Aanbieding geloofsbrieven ambassadeur Nederland ‘historisch’

49

PARAMARIBO, 12 nov – “Het is een historisch moment.” Dit zei president Desiré Bouterse bij het in ontvangst nemen van de geloofsbrieven van Ernst Noorman (54) als ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname.

“Ik ben erg blij dat dit heeft kunnen gebeuren. Er zijn bijzondere relaties tussen Suriname en Nederland, er wonen veel Surinamers in Nederland. Ik ben blij dat de relaties zijn hersteld”, zei Noorman na de plechtigheid op het Kabinet van de President. Hij is de eerste Nederlandse ambassadeur die zijn geloofsbrieven aanbiedt sinds Bouterse’s aantreden als president.Noor-3

Het is na ruim anderhalf jaar dat de twee landen weer op het hoogste niveau diplomatieke relaties aangaan. Nederland riep ambassadeur Aart Jacobi in 2012 terug. Het was een formeel protest tegen de aanname van een amnestiewet in het parlement. De wet biedt amnestie aan de verdachten van de decembermoorden. Tot die verdachten hoort ook Bouterse.


49 REACTIES

 1. Historisch?
  De aarde moet dan 2 jaar geleden zijn ontstaan.

  Noorman moet niet doen alsof hij (Den Haag) het zo goed voor heeft met de Surineds. Ze treden te slap op (of helemaal niet) tegen discriminatie op de arbeidsmarkt enz.


  Maak melding

 2. Ondanks dat de VHP zoveel abnormale kritiek leverde heeft Nederland toch kunnen inzien dat alleen deze regering onder leiding van Bouterse Surinaamse tot ontwikkeling kan brengen.
  Ga zo door en nog vijf jaren staat op U te wachten.


  Maak melding

 3. @anyone,

  Je vergist je, denk ik. De reden waarom Den Haag haast had met een officiele ambassadeur zo voor de komende verkiezing is juist om haar invloed aan te wenden en de oppositie een duw in de rug te geven. Nu kan de ambassadeur formeel zowel met de coalitie als met de oppositie van gedachten wisselen zonder verdere verdenkingen en aantijgingen door de regering aldaar.


  Maak melding

 4. weet de nederlandse ambassade ook ,,wie de v.p. is van suriname..

  volgens de geruchten zelfs de lijder van abop heeft persoonlijk gezegd,dat dit land sme wordt bestuurt door romeo bravo brunswijk him zelf en bouterse.

  m.a.w. a-meer-alie die formeel v.p. is ,is weg gemoffeld..

  je hoort tegenwoordig geen letter meer van die a-meer-alie..


  Maak melding

 5. “Er zijn bijzondere relaties tussen Suriname en Nederland, er wonnen veel Surinamers in Nederland. Ik ben blij dat de relaties zijn hersteld”, zei Noorman na de plechtigheid op het Kabinet van de President.”

  Oeps dus Nederland heeft niet gewacht op Santokie om de relatie te herstellen.

  Trouwens de President heeft de groeten gehad van Koning Willem-Alexander en die heeft netjes zoals het hoort weer de groeten teruggestuurd.

  Wel vervelend dit soort berichten, ik zie zo de met bloed doorlopende ogen van de waterkant frontjes voor me.


  Maak melding

 6. Bullshit, de relatie tussen Nederland en Suriname is helemaal niet goed. Bij een goede relatie zou Rutte en Bouterse bij elkaar op de koffie komen. Ben benieuwd of Bouterse volgend jaar zijn smoelwerk op Kwaku laat zien. Het antw kun je al raden.

  1 grote poppenkast. Enige reden waar nederland een ambassadeur naar Su heeft gestuurd is om haar belangen te schermen en dat van haar burgers.


  Maak melding

 7. De OPHEF omtrent het portret van ” Ingrid ” en ” Maxi ” tezamen was in feite om NIKS !!!!!

  Nu krijgt zelfs ” DESIDERIUS ” de HARTELIJKE groetjes van ” Willempie “vanuit de andere kant van de oceaan !!!! ( zie Starnieuws.com ) Of het formeel is of niet, het blijft FRAPPANT !

