe jij j voorkomen dat jij iemand anders bent, het racisme druipt van j af.


  Maak melding

 7. perkash ik denk dat koos een kort genuanceerd stukje schrijft.jou niveau is wel duidelijk,je ziet spoken man. racisme waar haal je het vandaan ga eerst een opleiding volgen voor je hier komt zielig doen over racisme.


  Maak melding

 8. Verbaast j analyseer vermogen is zo beperkt daarom begrijpt j niet wat ik bedoel , maar jij bent ook niet wat je ander wil doen geloven ik ruikt j vanaf een afstand wie denkt jij voor de gek te houden arkati


  Maak melding

 9. @Pindakaas

  Sorry hoor Pindakaas dat ik dit zeggen moet…maar helaas in Suriname is er geen een die je echt een journalist kan noemen.

  Zie het vb van deze Ramesar, hij kan zijn bron vanwaar hij zijn verhaaltjes heeft uitgeput niet verklaren.Hij heeft naar alle waarschijnlijkheid ditje en datjes van anderen gehoord of misschien gelezen en een verhaal geschreven.

  Als je met beweringen komt dan moet je ook je bronnen prijsgeven .
  Misschien weet jij het niet maar de risico om een artikel te publiceren zonder onderzoek te doen of het waar of niet waar is , is heel groot !!


  Maak melding

 10. Of hij het verzonnen heeft of niet. De gebeurtenissen bevestigen zijn verhaal. Werden/worden er niet vaak pro-isis demonstraties in de sharia driehoek gehouden? Vertrekken er niet isis-sympathisanten vanuit de driehoek naar Syrië/Irak. Met zijn verhaal heeft hij Nederland wakker(der) geschud. Ga in die wijk weg met islam roepen. Zie wat er dan gebeurt. Zeg weg met het christendom in de biblebelt. Is er dan kans op escalatie?


  Maak melding

 11. @Ray, als jij vindt dat er in Su alleen maar amateurs zijn, waarom ga je dan niet zelf als prof journalist a/d slag………of ben jij zo ééntje die a/d zijlijn zomaar wat roept.
  De beste stuurlui staan wal!!!!!


  Maak melding

 12. @Objectief

  Jij moe eerst t leren weten wat het werk van een journalist is.
  Ik werk in een ander branche en dit wil niet zeggen dat ik geen commentaar mag leveren op het amateuristische werk van de zogenaamde journalisten. in Suriname.

  Jij denkt het beter te weten als geen ander,waarom doe jij dan het journalisten werk niet ?!


  Maak melding

 13. Allen,

  Één persoon van Suriname komaf haalt wat uit en iedereen wijst weer de vinger naar bijna alle “surinamers”.

  Weer iedereen over één kam scheren, waar zijn jullie allemaal mee bezig.Hitler had dezelfde gedachte over joden, ik hoef niet te vertellen hoe dat is afgelopen.

  Denk toch na: een hele ras of geloof kan toch niet allemaal slecht zijn, je heb goede en slechte mensen.

  STERKTE-STERKTE.


  Maak melding

 14. Het is inherent aan het geloof, en het mag het is geoorloofd, alleen zo kan men doelen bereiken, als het moet, puur een geloofs-kwestie met daar gedrag vooruit vloeiend. Karma is een lang verhaal omdat karma van uit de bijbel afkomstig is. ( Jezus was ook in India )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.