Druk personenverkeer bij NDP

37

PARAMARIBO, 10 nov – Het is een komen en gaan van leden bij de Nationale Democratische Partij, NDP. Waren het onlangs nog enkele jongeren die er de brui aan gaven bij de paarse partij, er is ook aanwas. En er zijn ‘prominenten’ die vaarwel zeggen.

Zoals Roy Nankhkoesingh en Harold ‘Tjap’ Anches. Volgens de Times of Suriname betreft het een duo dat dik bevriend is met partijvoorzitter en president Desiré Bouterse. De twee hebben er vooral kritiek op dat teruggekeerde dissidenten het voor het zeggen hebben. Het betreft voormalige partijbonzen van de DNP, de partij die ooit was opgericht door ex-president Jules Wijdenbosch. “We zien dezelfde dingen weer gebeuren. De voorzitter luistert niet naar NDP’ers”, zegt Nanhkoesingh.

Bouterse zou dus wel oor hebben voor de adviezen van voormalige DNP’ers. Dat zet dus kwaad bloed. “Ik was een Boutist in hart en nieren. Wij hebben hard gewerkt om de partij aan de macht te krijgen. Maar er wordt niet naar ons omgekeken. Net een klein groepje op het Kabinet (van de President, red.) profiteert”, aldus Nanhkoesingh. De twee willen voortaan door het leven als trouwe volgelingen van de Abop van Ronnie Brunswijk.


37 REACTIES

 1. De NDP/MC is een roversbende, criminelen, couppleger en de gangsters & familieleden, moordenaar, drugshandelaar, wapenhandelaar, voor drugsveroordeelde, smeergelden, hoge salarissen, vele ha domeingronden, enz, enz, enz.

  Ik wil zien wie mij durft tegen te spreken.


  Maak melding

 2. “Wij hebben hard gewerkt om de partij aan de macht te krijgen. Maar er wordt niet naar ons omgekeken. Net een klein groepje op het Kabinet (van de President, red.) profiteert”, aldus Nanhkoesingh.”

  Tja.. commentaar overbodig.


  Maak melding

 3. Deze twee zielepoten moeten zich laten onderzoeken door een psychiater, je bent namelijk geschift als je NDPer wordt onder leiding van Bouterse en als je daarna overstapt naar de ABOP, onder leiding van Brunswijk, ben je helemaal kierewiet.


  Maak melding

 4. Beste posters,

  Ik zeg het nog maar eens: Suriname is een bananenrepubliek van het allerergste soort, waar corruptie hoogtij viert.
  Dit probleem, dat in de genen van de Surinamers zit, zal nog decennia voortduren.
  Zoals Vanity vanmiddag in een eerdere posting al opmerkte: Suriname is tot op het bot verziekt.


  Maak melding

 5. Rudinho, moet je van iemand zeggen die rijp is voor een psychiatrische inrichting zeggen dat hij dom is? eerde op zijn minst verward, zo niet gestoord, dus in ieder geval niet te benijden, medelijden is te veel eer


  Maak melding

 6. @Rudinho,
  “Ik zeg het nog maar eens: Suriname is een bananenrepubliek van het allerergste soort, waar corruptie hoogtij viert.”

  Als ik het goed had begrepen, dan ben je zelf woonachtig in die bananenrepubliek.
  Schijnbaar loont het om in een land te wonen waar corruptie hoogtij viert.
  Anders had jij het land al lang verlaten.


  Maak melding

 7. Hans,

  Mijn posting is blijkbaar van het forum gehaald, want ik zie hem nergens meer staan..
  Dat gebeurt overigens wel vaker.
  Als je te kritisch bent, wordt een bericht niet geplaatst.
  Anderen mogen elkaar voor rotte vis uitmaken of zelfs de kogel toewensen, maar te kritische berichtgeving mag niet.
  Ben er inmiddels gewend aan geraakt.


  Maak melding

 8. Anga Lampu,

  Ik woon al jaren in Suriname en veel jaren met plezier.
  Ik ben nog iemand van de oude garde om het zo maar eens te zeggen.
  Ik heb de tijd nog meegemaakt, Surtiname op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg een vooraanstaande rol speelde in Zuid Amerika en de Caribic.
  Ik heb ook de tijd nog meegemaakt, dat Paramaribo een mooie en schobe stad was, die werd onderhouden.
  De laatste jaren zie ik dit veranderen op een manier, die ik heel erg betreur.
  Het land verloedert en verziekt steeds meer en er wordt nauwelijks iets tegen gedaan.
  De meeste Surinamers zijn vooral uit op eigen belang.
  Ik herken steeds minder van wat Dre altijd het land van zijn dromen noemt, maar waar steeds minder van over is gebleven.
  En ja, ik vind Suriname een bananenrepubliek geworden, waar zo ongeveer alles is gepermitteerd en waar corruptie hoogtij viert.
  Ik hoop, dat het volk volgend jaar een verstandige keuze maakt tijdens de verkiezingen.
  Die zal ik overigens niet meer meemaken, want dan woon ik al in een ander land.
  Het loont mij dus niet meer om in Suriname te wonen -om jouw woorden te gebruiken – en dat bedoel ik overdrachtelijk en niet in financiele zin.


  Maak melding

 9. Rudinho, niet alleen jouw posting is verwijderd, ook die van onze vriend waarin hij zijn beklag deed over de vermeende politieke voorkeur van de moderators en mijn reactie daar op, die posting van jou nog kunnen lezen, terwijl ik bezig was met typen is de bezem er over heen gehaald, haddenze wat mij betrft ook wel iets eerder kunnendoen naar aanleiding van een stuk ongenuanceerd gezwam wat de auteur voor de waarheid door wil laten gaan, ik noem het eerder site vervuiling


  Maak melding

 10. Ze hebben bij de NDP eindelijk door dat het harstikke fout gaat met zo’n doorgedraaide, onberekenbare, niet toerekeningsvatbare roerganger aan het roer, de slimme ratten verlaten zinkend schip en trein, alleen de ezels blijven hem trouw en zullen samen met hem ten onder gaan. .


  Maak melding

 11. De oude ndp’er hebben nog niet begrepen dat de nieuwe geliefden al de aandacht en kado’s krijgen. Precies als een man een nieuwe buitenvrouw vindt, dan kan de oude huiswijf bij het grof vuil aan de kant van de weg gezet worden.


  Maak melding

 12. @Rudinho

  ik weet precies wat je bedoelt. ik ging in 2013 terug naar suriname, ik was er voor het laatst in 2011 geweest en ik ben me rot geschrokken. ik ken surname ook zoals jij het kent. reden waarom ik altijd zeg “Arm Suriname, oh land van mijn dromen:”. zelfs wanneer het land verandert, net als dat alles verandert, het had ten goede mogen zijn. maar dit is niets. paramaribo stinkt naar pis! ik weet niet of ik de enige ben die dat ruikt. en het meest vreselijke vond ik de kapotte gebouwen en de lelijke betonnen blokken. die hebben mij vreselijk geschokt. ik hoop, waarschijnlijk tegen beter weten in, dat suriname opgroeit van puber naar volwassene …… what can i say? arm suriname, o land van mijn dromen. ….


  Maak melding

 13. @ Dre en @Rudinho
  ik weet precies wat je bedoelt. ik ging in 2013 terug naar suriname, ik was er voor het laatst in 2011 geweest en ik ben me rot geschrokken.

  Ik wil hieraan toevoegen:
  Ook ik ben terug geweest naar Suriname , 1981 t/m 1987,
  denkende een patriot te zijn en meehelpen aan de aanzet die gegeven was naar een betere ontwikkeling en verbeterde Suriname.
  Ondanks vele waarschuwingen ben ik uiteindelijk tot inkeer gekomen en ben vertrokken uit Suriname, vele illusies armer en ben toen hard op mijn bek terechtgekomen, maar gelukkig was het niet te laat. Mijn kinderen waren de oorzaak van vertrek omdat:
  – op de lagere school zij dagelijks moesten zingen “stre de foe stre wi no sa frede. Mek deng kong wi e wakti deng. etc”
  – Er geen vooruitgang in ontwikkeling zichtbaar was
  – Je beknot werd in je vrijheid en meningsuiting
  – Met geen mogelijkheid en normaal leven kon leiden met je salaris van 1.800 gulden per maand
  – Je in de rij moest staan voor de eerste levensbehoefte. Ja zelfs schijtpapier was ier voorhanden.
  – Je hele grote en goede kruiwagens moest hebben om iets te kunnen krijgen bereiken.
  – En als je vrouw bent tevens heel makke;ijk je benen moest spreiden dan kreeg je iets wat je niet wilde en pas daarna de rest.

  Ik zal nu maar stoppen want anders denken de Boutisten dat ik alleen negatief bezig ben.

  Gelukkig ben ik vertrokken gezien mijn huidige positie en die van mijn kinderen de ene natuurkundig ingenieur en de ander medisch specialist.
  Gelukkig want waren wij achtergebleven dan hadden zij, ondanks hun IQ, een opleiding genoten ala Bravo.
  En anno nu leef ik lang en gelukkig en dit dankzij de Boutisten want zij hebben mijn oogkleppen weggehaald.


  Maak melding

 14. dat mensen veranderen van politieke partij is niet vreemd .bij alle
  partijen in Su zie je dat verschijnsel . bij VHP/NPS/NDP/Pl/KTPI .

  vaak zijn het personen die vlak voor de verkiezingen erachter komen dat ze te weinig hebben gehad en bij de andere partij meer kunnen krijgen . sommige politieke leiders spele daar politiek mee door aan te geven .kijk wij zijn beter daarom komen ze naar ons toe .

  maar moro eh doro .

  Ronny Bravo verdeelt $ ,hij koopt openlijk burgers om .de andere verdeelt agoe tere en zootmetie .


  Maak melding

 15. Huh NDP’ers slaan zich op de borst dat de verkiezingen weer gewonnen zullen worden door hun noh, ai in 2010 stemzieltjes winnen bij de jeugd en binnenlandbewoners, ze zijn 5 jaar lang straks negeerd… verwaarloosd [ik heb leedvermaak het spijt me] ontevreden leerkrachten, ondernemers, burgers , OOOOH wat heeft deze regering het fantastisch gedaan [sarcasme op en top hoor 😉 ] Ja joh prop nog een Nat.dag op 24-12 erbij, ik gun het de Javaanse gemeenschap maar kom op mensne dit werkt niet ”de regering werkt , en het werkt” NIET maak dat je poespoesi wijs hoor… NDP gaat leeg lopen…. ze ”Denken maar kunnen niet denken” daarom is alles zo langa bere… en dan maakt presje ff besluit ”ram het erin we kunnen wel 10-tallen jaren nadenken en wachten maar beter beginnen we alvast en ZIEN wel” juist en daar hou IK niet van, je regeert een land onder het motto ”popidinges erin rammenm en we ZIEN wel” ai ga zo door dan gaat deze regering ZIEN wat mei 2015 KEBEURT….

  STEM FRONT
  anders belandt Su
  op zijn KONT….
  of zelfs in de stront

  a no spotu


  Maak melding

 16. Wat ik waarneem is het volgende.

  Bouterse houdt er ernstig rekening mee dat de NDP flink aan zetels zal inboeten. Bouterse heeft er alle belang bij dat een bevriende partij deze zetels weet binnen te halen en de MC dus toch aan een meerderheid komt.
  Deze bevriende partij, de ABOP, wordt door Bouterse dus geen strobreed in de weg gelegd (denk aan strooien met geld om stemmen te kopen, na mie monie), nee zelfs enkele lieden van de NDP stappen over naar de ABIOP om het met adviezen te voorzien en diens slagkracht groter te maken.
  M.a.w. er is een deal tussen Bouterse en Brunswijk. Brunswijk wordt president en geeft Bouterse een vooraanstaande legale positie zodat niemand hem wat kan maken.
  Wie het niet eens is met deze waarneming mag het hier betwisten.

