maandag, maart 4, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Foute accenten in laatste regeerjaar Bouterse’

‘Foute accenten in laatste regeerjaar Bouterse’

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 12 nov – Ondernemers zijn er op voorbereid dat niemand naar ze luistert de komende tijd. Tot aan de verkiezingen toe zullen er wel andere prioriteiten zijn voor de politiek, is de verwachting.

Voor de noden van ondernemers is voorlopig iedereen stokdoof. “Dat is altijd zo geweest en het is niet niets nieuw. In een verkiezingsjaar heeft de politiek altijd meer aandacht voor sociale en populistische projecten. Waar regeringen in het buitenland naar huis worden gestuurd voor het omgaan met de economie, is het kennelijk anders in Suriname”, zegt voorzitter Waddy Sowma van economenvereniging VES tegenover de Ware Tijd.

Het is wat steeds weer terugkeert in de aanloop naar verkiezingen toe. Alleen lijkt het nu niet bepaald slim. De regering zit met een tekort aan geld voor het financieren van haar projecten. Dus zou het slimmer zijn als er een soort consensus werd bereikt met het bedrijfsleven. Zo kan de regering strategische investeringen in productie alsnog stimuleren. “Ze legt echter de nadruk op sociale voorzieningen en welvaartsverdeling, maar welvaart ontbreekt.”

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

28 REACTIES
 1. De regering weet wie haar achterban is en hoe die tevreden te stellen. Het gaat de regering m.n. om het eigen welzijn en het welzijn van de achterban. De rest van de mensen hoeft nergens op te rekenen.


  Maak melding
 2. Familiebedrijfjes en eenmanszaken hebben weinig last van die vrije dagen. Die hoor je dan ook niet klagen. Het zijn de grotere vissen, die Apaimara’s die klagen.


  Maak melding
 3. Waddy Sowma zegt het goed: “welvaart ontbreekt” .

  Deze welvaart ontbreekt niet bij haar en haar collega’s maar bij de arme SMErs en daar is de regering druk bezig om er verandering in te brengen.


  Maak melding
 4. @Abaisa en Pindakaas

  Jullie twee weten niks over zaken doen en het is jullie aangeraden maar te zwijgen over dit onderwerp.
  Mooi met jullie twee,pas als de vergadereingen naderen gaat bouta denken aan de arme surinamers.
  In Suriname is niemand arm,niemand hoeft arm tezijn ,Suriname is gezegend met een rijke bodem waar boompjes beginnen te groeien al je zaadjes weggooit,maar niemand behalve de groenteboeren, durven te planten voor Eigen gebruik,en hun motto is…WIJ ZIJN ARM,wel ze zijn LIEVER LUI dan Moe ZIJN…
  Waar anderen vrije dagen zien om te gaan feesten ,zien de ondernemers het een verlies van zaken doen.Zij hebben ook arbeiders in dienst aan wie geld /loon betaald moet worden!
  Ze gaan de arbeiders die liever feesten toch niet uitbetalen uit hun zak terwijl hun bedrijf een verlies dag aan het lijden is ?!
  Wel waar anderen genoegen nemen met het verkopen van kranten,sigaretten en knippa’s langs de straten is ieder aangelegendheid voor de ander een uitdaging om het risico te nemen en een zaak beginnen waar geld te verdienen valt.
  Arme surinmers,zeg maar luie surinamers die verwend worden door bouta!!!!~ Degenen die zaken doen moeten zich niet aangesproken voelen, ik heb het over de surinamers die liever lui dan moe zijn en met de ogen open dromen !
  .


  Maak melding
 5. @Ray,

  Je ziet het voordeel niet in. Bedrijven hebben beter uitgerust en relaxter en blijere personeel door die vrije dagen. Die bovendien minder vaak ziek zullen zijn.

  De werkgevers moeten ook leren relaxen. Ze zijn vaak zo gestresst dat die vrije dag hun goed zal doen. Bovendien kunnen ze dan eindelijk eens tijd besteden aan hun gezin en rustig alles doornemen waarbij ze dan minder fouten zullen maken en beter kunnen analyseren.

  Het is maar hoe je het bekijkt.


