maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Oppositie achter protest leerkrachten’

‘Oppositie achter protest leerkrachten’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 nov – De oppositie zit achter het protest van leerkrachten tegen de naschoolse opvang. Dit stelt Robert Peneux, topambtenaar op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. “Men is gewoon bezig de zaak te boycotten en politiek te besmeuren.” De leerkrachten zien het anders.

Een groot deel van de leerkrachten in het basisonderwijs wil niet nablijven. Het zou ten koste gaan van hun privé leven. Ze hebben het gevoel dat het ministerie hen de naschoolse opvang door de keel wil drukken. “Het heeft niets te maken met de politiek. Het gaat om belangen van leerkrachten. Het gaat om leerkrachten die weigeren door te trekken tot vijf uur, omdat ze hebben gesolliciteerd om te werken tot één uur”, zegt actieleider Ernesto Muller tegenover de Ware Tijd.

Om hun protest kracht bij te zetten, zijn de leerkrachten al langs geweest bij het parlement. Nu is de bemiddeling ingeroepen van vakbondsleider Ronald Hooghart. Het ministerie laat de mogelijkheid voor dispensatie open. Leerkrachten die bijvoorbeeld een opleiding volgen in de middaguren, moeten dit bewijzen. Volgens Peneux heeft nog niemand om dispensatie gevraagd. De naschoolse opvang zal hoe dan ook doorgaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Iedereen die protesteert tegen beleid van de regering wordt als oppositie weggezet. Want dan hoeft de regering niet meer inhoudelijk in te gaan op de bezwaren tegen hun beleid. Ze zijn echt ziek.


  Maak melding
 2. De oppositie heeft de naschoolse opvang oude stijl zeker niet goed gepland, waardoor het nu door Peneux en co. anders opgezet moet worden.
  De oppositie heeft in het verleden de leerkrachten van de naschoolse opvang niet uitbetaald, waardoor een heleboel leerkrachten nu er geen vertrouwen meer in hebben dat ze hun zuurverdiende geld ook uitbetaald zullen krijgen. De oppositie heeft zeker ook het niet te vreten eten gekookt en er grof geld aan verdiend.


  Maak melding
 3. “De naschoolse opvang zal hoe dan ook doorgaan.”
  Hoe dan??
  Laat hij dr maar eens voor gaan staan.

  Dit project was gedoemd te mislukken, wat eigenlijk best wel jammer is omdat het de kinderen van de straat houdt en ze een bordje warm eten biedt.

  Wat fout is gegaan, net als zoveel andere projecten, is de planning en de organisatie, de voorbereiding.
  Je kunt niet op een morgen opstaan uit je bed en roepen dat er een naschoolse opvang moet komen zonder een gedegen voorbereiding.
  Op vele scholen is het een janboel, ongeorganiseerd. Alleen de gaarkeukens profiteren van dit project.
  Nu, een jaar later, hebben sommige groepen leerkrachten hun vergoeding nog steeds niet ontvangen.
  In andere landen wordt de naschoolse door een andere organisatie gedaan dan de school.
  Het is ongezond om kinderen zo lang, zoveel uren in dezelfde ruimte te laten vertoeven met dezelfde leerkrachten, vijf dagen lang.
  De naschoolse moet uit handen gegeven worden aan andere daarvoor opgeleide leidsters met een pedagogische graad.
  Geef de leerkrachten hun middag terug anders worden de kinderen de dupe als ze het al niet zijn.


  Maak melding
 4. Een kleine groep de leraren (1 procent) wil niet meedoen. Zogenaamd gaan ze middags op les. Peneux heeft toen gezegd dat als ze een BEWIJS kunnen overhandigen dat ze op les gaan ze niet mee hoeven te doen met de NSO. Eerlijker kan niet. Ze kunnen dat niet bewijzen en gaan zogenaamd staken. Kom met het bewijs.

  Maar wij Surinamers weten wat er aan de hand is. Ze ontvangen gewoon geld thuis en hebben andere jobs. En bovendien heeft de NPS er Muller er alle belang bij om te stoken.


  Maak melding
 5. Leraren zijn ambtenaren. Waarom moet de ene ambtenaar dan wel langer door werken en de andere niet.
  Dan moet elke ambtenaar van 07:00-16:00 werken. Ook de president en de ministers.


  Maak melding
 6. waterkant heeft enige vertraging in de berichtgeving dus ik begin alvast te mekkeren:

  mensen geld geven en dan vertellen dat zij op jou moeten stemmen is verboden, in een rechtsstaat. hiervoor zou de heer brunswijk moeten/kunnen worden vervolgd. als hij in een rechtsstaat zou wonen. gelukkig doet hij dat niet?!

  starnieuws, hedenochtend.


