zondag, april 14, 2024
HomeFotoNieuw Aardrijkskunde lesboek voor Lager Onderwijs Suriname

Nieuw Aardrijkskunde lesboek voor Lager Onderwijs Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Ashwin Ahdin van Onderwijs en Volksontwikkeling (l) heeft onlangs het nieuw Aardrijkskunde lesboek voor het vijfde leerjaar van het Gewoon Lager Onderwijs in ontvangst genomen. De uitgever Venita Boedhoe (r) van HebriSur en redactielid Kenneth Lo-A-Njoe hebben het lesboek ‘Wereld Verkenner’ en het bijbehorend toetsenboek plus docentenhandleiding aan de bewindsman overhandigd.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. In dit boek staat.

  Hoofdstad van Suriname is Marowijne en Para is heel belangrijk geworden door de cassave fabriek.
  De 4 baans HW met fly-overs verbindt het dorp Paramaribo met de stad Para en er is ook een snelle treinverbindeing.tussen Zanderij en het dorp Paramaribo.
  Iedereen in Para heeft al een eigen huis, In Wanica is het bijna zover.
  Vroeger waren er in het dorpje Paramaribo veel krotten maar nu bestaan ze niet meer en alle trottoirs zijn gerepareerd en zelfs na heftige regenbuien is er geen wateroverlast.
  Suriname heeft de grootste diepzee haven van Zuid Amerika waar de grootste containerschepen en cruiseschepen aanmeren en miljoenen dollars binnen brengen.
  Kortgeleden is het Tigri gebied heroverd door onze brave soldaten en is Suriname veel groter geworden.
  In de droge tijd is het waterpeil in de door bakra s gebouwde stuwmeer (van Blommensteinmeer) hoog genoeg dat iedereen stroom heeft.EBS verkoopt nu ook stroom aan het buitenland.

  Op de volgende bladzijden lees je meer over ons prachtig land.


  Maak melding
 2. Nieuwe aardrijkskunde boek: er wonen ca. 550.000 mensen in Suriname. De overheid is de grootste werkgever. Goud en olie zorgen voor de inkomsten. De nationale hobby is corruptie. Transvaal en Robin Hood zijn passé. Moengo Tapoe is de voetbalhoofdstad. De boeren komen om in het rijst. De Surinaamse dollar wordt her en der geweigerd terwijl het de nationale munteenheid is. Het verkeer rijdt links van de weg wat meer doden tot gevolg heeft. Het land is inhet trotse bezit van 1 olympische gouden medaille, 1 boeing vliegtuig en 1 dierentuin zonder veel dieren.
  De grootste Zoo is de DNA waarin er af en toe door diverse dieren gespuugd en geslagen wordt. De president is zeer zuinig met reizen om zo geld te besparen en de minister van JusPol heeft meer sympathie voor de daders dan voor de slachtoffers.
  De oorspronkelijke bewoners zijn door cassavevergiftiging haast uitgeroeid en sommige zijn door het gif zwart geworden en noemen zich daarom marron.
  Iedereen is vrolijk in Suriname, het weer is altijd mooi en de dieren zijn ook dik tevreden. Het wemelt er van de kwie-kwie’s, twa-twa’s en picolets en de mensen zijn vegetarisch en doen geen dier kwaad. Iedereen werkt er hard en de .kippen leggen er gouden eieren. Het land gaat een zeer zonnige toekomst tegemoet.


  Maak melding
 3. Nieuwe aardrijkskunde boek: er wonen ca. 550.000 mensen in Suriname. De overheid is de grootste werkgever. Goud en olie zorgen voor de inkomsten. De nationale hobby is corruptie. Transvaal en Robin Hood zijn passé. Moengo Tapoe is de voetbalhoofdstad. De boeren komen om in het rijst. De Surinaamse dollar wordt her en der geweigerd terwijl het de nationale munteenheid is. Het verkeer rijdt links van de weg wat meer doden tot gevolg heeft. Het land is inhet trotse bezit van 1 olympische gouden medaille, 1 boeing vliegtuig en 1 dierentuin zonder veel dieren.
  De grootste Zoo is de DNA waarin er af en toe door diverse dieren gespuugd en geslagen wordt. De president is zeer zuinig met reizen om zo geld te besparen en de minister van JusPol heeft meer sympathie voor de daders dan voor de slachtoffers.
  De oorspronkelijke bewoners zijn door cassavevergiftiging haast uitgeroeid en sommige zijn door het gif zwart geworden en noemen zich daarom marron.
  Iedereen is vrolijk in Suriname, het weer is altijd mooi en de dieren zijn ook dik tevreden. Het wemelt er van de kwie-kwie’s, twa-twa’s en picolets en de mensen zijn vegetarisch en doen geen dier kwaad. Iedereen werkt er hard en de .kippen leggen er gouden eieren. Het land gaat een zeer zonnige toekomst tegemoet.