  Maak melding
 6. @Pindakaas
  Vraag het maar aan een arbeider,die is blij met 365 dagen in een jaar.1 dag niet werken is een VERLIES.Hoe ga ondernemers dan het verlies van 1 dag compenseren?
  Of dan moet gewoon een regel komen van .NO WORK NO PAY !
  Dan ligt het aan de arbeiders of ze willen werken of liever de vrije dagen behouden !!
  Maar gelijk heb je ..het is maar hoe je het bekijkt.


  Maak melding
 7. Vanaf de eerste dag legde deze regering de verkeerde accenten. Jullie zijn de gepimpte toiletpot van Brampie, het desavoueren van de Nederlandse ambassadeur en het binnenhalen van Obiang alsof hij Sinterklaas was, toch niet vergeten? Nu aan het eind van de rit komt de regering met een tot dieseltrein omgepimpte elektrisch tram, terwijl de 18000 woningen en de andere luchtkastelen nog nergens gerealiseerd worden. Deze regering kan niet anders dan de verkeerde accenten leggen.


  Maak melding
 8. @Ray,

  Over het productieverlies heb je gelijk.
  Anderzijds is het bekend dat mensen meer consumeren tijdens feestdagen, dus bepaalde bedrijfstakken hebben er weer baat bij.


  Maak melding
 9. Abaisa,

  Toch zijn de armen de laatste jaren steeds armer en de rijken steeds rijker geworden.
  Kijk naar de cijfers van het Bureau voor de Statistiek.
  Hoe valt dat te rijmen met jouw stelling, dat deze regering druk bezig is daaraan wat te doen ?
  Ik wou, dat het waar was, maar de realiteit is, dat de armen steeds minder geld hebben om uit te geven.


  Maak melding
 10. @Pindakaas

  Kijk,een zakenman zou graag iedere dag zijn bedrijf open willen houden. Suriname telt zoveel vrije dagen, Revo dag is iets die je kan afschaffen die is gewoon voor zomaar en stelt niks voor ,is iets waarop je niet trots kan zijn .Er zijn zoveel vrije dagen geintroduceerd in Suriname door bouta,zie je iedereen feesten op deze vrije dagen?!Dan heb je weer anderen die gebruik maken van deze vrije dag om te werken op hun kostgrondjes om de verloren dag te compenseren .
  Weer anderen maken gebruik van deze dag door te luieren of te wandelen langs de straten alsof het je wat gaat opleveren.
  En na de feestjes ga je weer ulisteren naar het klaagzang van de feestgangers , waarom anderen zo vooruitgang en zij niet
  Zo zie ik het hoor Pindakaas,.


  Maak melding
 11. Mujrim

  De regering weet wie haar achterban is en hoe die tevreden te stellen. Het gaat de regering m.n. om het eigen welzijn en het welzijn van de achterban. De rest van de mensen hoeft nergens op te rekenen.
  )
  )
  Mujrim goed gezegd
  Achterban van de regering NDP is het multiculturele Surinaamse volk waarbij alle etnische groepen zijn vertegenwoordig. Achterban van Mujrim VHP zijn alleen maar etnische Koelies !


  Maak melding
 12. Beste mensen, is een niks anders dan een poppenkast. Het Landsbelang komt op de laatste plaats. Op de eerste plek staat het eigenbelang en daarna het partij belang. Onze Su heeft een totale cultuuromslag nodig. Dat er 100% aandacht wordt besteed aan het stimuleren van ondernemers ligt de aandacht aan het ronselen en manipuleren van delen van de Suri gemeenschap ter versterking van hun achterban. Zonder ondernemers geen ontwikkeling in SU. Reken af met de huidige graaiers, dat is uw kans!! Want SU verdient capabele en integere volksvertegenwoordigers.!


  Maak melding
 13. PIndakaas: “e ziet het voordeel niet in. Bedrijven hebben beter uitgerust en relaxter en blijere personeel door die vrije dagen. Die bovendien minder vaak ziek zullen zijn.”

  Jij leest zeker de Fabeltjeskrant?

  Bedrijven hebben gemotiveerd en hardwerkend personeel nodig. Met uitgeruste en blijer personeel betaal je je vaste lasten niet.


  Maak melding
 14. Denkt je nu echt dat bedrijven willen investeren in een land waar ze de meeste onzin vrije dagen in de wereld hebben????

  Plus het grootste aandeel ambtenaren ter wereld van de werkende bevolking>??