  Maak melding
 7. Het is toch te gek voor woorden dat de opvang van kinderen na schooltijd op rekening komt van de school en de leerkrachten?
  Indien de overheid de kinderen wil opvangen, dan mag ze de klaslokalen gebruiken, maar dan moet ze opgeleide kindervangers hiervoor in dienst nemen. Of vrijwilligers.


  Maak melding
 8. -Ik vind het heel erg vreemd om te lezen dat de oppositie hierachter zit en waarom? Ik heb naar het gesprek van de heer Robert Peneux geluisterd en hij heeft toen helemaal niet vertelt wie erachter staat. Men heeft hem tot tweemaal toe gevraagd of hij weet wie erachter staat en hij gaf als antwoord dat hij hierover niets zal zeggen. Nu dit. Jammer.

  -Brunswijk wil president van het land worden. Dit staat geschreven:::::Hij zei dat hij zeker voor het presidentschap gaat en hij weet zeker dat het hem zal lukken om dit land naar grotere hoogtes te leiden.
  Deze man kan zich zelfs niet eens naar grote hoogte brengen dan agressief reageren op anderen. Hij kan nauwelijks een goed gesprek voeren met anderen.

  =Vanwaar zal dat geld komen???met wapens naar de bank gaan en doen wat je zelfs wilt zonder rekening te houden met wie dan ook.
  =Bijna 4 jaar aan de macht en nog nooit een huis gebouwd voor een arme!
  =In die 4 jaar nog nooit naar het buitenland geweest.
  =Een bepaalde groep die achter hem staat is voor eigen belang overgestapt.
  =Zielig voor de achterban die deze man gelooft met gratis huizen.
  =Brunswijk houd slavernij nog in stand.

  -Deze ongeschoolde man als president is vragen om een oorlog in Suriname. Ik zou zeggen begin dan zaken te gaan regelen om voedsel in te kopen in een ander land, omdat je met schaarste gaat zitten. De armen zullen dood gaan onder deze man.

  =Sommige Surinamer zijn te lui om te werken vandaar dat buitenlanders het werk komen doen. Zie nu de bouw. Wie gaat dan de huizen voor Brunswijk bouwen?????


  Maak melding
 9. NDP Lied : De oppositie zit achter het niet-bouwen van 18000 volkswoningen
  De oppositie zit achter de arrestatie van de criminele zoon Dino
  De oppositie zorgt voor een begrotingstekort van 1 miljard
  De oppositie zit achter de nooit geopende SURambassade te Parijs
  De oppositie zorgt voor vertraging treinprojekt tot 2050
  De oppositie heeft geldgoochelaar Brampi tot staatsadviseur benoemd
  De oppositie zit achter de electriciteitstekorten
  De oppositie zit achter de heftig stijgende zware criminaliteit
  De oppositie zit achter het verkwanselen van de monetaire reserves
  De oppositie zit achter de lage goudprijs,

  ija baja NDP !

  PS : Dino zingt ook mee, singsing !


  Maak melding
 10. whahahhhahahhaahhaah ai deze ”regering werkt en het werkt” whahahahahahahahhha hee laat me ff uitlachen ja w8 whahahahahahahahahaha WHAHAHAHAHAHA

  Hee luister dan, Naschoolse opvang weer zo iets dat geweldig goed is maar erin geramd en ze zouden in de praktijk wel ZIEN, wel dan KIJK noh, je hebt die leerkrachten langer dan een jaar ah lijntje gehouden , slaris no ben deh …. en je denkt dat ze een 2e jaar er weer intrappen…. ??? ”deze regering werkt en werkt om te leren denken ma a no luk” En dan nu de oppositie de schuld geven , ja man HILARISCH ik ga kapot hier van het lachen, HOE ONNADENKEND is deze regering dang… ach hoe ik me niet af te vragen , ik wist dat al zoals velennnnnn … nu is het ”skuld van oppositie” ja TUUUUUUURLIJK, maak dat je poespoesi wijs abun.

  STEM FRONT
  anders belandt Su
  op zijn KONT….
  of zelfs in de stront

  a no spotu


  Maak melding
 11. Dan moet de regering ook hun salaris flink verhogen. Lijkt mij alleen maar logisch.
  Waarom wordt de verantwoordelijkheid ook niet (deels) gelegd op de ouders. Hele generaties zijn toch opgegroeid zonder naschoolse opvang. Of is het huis van de kinderen tot 17:00 uur een spookhuis waar alleen geesten ronddwalen? Geen levende ziel aanwezig is?
  Die man zei het al. De huizen vandaag de dag zijn overdag kerkhoven en ’s nachts bordelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES