Boekpresentatie ‘Quasa’s Pepertje’ door auteur Mizt

6

Vrijdag 14 november a.s. presenteert Mizt aan de Maas om 19.00u zijn eerste boek, Quasa’s Pepertje in boekhandel Donner aan de Coolsingel in Rotterdam. Op de deze avond zal Mizt wat gedichten voordragen, passages voorlezen, boeken signeren, als ook de titelsong ‘Godin van de Tropen’ akoestisch opvoeren met zijn stiefdochter, Joni May. Aanlopend naar de presentatie werd afgelopen maandag de begeleidende video van ‘Godin van de Tropen’ gelanceerd, die een scène uit het verhaal op licht komische wijze weergeeft. De single is te downloaden via iTunes.

Over ‘Quasa’s Pepertje’: Het jonge meisje Quasa is samen met haar vader en een groep mede slaven gevlucht van de plantage diep het bos in op zoek naar vrijheid en een beter leven. Nu haar vader, Aka, op sterven ligt, gaat Quasa, die nu ondertussen een sterke Marronse jager is op een queeste om een magische en geneeskrachtige peper te vinden. Een Inheemse mythe die Aka haar als kind ooit eens verteld heeft wordt nu levensecht. Zo onzeker als deze reis is, zo vastberaden is zij om het enige familielid dat zij nog heeft te redden.

Quasa’s Pepertje is een verhaal dat afgewisseld wordt met poëzie. Geniet van de clip hieronder en kom vrijdag om 19.00u even langs.


6 REACTIES

 1. Opgedragen aan Mujrim en MiKo.

  Ook andere titels heb ik: De terreur van Sinterklaas, Wie is bang voor de Virgin Wolf?, Oorlog en fraude, De wereld gaar ten onder aan ijver en Roodkapje en de lieve wolf.


  Maak melding

 2. @MiKo,

  Helaas, ik ben geen schrijver. Maar mocht ik dat ooit worden dan waag ik mij eerder aan de huidige tijd en de toekomstige tijd dan aan steeds maar weer het onglorieuze verleden oprakelen. Liever zou ik iets over het glorieuze verleden schrijven dan, indien ik over het verleden zou beginnen.

  Maar wie weet, misschien is die Mizt een geschiedkundige die een historisch roman heeft opgetekend.
  Het verleden heeft slechts een doel: nagaan hoe dom je bent in het heden of hoe dom je zal zijn in de toekomst.


  Maak melding

 3. Jammer mujrim, je zou eerst het boek moeten lezen voordat je commentaar levert. Het gaat echt niet over de slavernij. Maar over de gedrevenheid van een kind om het enige familie lid (haar vader) te genezen door middel van een pepertje. Het is meer fantasie dus je commentaar slaat nergens op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.