  Maak melding
 4. Nieuwe aardrijkskunde Suriname.

  Suriname met als hoofdstad Beijing telt in totaal 8 enclaves:
  De hindoenese, de creoolnese, de javaanese, de marronese, de inheemse, de chinese, de doglanese en uit de boot gevallenese.
  Vroeger was Suriname verdeeld in meerdere districten waar de diverse bevolkingsgroepen – zij aan zij – vreedzaam en als één volk naast elkaar leefden. Vroeger, nu niet meer.

  De enclave Nicker-nie laat geen creolen toe omdat zij vinden dat deze bevolkingsgroep te vreeTzaam is en niet wil werken.
  De enclave Parakriorobo voorheen Paramaribo, is verworden tot spookstad en slaapstad. Elke vorm van inspanning wordt vermeden en bedrijvigheid is ver te zoeken. De inwoners zijn voor hun levensbehoeften afhankelijk van de naastgelegen enclave Kommaarweinig, voorheen Commewijne. Deze enclave mag door alle bevolkingsgroepen bezocht worden; als het maar niet te lang duurt en niet frequent; vandaar ‘kommaarweinig’.
  In de enclave Machowijne, voorheen Marowijne, creoolt het van de zwarte handel. Goud, hout wat in het verleden volop aanwezig was, is verdwenen als sneeuw voor de zon. Bij de geboorte krijgen kinderen al een Kalasjnikov AK-47 in de wieg geworpen en moeten al op zeer jeugdige leeftijd stage lopen te Moiwanna, alwaar de residentie van de enclave-overste zetelt.
  De enclave Kalibi, voorheen Galibi, moet het hebben van sekstoerisme. De ooit zo bekende legstranden van de zeeschildpadden doen thans dienst als kraamstranden voor bevallende ingiemeisies, bijgestaan door nazaten van dat kleine Indiaanse jongetje.
  De enclave Little Beijing, voorheen Lelydorp is de financiële brein van alle enclaves. Hier werd voor gezorgd dat de vroegere Surinaamse SRD werd vervangen door de Chinese Yuan. De distributie van overwegend uit China geïmporteerde producten vindt ook hier plaats. Alsook de aflossingen van leningen aan China. De economie van Little Beijing is net zo booming als die van Shanghai.


  Maak melding
 5. Ben benieuwd of Tigri op de kaart van Suriname wordt weergegeven.
  Zo nee, dan hebben onze lijders het gebied al opgegeven. Het besef moet dan nog tot het volk doordringen.

  Zo ja, dan wordt het volk voor de gek gehouden. Gezien de huidige stand van zaken omtrent Tigri, kan het als “verloren” gebied worden beschouwd.


  Maak melding
 6. Paul Witteman vroeg ooit eens aan Ronny Bravo .Ronny wat is je visie van Suriname en heb jij ook een kunde gestudeerd zoals
  Venetiaan die heeft toch wiskunde gedaan .

  Ja meneer Witteman, zo heeft ieder zijn ding .mijn visie van Su
  is warang visie en ik ben goed in boekondoe . vraag maar aan al die vrouwen van me .

  .


  Maak melding
 7. waar is die geschiedenis boek door Soentiek directeur onderwijs gebleven die tientallen duizenden euros heeft gekost door de staat sme met de foto van desie bouterse als moordenaar afgebeeld om het surinaamse jeugd te tonen,wie de moordenaar was in 1982 die die onschuldige mensen heeft vermoord en nooit is berecht..

  meneer Soentiek is direct ontslagen uit overheids apparaat en nooit meer bij lantie een job gevonden..

  der waarheid is onder geveegd,de leugen regeert..


  Maak melding
 8. Wat zal erin staan over het Tigri gebied,

  a.Tigri behoort aan Guyana
  b.Tigri gebied is van Suriname
  c.Tigri is gedeelde goed van Guyana en Surinam
  d.Tigri was eens van Suriname


  Maak melding
 9. @ Dwaas en Aard Rijkskoendoe..dank voor jullie heldere aanvulling.
  O ja. onze brave soldaten hebben in Moiwana geoefend voordat ze Tigri bevrijd hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES