Ambassadeur Nederland zal Bouterse geloofsbrieven aanbieden

78

PARAMARIBO, 7 nov – Het Koninkrijk der Nederlanden heeft vanaf twaalf november weer een ambassadeur in Suriname. Dan zal Ernst Noorman(FOTO), tot nu toe zaakgelastigde, zijn geloofsbrieven mogen aanbieden aan president Desiré Bouterse. Het is na ruim anderhalf jaar.

De aanname van de amnestiewet veroorzaakte de ruis, Den Haag riep zijn ambassadeur terug. Sindsdien is wederzijds gewerkt aan herstel en verbetering. “We hadden nooit ruzie. De diplomatieke betrekkingen liepen alleen wat stroef”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd. Dat er wat wrijving is zo nu en dan mag de pret niet drukken. Zaak is dat aan beide kanten het belang wordt ingezien van stabiele betrekkingen.

Van Surinaamse zijde wordt sowieso erkend dat er voordeel te halen valt. Het Nederlandse bedrijfsleven kan een stevige bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Het bedrijf Strukton doet dat grootschalig met projecten op het gebied van energie en spoorwegontwikkeling. Het Nederlandse bankwezen financiert meerdere grote projecten. De Surinaamse diaspora en het toerisme zijn ook goede redenen voor gezonde relaties.


78 REACTIES

 1. Klopt,

  Zaken doen met criminelen is zeker niet verkeerd. Zeker als je in de toekomst kan kijken en kunt zien dat Alibouta altijd te porren is voor een Hollands feestje..Immers NL heeft hem opgevoed


  Maak melding

 2. Nederland heeft zeer serieuze plannen om Surineds die werkloos zijn te verplichten naar Suriname te gaan (werken). In het verleden was dit ook zo. Mensen die afgestudeerd waren in bepaalde beroepen werden verplicht naar ontwikkelingslanden te gaan om daar te werken. Deze regeling komt mogelijk terug.
  Men hoopt dan dat flink wat Surineds achterblijven in Suriname en dan is men van hen af. Bovendien vaart het Nederlandse bedrijfsleven er wel bij.
  Grote kans dat ook is geregeld dat Bouterse nu dus wel naar Nederland mag reizen (mogelijk voor behandeling van z’n ziekte).


  Maak melding

 3. Eindelijk heeft men ingezien dat men als volwassenen met elkaar moet omgaan . hoe dan ook er zitten circa 500.000 Surneds in
  Blanda dus het is logisch dat de landen goed met elkaar omgaan . China is ook goed maar Nederland is ook goed voor de
  ontwikkeling van Su.


  Maak melding

 4. Cees, ik wet anders nog wel een afdoende maatregel tegen Bouterse zijn kwa(a)l(en) nl. euthanasie, dan is er gelijk een groot probleem opgelost, ik snap dat hele geloofsbrieven overhandigen aan Bouterse trouwens niet zo goed, hoe kun je nu als je ook maar een klein beetje prinipeel bent als vertegenwoordiger van de Nederlandse staat, een moordenaar en in je eigen land veroordeelde crimineel straks de hand drukken alleen om economische belangen, knap hypocriet allemaal, net zo hypocriet als de houding en motivatie van de Surinaamse regering vertegenwoordigd door een Lakei, eerst Ned. op alle fronten vergruizen en op afgeven en nu bakzeil halen, om welke (dubieuze) reden, wij hebben ondanks alles toch het beste voor met Suriname en gekoppeld daar aan en/of weer een ordinaire verkiezingsstunt, ik gok op het laatste.
  Waarom niet vanuit Nederlandse kant niet gewacht tot na de verkiezingen


  Maak melding

 5. Nederland heeft geen problemen met Suriname en Suriname heeft geen problemen met Nederland.

  Er is geen land of mens in de wereld die een andere land of mens niet nodig heeft.
  In Nederland wonen veel Surinamers en er komen en gaan veel Surined/Nederlanders naar Suriname om allerlei redenen (omgekeerd)
  Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard.

  DDB heeft een probleem met Nederland en hij moet niet zijn probleem nemen en de vooruitgang en ontwikkeling van Suriname tegen houden en tegengaan. Gelukkig heeft hij de stoel gevonden voor de Nederlandse Ambassadeur en hem deze persoonlijk aanbiedt. Ook met het Nederlandse bedrijfsleven weet hij voor projekten in Suriname te vinden. Hij heeft het licht gezien. Liever te laat dan nooit. Sommige personen zijn niet de slimste geweest op school en hebben meer tijd nodig om het licht te zien.


  Maak melding

 6. @hans,

  Nederlandse regering vertrouwt Santokhi niet. Ze vinden hem een ietwat pompeuze nerveuze man die bovendien niet zo veel voelt voor de steekpenningencultuur van het Nederlandse bedrijfsleven en die bovendien niet gaat meewerken aan het dumpen van Surineds in Suriname.
  Het voordeel van werken met criminelen is natuurlijk dat je ze kunt chanteren ter eigen behoeve en altijd een stok hebt om mee te slaan. Dat voordeel hebben ze niet met Santokhi.
  Bovendien kunnen de Nederlanders gewoon beter opschieten met creolen dan met niet-creolen, omdat de creolen door hen gevormd zijn qua cultuur, taal en denken.


  Maak melding

 7. Wie zou mij kunnen uitleggen wat de diepliggende gedachte van de Nederlandse overheid is om plotseling het besluit te nemen om weer een ambassadeur in Suriname te benoemen?
  Als ik het goed heb was de Nederlandse overheid zeer resoluut en principieel in hun beslissing om de ambassadeur uit Suriname te halen. Namelijk de amnestiewet!
  En wat is daar nu aan veranderd? De amnestiewet staat nog steeds als en huis maar die principiële gedachtegang van de Nederlandse overheid wordt nu zondermeer ongedaan gemaakt.
  De Nederlandse overheid had geroepen dat zolang de Amnestiewet blijft bestaan er geen officiële ontmoeting zou plaatsvinden tussen Nederland en Suriname.
  Is het accrediteren van Noorman als nieuwe ambassadeur dan geen officiële ontmoeting?
  Nederland was ook zeer principieel in het schudden van de hand van Bouterse.
  En nu mag het dan wel? In naam van wat dan?

  Ik moet zeggen dat het charme offensief dat Nederland enkele maanden geleden begonnen was zeer zeker haar vruchten heeft afgeworpen. Lackin en zelfs Bouterse zijn beide als een blok voor gevallen. kan je deze heren dan kwalijk nemen?
  Mogelijk niet. Deze hernieuwde relatie is namelijk een win-win situatie voor beide landen.

  Frans Timmermans (ex minister van Buitenlandse zaken )heeft het destijds wel uitmuntend verwoord;

  „In Nederland en Suriname zijn bij elkaar wel anderhalf miljoen mensen die op een of andere manier met elkaar rechtstreeks verbonden zijn. Onze landen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door mensen, cultuur, taal en geschiedenis. Dat gaat boven politieke meningsverschillen en daarom zal Nederland zal zich blijven inspannen voor goede contacten tussen de beide landen”

  Het kan kennelijk verkeren


  Maak melding

 8. Jullie begrijpen het nog steeds niet. Ik heb al eerder gezegd dat Bolle Willem voor z’n LaTina en 3 lammetjes Akalia, Azalia en Ahaila aast op een ruime buitenverblijf (Nw A’dam) te Suriname.
  De eerste aanzet tot verbetering van de betrekkingen was het poseren van vrouw Bolle met vrouw Bouta tijdens de VN congerentie.
  Ik weet niet precies wat die Bolle wil met Suriname, maar er gaan geruchten om het de 15e provincie van te maken.
  Het is weer in voor de koloniale machten om provincies ver van het eigen land te hebben.


  Maak melding

 9. Nederland is een handelsland en doet met allerlei landen handel in de wereld zie Taiwan.

  Wat er in tussen DDB en Nederland aan de hand is, is de dominee en de koopman. Nederland vertelt DDB dat hij een crimineel is en in Nederland veroordeeld is en in de gevangenis thuis hoort in Nederland, maar Nederland wil ook zijn geld verdienen.

  Hetzelfde doet Nederland ook t.a.v. China door ze erop te wijzen dat de mensenrechten daar niet deugen, maar doen ook keihard zaken met China. Zelf met Taiwan doet Nederland zaken.

  DDB heeft het licht ook gezien van de dominee en de koopman, vandaar dat de Nederlandse ondernemingen in Suriname actief is. DDB en de gangsters verdienen hier ook aan. Zie Ballast Nedam en de smeergelden.


  Maak melding

 10. Zo zo zo dus nu wel hangen aan de kont van Ned, nu is er geen sprake meer van LANDVERRADERS zo zo zo…. ach tja het tij kan keren heh…. graag zie ik de band tussen Su en Ned gehandhaafd op een positieve manier, maar kom me geen stront uitleggen dat Su onafhankelijk is en Nederland niet nodfig heeft omdat Su alles zogenaamd zelf kan en nu ineens dan wel, nadat de helft van Su voor LANDVERRADER en REDI MUSU is uitgemaakt 🙁

  de wereld zit zo smerig inelkaar…. ECHT


  Maak melding

 11. Cees;j moet j gore stinkende bek dicht houden.jullie aard is Pluderen.wat hebben jullie met sur.gedaan.Gepluderd om zicht zelf teverrijken.teren op andermans zakken,daar zijn jullie goed in.jullie worden 100% zeker kopje kleiner gemaakt.het geplunderd van jullie zullen jullie veelste duur komen te staan.jullie zullen strak j handen ophouden bij de sur.regering.en waarom moeten d surned terug.laat z lekker daar blijven en genieten van ons geplunderd geld.hahahahaha.jullie gaan zo goed als zeker kapot.


  Maak melding

 12. Oh jee, Sheela, je praat als Sheila (een kennis). Als je het prettig vindt, zal ik Sinterklaas met Witte Pieten langs sturen bij jullie. Maar dan moet je wel op z’n schoot gaan zitten en een liedje zingen. Geen probleem toch? Misschien krijg je een barbiepop cadeau en een vuist vol pepernoten.


  Maak melding

 13. @Vanity,

  Zo is het. Eerst konden ze alles op eigen kracht en nu willen ze geld van Nederlandse bedrijven en instellingen. Blijkbaar is de nood zeer hoog!!!!!


  Maak melding

 14. Vanity,

  Dat Suriname Nederland (op zakelijk gebied) wel degelijk nodig heeft moge duidelijk zijn. Daar is niks op af te dingen. Suriname is een (nog)redelijk arm land dat zich is aan het ontwikkelen dus is alle ondersteuning van welk land dan ook zeer welkom.

  Maar Nederland; Nederland is ontwikkeld tot en met en is een redelijk grote economische macht
  vergeleken met Suriname.
  Waar heeft Nederland Suriname dan voor nodig om hun principie zo te grabbel te gooien?
  Vanwaar plotseling die slappe houding van Nederland naar Suriname toe om toch weer een ambassadeur in Suriname te krijgen? Dat kan ik dus weer niet begrijpen. Heb jij misschien daar een verklaring voor?
  overigens, is het alleen maar goed dat de relatie weer warme trekjes krijgt.


  Maak melding

 15. Uiteindelijk gaan nederlanders voor de euro. Wat maakt het hun uit voor hun principes als een paar swartjes elkaar afmaken. Ernst Noorman vergeet niet een dubbel handschoen aan te trekken als je de bebloede hand van de moordenaar schudt. Je kan natuurlijk uit principe bedanken voor die eer. En als mijnheer Noorman nog eens een boek over gaat schrijven hier is je titel’ Shaking hands with the devil’s shit.


  Maak melding

 16. “We hadden nooit ruzie. De diplomatieke betrekkingen liepen alleen wat stroef”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd. Dat er wat wrijving is zo nu en dan mag de pret niet drukken.

  Hoe diep heeft Lackin moeten bukken om dit voor elkaar te krijgen. Wie denkt hij dat zijn leugens gelooft. Bouterse gaat hier heel diep door het stof omdat Suirname NERGENS meer terecht kan. Alle plannen komen plotseling alleen nog maar uit Calimerostan.

  @Sheela
  Als u de geschiedenis eens goed onderzoekt dan zult u moeten begrijpen dat individuele plantage houders en ondernemingen (van uit de hele toenmalige wereld) winsten gemaakt hebben maar dat er ook heel veel failliet gegaan zijn.
  Nederland als staat en daarmee haar burgers hebben altijd geld bijgelegd bij Suriname.
  Het is zaak de dingen uit elkaar houden.Mensen en ondernemingen hebben geplunderd de staat heeft dat deels toegelaten en gefaciliteerd maar is nooit de winstmaker geweest die men er aan toeschrijft.

  Veel van de nazaten van de winstpakkers zijn nu net zoarm of rijk als u.

  Een mooi voorbeeld kwam naar voren on de documentaire over de slavernij waarin Roue Verveer op bezoek ging bij een nazaat van de plantage/slaveneigenaar die zijn voorouders als slaaf gehouden had. U kunt er zeker van zijn Roue Verveer was rijker dan de nazaat.


  Maak melding

 17. hé hé eindelijk door de knieën gegaan meneer lachien..,,waar zijn je ware woorden gebleven..

  ,houdt je ká geld wij sme ‘ers hebben het niet nodig,,..

  wat een lul ben je toch..je bent helemaal door gezakt gebogen geknield voor die wit-man,wat een lafaard.. en nu maar accepteren wat die wit-man te zeggen hebben dus blijf je toch een soort moderne slaaf zonder overtuiging..

  wat een afgang..


  Maak melding

 18. Cees,

  Eerst was Suriname een bananen republiek met een schurk aan het roer waar geen zaken mee gedaan mocht worden. En nu zijn die zelfde barrieres plotseling als sneeuw onder de zon verdwenen en is het schudden van de hand van die schurk plotseling geen issue meer? rara hoe kan dat.
  Cees, zowel Suriname als Nederland
  hebben te hoog van de toren geblazen en hebben nu ingezien dat
  die stoere houding nergens naar toeleidt. Voor beide landen niet.
  Laten we daar nou gewoon eerlijk over zijn.

  Voor sommigen is dit uiteraard niet te verkroppen maar laten we blij zijn dat in elk geval de eerste stap wordt gezet naar een ‘normale’ verhouding tussen beide landen.


  Maak melding

 19. @Saskia,

  Je geeft zelf het antwoord al. Een grote economie heeft constant nieuwe markten en mogelijkheden nodig. Mensen zijn altijd bereid te kruipen voor geld, zo ook de Nederlandse en Surinaamse politici.
  Nederland is keihard bezig te besparen op de uitkeringen. Ze willen heel graag weten hoeveel Surinamers, die een uitkering krijgen (maar ook werkenden), nog bezittingen (erf, huis) hebben in Suriname. Zo kunnen ze de uitkeringen stoppen en vermogensbelasting innen.
  Zo’n 10 jaar geleden was er bijna iemand (Nederlandse spion) in geslaagd om alle bezit- en belastinggegevens van de Surinaamse overheid in handen te krijgen. Het werd net verijdeld. Indien Bouterse deze gegevens vrijgeeft voor wat Nederlandse hulp, dan zullen een paar Surinamers snel bezoek krijgen van de belastingdienst.


  Maak melding

 20. bouta heeft letterlijk zijn broek gezakt flink voor-over gebogen en wacht af wat er komt van achteren,misschien ook in zijn bek,lackien kom niet anders en doen wat er gezegd werd als loop jongen..

  schande ken men niet in sme,alles is welkom waar het vandaan komt is niet belangrijk geld stinkt niet..

  doekhie zal ook een toontje lager zingen pankaa en ook miesie kaba zullen wel letten op hun woorden,die wit-man heeft toch zijn zin gekregen..

  gebukt zullen ze de rest van hun leven onderdoor gaan..

  geen sprake meer van kolonialisme slavernij verleden,maar met open hart handen ophouden z.a. vele sme se dak-thuis lozen in de bijlmeer ..

  weg is die grote bek voor altijd.


  Maak melding

 21. dan zullen een paar Surinamers snel bezoek krijgen van de belastingdienst, moet zijn:

  dan zullen een paar Surineds snel bezoek krijgen van de Nederlandse belastingdienst.


  Maak melding

 22. As is gesgeiden geloof en bestuur, dang waarom moet Holland ambasaademan brief geefe aan preesiden welk geloof hei heef? Warom dat is so belangreik? Wat moet preesideng dang as hij weet dat Hollandmang is christelijk gedoop?


  Maak melding

 23. In Nederland zit ook een jongere generatie aan het roer in Den Haag en die hebben bepaalde gebeurtenissen iets minder helder voor ogen dan sommige oudere politici. Nu kan politiek Den Haag iets zakelijker en minder emotioneel met Politiek Paramaribo omgaan. En als Nederland zich niet zo uitspreekt hoeft Suriname geen hard weerwoord te bieden. En dan kan de karavaan rustig door stappen. De gemiddelde Nederlander interesseert zich niet zo in die wederzijdse relatie. Dus Nederland kan zich die omgang met Suriname wel veroorloven.
  Wat er ooit gebeurd is wordt niet door iedereen vergeten maar de lobby van destijds is weg omdat de huidige Nederlandse politici niet de Surinaamse studiemakkers hebben die de oudere politici wel hadden.


  Maak melding

 24. En voor iemand struikelt over mijn uitspraak over het zich veroorloven van omgang, dat bedoel ik dus in het licht van eerdere uitspraken of stellingen van Nederland. In Suriname heeft men het dan over eigen braaksel inslikken. Daar heeft Nederland geen moeite mee als het maar niet in de schijnwerpers plaats vindt.


  Maak melding

 25. Goede zaak voor zowel Suriname als Nederland, dat de betrekkingen weer worden genormaliseerd.
  Voor een aantal Surinamers misschien een nachtmerrie, maar ik vind het prima zo.
  En wat betreft politek en principes: volgens mij kent de politiek geen principes.


  Maak melding

 26. 2 jaar geleden waren we apetrots op de Nederlandse overheid
  omdat ze ballen vertoonden en geen concessies deden ten aanzien van mensenrechtenschendingen; bij de aanname van de amnestiewet werd meer dan kordaat gereageerd door de Nederlandse overheid: terughalen van de ambassadeur en stopzetten van de ontwikkelingshulp met de bedoeling dat de Surinaamse overheid die aanname van die amnestiewet onmiddellijk zou terugdraaien. Wij waren met z’n allen van overtuigd dat dat ook zou gebeuren omdat Nederland toch veel meer economische en financiële invloed heeft dan Suriname.
  Suriname zou onder deze druk niet onderuit kunnen komen.
  Rutte gaf ook nog een trap na met de woorden; ‘Suriname zal het merken dat ze die amnestiewet hebben aangenomen’.
  Wij hier in Nederland waren in een hoerastemming; dit zou het einde van het Bouterse regiem betekenen. Het kon niet anders.

  Maar 2 jaar later is van die hoerastemming niks meer over;
  Suriname heeft niks gemerkt van die maatregel van Nederland.
  Sterker nog; Nederland begon een diplomatiek charme offensief
  om die maatregel die ze hadden genomen weer te herstellen.
  Had Nederland dan een inschattingsfout gemaakt of zijn er andere motiverende redenen?
  Wat wel duidelijk is dat de doelstelling van de Nederlandse overheid om de amnestiewet ongedaan te krijgen zeker mislukt is. De maatregel die werd afgekondigd door Nederland wordt nu door Nederland zelf getorpedeerd. Nederland is door het ijs gezakt wat betreft hun stelligheid en principes. Nederland heeft bakzeil gehaald. Dat kun je gerust stellen.
  Heeft goed koopmanschap het hier gewonnen van de dominee met het vingertje? Het lijkt er sterk op.
  Een andere interpretatie is er op dit moment waarlijk niet te vinden.
  Nederland leek alle troeven in handen te hebben maar aan eind gaf Suriname toch nog een ‘kap’ aan Nederland.
  Er waren ook hoge woorden van Surinaamse zijde; ‘wij hebben de hulp van Nederland niet nodig’!
  Met de status van Nederland had Nederland dan ook haar poot stijf moeten houden en tegen Suriname moeten zeggen ;
  ‘jullie hebben ons niet nodig? nou dan blijven we ook lekker weg’

  Maar helaas; goed koopmanschap heeft overwonnen van de volharding! Lang leve de VOC mentaliteit !


  Maak melding

 27. De hollander,

  Nederland heeft plots zo’n jaar geleden een enorme haast gekregen om een ambassadeur in Suriname te krijgen. Ik denk dat Shell daar achter zit. Ze ruiken olie!


  Maak melding

 28. Nederland wil weer investeren in die rovershol. Ze willen al hun bejaarden en chronisch zieken waaronder Bolkestein dumpen in die rovershol. Bovendien is de Nederelandse media steeds maar weer aan het rapporteren dat Bouterse en de NDP heel populair zijn en opnieuw de verkiezing gaan winnen. Nederland vreest dus geen geld te kunnen verdienen aan en in Suriname indien ze bij hun boycot blijven. Dus dan maar geen boycoy.


  Maak melding

 29. Alleen al in m’n naaste omgeving hoor ik vaak dat gepoch over bezit van onroerend goed in Suriname; ik neem dus aan dat deze groep ook wijdverbreid is in Nederland.
  Niet zelden wordt met veel bravoure verteld hoe men deze vermogensbestanddelen – sinds jaren – met succes verzwijgt voor de Nederlandse fiscus. Naar horen zeggen, behoren tot deze groep ook heel veel uitkeringstrekkers.
  Als gevolg hiervan loopt de Nederlandse staat jaarlijks ettelijke miljoenen aan vermogensbelasting mis.

  De Nederlandse fiscus die momenteel naarstig bezig met het binnenharken van gelden door naheffingen op te leggen, heeft lucht gekregen van bovengenoemde bedoeningen.
  De kaaskoppen eenmaal kennende; ze zullen het niet nalaten datgene te halen waarop ze recht hebben. Ook al zouden ze daarvoor de hand moeten schudden met de duivel. Immers Nederland moet nog meer dan 600 mio extra betalen aan het Europese Fonds.

  Ik vermoed dat tal van diasporen nu remsporen produceren van de diaree.
  Have a nice week-end.


  Maak melding

 30. Anno 2010; Bouterse tot president van Suriname gekozen.
  Nederland in rep en roer. In Nederland was men luid en duidelijk en zeer eenstemmig; Suriname wordt een pariastaat in de wereld en de president zal zijn land niet kunnen verlaten vanwege zijn veroordeling in Nederland. Nederland was er voor de volle 100% van overtuigd dat de economie daardoor binnen afzienbare tijd in elkaar zou storten en dat de president zijn vijfjarig termijn niet zou volmaken. Nederland verbrak alle diplomatieke betrekkingen met Suriname. De apotheose volgde toen de amnestiewet werd aangenomen. Nederland was des duivels en schroefde de duimschroeven nog verder aan door het restant van de financiële hulp te bevriezen en hun ambassadeur terug te halen. Volgens Nederland zou daarmee de economische en financiële isolatie van Suriname compleet zijn . Daar waren de heren uit Den Haag absoluut van overtuigd. Het wachten was op de volledige capitulatie van Bouterse en daarmee de ontmanteling van de Surinaamse regering. De ‘reus’ (Nederland) had toegeslagen maar ‘klein duimpje’ (Suriname) hield stand. Sterker nog ‘klein duimpje’
  had grote praatjes en er werd aan Nederland geadviseerd om het restant van de financiële steun aan de voedselbanken in Nederland te doneren. Nederland werd letterlijk en figuurlijk door Suriname gedist. Logischerwijze zou je verwachten dat de ‘grote reus’ nog harder zou toeslaan met extra pressiemiddelen. Maar verre van dat. Wereldwijd werd de economische vooruitgang van Suriname geprezen terwijl Nederland zelf in een economische malaise verkeerde.
  Op dat moment drong het tot Nederland door dat ze een geweldige misser hadden begaan om hun ambassadeur terug te roepen. Nederland wilde koste wat het kost deze enorme misser ongedaan maken. Er werd hoog politiek spel gespeeld waarbij een politiek zwaargewicht als Timmermans werd ingezet om de schade te repareren. De verwachte economische malaise van Suriname bleef uit en Nederland besefte dat ze de boot zouden missen met hun starre houding.
  Financieel valt er wat te halen in Suriname.
  Uiteindelijk heeft de charme offensief van Timmermans gezegevierd.
  Nederland heeft de expertise en Suriname heeft die expertise hard nodig om zich economisch te ontwikkelen. De strijdbijl werd begraven en zowel Suriname als Nederland zullen hiervan profiteren. Met heel veel dank aan Timmermans, ex minister van buitenlandse zaken van Nederland.


  Maak melding

 31. Jullie grotendeels lafaards op deze sites. De “echte” Nederlander – lees autochtoon – lacht jullie allemaal uit. Suriname heeft destijds een revolutie meegemaakt waarin er een hoop is gebeurd. Dat zou je nooit toe moeten schrijven aan een persoon. We weten allemaal dat Nederland een FLINKE VINGER in de pap heeft wat Suriname betreft.

  Nederland gaat net als velen gewoon voor de poen, money oftewel geld.

  We vinden en weten dat de Nederlandse (kennis) economie een grote voorsprong heeft ten opzichte van Suriname, dat is letterlijk ” een open deur intrappen’. Dat weet zelfs de koe in de wei. Maar om je kennis te verkopen heb je consumenten nodig, anders stelt die hele kennis van je – in dit geval Nederland – niks voor. Dus simpelweg, Nederland moet verkopen en zoekt kopers.

  Dat Nederland bewondering heeft voor de regering Bouterse, staat als een paal boven water. Alleen degene die zaken willens en wetens willen ontkennen, zullen deze WAARHEID als een koe tegenspreken, weliswaar tegen beter weten in. Wat Bouterse ondanks zijn manco’s gepresteerd heeft zonder Nederlands geld, is ongekend en buitengewoon. Lees: de ALLEREERSTE KEER zonder geld vanuit Nederland. Bouterse heeft vriend en vijand verrast.

  Bouterse kwaliteiten, contactuele kwaliteiten voornamelijk zijn menigeen niet ongemerkt gebleven. Om binnen korte tijd lid te worden van Zuid-Amerika en het voorzitterschap te bewerkstelligen is ook een prestatie van formaat. Nederland zou via Suriname, dan wel onder Bouterse, de Zuid-Amerikaanse markt makkelijker kunnen bereiken. Daarvoor heeft Nederland een standplaats (Suriname) en goeie vriend (lees ook: Suriname) voor nodig.

  Een Santhoki heeft niet en zal ook nooit een uitstraling als van Bouterse kunnen hebben, noch kunnen etaleren.

  Nederland kiest en zwicht voor de kwaliteiten van een Bouterse die ontegenzeggelijk zijn aangetoond.

  Een Santhoki met zijn HYPOCRIETE FRONT heeft Nederland letterlijk de buik vol van . De man heeft totaal geen charisma in vergelijking met Bouterse en vertegenwoordigt maar een klein deel – een overblijfsel Hindostanen – van de Surinaamse gemeenschap.

  Nederland is dat AMATEURISTISCHE gedoe, terecht meer dan zat. We leven anno 2014, straks 2015.

  Ik wil niemand tegen de haren instrijken: maar als het gaat om het kleven van “bloed aan handen van mensen” dan moeten wij hoe pijnlijk dan ook dingen in hun context plaatsen.

  Net zoals Nederland economisch KOPLOPER is geld dat ook als het gaat om “bloed aan handen kleven”. Daar is Nederland en dat weet ook zelfs elke koe in de wei, ook KOPLOPER.

  De bangeriken op deze site die van alle walletjes willen eten, zullen dat ontkennen.

  Een Bouterse met enige oftewel genoeg lef, gunt de Surinaamse bevolking en Nederlandse bedrijfsleven, lees: Nederlandse overheid, die 130 miljoen euro.

  Santhoki met z’n achterlijke Front-gezicht zouden Nederland 130 miljoen euro’s lichter hebben gemaakt.

  Dat is nu het verschil tussen Bouterse en Santhoki. Nederland kiest demonstratief duidelijk en terecht de kant van Bouterse in het zadel. Want daar kun je op z’n minst wat zinnigs mee. Vooral ECONOMISCH!

  Schrikt u niet. Ik hou van rechtvaardigheid en realiteitszin. Ik ben de peetzoon van wijlen Cyrill Daal. Cyrill Daal de GROTE SURINAMER. Zijn ziel ruste in VREDE.


  Maak melding

 32. Simpel te verklaren. Zolang DDB een bepaalde hoeveelheid omzet genereert voor Nederlandse bedrijven (zie Strukton), dan is Nederland bereid door de vingers van de amnestiewet te kijken…….
  Kolonialisme, opvallend dat vooral DDB daaraan meewerkt.

  Maar onderling wantrouwen is groot, want zowel DDB als Nederland vertrouwen elkaar voor zover ze elkaar kunnen zien.

  Maar het feit dat Nederland de eerste stap heeft gezet, duidt op het feit dat economische belangen groter zijn dan de principiële.


  Maak melding

 33. Mijn achternaam enz.

  Volgens zie jij dingen niet goed.
  Wat nu gebeurt, heeft helemaal niets met Santokhi te maken.
  Deze regering krijgt van geen enkele buitenlandse bank – behalve de Islamitische bank en van de Chinezen – meer leningen.
  Dus is Bouta is dolblij, dat de ING wil investeren in de spoor- of tramlijn naar Onverwacht.
  Dat komt misschien hard an. omdat het een Nederlandse bank is, maar Bouta was maar wat blij, toen de ING meedeelde te willen financieren in de spoorlijn.
  Was hij van een heel groot financieringsprobleem af.
  Probeer nu geen sprookjes te vertellen over Santokhi, want de man heeft met deze deal helemaal niets te maken.
  Jouw baasje wil dolgraag zaken doen met Nederland.


  Maak melding

 34. Diplomatie is een vak, ambassadeurs uiwisselen is
  een technische zaak ! Nederland en Bouta hadden nooit
  ruzie, de toenmalige samenwerkende coupplegers zijn tot mekaar veroordeeld en nemen Sranangvolk in de maling !

  Sranang is ook op goede voet met Obama, toch pakt de
  USA de zogenaamde opvolger van Bouta, Dino, gewoon op !

  Noch Nederland, noch Amerika zal de vervolging van
  Bouta opgeven !

  Bouta heeft Nederland nodig indien er verklaringen
  tegen hem worden afgelegd in het DINO-Proces,
  dan ontstaat een patstelling/ramp waarbij Nederland een
  rol kan spelen !

  Nederland is er verder op uit een claim van het Sranang
  Volk en van de staat zover mogelijk vooruit te schuiven !

  Als mede-verantwoordelijken voor de Bouta-Hollandcoup
  wacht Nederland een zeer zware schadeclaim !

  PS : Bouta bezat de Nederlandse nationaliteit ten tijde van
  de coup. Dus Nederland heeft nog troeven achter de hand.
  Bouta heeft toen namelijk ook ook Nederlandse
  staatsburgers vermoord (onder andere de journalist Frank Wijngaarde) en kan daarvoor in Nederland worden berecht !


  Maak melding

 35. Steenhard een plaat voor je kop, je fantasie gaat zoals gewoonlijk weer eens met je op de loop, de Nederlandse FIOD is Nl. als eens eerder op verzoek van de Surinaamse regering in Suriname op bezoek geweest om de handel en wandel van een paar Surinaamse broertjes eens onder de loep te nemen i.v.m. witwaspraktijken, via Nederland naar de Antillen
  ook een paar onderen hebben toen ondergedoken gezeten en gewacht tot het tij gekeerd was, een van de broertjes heeft een poos op kosten van de Ned.staat in hotel de houten pollepel mogen logeren en de ander in een soortgelijk hotel in Frankrijk, dat waren nog eens vissen, en zo lopen er nog genoeg rond, als je maar gewoon aan je belasting verplichtingen voldoet, is en er in Suriname maar een gewoon huisje , wat in Nl. het 10-voudige zou kosten, maar gewoon voor de Surinaamse waarde opgegeven word heb je tot jou grote teleurstelling niets te vrezen van de bloedhonden van de belasting, gewoon buiten schot blijven.
  .Probeer eens voor dat je weer wat onzinnigs gaat roeptoeteren eerst eens helder, voor zover dat mogelijk is met die getroubleerde geest van, na te denken, haal die rood-wit-blauwe waas eens voor je ogen weg, het lijkt wel met dat opgefokte gebazel van je of je aan de coke bent


  Maak melding

 36. Ay ya ya……Bigi Baas is natuurlijk Hollands kindje. Hij heeft behalve melk, de diverse varianten van melk zoals yoghurt, drink yoghurt, niet te vergeten de hollandse kaas en niet te vergeten comijne kaas
  etc etc tijdens zijn verblijf in Blanda gebruikt. Daarom maakt hij de hollanders snel vrienden.A Baas koni yere. bravo!!!!!!


  Maak melding

 37. Het grootste drugsland van Europa moet inderdaad niet hypocriet doen…

  Hypocriet is het ook, als je medeverantwoordelijk bent voor het goedpraten en bombarderen van onschuldige, ongewapende vrouwen en kinderen elders in de wereld onder het mom van het bestrijden van terrorisme. Honderd duizenden zijn de afgelopenen deccenia op deze wijze gedood…

  Er zijn nog veel grotere moordenaarslanden op de wereld waar Nederland graag zaken mee doet, dit is ook hypocriet. Dus waarom zou Nederland niet betrokken kunnen worden in ontwikkelings projekten waar ze een zeer grote kennis in hebben, en gezien de historische band zou ik ook niet weten waarom ze dit zouden willen weigeren, vanwege 1 persoon en ten koste van een hele volk…


  Maak melding

 38. Het NOS-journaal, een van de meest gepoliciteerde journaals van Europa, laat alleen maar geluiden horen die in overeenstemming zijn met het beleid van de Nederlandse regering. Deze nieuwsinstelling is onbetrouwbaar tot aan de bodem en is gewoon een spreekbuis van de Nederlandse regering. Wanneer de Nederlandse regering vindt dat Suriname een rovershol is dan vindt het NOS-jornaal dat ook en wanneer de Nederlandse regering weer Suriname economisch wil uitbuiten door er China te gaan verdringen, dan vindt het NOS-journaal dat Bouterse immens populair is in Suriname en opnieuw de verkiezing gaat winnen.
  Geloof dus iedereen, behalve het NOS-journaal, de politieke spreekpop van de Nederlandse regering.


  Maak melding

 39. @jesse
  Waar het hart vol van is stroomt de mond van over: het spijt me dat jouw liefde voor willem alexander en maxima en de prinsesjes onbeantwoord zal blijven. Maar … Als je nog liefde over hebt: bouterse heeft nog een kind en een kleinzoon in nederland wonen, misschien kunnen zij van je houden.


  Maak melding

 40. Vanaf 12 november begint de 2e kolonisatie. Ditmaal goedgekeurd door het Surinaamse volk. Dus beste mensen, niet meer zeuren en om slavernijvergoeding gaan vragen. Jullie stemmen in met jullie volle verstand dat op 2% van z’n capaciteit werkt.


  Maak melding

 41. Steenhard,

  Wel eens naar de journaals in Suriname gekeken ?
  Ik weet, dat het een gruwel voor je is, maar je baasje doet steeds vaker zaken met Nederland, zeker nu de politieke betrekkingen zijn genormaliseerd.
  Bruggenbouw, aanleg tram- of spoorlijn, de financiering van projecten, je moet er maar aan leren wennen.


  Maak melding

 42. @Rudinho,

  Betreffende de NOS heb ik het niet alleen hun beleid inzake Suriname, maar heel hun beleid. De vliegramp met die Maleisische ramptuig. Terwijl er overweldigende aanwijzingen zijn dat de Oekrainers het hebben neergehaald, laat het NOS-journaal die aanwijzingen gewoonweg niet zien en vertelt men met een stalen gezicht op de tv dat Ruslandgesteunde rebellen het hebben gedaan. Precies zoals de NL regering het zegt. Dus NOS-journaal onafhankelijk? Forget it!!


  Maak melding

 43. Steenhard ik zou maar eens een poging proberen een inhoudelijke reactie te geven op wat Rudinho poste betreft de weer aangehaalde banden Tussen Nl. en Su. i.p.v. de als notoire Hollandhater dingen erbij haalde die helemaal niets met de betrekkingen van de 2 landen van doen hebben, je gal over je frustaties kun je beter spuien op Regeringswaanzin op Face-Book o.i.d.


  Maak melding

 44. hallo holland,,,

  wanneer gaan jullie die moordenaar drugs veroordeelde die 11 jaar moet zitten in holland meenemen..

  dan zijn wij bevrijdt van al die ellende in sme..


  Maak melding

 45. Neem nooit een Ned regering serieus.kijk maar naar de geschiedenis,Big Willem was op bezoek bij vriend Vlad.vriend Vlad levert Buk raket om MH 17 uit de lucht te knallen.Rutte schreeuwt wij zullen niet rusten voordat de onderste steen boven is en we zullen alle verantwoordelijken voor het gerecht brengen.als er een ding is wat wij weten geen enkele nederlandse militair zal deze gasten kunnen ophalen aangezien zij geen grote ballen hebben.
  dus als de verkiezingen voorbij zijn in 2015 dan wil ik zien waarmee Mark nu gaat dreigen.en zoals een bekende nedrelandse gezegde luidt ”holle vaten klinken het hardst”
  odi odi Mundo


  Maak melding

 46. @Mundo,

  Het video- en satellietmateriaal dat de Russen getoond hebben is veel aannemelijker dan wat de Amerikanen getoond hebben (niets nl, want ze willen hun satellietbeelden niet vrijgeven voor het publiek).
  De Russen tonen aan dat het een Oekrainse gevechtstoestel is geweest dat het vliegtuig heeft neergehaald.
  Durft Rutte tegen de NAVO in te gaan en de Oekrainse fascistenregering aan te spreken? Bij z’n leven niet!


  Maak melding

 47. Ik bespeur hier op WKN een groepje ( voornamelijk uit de LAGE Landen) dat serieus VERONTWAARDGD is omtrent de op handen zijnde wederzijdse overhandiging van de ” VREDESPIJP ” tussen de BOEVEN bende van ” Desiderius ” en de ” Noordzee ” .

  Aan het groepje heb ik het volgende ADVIES………..VERDIEP u in de MENTALITEIT van de mens( en) in het LAND waarin u zich heeft gevestigd en u uw dagelijksbrood verdient.

  ” CHAVÉZ” begaf zich gedurende zijn 16 jarige verblijf aan de Noordzee ENKEL en ALLEEN MAAR onder de AUTOCHTONE mens ( buurt cafe’s, motor cafe’s, hardrock cafe’s, Punk cafe’s noem maar op )
  Alleen maar om de mensen in het land waarin ik WOONDE te LEREN KENNEN !!!!!

  Dus de MENTALITEIT, DENKWIJZE en metname waartoe zij INSTAAT zijn VERBAASD mij totaal NIET !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 48. Beste Hugo CHAVEZ
  op de plaatsen die u aanhaalde komen weinig mensen die bepalen wat er gebeurt. Het lijkt mij dan ook sterk dat u goed weet wat de mentaliteit is van zij die bepalen waar Nederland toe instaat is.

  Om daar een beetje van te weten moet u welkom zijn in de bestuurskamer van het concertgebouw, societeit de Witte, de Wittenberg, golfbaan de lage Vuurse en allerlei andere locaties waar wij het bestaan niet van kennen. maar zeker niet buurt cafes etc.


