Aanklacht tegen vingerwijzende ondernemer

8

PARAMARIBO, 6 nov – De man die alles en iedereen met het vingertje nawijst wordt aangeklaagd. Volgens de Ware Tijd komt er een aanklacht tegen ondernemer Ramsoender Jhauw. Het komt van twee personen die hij onlangs bekladde.

Dit nadat de politie er achterkwam dat Jhauw een poging tot moord op hemzelf uit de duim had gezogen. Directeur Lall Dassasingh van Flex NV en diens zoon Prashant zouden achter het moordplan zitten. De twee stappen nu naar de rechter. “We waren eerder al van plan om een rechtszaak aan te spannen, maar wilden het vooronderzoek afwachten, omdat we niet echt een houvast hadden”, zegt Lall Dassasingh. Hij wil zijn naam zuiveren.

Jhauw beschuldigt de regering en Flex van corruptie. Flex won een aanbesteding voor de levering van uitrusting voor de brandweer. Volgens Jhauw houdt het vermeende moordplan verband met zijn ‘onthullingen’ over corruptie. Ook de rechter was corrupt, want die wees een vordering tegen de aanbesteding af. “Wat Jhauw allemaal heeft gezegd, vind ik belachelijk. Hij moest beter weten”, zegt Dassasingh.

8 REACTIES

 1. Dassasingh een ieder weet dat jij maatjes bent met bouta!!!
  En we weten ook wat het lot is van degenen die zich durven uit te spreken tegen jullie. 8 Dec 1982 ,is een heel goed vb van !!

  Wij gaan de foto waarop je zoon staat met een wapen , plaatsen op een international site en de aandacht van de amerikanen vragen. Niemand kan in Amerika met een wapen poseren zoals jou zoon het heft gedaan en de volgende keer dat je zoon naar Amerika zal reizen wordt hij celmaatjes mat Dino.


  Maak melding

 2. Even wat leesmateriaal en je weet gauw hoe bouta en co samen werken met de rijke hindostaanse handelaren, zoals Dassasingh, en natuurlijk gaan ze mekaar in bescherming nemen.

  Ondanks de nodige wrijving functioneerde die orde tot in de jaren tachtig. De militaire machtsovername van 1980 leidde uiteindelijk de verstoring in van het maatschappelijke evenwicht. De stopzetting van de Nederlandse ontwikkelingshulp na de “decembermoorden” van 1982 versnelde de verarming van Suriname. De controle van de militairen over het staatsapparaat bood hen alle gelegenheid zich van de schaarse middelen meester te maken, bijvoorbeeld via de toekenning van de vergunningen. Hierbij werd samengewerkt met de hindoestaanse handelselite die immers al over de handelskanalen beschikte. Corruptie was niet meer louter de smeerolie om alle etnische groepen hun deel te geven. Zelfverrijking werd een doel op zichzelf

  Tijdens een vergadering van top-politici van het Nieuw Front deed zich onlangs een onthullend incident voor. Er gingen stemmen op een topambtenaar van Economische Zaken, die lid is van NDP van ex-legerleider Desi Bouterse, wegens corruptie op non-actief te stellen. Direct stond VHP-politicus annex zakenman Pertab Radakishun op om te dreigen met een “breuk” in het Nieuw Front

  Zie hoe de boeven als radakishun elkaar in bescherming nemen en chantage plegen.

  In de Royal Class van de KL 713 naar Paramaribo dreigt even een rel te ontstaan. Een jonge hindoestaan, gekleed in een scherp gesneden kanariegeel colbert, weigert pertinent naast een dame plaats te nemen. Een tactisch optredende stewardess weet de ruzie snel te sussen door de jongeman in de stoel naast mij te zetten. Ik neem hem tersluiks op. Zijn magere gezicht verraadt lichte negertrekken. In eerste instantie denk ik dat het hem in de bol is geslagen. “Ricardo… Mohammed is de naam.” De hindoestaanse dame die hij op een afstand wil houden blijkt de echtgenote te zijn van een miljonair die zijn landbouwperceel heeft verkocht aan waarnemend legerbevelhebber Iwan Graanoogst. Voor Ricardo voldoende reden de vrouw als de pest te mijden.

  Graanoogst heeft zich in no time opgewerkt tot toonaangevend groente-exporteur. Ricardo’s vader is in dezelfde branche actief. “Ik heb hem steeds meer achteruit zien gaan. Tien jaar geleden exporteerde hij ook nog rijst. Maar onder de militairen kreeg hij hiervoor geen exportvergunning meer. Je moet het onderzoeken, Graanoogst claimt altijd het hele vrachtruim als hij zijn groente weg moet krijgen.”