  Krølle-Bølle


  Maak melding

 17. Ja zo kun je het ook uitleggen Krulle Bol, ik noem het eerder recht lullen wat krom is, maar dat zijn we onderhand wel gewend van de paarse politici en zijn aanhang, ze kunnende realiteit niet goed onder ogen zien, de DNP begint nu een doorgangshuis van ratten te worden, de voordeur in, niet eens meer met het beleid of kan niet genoeg mee snoepen uit de ruif, de achterdeur weer uit


  Maak melding

 18. OOOOOOHhhh,
  het is gewoon overlopen van de ene criminele partij (NDP) naar de andere criminele Partij (ABOP),binnen de criminele familie! It’s all in the family !!
  Hoe je het ook keert of draalt, het overlopen van de ndpers en abopers stelt niks voor ,het zijn gewoon twee partijen die een criminele lijder hebben en het voor mekaar opnemen !!


  Maak melding

 19. @ Rudinho,

  ik vind het byzonder knap van je dat je ondanks alle wantoestanden het toch volhoudt in Su .
  ik denk dat je achteraf denkt , ze zijn zo slecht nog niet ,de rotte appels in de mand verpesten het en wat je hindert, terecht, is dat de leidinggevende personen niet optreden ,zelfs de dan voorzitster is ineens nergens te bekennen . maar we wel eerlijk zijn , er zijn toch wel heel wat projecten gerealiseerd . de vorige regering heeft ook heel wat goeds gedaan en Su weer op de rails gebracht maar Vene was een slaper hij communiceerde niet met het volk en Somo liet hem alle hoeken van de ring zien .

  maar anyhow Rudinho denk aan je bloeddruk .


  Maak melding

 20. Pokai Tongo,

  Fijn te lezen, dat jullie allemaal goed terecht zijn gekomen.
  Gaat het de kinderen goed, dan gaat het de ouders ook heel vaak goed.
  Jammer, dat Suriname zoveel heeft te bieden, maar er zo weinig van maakt.


  Maak melding

 21. Rocky,

  Bedankt voor je advies, maar met mijn bloeddruk, suikergehalte of gewicht is gelukkig helemaal niets mis.
  En natuurlijk heb je gelijk, dat onder deze regering ook projecten zijn gerealiseerd, vooral op de sociale agenda en dat Venetiaan een technocraat van de bovenste plank was, die veel te weinig feeling had met het volk.
  Maar waar het mij eigenlijk om gaat zijn andere dingen.
  Het belangrijkste van alles vind ik een veilige woonomgeving, maar wat we iedere dag in de krant kunnen lezen, is, dat er wordt gemoord, geroofd en verkracht en er wordt nauwelijks iets tegen gedaan.
  Onze minister van JusPol heeft zelfs meer oog van de daders van misdrijven, dan voor de slachtoffers.
  Dat is killing, want op die manier haal je het draagvlak weg onder een samenleving.
  Ik kan ook andere voorbeelden opnoemen, zoals het (openbaar) onderwijs, de gezondheidzorg en de milieuvervuiling, maar ik laat het hier maar bij de criminaliteit.
  Suriname zou zo’n mooi land kunnen zijn, maar maakt er – ook letterlijk – een enorme puinhoop van.
  Dat vind ik ontzettend triest.


  Maak melding

 22. @ Rudinho,

  beste vriend je hebt helemaal gelijk ,
  maar dat de situatie nu zo is ,is de schuld van Venetiaan en dat zeg ik niet zomaar , ik zal je zeggen waarom- toen Vene President was had hij alle tools in handen om de groep Bouterse levenslang de gevangenis te doen belanden . heeft hij verzaakt . hij had de meerderheid in de DNA en komt de grondwet zodanig wijzigen dat iemand met een strafblad geen president kan worden .heeft hij verzaakt . hij kon Bouterse uitleveren aan Nederland om zijn straf daar uit te zitten en als dat niet mogelijk was dan pas je de grondwet aan . heeft hij ook verzaakt . Sheriff was zover en in staat om Bouterse op te pakken maar om nog onbekende redenen wilde Vene dat niet .

  nu heeft diezelfde Bouterse de macht en haalt ka voor ze weg . Front komt nooit meer aan de macht ook in 2015 niet tenzij VHP met NDP wil samenwerken . de jongens van de NDP heeft nu de spelregels onder knie en weet hoe het spelletje gespeeld wordt en ze hebben heel heel veel geld omdat te bewerkstelligen en mocht er toch een tekort zijn dan hebben ze oom Dillip bigie bere.

  aub en eet smakelijk .


  Maak melding

 23. Rocky,

  Hoe lang denk je dat de Surinaamse bevolking zich voor de gek laat houden? Een bevolking is politiek gezien nooit homogeen. Please je de ene kant, dan voelt de andere kant zich verraden en omgekeerd. Bovendien, die mensen die nu van de subsidies rondkomen, gaan straks meer willen dan het minimale. Dus gaat men strengere eisen stellen op den duur aan de regeerders.
  NDP weet heel goed dat indien men bepaalde groepen voortrekt, andere groepen zich van haar gaan afkeren, wat her en der al te zien is.
  Wat dat betreft is een coalitie van Front toch stabieler dan de MC.

  Krølle-Bølle


  Maak melding

 24. sinds wanneer is brunsie geinstaleerd als de nieuwe v.p. van het land..

  overal lees je nu,dat het de regering is van bouta / brunsie,is ah-med-alie dan geresuffeld..


  Maak melding

 25. @Rocky
  Als het de Chinese regering uit komt en men corrupte mensen het zwijgen wil opleggen (omdat ook de hogere lagen betrokken raken) past men tegen de kleine lieden de doodstraf heel makkelijk toe.

  Hogere corrupte omes en tantes ontsnappen vaak naar heel luxe gevangenissen.

  Nu u verwijt ten aanzien van Venetiaan. De man is een intellectueel en geen geboren politiekeus of bestuurder. Hij heeft niet het talent mensen te bespelen of goed te communiceren en kon zich niet over zijn antigevoelens jegens Bouterse heen zetten.
  Plus dat hij de dingen volgens de WET en daardoor de geleidelijkheid en ratio liet verlopen.
  Al deze dingen maakten hem geen partij voor de ratten uit de Surinaamse politiek zoals Bouterse, Somohardjo en Brunswijk.

  Venetiaan moest dealen met omstandigheden die hij niet goed aankon en daardoor was hij niet effectief en daar heeft Bouterse hem op gepakt.

  Het is echter veel beter een degelijke, verstandige niet charismatische president te hebben dan een met een enorm veel charisma zonder enig verstand die dagelijks andere plannen maakt en corruptie faciliteert.


  Maak melding

 26. Rocky,

  Ik ben het wel met je eens, dat de regering Venetiaan had kunnen voorkomen, dat Bouta nu aan de macht is.
  Maar, dat is feitelijk niet meer belangrijk.
  We leven in het nu anno 2014 en de situatie is er niet beter op geworden in Suriname sinds het vertrek van de vroegere regering Venetiaan
  De armen zijn armer geworden en de rijken rijker.
  De zware criminaliteit is alleen maar toegenomen de laatste 4 jaar.
  Het gaat er niet om, wie dit in het verleden had kunnen voorkomen, het gaat erom, wat de huidige machthebbers doen om deze problemen terug te dringen.
  De conclusie is helaas maar verdomd weinig.
  Ik zou graag daden willen zien van deze regering en niet terugkijken, wat er allemaal zou zijn gebeurd als …… bla bla bla.


  Maak melding

 27. de suris houden van zweef tekie zolanga a kan..

  tamara oeng sa sie moro fara..

  wat hebben de not hafes te verliezen..

  van een kikker kun je geen veren plukken,die zwarten hebben niks te verliezen dus maar over lopen,zolang je een bordje eten glas bier krijgt..


  Maak melding

 28. @Pokai Tongo,

  Zelfde hier, werke op Landbouwmaatschappij Patamacca en toen kwamen Lonnie en zijn bende roofden alles wat ze konden, namen een paar gijzelingen, en staken wat ze niet konden meenemen in brand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.