  Maak melding

 49. Steenhard enz.

  Je bent er zelf over het jorunaal begonnen, dus even een ervaring van mijn kant.
  Ik heb STVS en Apintie een aantal maanden geleden een mail gestuurd, dat in Suriname vreselijke dingen gebeuren, die geen enkele aandacht krijgen op tv.
  Zelfs aan het proces Dino is geen enkele aandacht besteed.
  Er worden alleen maar regeringsgezinde leuke items uitgezonden.
  Ik kreeg als antwoord, dat beide zenders staatszenders zijn.
  Toen wist ik genoeg,
  Uit wiens hand men eet, diens woord men spreekt.
  Over objectieve tv in Suriname gesproken.


  Maak melding

 50. FEIT is Suriname heeft Nederland niet nodig om zich zelf te ontwikkelen. Nederland heeft alle hulp die men FRONT afhankelijk van Nederland maakte stop gezet toen Bouterse president werd en ze dachten dat Bouterse op zijn Knieën Nederland om hulp zou smeken maar wat Nederland zich heel laat besefte dat ze Suriname voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis Suriname hun echte vrijheid gegeven zonder bemoeienis van Nederland in Surinaamse aangelegenheden. Nu men olie heeft en straks gas en alle grondstoffen wil Nederland mee graaien in Surinaamse rijkdom. Bouterse had de ambassadeur nooit moeten accepteren in Suriname en de geloofsbrieven van Nederland zijn ongeloofwaardig net als hun goede daden. Nederland is geïnteresseerd is Suriname om zijn rijkdommen en sommige surinederlanders zijn hun marionetten om toegang te krijgen naar de rijkdom van Suriname om te plunderen en zich zelf verrijken. De Nederlandse geschiedenis in Suriname is duizendmaal erger dan de december doden van Bouterse. Nederland heeft meer dan 300 jaar de voorouders vermoord, verkracht, gemarteld. Maar nergens zie je dat vermeld in hun geschiedenis behalve het zwarte bladzijde maar de decembermoorden daar schrijven ze veel over en sponseren elk jaar een herdenking om hun marionetten in Nederland in hun greep te houden. De Duivel kent vele manieren om mensen te manipuleren en Nederland is de meester in manipulatie en de zelf hatende Surinamers zijn hun prooi!


  Maak melding

 51. @ JOJO

  beste JOJO ! Uw stelling begrijp ik volkomen. Toch kan ik het niet laten om mij af te vragen wie de groepjes ( gasten van bestuurskamers, societeiten en golfbaan minkukels ) die u opnoemt in staat stelt om te kunnen bepalen WAT ER zoal moet GEBEUREN zowel op nationaal als INTERNATIONAAL gebied.

  “Jan met de pet ” bepaalt POLITIEK gezien de boven laag ( gekozene ) als ik mij niet vergis.

  Mijn kennis van de samenleving heb ik normaal gezien gehaald vanuit de in uw ogen ” onderkant “‘ en slaat door naar de bovenkant.
  Tenslotte hoeven wij het niet met elkaar eens te zijn. Ik weet wat ik weet.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 52. @KeihardDeDomste Nu werkt Bouta officieel weer samen
  met zijn Hollandse (koloniale) coupvrienden en couponder-
  steuners !

  Neo-koloniaal Bouta bezat tijdens de coup nog steeds de Nederlandse nationaliteit !

  Bekijk en analyseer het Hollandse pensioen dat hij
  maandelijks ontvangt eens !

  PS: Nieuwe treinverbinding van Boutasing naar Dinosingsing !


  Maak melding

 53. @Rudhino, zaterdag 8 november 2014 om 23:08 uur
  “ik heb STVS en Apintie een aantal maanden geleden een mail gestuurd, dat in Suriname vreselijke dingen gebeuren, die geen enkele aandacht krijgen op tv.”

  Je ben nie bang fo kogelbriev noh?


  Maak melding

 54. @Hugo Chavez
  Wij zijn het eens.
  Ook democratie heeft zijn beperkingen. De boven laag wordt niet gekozen die zijn er gewoon op basis van opportunisme en ons kent ons en boeren slimheid.

  Ik kan het weten nadat ik een grof schandaal onder de aandacht gebracht heb bij de politiek verantwoordelijken. Politiek verantwoordelijken waar ik op gestemd heb en die formeel voor mij direct aanspreekbaar zijn.
  Zij laten liever honderden miljoenen euro’s per jaar liggen dan ruzie te krijgen met hun ambtenaren en de CEO’s van staatsondernemingen.

  Of het nu Suriname of Nederland betreft dat maakt weinig uit.

  Gegeven is dat deze regering nu eindelijk begrijpt dat Suriname in de rest van de wereld geen enkele stem heeft behalve om iets te halen (goud).
  Alleen Nederland biedt een basis om met de rest van de wereld te communiceren en om de economie overeind te houden ($ 200.000.000 alleen aan familie bijdragen).


  Maak melding

 55. JoJo
  @Hugo Chavez
  ………
  Alleen Nederland biedt een basis om met de rest van de wereld te communiceren en om de economie overeind te houden ($ 200.000.000 alleen aan familie bijdragen).
  =================================================
  Op welke U niet versiteit heb je gezeten??


  Maak melding

 56. @Srafu
  Srafu telkens wanneer jij je BEERPUT klep open doet dan komt er niks anders dan STRONT uit.
  je blijft lullen over de Coup ,wanneer Waarheid het heeft over de martelingen van de voorouders door Nederlanders vindt jij dat wij vooruit moeten kijken en niet achteruit maar voor de Coup gelden anders regels. Het is een FEIT en iedereen weet dat voor het eerst is Suriname echt onafhankelijk van Nederland zonder bemoeienis. We weten dat Nederland sterk gelobby heeft om Suriname te isoleren en de Surinaamse economie kapot te maken. Zoek de feiten op kijk wat de Nederlandse minister van buitenlandse zaken deed, hij ging naar alle Zuid-Amerikaanse en Caribische landen en vroeg hun om Suriname economische te isoleren de landen zeiden nee tegen een Surinaamse isolement want ze nemen geen opdrachten van westerse landen . Je mag zeggen wat je wilt wat Bouterse doet is knap en dat zonder HULP van Nederland. Suriname is zich voor het eerst in haar geschiedenis aan het opbouwen de VHP geilden altijd dat zonder hun in de regering Suriname onbestuurbaar wordt kijk eens goed zonder de VHP is Suriname aan het groeien en onder Bouterse. Bruggen worden gebouwd, trambanen worden aangelegd, water en energie installatie worden vernieuwd en voor deze projecten heeft Suriname geen expertise in huis want al die Surinaamse expertise zijn op waterkant onzin aan het roepen want ze weten het veel beter. Suriname geeft Nederlandse bedrijven met expertise de opdracht om bepaalde projecten uit te voeren en daar is niks mis mee want de Nederlandse regering is niet bij deze projecten betrokken. De Nederlandse ambassadeur in Suriname is welkom zolang hij zich niet bemoeid in Surinaamse aangelegenheden want dat wordt niet getolereerd. Bouterse moet de vrijwilligers instantie die door de Nederlandse regering worden gesubsidieerd en in Suriname aan het spioneren zijn zo snel mogelijk uitzetten want toen Bouterse president werd heeft Nederland deze Staats gesponsorde instantie als drukmiddel tegen Suriname gebruikt om hun zin te krijgen. Nederland weet nu dat het geen rotzooi in en met Suriname kan maken zoals de vorige Nederlandse ambassadeur die de deur bij Venetiaan telkens binnen loopt wanneer hij wilde en de Surinaamse volk dreigde met maatregelen als ze voor de NDP zouden stemmen. De Nederlandsen regering had de NPS en VHP in haar macht omdat die geld kregen in de vorm van ontwikkelingsgelden. Geschiedenis leert ons dat wanneer je uit de HAND van Je MEESTER EET dan Moet je doen wat je meester je zegt en je hebt geen vrijheid en democratie. Mijn verzoek aan Bouterse is dat hij geen Nederlandse ambassadeur in Suriname had moeten accepteren een zakengelastigde was veel beter en de banden met de Nederlandse regering moet met spoed worden verbroken dat is alleen maar goed voor het Surinaamse ontwikkeling. Bouterse moet alle Nederlandse en buitenlandse bedrijven die in Suriname zijn en zich verrijken met Surinaamse grondstoffen in kaart brengen en ze 500% belasting laten betalen.


  Maak melding

 57. @KeihardeLeugens De Bouta-Oranje coup irriteert jouw,
  de waarheid is hard. Hr Valk van de Ned MID heeft de
  plannen samen met jouw zogenaamde nationalist Desi
  gemaakt !

  De babbels van Desi slik jij zonder aarzelen, de oorlog
  van Desi tegen de USA, ontstaan nav het Dinocomplot,
  is volgens jouw nog gaande !

  De uitslag is er bijna : Hfd CTU, harddrugsdealer,
  wapendealer en terrorist Dino zit voor dertig jaar in jail !

  Zijn vader loopt met pampers, Sranang is aan vernieuwing
  toe !

  Leve de Spookambassade te Parijs !
  Leve Spooktrein naar Onverwacht met MEGA-verliezen !
  Leve de 18 000 kartonnen NDP-woningen !
  Leve de gouden Kerst 2050 !
  Leve de getuigenverklaringen van Roger Khan tegen vader
  en zoon !!!

  PS : Nog meer BEERPUT ??


  Maak melding

 58. Srafu

  @KeihardeLeugens De Bouta-Oranje coup irriteert jouw,
  de waarheid is hard. Hr Valk van de Ned MID heeft de
  plannen samen met jouw zogenaamde nationalist Desi
  gemaakt !

  De babbels van Desi slik jij zonder aarzelen, de oorlog
  van Desi tegen de USA, ontstaan nav het Dinocomplot,
  is volgens jouw nog gaande !

  De uitslag is er bijna : Hfd CTU, harddrugsdealer,
  wapendealer en terrorist Dino zit voor dertig jaar in jail !

  Zijn vader loopt met pampers, Sranang is aan vernieuwing
  toe !

  Leve de Spookambassade te Parijs !
  Leve Spooktrein naar Onverwacht met MEGA-verliezen !
  Leve de 18 000 kartonnen NDP-woningen !
  Leve de gouden Kerst 2050 !
  Leve de getuigenverklaringen van Roger Khan tegen vader
  en zoon !!!

  PS : Nog meer BEERPUT ??
  )
  )
  SRAFU of SLAAF van de LEUGENS.
  Sommige gevallen in het leven zijn hopeloos en zijn niet meer te helpen of redden met wijsheid of waarheid. In SRAFU geval MOET ik met pijn in mijn hard doen wat de creolen niet graag doen, je GAAT OP DE NEGEERLIJST.


  Maak melding

 59. De regering bouterse teert op de verworvenheden van 15 jaar kabinet Venetiaan.kabinet Venetiaan is begonnen bij ver onder nul. Toen alle huizen, nee de hele stad paramaribo en daarbuiten in deplorabele, verveloze staat verkeerden, de winkels leeg waren en een blik sardien 3000 gulden kostte.
  Toen iedereen in de rij moest staan 1 keer per maand voor een CIS pakket. Meer kon je niet kopen dan gele pesie, uien, zout, lucifer, rijst. Honger hebben we geleden!
  Toen kwam Venetiaan en haalde ons langzaam uit het diepe donkere dal. Hij bracht ons rust, veiligheid en vooral een betere economie.
  Nu teert de regering Bouterse op de vooruitgang die Vene gebracht heeft. Nog één regeerperiode en het is op. Want dat is wat ze doen, opmaken die pot, vreetnapot!
  Nu staan, met de aanstelling van de nieuwe ambassadeur, de haviken klaar om over te nemen als het weer zover is dat we weer de afgrond in sneltreinvaart afdonderen.


  Maak melding

 60. Steenhard enz.

  Met jou in discussie gaan op dit forum heeft helemaal geen zin.
  Ik stop er dan ook mee.
  Je kunt geen enkele inhoudelijke reactie geven op een artikel, dat op dit forum ter discussie staat, maar betrekt bij alles te pas en te onpas Nederland.
  Met domme mensen is het moeilijk hazen vangen.
  Ik weet, dat je een notoire Nederland-hater bent en wat jammer is het voor jou, dat je baasje bij gebrek aan know how en financiele middelen steeds vaker een beroep doet op Nederland.
  Het land, dat jij zo verfoeit, maar dat jouw baasje wel in staat stelt om zijn ultieme plan, namelijk een tramlijn van Paramaribo naar Onverwacht te kunnen realiseren.
  Leer aub eens in een wat breder perspectief te discussieren, dan wordt het misschien nog wat.


  Maak melding

 61. Dat wordt dus oogklep amputatie en een fish-eye implantatie voor een ruimer blikveld, en een hersenoperatie om die harde steen te verwijderen, inderdaad maar laten balken en niet verder meer reageren op verwardheid, is alleen maar paarlen voor de zwijnen


  Maak melding

 62. @Rudinho,

  Steenhard enz. Vaak is de inhoud minder interessant dan de uithoud. Vaak zijn de reacties op het artikel interessanter dan het artikel zelf. Veel succes met de discussie met vooral jezelf dan.


  Maak melding

 63. De Nederlandse Ambassadeur neemt deze zaak niet zo serieus.Die man lacht zicht rot.Zo lang Bouterse voor het zeggen heeft in Suriname gaat het nooit meer goed komen.Die burgers van Suriname hebben niets te vertellen.Alleen die zakkenvullers van de NDP/Brunswijk en zijn mannetjes maken de dienst uit in Sranan.Dat is mijn constatering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.