  Veel dingen die zich in het leven van een individu afspelen hebben vaak genoeg een reden !!! Slechts de tijd zal het ons leren wat betreft ” Desiderius “.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Wat historisch moment? Het in ontvangst nemen van geloofsbrieven zou normaal moeten zijn, hoeveel Nederlandse ambassadeurs hebben dat al niet gedaan na de onafhankelijkheid? Het weigeren de Nederlandse ambassadeur, die nota bene uitgenodigd was door de Surinaamse regering, een zitplaats aan te bieden bij de inauguratie van deze zelfde president, was een historisch dieptepunt, waar beschaafde Surinamers zich nog jaren voor zullen schamen. Gelukkig dat Bouta, door normaal de groeten terug te sturen naar Willempie, tenminste één van zijn historische blunders enigszins goed probeert te maken.


  Maak melding

 9. Koos
  Bullshit, de relatie tussen Nederland en Suriname is helemaal niet goed. Bij een goede relatie zou Rutte en Bouterse bij elkaar op de koffie komen. Ben benieuwd of Bouterse volgend jaar zijn smoelwerk op Kwaku laat zien. Het antw kun je al raden.

  1 grote poppenkast. Enige reden waar nederland een ambassadeur naar Su heeft gestuurd is om haar belangen te schermen en dat van haar burgers.
  =======================================
  Vertel een eerlijk: Wat heeft President Bouterse op een kwaku te zoeken?


  Maak melding

 10. Koos

  Bullshit, de relatie tussen Nederland en Suriname is helemaal niet goed. Bij een goede relatie zou Rutte en Bouterse bij elkaar op de koffie komen. Ben benieuwd of Bouterse volgend jaar zijn smoelwerk op Kwaku laat zien. Het antw kun je al raden.

  1 grote poppenkast. Enige reden waar nederland een ambassadeur naar Su heeft gestuurd is om haar belangen te schermen en dat van haar burgers.
  )
  )
  Koos je heb helaas gelijkt en iedereen moet dat inzien dat Nederland dit doet om haar belangen en voordeel. Waarom zou Rutte en Bouterse bij elkaar op de koffie gaan Suriname heeft Nederland niet nodig en we wensen geen opdrachten te ontvangen van Nederland zoals Venetiaan. Bouterse gaat liever op de koffie bij de grote jongens zoals India, China, Brazilië. Suriname heeft Nederland niet nodig en het is Nederland die gezicht verlies heeft geleden, eerst haal je dapper je ambassadeur weg dan kom je smeken om een nieuwe te accepterend. Wat heeft Bouterse gedaan hij heeft Nederland een paar jaar laten wachten als een schooljongen toen de Nederlandse smeekbeden en excuses te heftig werd heeft Bouterse ze uitmedelijden geaccepteerd. Laten we niet vergeten voordat frontjes de Boel weer gaan verdraaien het was Nederland die achter Suriname aanholde de iets wat nog nooit gebeurd is in de Surinaamse geschieden ! Ik blijf van mening Bouterse had nooit meer een Nederlandse ambassadeur in Suriname moeten toelaten een zaakgelastigde was ruim voldoende geweest.


  Maak melding

 11. GOEDENDAG ALLEMAAL,

  IK WEET NIET VOOR JULLIE,MAAR EEN DING IS ZEKER;

  SITAL……DORS…..van SAMSON……DOEKHIE….EN DE

  CHINEESE AMBASADEUR………..DIE LIEGEN NIET.

  IK ZOU HET TEGENDEEL WILLEN WETEN.


  Maak melding

 12. Oh la la,dat is prachtig hoor. Wij moeten echt trots zijn,dat het nu zover is gekomen. Nederland is altijd ons moederland geweest. De Bigi Baas heeft geschiedenis geschreven in zijn bewind. Bravo!!!


  Maak melding

 13. @Keihard Wanneer je samen met de witmang coup pleegt
  en volk onderdrukt zijn deze betrekkingen normaal !
  Bovendien woont de helft van de Suri-bevolking in Nederland !

  Aan de schijnruzie tussen Bouta en Holland is een einde
  gekomen. Holland weet dat Desi in elk geval niet met een
  forse claim komt inzake Hollandse steun bij de coup !

  De Sranangman heeft de prijs betaald voor de onderdrukking
  door de militairen, en zij betalen nog steeds !

  Bouta betrekt al langer heel veel Nederlandse bedrijven
  bij projekten !

  PS : Nederland wijzigt haar mensennrechtenbeleid NIET
  voor DESI ! In geen geval ! A mus’fu luku bun !

  Obama gaat zowel Bouta als Nederland verrassen !!


  Maak melding

 14. De relatie is inmiddels zo goed, waarom stapt onze DDB niet in het vliegtuig om Willem persoonlijk de groeten te doen. Dan kan hij gelijk op doorreis om zn zoon te bezoeken. Jammer dat de Nederlandse ambassadeur het belangrijk vind vanwege de vele Surinamers in NL. Bij DDB gaat de amnestiewet voor op het belang van de Suries. Neks no fout toch..


  Maak melding

 15. Truster, how stupid can one be? Heel dom dus, als ik jou pot lees. De man is politiek onschendbaar en kan dus gewoon naar Nederland of welk aner land gaan. Hoe vaak was hij niet op schiphol op doorreis? Kletst de Nederlandse minister van BuZa dan uit zijn nek als hij hetzelfde zegt? Of moeten jou hersenspinels geloven?


  Maak melding

 16. Hoe je het went of keert, hypocriet blijft het van beide kanten, maar o.a.het financieele oftewel het economische belang weegt kennlijk weer zwaarder dan de principes


  Maak melding

 17. Alles verandert .
  Het enige wat niet verandert , is dat alles verandert !!!
  Dat is ” POLITIEK ” !!!
  Relatie Koninkrijk Der Nederlanden en de Republiek Suriname is nu hersteld , betekent alleen maar winst voor beide gemeenschappen .
  Proficiaat en verder de relatie cultiveren .
  Koninkelijke groeten aan Alex .


  Maak melding

 18. In de ogen van de Bouterse adepten is de relatie tussen Nederland en Suriname herstelt echter wij weten wel beter.
  De Surinaamse president staat nog steeds op de lijst van gezochte personen. In een goede diplomatieke relatie moet je zonder problemen bij elkaar over de vloer kunnen komen.

  De Bouterse adepten zullen dit als een overwinning zien maar de grootste verliezers zijn de Surinaamse burgers. De Nederlandse regering heeft met geen woord gerept over toekomstige investeringen en hulp projecten in Suriname. Zo lang Bouterse de scepter zwaait zal er ook geen euro geïnvesteerd worden in Suriname. Ernst Noorman zit louter daar om de lopende zaken te behartigen en als aanspreekpunt te fungeren voor de Nederlandse toeristen.

  Ik kan je verzekeren dat Clifton Limburg dit aangrijpt om zijn vulgaire show Info Act te vullen.


  Maak melding

 19. Tja. De Poort naar Europa is toch Nederland geworden.

  Veel geld gestopt in omliggende Europese landen men name Frankrijk: zou de Poort naar Europa moeten worden.
  Neks no fout, notie, nada………….DDB heeft zijn eigen braaksel moeten inslikken. What’s next??????????


  Maak melding

 20. Ik zag gisteren de beelden op het NOS-journaal. Met trillende (uit angst of uit spanning?) linkerhand overhandigde Noorman zijn CV aan Bouterse. Daarbij leek hij heel erg op Balkenende op bezoek bij Bush.
  Wat wil Nederland eigenlijk met Suriname? Het wordt tijd dat Surined kamerleden daar vragen over stellen aan de Nederlandse regering.


  Maak melding

 21. Vreemd dat Suriname niet op bezoek gaat naar de Russische Federatie om daar wat geld en leningen los te peuteren. Of zijn ze bang dat Putin van Suriname gelijk een 2e Cuba maakt, aangezien de koude oorlog is herstart?


  Maak melding

 22. Bouta noemt alles wat hij doet “historisch”
  En Brunsie zegt bij alles wat hij doet: “ik heb geschiedenis geschreven”
  Geschiedenis was zeker hun lievelingsvak op de lagere school.


  Maak melding

 23. In feite doet het niet terzake wat de achterliggende gedachte is van politiek Den Haag voor deze onbegrijpelijke stap. Immers de Nederlandse overheid had hun ambassadeur terug geroepen met de bedoeling dat Suriname de amnestiewet zou terugdraaien. Nu zijn ze daarop terug gekomen. En dat is zeer onbegrijpelijk.

  Het historische in deze is dat een vertegenwoordiger van de Nederlandse staat en daarmee van het koningshuis en van de Nederlandse bevolking de hand schudt van een man die in Nederland veroordeeld is voor drugssmokkel.
  Bij het aantreden van Bouterse als president in 2010 was dit ondenkbaar en out of the question.

  En daarom is die handruk van de vertegenwoordiger van de Nederlandse Staat met een drugsveroordeelde die president is van Suriname zo historisch.

  Het staat als een paal boven water dat dit gebeuren als een belangrijke keerpunt in de de relatie tussen Bouterse als president en en de Nederlandse overheid te boek zal komen te staan.
  Dit is een overwinning van de diplomatie!


  Maak melding

 24. -De poort naar Europa via Frankrijk is een mislukking geworden, dus moet het toch via Nederland gebeuren.

  =Heeft Bouterse al zijn woorden teruggetrokken wat hij over Nederland toen zei, je weet het wel,
  -We hebben Nederland niet nodig en wij zullen ze dat ook bewijzen!!
  -Nederland heeft Suriname altijd onderdruk gezet.
  -De Surinamers zijn landverraders


  Maak melding

 25. Ook een Turkse ambassadeur heeft z’n geloof aangeboden aan Bouterse. Eens kijken wat die Turken nu allemaal gaan uithalen in Suriname, want die Turkse president Erdogan droomt van een Islamitische wereldheerschappij en is een supporter van ISIS. Bovendien onderdrukt hij de Koerden en ontkent hij genocide op hen.
  Jammer dat zoveel akelige landen diplomatieke betrekkingen aanknopen met Suriname.
  Ik zie de komende jaren een concurrentiestrijd uitbarsten tussen Chinezen en Turken in Suriname.


  Maak melding

 26. Hotels, natuur, recreatie, infrastructuur, transport, zorgsector, bouw, media, communicatie, land- en tuinbouw, energie, logistiek, verzekeringen, food, mode, snuisterijen zijn zaken die samenhangen met toerisme en daar wil het Nederlandse bedrijfsleven in springen, vermoed ik.


  Maak melding

 27. het kan zomaar gebeuren,,dat ddb in een k l m vliegtuig stapt richting scheveningen voor een enkele reis voor langere periode..

  die bakras zijn niet gek..


  Maak melding

 28. @Big Brother
  Diplomatie is spelen met nuances en niets zeggende teksten om andere landen niet voor het hoofd te stoten.

  Nederland heeft haar ambassadeur nooit terug geroepen. De ambassadeur is verzocht voor consultatie zich op het ministerie te melden. Dat is een signaal dat men het ergens serieus mee oneens is.Maar niet het terug roepen van de Ambassadeur.
  Omdat de vorige ambassadeur aan het eind van zijn termijn zat en Bouterse bij zijn inhuldiging de Nederlandse ambassadeur danig in zijn hemt gezet had is de ambassadeur niet terug gegaan naar Suriname en heeft Nederand zijn opvolger gestuurd.
  Jammer dat Lackin en Bouterse weinig begrijpen van de diplomatieke mores.
  Vanuit Nederland is er nooit iets veranderd behoudens een onhandige uitspraak van minister Rosenthal (dat was geen professional in de diplomatieke wereld).

  U hecht veel gewicht aan het handschudden van een vertegenwoordiger van Nederland met een moordenaar. Ook dat stelt niets voor als u de personen weg haalt en voor de personen de functies hanteert. De persoon Bouterse geeft geen hand maar het ambt President van de republiek pleegt een handeling met een vertegenwoordiger van het koninkrijk der Nederlanden. Hoeveel presidenten hebben er geen bloed aan hun handen.
  Het formele en het persoonlijke moeten niet met elkaar verwart worden. Volgens de regels van de Surinaamse kieswetten is de heer Bouterse president geworden en zal Nederland hem als zodanig moeten behandelen. Hij kan als president veilig reizen in Nederland maar als prive persoon loopt hij buiten de grenzen van Suriname een risico. Daarom kan hij Dino nooit bezoeken want dat is duidelijk privé.

  Er zijn de twee Boutersen, iemand die veroordeeld is in Nederland en een lichaam dat een ambt vervult.


  Maak melding

 29. Allen,

  Leren wij het nooit ?
  Het gaat altijd om eigen belang,denken jullie nou echt dat Ned dit doet om medelijden ofzo.
  Eigenbelang eerst en dan de rest.
  Wacht maar af !!!!!!!

  Sterkte-sterkte.


  Maak melding

 30. Nederland is een zeer zondig land. Zoveel dieren als zij slachten, zoveel bloed dat daar vloeit, ongeloofelijk. Deze slachtersmentaliteit willen ze ook brengen naar Suriname met hun vorm van veeteelt. Hopelijk gaat de Surinaamse regering de eisen scherp stellen en kannibalenvoer voor vee verbieden. Kannibalenvoer is voer waarin restjes botten en organen van dat dier is verwerkt voor wie dat voer is bestemd. Gespijsd met verboden hormonen in hoge concentraties voor een snelle vetmesting van dat dier.
  Deze mentaliteit is al binnengesijpelt in de manier waarop men vlees en andere voeding produceert voor de menselijke consumptie.
  In NL kan niemand zeggen dat hij puur en zuiver voedsel eet. Zelfs biologisch gekweekte voedsel is besmet daar.


  Maak melding

 31. als je naar die foto hier boven kijkt,,vraag je je af wat er door heen gaat door deze ambassadeur in zijn gedachten..

  desie denkt dat hij slim is,,maar vergeet niet,,dat je met een bakra te maken hebt..een wit-man dus..


  Maak melding

 32. Olland heeft er baat bij om de relatie met Su te normaliseren .
  Het zou voor Olland heel genant zijn als Olland een dagvaarding mag ontvangen en waaruit zou blijken dat het afkomstig is van het Internationaal Gerechtshof en dat betrekking heeft met het bedrijven van Internationaal Terrorisme , grove schendingen van de menselijkheid en het wreed vertrappen van de Individuele Rechten van de Surinaamse mens .
  Voornaamste reden waarom Olland voor een veilige haven ( ? ) heeft gekozen middels een ” friendly settlement “/ normalisatie van wederzijdse betrekkingen .
  Olland weet in z’n achterhoofd dat de geografische ligging van Su , voor zowel ” militair als economisch ” ( sprinkplank voor afzet van Ollandse produkten in Zuid-Amerika ) van groot strategisch belang kan betekenen / zijn .
  En dan heb ik het nog niet over de overvloedige natuurlijke hulpbronnen en bodemschattten .
  Nogmaals , Olland heeft er baat bij voor het normaliseren van de bilaterale betrekkingen .
  De surinaamse motto luidt ; ” Elk glimlach die Gij uitzendt , keert weer tot U terug ” !!!
  Niet meer en niet minder .
  Nek’s no fout !
  I and I love Su !!!


  Maak melding

 33. JoJo,

  Dank voor jouw verlichtende uiteenzetting.
  Er is echter wel een nuance verschil tussen jouw opvatting en de mijne. Namelijk het volgende:
  Vanaf het aantreden van Bouterse als president nam de Nederlandse overheid het standpunt in om Bouterse niet te feliciteren en ook niet op andere gelegenheden hem de hand te schudden omdat Bouterse veroordeeld is in Nederland.
  Nadat de amnestiewet in 2012 werd aangenomen deed de Nederlandse overheid daar een schepje bovenop. 20 miljoen aan financiële hulp werd abrupt stopgezet, alle diplomatieke contacten op hoog niveau werden afgeblazen en de Nederlandse ambassadeur werd uit Suriname gehaald, zogenaamd voor overleg.
  Deze pressiemaatregelen heeft de Nederlandse overheid genomen met het doel de Surinaamse regering onder druk te zetten om de amnestiewet terug te draaien.
  Die maatregelen hadden wat Nederland betreft dus zeer zeker een doelstelling.
  De mededeling van premie Rutte was daarbij helder en treffend; ‘Suriname zal het merken dat de amnestiewet is aangenomen’. De toenmalige minister van buitenlandse zaken
  Rosenthal voegde toe, dat het aannemen van de amnestiewet een klap in het gezicht van de nabestaanden is en dat er zeker sancties zullen volgen en dat hij er alles aan zou doen om de EU en andere landen te bewegen ook economische sancties tegen Suriname te treffen.
  Uiteraard ging de Nederlandse overheid er van uit dat andere landen en met name Amerika haar voorbeeld zouden volgen om de druk op Suriname nog meer op te voeren.
  Maar de Nederlandse overheid had buiten de waard gerekend.
  Hier en daar waren er kritische opmerkingen van andere landen maar daar bleef het ook bij. De toenmalige Amerikaanse ambassadeur noemde de reactie van Nederland zelf overtrokken.
  Nadat het bij de Nederlandse overheid begon te dagen dat ze bakzeil zouden halen en dat ze hun doel zouden voorbijstreven begon men in Nederland met een stille charme offensief om de Surinaamse overheid te overtuigen van het belang van een nieuwe ambassadeur in Suriname. De Surinaamse overheid gaf ondertussen aan Nederland te kennen geen ‘haast te maken’ om het verzoek van Nederland in te willigen.
  Totdat er door Nederland zwaarder geschut, in de naam van Timmermans, werd ingezet. Dankzij de voortreffelijke diplomatie van deze zeer ervaren Timmermans is Suriname overstag gegaan. Uiteraard zullen we nimmer achter komen wat deze heren werkelijk onder elkaar hebben bekokstoofd.
  Feit is dat Timmermans het zover heeft weten te krijgen dat
  het uitgesproken standpunt van de Nederlandse overheid om nimmer de hand van Bouterse te schudden geen belemmering meer kon vormen en dat Bouterse bereid gevonden werd om met een vertegenwoordiger van zijn ‘public enemy number one’ de hand te schudden.
  Daarmee heeft de diplomatie wederom gewonnen van starheid en hypocrisie.

  Vanzelfsprekend zal de Nederlandse overheid nimmer toegeven dat hun doelstelling, namelijk de Surinaamse overheid dwingen om de amnestiewet in te trekken, bakzeil heeft gehaald. In plaats daarvan liggen uiteraard de historische banden tussen Nederland en Suriname ten grondslag aan deze plotselinge bijna amoureuze omgang van Nederland richting Suriname:

  De relatie tussen Suriname en Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving, de Surinamers woonachtig in Nederland en de Nederlanders woonachtig in Suriname, die ertoe bijdragen dat de verbondenheid zal blijven bestaan tussen Suriname en Nederland.
  Natuurlijk, we geloven het meteen.

  Lang leve de diplomatie!


  Maak melding

 34. @jojo,

  jouw bijdrage is verhelderend.

  ‘Er zijn de twee Boutersen, iemand die veroordeeld is in Nederland en een lichaam dat een ambt vervult’

  Daarmee geef je eigenlijk te kennen dat Nederland onmachtig is om Bouterse als president aan te pakken. In het verlengde daarvan zou je dus ook simpel kunnen stellen dat Nederland niks tegen Bouterse zou kunnen uitrichten indien hij als president naar Nederland zou komen. Immers zou hij naar Nederland komen als een lichaam dat zijn ambt vervuld.

  Dit staat overigens haaks op beweringen van sommigen dat Bouterse als president geen ander landen zou kunnen bezoeken zonder in de boeien geslagen te worden. Door jouw verhelderende bewering weten we nu dat Bouterse overal naar toe zou kunnen reizen mits hij dat doet als een lichaam dat zijn ambt vervuld.
  Dat is goed nieuws voor Bouterse.


  Maak melding

 35. ‘pantoffel held’

  Als je een land om een bepaalde reden onder druk zet en het blijkt dat die druk weinig uithaalt dan is het volgens mij niet meer dan normaal dat je die druk opvoert om toch resultaat te halen.
  Je zou van een grotere economische macht dan Suriname toch
  moeten kunnen verwachten dat ze in staat zijn om die druk langzaam op te voeren totdat Suriname breekt onder die druk.
  Maar ipv die druk nog meer op te voeren besluit Nederland om zeer vage redenen ( historische band? belangen van de onderdanen?) juist toenadering te zoeken.

  Wat dacht de Nederlandse overheid toen ze besloten de diplomatie in te zetten , jawel : ‘if you can’t beat them , join them!?

  wat een spaggetti western!

  sjenne mie booi, sjenne!


  Maak melding

 36. @loesbere,

  Het was een knap staaltje ‘Dutch courage’ van Nederland. Ze hadden gehoopt dat Frankrijk en de VS hen zouden steunen. Maar de Fransen hadden geen zin op mogelijke aanslagen op de raketbasis te Kourou en de VS vindt Suriname een fruitvlieg en Nederland een zeurpiet.

  Krølle-Bølle


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.