  Neem die rijstbouwer Manglie in Nickerie.” Ricardo brengt duim en wijsvinger dicht bij elkaar. “Tien jaar geleden, voor de militairen kwamen, was hij nog zo klein. Nu is hij dé man, met de modernste rijstpellerij van het continent.

  Geloof mij Dassasingh heeft een beschermende met bloed besmeurde amnestie hand van bouta bovenzijn kop en zij gaan alles eraan doen om Jhauw klein te krijgen.

  Jhauw laat van je horen en geef niet op!


  Maak melding

 3. Als iemand je onterecht van moordplannen beschuldigt, heb je volgens mij geen enkel vooronderzoek nodig om een klacht tegen hem in te dienen. Waarom moest Dassasingh wachten totdat de politie na onderzoek verklaarde dat het verhaal verzonnen was? Wat zou Dassasingh doen als de politie (onterecht) gezegd had dat het verhaal op waarheid berustte? Zou hij dan geen klacht ingediend hebben? Onze politie blinkt vaak niet uit in het nemen van betrouwbare beslissingen, vooral als ze heel snel met een ‘waterdichte’ conclusie komen aanzetten moet je op je hoede zijn, we kennen genoeg voorbeelden van voorvallen waar de politie er in eerste instantie 100% zeker van was dat het voorval/feit zich op een bepaalde manier had voorgedaan, en achteraf bleek de waarheid 180 graden te verschillen van de eerste versie. Denk maar aan de ‘verdachte’ die in zijn witte auto bijna vermoord werd omdat zijn auto leek op een die bij een overval gebruikt werd, denk ook aan de vier ‘criminelen’ die doorzeefd werden in hun auto, tot nu toe weten we niet wat er echt gebeurd is, denk ook aan die meneer die voor dronkaard werd versleten, terwijl hij een beroerte had gekregen en zo zouden we door kunnen gaan. Dassasingh hoefde dus helemaal niet te wachten op wat het onderzoek van de politie zou opleveren, hij weet toch zelf of hij Jhauw wilde vermoorden of niet, dat hoefde het onderzoek van de politie niet eerst uit te wijzen.


  Maak melding

 4. Tja, dit wist ik al, dat gelovigen altijd alles bij elkaar liegen. Ze liegen alsof het al eeuwen gedrukt staat zoals hun Bijbel die de grootste oeroude leugen omvat, die de wereld der gelovigen compleet beheerst. I rest my case.
  django


  Maak melding

 5. Ik vind jullie reacties nergens op slaan Jhauw ging te ver. Dat de regering corrupt is ok tot daaraan toe. Maar je mag niet iemand vals beschuldigen.


  Maak melding

 6. @Ray,

  As is Bouterse die besgerm Daasasieng, dan warom hei heef hem niet besgerm toen met die lantbouw masjienes op die lantbouw gront? Of misgien is dat andere Daasasieng?


  Maak melding

 7. Deze man beweert al enige tijd dat de regering vuil spel speelt en duurdere leveranciers selecteert. Vervolgens spannen duurdere leverancier en regering samen tegen deze man. Het lijkt mij dat dit heel geloofwaardig is. Ik zou het niet zomaar als nonsense terzijde schuiven. Die politieonderzoek moet zelf ook onderzocht worden op deugdelijkheid. Door een onpartijdige partij.


  Maak melding

 8. In Suriname komt huiselijk geweld vaak voor, mannen slaan hun echtgenoten bont en blauw, de vrouwen doen aangifte bij de politie maar de politie is er niet toe te porren om in aktie te komen, pas wanneer die vrouwen vermoord zijn neemt de politie die klachten seriues.

  Op 21 oktober deed Jhauw aangifte bij de politie dat hij aanwijzingen had dat Dassasingh hem wilde vermoorden. ‘Jhauw e ferteri wan lo law’, dat beweren zijn tegenstanders tenminste en de politie doet, zonder dat de ‘benadeelde’ Dassasingh aangifte gedaan heeft, meteen een uitgebreid onderzoek, waaruit blijkt dat Jhauw gelogen heeft. Jhauw, de ‘gekke, vuile lasteraar’, die ‘brave’ burgers hun goede naam door het slijk haalt, wordt echter niet opgepakt, de ‘benadeelde’ zegt aangifte te zullen doen, maar tot vandaag 8 november (20 dagen later) heeft hij dat nog steeds niet gedaan. Wie is er nu gek in Suriname?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.