Staat neemt stuk land terug in naam van landbouw

27

PARAMARIBO, 6 nov – De landbouw moet een duw in de rug krijgen met een nieuw project van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Er wordt een pakhuis opgezet op een stuk land dat is weggehaald bij de vorige huurders. Die deden er niets mee.

Het stuk land, ongeveer twee hectare groot, bevindt zich achter de Kwattamarkt, in Wanica. Het was ooit bezit van de coöperatie Kwatta die ook de markt beheert. Het land was door de vorige regering afgestaan aan burgers. Die deden er niets mee. “Als je het nodig had, zou je het al lang gebruikt hebben. Omdat dit niet het geval is, zullen wij er goed gebruik van maken”, zegt minister Soeresh Algoe tegenover de Times of Suriname.

Het land ligt midden in gebied waar nog veel landbouw bedreven wordt. Met het weggeven bestond de kans dat een flink stuk verloren zou gaan aan woningbouw. Dit fenomeen heeft al menig landbouwgebied in Suriname weggemaakt. Algoe wil op het stuk land een pakhuis opzetten en koelruimtes. Die mogen gebruikt worden door groenteverbouwers en exporteurs.


27 REACTIES

 1. Minster van LVV Ir. S.Algoe , ik vind u een man van daad. mijn felicitaties. Heer minister en zijn nog meer van dit sort gebieden die door de vorige regering aan bepaalde burgers zijn afgegeven en wordt nogb steeds niets mee gedaan.Ik elk geval bent U mijn held


  Maak melding

 2. Begin het stukje land waarop staats cassave bedrijf staat alvast in te trekken !!!
  Laat je ballen zien Algoe want dat stukje land is van Lackin en zijn partner Madho !!!
  Probeer eens dat stukje land in te trekken en we zien je foto rubriek familieberichten de volgende dag.Altijd willen mensen als Algoe tonen dat zij stoer zijn ,waarom kunnen zij hun stoerheid niet tonen aan de ndp lijders?! Waar was zijn stoerheid toen de Amnestie ,ja bouta amnestie per der decreet in acht ging?!


  Maak melding

 3. brunsie de grote beer heeft ook meer dan 180000 ha.grond gratis gekregen ,maar maakt ook geen gebruik van..

  laat de staat dit ook intrekken en aan al die djoekas ieder 400 m2 verdelen,dan hoeven ze ook niet te occuperen van anderen die met bloed zweet en tranen hebben gekocht en hun leven lang verbouwen om een bestaan te vinden..

  dat zou eerlijker zijn,dan nu het geval is..


  Maak melding

 4. Baja ,kan Algoe de prive goudmijnen van zijn ndp bazen intrekken/Want hey,het behoort aan alle surinamers en niet een handje vol ndp criminelen?
  Maar waarom zijn de ndp volgelingen zo blij met hun baasje hun prive goudmijnen?Krijgen ze zo af en toe een aalmoes uitgedeeld you know,1 grammetje goud voor de trouwe paarselingen ?


  Maak melding

 5. Minste mini-ster vergeet de NDPer gopi niet. Vergeet de PALUman Sieuw A Tjon niet .Vergeet niet Dina zoon van DiDiBrie deze zal er voor vele jaren weggestopt zijn, zal je ook zijn hout- en goudgronden/concessies afpakken? Vergeet zelf DiDiBrie niet, deze zal onmogelijk zoveel grond dat ie heeft kunnen bewerken. Pak dus gerust wat af van deze zaka-zaka DiDiBrie En zo kunnen we door gaan en er zijn nog velen van dit soort schurken in de NDP. Volk van Su deze NDP boeven doen niets voor jullie, ze doen enkel voor zichzelf. Volk van Su zorg er aub voor dat oeng Stem ding NDP dies weg op 25 mei 2015. Wat er ook gebeurt ding NDP BOEF dies moes gwé. NDP 10 verschoonde vingers ‘nee” 10 bebloede vingers dat is de NDP. Stem daarom op 25 mei 2015 voor ’t FRONT; we gaan weer voor 41 zetels jaaaaaa één en veertig zetels, daar gaan wij(FRONT) voor. Krachtie volk a ting é doro foe oeng go klaar ding DiDiBrie BOEF diesie .Samen met het FRONT reken ik op u volk van Su. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Algoe, goede stap man. Sterkte toegewenst met deze actie. Maar, what about de properties van Dino, Oom Desi, Lackin en ega, en de NDP-toppers? What about de aanvraag van de NDP’r van Zichem die door een andere NDP’r is afgepakt? Gelijke monniken, minister, gelijke kappen.


  Maak melding

 7. Als het land ten onrechte is verkregen, vind ik het prima, dat de staat zich dat toeeigent, maar dan wel gelijke monnikken, gelijke kappen.
  Ik krijg nu een beetje de indruk, dat het Hindoestaantjes pakken is, terwijl de jongens van Bouta’s er ook wat van kunnen.
  Maar ja, die jongens zitten dicht bij het vuur en hoeven vooralsnog niets te vrezen.
  Een andere regering met een andere kleur en je krijgt precies hetzelfde, met dit verschil, dat dan de NDP-ers aan de beurt zijn.


  Maak melding

 8. De NDP heeft een nieuwe pakhuis nodig om witte poeder te exporteren in the antroewa en sopropo daarom nemen ze dat in beslag.

  LVV heeft ook nog een cassava fabriek waar ze 1 miljoen cash US dollars hebben betaald aan Mevrouw Laken en Dr Power die gebouwen staan klaar en reeds geinspecteerd door bevel die daar nota bene per heli ging, ga die toch eerst gebruiken mini ster.


  Maak melding

 9. Ray er zijn geen problemen tussen creolen en hindus wat het volk van du van politici s verwacht dat je vr land en volk werk niets meer en niets minder het probleem bij de vhp is dat ze nog niet zover zijn hadden zij mensen als Parmesar of Algoe Adhin of Amzhad als president runner dan was het gn probleem santoki heeft het helaas niet inzicht het etnische denken voert de boven toon bij die man en dat is jammer


  Maak melding

 10. Ik hoop dat j het begrijpt Ray wi na sranang no abi a probleem fu ju ano 2014 het etnische denken druipt van j af wij voelen ons eerst surinamer dan pas creool hindus javaan Chinees of wat dan ook jij en je kornuiten op deze site hou nou eens op met het racistische gedoe, omdat wij in Suriname zijn content wat nu in Suriname gebeurt gebeurt en dat heeft niets met NDP te maken het land gaat vooruit en daar zijn wij heel blij mee en kom straks niet met j rotzooi dat ik een NDper bent hoop van harte dat je het een keer begrijpt jij en j aanhangers.


  Maak melding

 11. Algoe moet geen heksenjacht beginnen, maar alleen daar waar de staat het gront dat nog bos is en door haar is verstrekt tbv lantbouw echt nodig heeft terugpikken. Dat alleen zal een sterke signaal zenden aan de ontvangers van gront.
  Daarna moet hij gront afstaan aan alle Indianen. Indianen zijn meest arme mensen en hebben gront nodig om te vissen, jagen en voor de kleine lantbouw. Goed grond, geen stongjari.


  Maak melding

 12. min.van LVV was altijd een probleem
  kindje .altijd personen zonder verstand van zaken . ik zie dat deze ing. Algoe de zaken wel voorvarend aanpakt. ik vind dat hij samen met min.Relyveld RGB drastisch moet ingrijpen in het terughalen van t.o.r.
  uitgegeven gronden . de namen zijn bekend . het mag niet zo zijn dat de ene 96000 ha krijgt terwijl de ander moet smeken om 500 m2 . ook degene die hebben gespeculeerd met domeingronden en veel doekoe hebben gemaakt moeten drastisch aangepakt worden middels beslag om hun tegoeden .er zijn heel wat projectontwikkelaars die misbruik hebben gemaakt .


  Maak melding

 13. waarom worden de honderden ha. van abrahams niet in gevorderd op de boven saramacca-coppename rivier die hij heeft gestolen van het land..

  brunsiwijk heeft ook 180000 ha . grond gepikt van de staat sme,wat doet regering daaraan..

  niet te spreken over de goud voorraden die hij bezit,zonder enig belasting te betalen aan de staat..


  Maak melding

 14. Geen wonder dat Algoe zo hard zijn best doet. De beloning is groot ,
  Lees hier en je weet gelijk waarom Algoe nooooooit de gronden die de ndp lijders Eigen hebben gemaakt ,gaat intrekken,

  VOLKSBELAZERIJ,

  Soeresh Algoe, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), wordt lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Wanica. Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, heeft dat bekendgemaakt tijdens een structurenvergadering in het partijcentrum van de NDP Ocer in Paramaribo, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 7 november 2014.

  Minister Algoe bevestigt, dat hij is gevraagd om de lijsttrekker te worden voor de NDP in het district Wanica.

  ‘Ik ben een werker en zal altijd voor land en volk ter beschikking zijn, wanneer mij dat gevraagd wordt.’ Wanica is na Paramaribo het grootste district en goed voor zeven zetels. De Mega Combinatie heeft nu drie zetels in Wanica, de VHP drie en Pertjajah Luhur één.

  De strijd in het district Wanica bij de komende verkiezingen belooft zwaar te worden. De VHP-voorzitter en presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi wordt de lijsttrekker van de samenwerkende partijen in Wanica.

  Binnen de NDP is ook in dit district een interne strijd gevoerd. Het Assembleelid Charles Pahlad en NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams waren belast met de coördinatie van dit district. Bouterse heeft uiteindelijk het roer in eigen handen genomen om de situatie in rustig vaarwater te brengen, aldus Starnieuws.

  Onlangs werd overigens nog bekend, dat Algoe lid is geweest van de partijraad van de Pertjajah Luhur. Het Dagblad Suriname publiceerde 31 oktober een zogenoemde bewilligingsbrief ondertekend door Algoe waaruit dat lidmaatschap zou moeten blijken. De bewindsman houdt echter vol dat het gaat om een vervalst document en een vervalste handtekening van hem.

  NIET STEMMEN OP ALGOE !!@!!


  Maak melding

 15. èn zo is weer duidelijk geworden dat al die figuren binnen de ndp voor de vorm aanwezig zijn..

  je ziet het zelf,ze worden letterlijk aan de kant gezet wanneer het er op uitkomt..

  er is máár één persoon die bepaald wat er gebeurt in het land en de rest is voor de vorm aanwezig..

  als je ogen nu niet open gaat,,wanneer dan..

  een loon strookje is leuk,maar je hebt ook een jé-jé een geest die je laat denken,doen..


  Maak melding

 16. Ray de mogelijkheid bestaat dat ik een nep Hindustan ben , vader is hindu moeder creool ik houd van beide dus heb aan beide kanten families als jij vind dat ik nep ben dan is het maar zo


  Maak melding

 17. Ray alles wat ik van min Algoe weet is dat hij goed onderlegd is en eerlijk en dat hij vr land en volk wil werken en dat de boeren hem the right man on the ride place vinden wie ben ik om daar aan te twijfelen. Geeft die man nou een kans dat is mijn mening maar jij hebt ook recht op de jouwe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.