  GET REAL


  Maak melding
 15. @Henk Molenaar,

  Laat je niet misleiden. Onderzoek in NL wijst uit dat wel erg veel mensen op de tanden van hun kunnen presteren en op de rand staan van een burn-out of dat al hebben (gehad). Die extra vrije dagen zijn echt geen luxe.

  @Ray,

  Alles heeft z’n voor- en nadelen.

  @Allen,

  De mens is niet gemaakt om als een ezel te ploeteren. Helaas gebeurt dat omdat het ethisch besef bij velen (w.o. veel werknemers) ontbreekt en men voor eigne gewin anderen lanceert en flink met elkaar concurreert ipv samen te werken. De allergrootste verspilling op aarde van allerlei zaken is puur het gevolg van concurrentie en winstzucht.
  Laat bedrijven samenwerken ipv concurreren, laat men break-even draaien ipv zoeken naar winst en je zult zien dat je veel stabielere bedrijven krijgt, vrolijkere werknemers krijgt en gezondere mensen krijgt. Loonslavernij neemt af en er ontstaat stabiliteit in de samenleving. En kan iedereen genieten van een broodje Pindakaas.


  Maak melding
 16. Pindakaas: je leeft echt in Fabeltjesland….

  “De mens is niet gemaakt om als een ezel te ploeteren”

  Hij is ook niet gemaakt om de hele dag lui om zijn nest te liggen en te hopen dat de gebraden kippetjes zijn mond in vliegen….


  Maak melding
 17. “Hij [de mens] is ook niet gemaakt om de hele dag lui om zijn nest te liggen en te hopen dat de gebraden kippetjes zijn mond in vliegen”.

  @Henk Molenaar,

  Dat zijn jouw denkbeelden.
  Bovendien, hij zal toch moeten kauwen om die gebraden kippetjes naar binnen te werken? Of verdenk je hem van het heel doorslikken van een verschroeid product van Koolmees?


  Maak melding
 18. Beste Henk Molenaar,

  Hallo labeltjesplakker. Hoeveel labels heb je nog over en op wie wil je het allemaal plakken?
  Zal ik ook een labeltje op jou plakken? Dat je Surinamers lui vindt, maar toch een Surinaamse trouwt, toch daar gaat om zaken te doen, toch daar je wil vestigen na je pensioen.
  Welk labeltje zal ik op jou plakken? Van SCHIJNHEILIGE? Ongeloofwaardige? Slavendrijver? Kies er eentje uit.


  Maak melding
 19. aan alle sabi so s

  suriname is geen productie land maar een consumerend land oke

  dus alle fabeltjes aan de kant
  70 procent van de werkende massa is amnbtenaar
  daarom is NDP GOED

  DJANG DRINGI EN PREZIERI
  SURINAME IS EEN HEEL RIJK LAND
  WE WORDEN MET DE DAG RIJKER
  OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


  Maak melding
 20. Hallo PindaKaas,

  Ik dacht al wanneer komt tie: “Slavendrijver:”,

  lekker origineel.

  Waar heb ik trouwens gezegd dat Surinamers lui zijn, volgens mij heeft Bouterse dat al een paar keer in het openbaar verkondigt.


  Maak melding
 21. Een BOEF benoemen in Presidentiele Commissie
  Spooktreinvoorbereiding, dat is pas Landsbelang !

  Een door de rechter onherroepelijk veroordeelde
  politieke BOEF !

  Sranang so fasi, soso lasi wi kan lasi !


  Maak melding
 22. Aanbesteding wanica ziekenhuis gaat naar een goede bekende van ddb. Die heeft drie opties gegeven waarvan de goedkoopste optie de laagste prijs was in de aanbesteding. De hoogste prijs van die zelfde aannemer licht 30% boven de de duurste aanbieder. Zal me niet verbazen dat uiteindelijk het zh gebouwd wordt voor optie drie (20.000.000) ipv van de compleet uitgeklede optie 1. Mooi spel dit hebben ze vast in Nederland geleerd tijdens een study reis.


  Maak melding
 23. Hallo @Henk Molenaar,

  Ik dacht al dat van de 3 opties, slavenhandelaar jou het meest zou opvallen.

  Ik hoop dat je van echt vers gemalen pindakaas hebt genoten tijdens je trip naar Sur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES