Belfort: regering grapt niet met rechterlijke macht

36

PARAMARIBO, 11 nov – “De regering grapt niet met de rechterlijke macht.” Dit zei minister Edward Belfort bij de instelling van de Rio-raad voor het versneld opleiden van rechters. Het tekort aan rechters moet tot het verleden gaan behoren.

Dit is het streven geweest vanaf de aanvang van de regering Bouterse – Ameerali. “Het heeft veel voeten in de aarde gehad. De regering grapt niet met e rechterlijke macht. We hebben alles eraan gedaan om zaken in rustig vaarwater te brengen”, zei Belfort. Het tekort aan personeel speelt al decennia en wordt almaar groter. De Raio, de opleiding tot rechterlijk ambtenaar heeft niet genoeg kunnen aanleveren.

Rio moet de lang uitgebleven oplossing brengen. Onder meer zullen ervaren advocaten worden opgeleid. Een sollicitatieprocedure leverde al aardig wat resultaat op. Er waren vijf en dertig reflectanten. Volgens Belfort wordt ook gewerkt aan andere personeelstekorten bij de rechterlijke organisatie. Griffiers en deurwaarders zullen worden opgeleid. “Je kunt wel rechters hebben, maar niet het personeel om het werk te doen.”

36 REACTIES

 1. BELFORT, MEGA-grappenmaker die KRIJGSRAAD buiten spel
  zet met NEP-Amnestiewet ! Stop met jouw onzin !

  Ook terugdringen zware criminaliteit lukt deze lichtgewicht
  minister niet !

  Kom op met je NEP-Constitutioneel Hof, met ongeschoolde
  NDPers als lid !!!

  PS : Heb jij Belfort ooit gehoord van VERDACHTE Dino B ?


  Maak melding

 2. Rio moet de lang uitgebleven oplossing brengen. Onder meer zullen ervaren advocaten worden opgeleid. Een sollicitatieprocedure leverde al aardig wat resultaat op. Er waren vijf en dertig reflectanten.

  Waarvan goedkeuring voor 10 reflectanten die de opleiding ogen vervolgen.
  Reden van goedkeuring:
  – NDP volgeling
  – Manipuleerbaar door eigen NDP
  – IQ van 100
  – Slaafse houdintg
  – Geen eigen mening en inbreng
  – Relativeringsvermogen 0,0
  – Inlevingsvermogen – 1
  – Maximaal haalbare toets score 6+

  En nu maar zien wie het constitutioneel hof gaat bezetten


  Maak melding

 3. Deze regering selecteert op basis van politieke kleur en intervenieert in rechtsprocessen.
  Dat kun je volgens mij geen grappen noemen.
  Gelukkig weten we, wie het zegt.


  Maak melding

 4. Zou handig en geloofwaardig en ijzersterk van Belfort geweest zijn indien hij ook de vereisten voor het volgen van deze opleiding had bekend gemaakt.
  Dat iemand al 20 jaar advocaat is zegt nog niets over z’n vermogen neutraal en capabel en volgens de wet te oordelen. Bovendien, waarom zou een advocaat genoegen nemen met een mindere salaris als rechter? Dus moet er iets tegenover staan. Wat?

  Krølle-Bølle


  Maak melding

 5. Wat een gelul, regering grapt niet met rechterlijke macht.
  Het recht is en wordt vertrapt in Su., Amnnstie onterercht verleend, volgens welke wet? waar blijft het recht op bescherming voor de bevolking tegen overvallers, inbrekers en moordenaars, waarom geen aanklacht en strafvervolging tegen corrupte en oplichtende politici etc. etc.


  Maak melding

 6. hans
  Wat een gelul, regering grapt niet met rechterlijke macht.
  Het recht is en wordt vertrapt in Su., Amnnstie onterercht verleend, volgens welke wet? waar blijft het recht op bescherming voor de bevolking tegen overvallers, inbrekers en moordenaars, waarom geen aanklacht en strafvervolging tegen corrupte en oplichtende politici etc. etc
  +++++++++++++++++++++++
  Hoe staat het met het recht van de zwarte NLers op een Zwartepietvrij Sinterklaas feest??


  Maak melding

 7. Weet serial killer BELFORT niet wat Rechterlijke Macht betekent ?!
  Zeer waarschijnlijk niet !!!
  Als de RECHTERLIJKE MACHT heden zou bestaan zou er geen sprake zijn van een BOUTA AMNESTIE !!!

  Wat een joker is deze Belfort !!!!Hij heeft 4 moorden op zijn naam staan en zijn baas 15 !!! En ze lopen schotvrij rond,een teken dat de Rechterlijke macht sinds 1980 buiten werking is !!!!


  Maak melding

 8. @Abaisa

  Hou toch op man!!!
  Het enige wat jou soort kan doen is zitten jammeren dat jullie als creolen/negers/ zwarten zijn geboren.
  Men tracht jullie nog een plezier te doen door zwarte piet etc af te schaffen zodat jullie met jullie geklaag ophouden.. Maar het eeuwige gelul van jullie gaat alsmaar door !!
  Voor jou is de wereld BLACK & White !!


  Maak melding

 9. abaisa valt niet mee je aan het onderwerp te houden he.even voor de duidelijkheid regering grapt niet met rechtelijke macht,tja valt niet te verdedigen natuurlijk dus ga je als een klein kind doen .geef gewoon je mening.de mijne? belford is een grote grappemaker,niet vaak een minister van zo laag niveau gezien.


  Maak melding

 10. Ray
  @Abaisa

  Hou toch op man!!!
  Het enige wat jou soort kan doen is zitten jammeren dat jullie als creolen/negers/ zwarten zijn geboren.
  Men tracht jullie nog een plezier te doen door zwarte piet etc af te schaffen zodat jullie met jullie geklaag ophouden.. Maar het eeuwige gelul van jullie gaat alsmaar door !!
  Voor jou is de wereld BLACK & White !!
  ===============================================

  Ach Ray dat jij een paria racist bent is ons allang bekend en van jouw kunnen we slechts dit soort reacties verwachten. 🙁


  Maak melding

 11. Ik snap niet wat zwarte piet te maken heeft met belfort. Ja misschien dat belfoet de zwarte piet krijgt na 15 mei??????omdat dan geen sprake meer is dat een hand boven zijn hoofd gehouden wordt.

  Tj


  Maak melding

 12. @Abaisa

  Hetl igt niet aan mij , je moet de schuld bij jou zelve zoeken ! Wij zijn intussen 4 eeuwen verder en je bent nog steeds bezig uit te zoeken wie in Godsnaam jou soort eigenlijk is. Jouy soort is niet tevreden met zichzelf, de rest van ons heeft geen moeite met wie en wat wij allemaal zijn ,alleen jou soort lijdt nog aan een soort stoornis !!
  Wij zzijn het zaad dat jou soort SMEEKT om anders dan de rest gezien te worden !!!


  Maak melding

 13. @Abaisa

  Kijk, jou soort moet het MINDERWAARDIGHEIDS GEVOEL waarmee zij leven ,achterwege laten en je zal tot de ontdekking komen dat jullie ook mensen zijn zoals de rest van ons !!


  Maak melding

 14. Of- topic,
  Abaisa, als jij / jullie zo graag een Zwarte Piet vrij sinterklaasfeest willen vieren organiseer je toch wat voor die 10 % in NL. ik houd je niet tegen , maar laat de rest de over,over over grote meerderheid het lekker op de ouderwetse manier doen, drammert


  Maak melding

 15. Suriname heeft een een zwaar gewicht JustPol minister nodig. Belfort moet nog veel leren. Laat hij maar eerst lef en durf tonen om met zijn baas Bravo naar Nederland te komen. Want dan kunnen ze samen hier wat scholing opdoen wat hun zeker kan helpen om goed beleid te ontwikkelen op het gebied van wet & regelgeving strafrecht, crime, handhaving en behoorlijk bestuur.

  Misschien kunnen ze ook de anticorruptiewet eindelijk door de DNA loodsen, maar dat doen ze bewust niet, anders zitten ze straks zelf in de cel! Want de regeermacht wordt 25 mei 2005 overgenomen van deze graaiers!!!


  Maak melding

 16. Vier jaar lang heeft de regering de rechterlijke macht het normaal functioneren onmogelijk gemaakt, de kroon op dat werk was het stopzetten van het 8 december strafproces en de aanname van de zelfamnestiewet, en nu komt Belly met een ongeloofwaardig verhaal dat ze de rechterlijke macht serieus nemen. Zeker net zo serieus als ze de corruptie aanpakken..


  Maak melding

 17. DEZE Belfort is een grappenmaker ,een joker !!!!
  Hij laat iedereen zien en weten dat hij paal achter de criminelen staat !!!~Hij laat zijn politieke kleur zien en het is PAAAAAARSSS,zoals verwacht !!!
  Wat moet jij dan van deze knaap Belfort verwachten !!???
  Geen wonder dat hij zo gesteld is op de criminelen in het land , van baas bouta tot kruimelboef, Belfort ontvangt ze met open armen,

  MARS MET BELFORT !!!


  Maak melding

 18. Ah,kijk, je laat Abaisa en zijn soort weten dat zij mensen zijjn zoals de rest van ons , en ze geven je een minnetje.
  Wel dan Mogen jullie wegkwijnen en verder gaan met zelfmedelijden smeken,. Ik heb nog geprobeerd jullie te overtuigen dat jullie mensen zijn ,maar als jullie het zelf niet willen geloven is er verder echt niks waarmee ik jullie helpen kan .!!


  Maak melding

 19. Ray,

  Belfort is niet een grappenmaker, was hij maar dat. Hij is een brokkenmaker.

  Straks zit Suriname opgescheept met rechters, die niet uit roeping, maar uit een opwaartse push door anderen rechter worden. Wie denk je dat ze dankbaar zullen zijn? De samenleving?


  Maak melding

 20. De gene die wel grapt met de rechterlijke macht is deze dommie Bellie wellllll. Jij ddddomoor jij haalt gewoon mensen v.d RAIO opleiding af, omdat ze volgens jou door dhr Santokhi daarop zijn toegelaten. Big dommie jij bent voorbij gegaan aan de toelating van/door een internationale-cie in Su. Belly tapoe joe letterlijke bigie mofo. Now now na spartel joe e spartel, het einde van jullie is nabij. 25 mei is net hier om de hoek, dan valt voor jullie het doek. NPS en partners é kong en ding sa winnie a verkiezing. Weg met de NDP/ABOP en gevolg voor altijd. Na 25 mei 2015 oeng MOES worden verlos foe ding didibrie diesie. Oeng tak so en a tang so. Odiiiiiii.
  Glenny..


  Maak melding

 21. Bellie : Dit zijn dus de mensen van de ekte Rechterlijke Macht,
  zij hebben ondernemer Jhauw, aangeklaagd en veroordeeld !
  Zij vallen onder mijn verantwoordelijkheid, de hele politiemacht
  trouwens, maarrrrrr Neks No Fout !


  Maak melding

 22. Ik hoop dat meneer de screening goed heeft gedaan en zijn eigen vriendjes en vriendinnetjes heeft gediskwalificeerd. Dat is toch het minste wat je kunt verwakten van hem gezien zijn eerdere actie.


  Maak melding

 23. Hallo zwarte hollanders wij echte suri die in suri wonen en werken zijn heel blij met Tigri Barba en heel content met wat deze regering presteert al ben ik geen NDPer.


  Maak melding

 24. @Banasur
  “Ik hoop dat meneer de screening goed heeft gedaan”

  Belfort maakt geen grapjes. let wel in de commissie zitten geen vertegenwoordigers van de orde van advocaten en van het openbaar ministerie.
  Bedrog is pas te bewijzen als het plaats gevonden heeft dus vermoeden vooraf is zwak. Echter duidelijk is dat de heer Belfort veel pottenkijkers buiten de deur gehouden heeft en medestanders geaccommodeerd heeft.
  Het zal u niet verbazen dat iemand die op Belfort lijkt wat makkelijker door de selectie komt dan iemand die bijvoorbeeld op Santhoki lijkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.