Jongeren mogen kritisch zijn bij NDP

19

PARAMARIBO, 4 nov – Bij de Nationale democratische Partij, NDP, krijgen jongeren de gelegenheid kritiek te spuien. Ze hebben in elk geval inspraak, er wordt naar hen geluisterd, zegt Faizal Abdoelgafoer, ondervoorzitter van de jongerenafdeling. Van negeren is dus geen sprake.

Volgens Regillio Dors, die de partij net verruilde voor Pertjajah Luhur, is er wel degelijk iets mis. Jongeren zouden slechts dienen als stemvee, kritiek wordt niet geduld. Dat wordt dus ontkend. “We zullen binnenkort starten met de bijdrage van NDP-jongeren aan het verkiezingsschema. Dan mogen ze ook aandachtspunten aankaarten”, zegt Abdoelgafoer tegenover de Ware Tijd. Het volk van morgen mag dan ook kritische vragen stellen.

Nu worden trainingen gegeven om een ‘gevoel van loyaliteit’ te stimuleren. Ideologie en geschiedenis van de partij behoren tot de onderdelen. “We leren de nieuwe leden trotse NDP’ers te zijn en niet gelijk naar de pers te rennen als persoonlijke belangen niet worden behartigd”, aldus Abdoelgafoer.


19 REACTIES

 1. “Ze hebben inspraak, er wordt naar ze geluisterd”.
  Volgens mij luistert niemand in de NDP naar pero, waarheid, paraman, bonie, abaisa en al die andere oudere jongeren.


  Maak melding

 2. Beste Junior NDPer Faizal Abdoelgafoer

  “We leren de nieuwe leden trotse NDP’ers te zijn en niet gelijk naar de pers te rennen als persoonlijke belangen niet worden behartigd”

  Het zijn niet de nieuwe NDPers die de vuile was uit frustratie buiten hangen maar de verstokte NDPers die er al heel lang zijn die nog steeds zeggen trotse NDPer te zijn die de voorzitter verwijten niets met KRITIEK te doen of leden te negeren of erger leden te bedreigen.

  Het is zaak met kritiek om te kunnen gaan. Veel reacties op dit forum geeft aan dat velen kritiek niet op haar waarde schatten, er niets mee kunnen en het altijd maar als negatief zien.
  Kritiek moet men analyseren en diegene die de moed heeft het te geven te bedanken voor het feit dat deze opstaat.
  Denk eens aan Cedric van Samson. Hoeveel pijn moet het hem niet doen dat volgens zijn waarnemingen veel dingen ernstig fout gaan en dat niemand het binnen zijn eigen club maar wil horen.
  Denk eens aan Palhad die toch al wat jaren mee doet en niet geinformeert over iets waarvan hij denkt de trekker te zijn (geweest). Hoe laf moeten deze mensen het negeren en of afwijzen niet ervaren.


  Maak melding

 3. Agoe Dagoe
  “Ze hebben inspraak, er wordt naar ze geluisterd”.
  Volgens mij luistert niemand in de NDP naar pero, waarheid, paraman, bonie, abaisa en al die andere oudere jongeren.
  +++++++++++++++++++++++++++++++

  Vertel eens [b]Agoe[/b];
  waar wordt er naar jou geluisterd?


  Maak melding

 4. @Abdoelgafoer Dat is de Suri ZIEKTE, Persoonlijke Belangen !

  De belangen van Land en Volk vergetend !

  Het ENGE EIGEN BELANG boven alles en iedereen stellen !

  Abdoelgafoer ga studeren en tracht te begrijpen wat de
  EKTE problemen van Sranang zijn !

  PS : Start met promotie Anti-corruptiewet en Screeningswet !


  Maak melding

 5. @Agoe Dagoe,

  De paarse NDP officieren pero, waarheid, paraman, bonie, abaisa doen alles voor een broodje bakkeljauw + een blikje Fernandez. Als de VHP op de onafhankelijksheidsplein gratis roti uitdeelt staan deze klaplopers ook in de rij.

  De NDP en luisteren, breek me de bek niet open. Samson, Palhlad en de Freitas kunnen er over meepraten. Het zijn de oud revo helden die bepalen wat er binnen de NDP gebeurt en niemand anders. De zgn. jongeren worden als marionetten / propaganda materiaal gebruikt. Ik geloof oprecht dat de NDP bestaansrecht heeft maar zoals Ramon de Freitas al verwoorde, de partij zal eerst verlost moeten worden van de Revo mastodonten. En mark my words, Gangaram Panday en Gordon Touw komen ook met hangende pootjes terug. Ook zij krijgen de deksel op hun neus gedrukt.


  Maak melding

 6. “Jongeren mogen kritisch zijn bij de NDP”.
  En dan, wat is het vervolg ?
  Jongere talentvolle politici worden stelselmatig buiten de regeermacht gehouden.
  De politiek in Suriname is voor een belangrijk deel het “speeltje” van oude(re) mannen en vrouwen.
  In Suriname wordt wel gezegd, dat jongeren een belangrijke stem hebben in de politiek, maar de praktijk wijst anders uit.
  Het hele jeugdparlement stelt werkelijk niets voor, er wordt niet eens naar hen geluisterd, laat staan, dat er wat met hun kritiek wordt gedaan.
  Kortom, tussen zeggen en doen, bestaat een wereld van verschil.


  Maak melding

 7. Er worden trainingen gegeven om het gevoel van ‘loyaliteit’ te stimuleren. Lees: De jongeren worden geïndoctrineerd zoals in Noord-Korea, bij IS, bij Boko Haram, bij al-Queda enz. Enge situatie.


  Maak melding

 8. Hahahaaaaa…..die arme ndpers.
  Waarop zijn de nieuwe ndpers trots dan zoals abdoelgfoer beweerd?
  De nieuwe ndpers zitten nog steeds opgezadeld met bouta ,brunsie en de nog in leven zijnde coupplegers en dec moordenaars en moiwana oorlog misdadigers en AMNESTIE !!!
  Waarop zijn de nieuwe ndpers TROTS dan?!!
  Hahahaaaa abdoelgafoer. zo te zien wordt je flink beloond voor je blahblah door de ndp !!


  Maak melding

 9. Die jongerenafdelingen stellen niks voor. Niet in Suriname, niet in Nederland, niet in de VS, nergens ter wereld. Ze zijn meer bedoeld om de ouders en familie van die jongeren als kiezer aan te trekken en bovendien om geld in het laatje te brengen en de universiteiten politiek te beinvloeden.

  Kijk naar de Bolle. Als prins stelde hij toch ook niks voor? Nu pas wordt hij serieus genomen. Niemand neemt die 3 dreumeltjes Ahalia, Akalia en Azalia toch serieus? Ze zijn alleen goed genoeg voor de fotograven en roddelbladen.
  Die Bolle heeft ook geen opdrachten weten te strikken uit het land van LaTina. Hoe zit dat nou? Lusten ze hem daar niet?


  Maak melding

 10. Ook oudere NDPers mogen kritisch zijn ! Zie hr Sital met
  zijn statement over 8 dec proces !

  PS : Wij zullen zien hoe met hem zal worden afgerekend
  door de NDP-baasjes ! Misschien wordt hij contant betaald !!!


  Maak melding

 11. Jesse,

  Heb jij voor Suriname ooit een opdracht in de wacht gesleept ?
  Als ik je postings zo lees, dan ik eerlijk gezegd van niet.
  Volgens mij ben jij een miezerig mannetje, dat op alles wat niet Surinaams is kritiek heeft, maar op welke manier draag jij eigenlijk bij aan de opbouw van dit land ?


  Maak melding

 12. Faizal Abdoelgafoer: “We leren ze trotse NDPers te zijn!”

  Kan iemand mij één (1) reden opnoemen waarom NDPers trots zouden mogen zijn op hun partij? Als we alleen maar letten op het verleden van hun voorzitter hoeven we niet eens verder te kijken; als je een klein beetje besef van de normen en waarden hebt, die gelden in een geciviliseerde samenleving, kan je je alleen maar heel diep schamen tot deze partij te behoren.


  Maak melding

 13. Trots zijn op de NDP?, trots zijn op de grote leider, trots zij op een massamoordenaar, trots zijn op een cokedealer/handelaar, trots zijn op de vader van een wapenhandelaar die zijn vaderland wilde verkopen aan de al qaida, als je daar trots op bent moet je toch wel een kloten mentaliteit bezitten of gewoon oerdom zijn


  Maak melding

 14. Ik wil eerst even melden dat ik het zo ontzettend slordig vind staan al die spelfouten in Nieuwsberichten notabene.

  ‘“We zullen binnenkort starten met de bijrage van NDP-jongeren aan het verkiezingsschema. Dan mogen ze ook aandachtspunten aankaarten”, zegt Abdoelgafoer tegenover de Ware Tijd. Het volk van mogren mag dan ook kritische vragens tellen.”

  Huh in Mei zijn de verkiezingen en ze gaan NU starten met de ”bijrage” van NDP jongeren, oh dus ze zijn wel degelijk genegeerd dik 4 jaar lang, ze zijn idd STEMVEE, zo zo en het volk van ”mogren” kan dan kritische vragen stellen ik ken dat volk niet zeg Mogren, nou ja anyway ze mogen vragen stellen wie dat voilk ook mag zijn [knipoog]

  Klopt gewoon van geen kanten die jongeren gaan allemaal weg bij de NDP want ze mogen idd alleen maar ja en amen knikken en moeten alles leuk lief en aardig vinden een zo neeeee…. mmmm dan slaan de gezichten letterlijk PAARS uit mang.


  Maak melding

 15. Jongeren NDP mogen kritisch zijn over hun geliefde president.
  Hij is een moordverdachte, hij is veroordeeld voor drugstransporten, hij is een couppleger zijn zoon zit vast in USA wapensmokkel en banden met hezbollah.

  Willen jongeren van Suriname een president met zo een moraal???

  God samme liefhebben, help Suriname AUB.

  groet,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.