Vakcentrale gaat huizen bouwen

9

PARAMARIBO, 3 nov – Ambtenarenvakcentrale CLO gaat huizen bouwen. Volgens CLO-voorzitter Ronald Hooghart worden het er ruim zevenhonderd vooraf gefrabiceerde woningen. De plek is al bepaald.

De zogenaamde prefab woningen komen dichtbij een ander woning bouwproject, Blauwmeer, langs de John F. Kennedy highway. Ook te Santopolder, in Wanica, komen huizen. De bedoeling is ambtenaren te helpen die niet door de procedures heen komen van gangbare financiers. De nood is toren hoog naar wat de vakcentrale zelf al kon vaststellen. “Er zijn gezinnen die bij hun ouders wonen, waar ook zussen en broers bij zijn. Dat is niet goed en er ontstaat ruzie”, zegt Hooghart tegenover de Ware Tijd.

De prijs per woning ligt dik onder de marktprijs. Voor een woning met drie kamers wordt vijf en tachtig duizend Surinaamse dollar (ongeveer twintigduizend euro) gevraagd. Voor driekamerwoningen ligt de marktprijs makkelijk boven de honderdduizend Surinaamse dollar. Hooghart zegt miljonairs bereid gevonden te hebben het project te financieren. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de huizen in de echte noden voorzien en er geen ons kent ons verdeling plaatsvindt.


9 REACTIES

 1. So. Mooi. Straks vaksentraal gaat ook bouwe auto en kompjoeter en so. Groote gang vooruit. Vaksentraal alsublief geef u amtenaar ook korrupsieloos verstang.


  Maak melding

 2. Hooghart zijn de onderwijzerswoningen te Rijsdijk al af? Deze zoveel, zoveel ha grond had je in de periode van he FRONT gekregen. Ma jongen je bent al een poos bezig; joe nooit no é rond wang san af. Volk van Su er is ook erbij gezegd dat de woningen , of de aflossing gaat/zal 700-800 SRD per maand zijn kosten. Hoeveel moet je verdienen om dat te kunnen aflossen. Zaka-zaka oogart go na joe M..R. Nelis, Nelis joe lat agin(oogart je bent als altijd weer laat) en met of zonder wat dan ook joe klarie k’ba; dies na a prijs sa joe é pai foe na verrrrrraad tegen de NPS en ook tegen dat Su volk. Jongen wakka joe passie, mie bretie dat na joe srefie klarie joe srefie. Oting wie sa zie joe nanga joe partij na ondro liba, want na dapé gie joe sanie ó lolo, maar niet boven de grond. Alla sma kong fredé foe joe. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Wie gaat er vooraf dik betalen aan een vakbond om een huis te bemachtigen op een terrein waar nu nog bomen staan.
  De eerste SRD 5.000/ woning is reeds verdwenen en de miljonair heeft de naam “Virtueel”. De miljonair zijn de samen de sukkels die geld in leggen voor een reeds overleden project.

  Wie kan er in Suriname van een onderwijssalaris maandelijks SRD 700 wel leggen voor rente en aflossing.

  Weer een DROOMDENK project


  Maak melding

 4. Tsja, wanneer de regering niet kan presteren moeten anderen toch wat ondernemen? Anders gebeurt er helemaal niks. Goede initiatief van de vakcentrale, zelfs als het maar half lukt is het nog geslaagd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.