Santokhi: corruptie liedje van elke dag

71

PARAMARIBO, 3 nov – Corruptie is het liedje van elke dag in Suriname. Dit zei ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi bij de start van de verkiezingscampagne van zijn politieke partij VHP. Vooral op het ministerie van Openbare Werken is het bij de beesten af.

Het is er bar en boos. “Het ministerie Openbare Werken & Corruptie”, zo betitelde Santokhi het ministerie van de publieke aanbestedingen. Aanbestedingen die overigens nooit naar behoren verlopen. Het gaat er stinkend corruptief aan toe. Volgens de VHP-leider gunt minister Rabin Parmessar (NDP) projecten uitsluitend aan vriendjes. Die bepalen zelf hun prijs en niemand kan garanderen of er ook deugdelijk werk wordt geleverd.

Een groot corruptiefeest dus, waar een bepaald groepje voor is uitgenodigd. Die zijn er volgens Santokhi slechts op uit te neuzen naar projecten die vet opleveren. Het meest in het oog springend is de aanbesteding voor de bouw van een ziekenhuis in Wanica. China heeft dit project cadeau gedaan en betaalt alles, ook de bouw. Dat zou een Chinees bedrijf doen. Toch wordt nu aanbesteed, wat volgens Santokhi duidt op een smerig spelletje.


71 REACTIES

 1. Niets nieuws onder de Surinaamse zon, het lijkt er op dat naast het graaien en potverteren dit een van de weinige dingen is waar de huidige regering goed in is, o ja ook het rechtlullen wat krom is, is een onmiskenbare kwaliteit van paars en het paarse gepeupel


  Maak melding

 2. Gelijk heft U meneer Santokhi.
  Parmessar geeft aanbestedingen aan vriendjes alleen en de rest krijgt China !
  De surinaamse ondernemers zien met lede ogen alles voorbij gaan onder hun neuzen. naar de chinezen ,Israel en alle andere landen van de wereld behalve Suriname zelfs. Via kranten moeten wij vernemen dat alle aanbestedingen gaan naar buitenlanders .
  Hopenlijk gaan de ogen van dee ondernemers open en stemmen zij of financieren zij de NDP NOOIT meer!!!

  Stem VHP EN COMBINATI ONDERNEMERS,hier krijgt iedereen eerlijke kansen !!


  Maak melding

 3. Gaat santhokie nog iets doen aan de vrije dagen? of komt er nog een hindoestaanse vrije dag bij? ik heb trouwens gemist dat er een hindoestaanse nieuwjaarsdag die een vrije dag is voor het gehele land?

  kan het nog goedkomen? in suriname. met suriname?


  Maak melding

 4. Korrupsie is goet als kom ook korrupsiebelasting. Als iemant koop ijskas, dan hij moet vanvoren betaale mieljeu koste. So ook regeering moet infoere korrupsiebelasting als wil bedreif opdrag van regeering. Dan bedreif moet ekstra belasting betaale. Dang misgien bedeife gaan ophoude om korrupte saken te doen met regeering. En voor regeering wort opdrag te duur, dan sei gaan soeke naar goetkoopste bedreif.


  Maak melding

 5. Santokhi denkt dat hij met dit onderwerp goedkoop kan scoren. Ik vind zijn beschuldigingen over corruptie een simpele argument om een briljante regering door het slijk te halen. De regering Bouterse heeft Suriname goed gepositioneerd en dat heeft zijn uitstraling op de economie. Het moet voor Santokhi duidelijk zijn dat een goed presterende regering kan rekenen op de steun van de kiezers. Dus meneer Santokhi blijf maar rustig schelden of sluit je aan bij de succesvolle regering Bouterse.


  Maak melding

 6. Als de Sheriff van Nobody’s Land zo zeker is, waarom doet hij dan geen aangifte. De huidige minister van OW heeft al vaker gevraagd om met concrete bewijzen te komen. Bovendien is er ook uitgelegd waarom er voor de bouw van het ziekenhuis een aanbesteding nodig is geweest. Maar ja, deze figuur blijft ons bestoken met non-informatie. Hij denkt nog steeds dat de huidige Surinamers slapen. Beware, Sheriff of Nobody’s Land, we are fully awake and watching all your moves. Sometimes you make us laugh because you’re not only a sheriff without any ammunition but you often make a fool of yourself. Nevertheless we worry about you, because your Dutch Wintersleep keeps to long. Wake up sheriff and look around you and you will see the beauty of our Republic and all the good things that have been done in the past 4 years.


  Maak melding

 7. Corruptie is één van de verworvenheden van de revo.Evenals de verwrongen geesten van enkelen zo als Bouva en Misiekaba.Het dringt bij hun niet in dat er ook ethische normen zijn.En dan is er ook nog een echte house nigger in de assemblee in de persoon van Vishnudath.Voor deze mensen is eerlijkheid een vies woord.
  Ook de dievenijzer is een revolutionaire verworvenheid.


  Maak melding

 8. Tokkie spreekt uit ervaring!
  Het min. van OW staat altijd hoog op het verlanglijstje van de VHP in elk kabinet waar deze partij aan deelneemt.

  Het enige verschil is dat dit ministerie nu NIET gerund wordt door een VHP minister; dit schijnt maar niet door te dringen door de tot op het bot corrupte VHPleeërs.


  Maak melding

 9. als Sheriff zoveel bewijzen heeft waarom gaat hij niet naar de PG .
  ik denk dat dit meer verkiezingsgeklets is . de mensen willen weten wat hij gaat doen en niet zozeer wat de ander fout heeft gedaan of fout doet .
  maar zo gaat het in de Su-politiek .

  deze regering heeft ook veel goede dingen gedaan net ook als de vorige
  regering . deze regering heeft wel een andere stijl van regeren dan de vorige. het is zo ie zo moeilijk om binnen een tijdsbestek van 5 jaar de boel om te turnen . Bouterse zou heel populair zijn geworden als hij zijn belofte ” bestrijding corruptie” had waargemaakt . maar helaas het is het niet geworden . Sheriff schreeuwt nu ook hetzelfde voor de verkiezingen en ik vrees dat het ook loze beloften zullen zijn zoals altijd.

  wij benne benieuwd.


  Maak melding

 10. Ja hoor, Tokhi heeft de Anti-corruptiewet DEFINITIEF
  geparkeerd, dondon ikko’s !

  Tokhi heeft Abrahams, na zijn OWbegrotingsgelden-
  verdwijnact bij de president geparkeerd tegen een MEGA-
  salaris !

  Tokhi heeft binnen een jaar een begrotingstekort opgebouwd
  van een MILJARD !

  Tokhi heeft voor een brug driemaal betaald en voor het
  Wanicaziekenhuis tweemaal !
  (Of wordt het een polikliniek ???)

  Tokhi is zoooo corrupt, hij heeft de Grondwet geschonden
  om een lopend strafproces tegen massamnoordenaars
  voorlopig stop te zetten !

  Of is Tokhi misschien de eigenaar van de DERTIG scalians
  die momenteel illegaal goud-delven en ons milieu vernietigen
  en geen CENT aan de staat afdragen ???

  PS : Preet Bharara komt binnenkort met verrassende
  conclusies in Coke-wapen-terrorisme-rechtszaak-Dino !


  Maak melding

 11. @Santhoki,

  Het volk is reeds lang op de hoogte van de, nog nooit eerder in de geschiedenis van suri, gepleegde criminele activiteiten van deze regering.

  Het is een verlies van goede energie, om te focussen op het ‘nalatenschap’ van paars.
  Op dit moment is de schade niet te herstellen.

  De clue is, om nu kalm, voortvarend en met positieve energie, de aandacht te richten op de toekomst.

  “Let faith be the bridge you built, to overcome evil and welcome good.”
  Dr. Maya Angelou.


  Maak melding

 12. Santokhie zal, hoe je het ook bekijkt, een vooruitgang voor Suriname betekenen als hij de huidige crimineel opvolgt als president. We moeten echter nog afwachten of hij daadwerkelijk de corruptie in het land gaat aanpakken, de regeringen waar hij in het verleden deel van uitmaakte blonken ook niet uit in het tegengaan en aanpakken van corruptie.


  Maak melding

 13. Breaking!!

  Tenminste dat vind ikke.

  “Sital wil af van verdachtenlijst 8 december”.

  “Badrisein Sital, vooraanstaand NDP-er en in 1980 betrokken bij de militaire staatsgreep onder leiding van Desi Bouterse, gaat het Hof van Justitie vragen om heropening van het 8 decemberproces.
  Sital, ook verdachte in deze zaak, wil daarmee bewerkstelligen dat hij van de lijst van verdachten wordt afgevoerd. etc. etc.“
  bron dwt

  Veteraan paramang, hoe voelt dit???

  Whahahahahahaha, LaughingMyAssOutLoud….


  Maak melding

 14. Met Santhoki aan het roer wordt het heus niet beter. Dezelfde vriendjespolitiek als altijd. Surinaamse politici zijn net kameleons, die het vermogen hebben sterk van kleur te veranderen.

  Vooral in verkiezingstijd zijn de kleuren het aanlokkelijkst !

  Toen ik hem korte tijd geleden in Nederland aansprak over de economische en financiele haalbaarheid van bepaalde projecten, moest hij e.e.a. eerst met zijn adviseurs overleggen.

  Dan ben je een mannetje van niks. Iemand die zo sterk leunt op zijn ” adviseurs ” toont geen leiderschap en is gedoemd te mislukken als president van een land.

  Met zo een kliekje “adviseurs” win je misschien de slag voor het presidentschap, maar je slaagt er niet in om een succesvol beleid te voeren, gericht op een duurzame ontwikkeling van het land.

  Vandaar dat ik absoluut geen heil zie om hem in deze fase te ondersteunen. Hij zoekt het zelf maar uit met zijn “adviseurs”!


  Maak melding

 15. @RobG
  Noem jij de lijder van een land met Amnestie een brilliante regering ?!Eentje die hoog op de Europol en Interpol op de lijst staat als WANTED !!
  Eentje wiens zoon in Amerika gevangen zit voor wapen en drugshandel?
  Is dit het vb dat je van een intelligente en niet corrupte regering verwacht.
  Dan heb je nog Pascal en Elton en pappie brunsie…die betekenen ook niks goed.
  Je moet je kop echt gaan laten na checken!!


  Maak melding

 16. @Srafu,
  “Of is Tokhi misschien de eigenaar van de DERTIG scalians
  die momenteel illegaal goud-delven en ons milieu vernietigen
  en geen CENT aan de staat afdragen ???”

  Daar benoem je nog eens feiten..

  Effe een gooi……….
  In de wandelgangen, bij het koffieapparaat, doen geruchten de ronde dat de scalians eigendom zijn van junior & senior, oftewel de President van Suriname en zijn gevangen genomen zoon.

  Hoe zit het nu als Staatsolie strax zal investeren in goud, waarschijnlijk verkregen met behulp van deze scalians.
  Is dat geen witwassen?

  Ik vermoed (niet), dat er op grote schaal geld wordt wit gewassen en gedrukt!

  Velen hebben geen idee, dat die drugsmatties van bouta en de rest van de criminelen geen psa nodig hebben, die komen gratuz en voor niets het land binnen.

  En als deze onwetenden na 20 jaar het land bezoeken, dan is het sangggg datieee, a kondre is echt vooruit gegaan manggg, echt wel!
  Whahahahahaha, alleen maar (internationale)criminelen, die zonder psa het land binnenkomen en hun geld witwassen.

  Maak eens een praatje;, soema na basie van dit ressort?
  Trotse beheerder: “Aaai na a mang datie, hij is een holland mang, die ene daar met die vlechten, die lange magere. Hij is niet altijd “bij”, maar a mang hebt veel doekoe.


  Maak melding

 17. @Michael

  Santokhie is democratisch. Hij neemt geen stappen en beslissingen als bij Decreet. Hij luistert naar je en je krijgt echt het gevoel dat jij erbij hoort voor land en volk.
  Een leider die naar je luistert …ja zulk een leider hebben wij nodig,en dat is de heer Santokhie .
  Santoki is nooit aan de macht geweest als hij deze kans kijgt dan pas kan je een mening hebben..Je moet Santokhi eerst in actie zien als LEIDER.
  IK GEOOF Dat jij een pessimist bent.
  Kom op jongen, heb geloof in Santokhi..


  Maak melding

 18. maandag, 03 november 2014 00:00

  PARAMARIBO – De NDP’er Murphy Dahoe, heeft de paarse partij, de NDP, de rug toegekeerd. Hij is samen met zijn hele familie, donderdag, overgestapt naar demoederpartij, de VHP. In het verleden is hij lijfwacht geweest van wijlen voorzitter Jagernath Lachmon en vanwege omstandigheden had hij de partij voor enige jaren verlaten. De redenen die hij aangeeft voor zijn herintrede in de VHP, is …

  Foto: VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en Murphy Dahoe

  dat hij die echte bromtyi dyari bij de NDP van voorzitter Desi Bouterse niet heeft gevonden. Dit meldt VHP mediacommissie in een persbericht.

  Hij is zeer ontevreden over het functioneren van de leiding van de partij maar vooral van partijvoorzitter Desi Bouterse. Hij en velen die op hem lijken voelen zich misleid door Bouterseterwijl juist deze groep ervoor gezorgd heeft dat Bouterse president is van het land, aldus Dahoe De beloftes die president Bouterse in 2010 had gedaan heeft hij niet kunnen waarmaken.

  De 18.000 woningen, de criminaliteit en de kruistocht tegen de corruptie etc.zijn tot nu toe enkel loze kreten geweest. De corruptie viert hoogtij binnen de huidige regering. Volgens de heer Dahoe lijkt het erop alsof corruptie is gelegaliseerd. De heer Murphy Dahoe is erg ingenomen met de nieuwe leiding van de VHP en de democratische beginselen van de partij.

  Hij en zijn familie zullen hun energie stoppen om meer leden te werven voor de partij. Ook zullen zij hun krachten geven aan de jongeren en de mediacommissie van de VHP.

  Zo meneer Dahoe jij hept bouta helpen maKen voor wat hij vandaag is…de LIJDER van Suriname..
  Wat jij kan maken kan jij ook breken !
  Zo help ons om bouta te verslaan !!
  Hij hoort in de gevangenis thuis 111

  Wat jij kan maken kan jij ook breken


  Maak melding

 19. @Ray,

  Zulke mensen als kutta Dahoe moet de VHP weren.
  Wist Dahoe niet dat Bouterse bloed aan z’n handen had?
  Wist hij niet dat Brunswijk bloed aan z’n handen had?
  Hoe kon hij zoveel vertrouwen stellen in een man van bloed?
  Wat had hij verwacht van een man van bloed? Dat hij daar bewierookt zou worden?
  Kent hij de uitspraak van Bouterse niet omtrent het presidentieel paleis dat het ‘geen koeliekampoe’ is?
  Wat had hij verwacht van een man die Hindoestanen bij voorbaat afsluit van hoge posities zoals het presidentschap?
  Waarom wil de VHP zo’n persoon terug die niet eens logisch kan denken, vertrouwen heeft in foute personen en blijk geeft van een zeer egoistische denkwijze?
  Welk licht heeft Dahoe dan gezien binnen de NDP dat hij ineens wijs is?
  Is het niet zo dat de VHP juist de mensen moet belonen die haar ook in moeilijke tijden trouw zijn gebleven ipv overlopers die op een zijspoor belandden in de nieuwe paradijselijke omgeving met de messias als leider?

  Bouterse vertrouwt geen enkele Hindoestaan. Een voor een zet hij ze op een zijspoor of laat hij ze niet groeien naar hun potentie.
  Ik snap dan ook niet welke heil Hindoestanen verwachten van Bouterse. Vaak zijn het de egoistische en wat domme Hindoestanen die overstappen naar de NDP. Waarom zoeken/zochten ze hun heil niet bij de ABOP eigenlijk?


  Maak melding

 20. @ Ray

  Surinaamse politici, inclusief Santhoki, zijn allemaal praatjesmakers, partij politici en graaiers, geen onbetwiste leiders die het landsbelang voorop stellen.

  In plaats van de hele wereld afreizen had Santhoki liever enkele master-classes kunnen volgen aan b.v. Universiteit Nyenrode.

  Daar had hij meer van opgestoken, dan al die voorbarige “staatsbezoeken” aan allerlei organisaties en regeringsleiders.

  ” Het is altijd riskant om de huid te verkopen voordat men de beer geschoten heeft “, zo luidt een spreekwoord.

  Hij is nog steeds niet de onbetwiste leider van zijn eigen machtsblok, alle overeenkomsten tussen partijen ten spijt.

  Verwacht geen wonderen van Santhoki, die heeft ook geen toverstok waarmee hij alle kippen in zijn eigen hok kan krijgen.


  Maak melding

 21. Zolang deze smerige corrupte paarse criminele bende aan de macht is, zal je niets anders kunnen verwachten, want door deze criminele handelingen zal er veel geld naar de partijkas vloeien, om zodoende in 2015 tijdens de verkiezingen zoveel mogelijk volk tekunne omkopen


  Maak melding

 22. idd Santokhie heeft geen toverstok om alle kippen in zijn hok te krijgen .heel goed verwoordt . en vooral hoe hij al een geslepen vos Somo heeft binnengehaald . na de verkiezing 2015 zal je weer zien dat Somo zodanige eisen gaat stellen dat die hele Front+ uiteen valt . Somo heeft het al bewezen tijdens de regeringen Vene en ook in 2010 .
  dus waarom nu niet weer.


  Maak melding

 23. 80% van de Surinamers is corrupt en van de resterende 20% zou 19,5% tot corruptie overgaan indien ze de kans daartoe kregen. Dus je roeit corruptie niet uit in Suriname. Hooguit kan je enkele gevallen zwaar bestraffen, maar daar ligt dan ook de grens.
  Het is dus goed om corruptie als een economisch gegeven te aanvaarden en het in te calculeren in de kosten van allerlei diensten en producten en beleid. Anders moet je teveel mensen herprogrammeren en dat kan Suriname zich niet veroorloven.


  Maak melding

 24. Sheriff maakt corruptie bestrijding tot zijn item . heeft hij trouwens zijn eigen VHP al proberen te zuiveren .

  want ook de VHP is niet corruptie vrij . dat weten we ook . het was voorheen ook vriendjes + familie politiek . of is het veranderd sinds Sheriff de scepter zwaait.


  Maak melding

 25. @michael

  @ Ray

  Surinaamse politici, inclusief Santhoki, zijn allemaal praatjesmakers, partij politici en graaiers, geen onbetwiste leiders die het landsbelang voorop stellen.

  ========

  wat denk je @michael, zullen wij voor nederlandse politici kiezen of zullen wij onze rechtstaat in orde maken zodat boeven gestraft worden en geen boevenpolitici kunnen worden?


  Maak melding

 26. het verschil tussen NDP en VHP is :

  NDP laat een grotere groep mee-eten en de

  VHP laat maar een beperkte groep mee-eten .

  Abop Ronnie Bravo daarentegen eet liever alleen en strooit daarna de botjes voor zijn aanhang.


  Maak melding

 27. @Mujrim

  Meneer Dahoe geeft zelf toe dat hij en anderen met geld gemaakt hebben dat bouta zichzelve de lijder van Suriname noemt.
  Als de heer Dahoe heden inziet dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt eerder en wil helpen om bouta te verslaan zodat wij bij de komende verkieingen bevrijdt zijn van bouta, gun ik meneer Dahoe deze kans. Ons doel is om bouta voor het gerecht te slepen en iedereen die een bijdrage kan leveren is van harte WELKOM!
  Als wij teruggaan decennias in het verleden en gaan diuscussieren wie wat heeft gezegd toen dan komen wij geen stap verder en kan ik je zeggen dat niemand te vertrouwen is ook jij niet ook ik niet !
  Zo ie ik het.
  Wij zijn beig heden voor het vechten voor onze toekomst zonder een bouta erin en ik ga niet zitten huilen en jammeren van wat eerder gezegd werd maakt niet uit door wie. Ik laat het heden mij niet beinvloeden..
  Denk aan de toekomst,ja !


  Maak melding

 28. @Michael

  Maar bouta die reist toch ook de wereld rond naar landen die ons helemaal niet kunnen helpen met Niks!!
  En dit allemaal dankij zijn Amnestie . Kijk heden kan deze bouta nieteens naar Amerika reizen om de rechtszaken van zoonlief in de rechtszaal te volgen,dus hij verstootz ijn zoon om zijn Eigen Belang,om Amnestie zijn Amnestie te redden.
  Wat een verschil,Santokhi kan overall naar toegaan ,een amnestie heedt hij niet nodig.
  Misschien ben jij jaloers dat Santohi naar Nederland kan reizen en je bouta niet.
  En over wonderen gesproken…Heeft bouta wonderen verricht?Waar wanneer??
  Het enige dat ik zie is zijn Amnestie en de schulden die wij moewten terug betalen met rente en dit noem ik geen wonder!!!


  Maak melding

 29. Als tokkie corruptie gaat uitbannen dan blijft er geen enkele topper meer over van VHplee; over de rest van de fossielen combi kunnen we maar beter zwijgen.


  Maak melding

 30. Dromen is een mooi ding, keep dreaming,je mag dromen en je moet ook dromen…..DES FOR PRESS 2015…..
  ………….梦想很美…………..I LOVE SU WOON EN WERK.


  Maak melding

 31. Iedereen schreeuwt hier van, waarom doet Santohki geen aangifte.
  En dan? Jullie weten zelf dat alles in de doofpot verdwijnt. Bouterse zou een onderzoek doen naar Gopi en Abrahams. Hebben we ooit iets nog gehoord van het onderzoek? Het is schreeuwen in de woestijn. Op geen enkele brief reageert Bouterse. De oppositie is aan handen en voeten gebonden.


  Maak melding

 32. Look who’s talking?
  De grootste korruptelingen van Suriname komen voort uit de club van deze zelfde voorzitter. Het zou te ver voeren om hier namen, feiten en of omstandigheden te komen opsommen. Dat is zelfs in omliggende buitenlandse steden bekend.


  Maak melding

 33. Rocky

  het verschil tussen En Déé Péé en Véé Haa Péé is :

  NDP laat hele Surinaamse volk mee-eten en de

  VHP laat maar een geheimzinnig- en selecte groep mee-eten .

  Abop Ronnie Bravo daarentegen eet liever alleen en strooit daarna de botjes voor zijn aanhang.


  Maak melding

 34. Wij moeten geen geesten oproepen, die wij niet zullen weten te bezweren. Sedert 25 februari 1980 is er heel wat verbeterd in Suriname. Daarvoor werd slechts een selecte/etnisch gezelschap toegelaten tot onder andere de medische faculteit. Hoe is het hier en NU?


  Maak melding

 35. Echt ik snap niet dat er mensen zullen zyn die dit soort flauwekul zullen accepteren. Azijn Gaw Putra zei laatst dat mensen smeken dat Sanputa president wordt.

  Waar wordt de president gekozen??? In de rijen met smeekbedes??? of in de DNA of RR.
  Ik wil een ding duidelijk maken dat dit soort lieden kwakzalver zijn.
  Men smeekt hem hahaha!!! is hij een goddelijkheid?
  Hebben jullie gezien hoe de monhoeken van deze “president” hangen? Oordeel maar zelf. Kwasimodo vond zichzelf ook mooi.

  Mensen houden jullie vanaf nu in de gaten hoeveel mensen smekend op de weg zijn om deze man als president te kiezen.

  Wat voor iemand is degene die beweert dat iemand hem smeeekt om president te worden.

  Als iemand mij zou smeken zou ik dat heel heel erg vinden. En zou dat nooit naar buiten brengen. Ik zou hem vragen om niet te smeken maar het goede te doen en waar nodig kan hij op mijn hulp rekenen.

  Myn opa zou zeggen ’tor diel kala hai’


  Maak melding

 36. Paraman ,ik ben toch wel heel nieuwsgierig hoe die veronderstelde feiten en namen er volgens jou er uit zouden moeten zien , vertel man , kom op, kunnen we zelf onze mening vormen, of lachen


  Maak melding

 37. Ach Paraman lult maar wat in de ruimte,..laat hij die Goedschalk bellen en vragen wat hij en Bouterse gedaan hebben met alle miljoenen dollars.
  Die Sital gaat straks een beerput openen.


  Maak melding

 38. Ten overvloede, mijn posting van 3 nov 13: 52 was ECHT Sarcastisch bedoeld !

  De “zwartmakerij’ van kandidaten is nl zeer irritant !

  Hetgeen er staat over Preet Bharara is ECHT waar !!!
  Dat is een EKTE tori !!!


  Maak melding

 39. Ray,

  Ik ben het met je eens, dat Suriname hard aan een andere president toe is.
  Bouta staat door zijn verleden heel veel in de weg.
  Ik ken in een westerse democratie geen president in de wereld, die zichzelf amnestie heeft verleend voor een moorddadig verleden, maar in Suriname kan alles, dat weten we allebei.

  Michael,

  Ik ben het volstrekt met je eens, dat Chan zich nog niet heeft gepresenteerd als een echte presidentskandidaat.
  Ik heb zeer onlangs een bijeenkomst van hem in Lelydorp bijgewoond en daar waren nauwelijks mensen aanwezig.
  Ik vond dat schokkend om mee te maken.
  Dat is niet goed voor een a.s. presidentspretendent.
  Bovendien is hij heel erg met de diaspora bezig in plaats van zijn gezicht in Suriname te laten zien.
  In Nederland zitten niet de stemmers, waarop hij wacht, wel in Suriname.
  Hij is weliswaar destijds een goede minister van JusPol geweest, maar dat betekent nog niet, dat je ook een goede president zult zijn.
  Zie de wereldgeschiedenis erop na.
  De vraag is alleen welk ander alternatief Suriname heeft voor de huidige regering.
  Ik zou het eerlijk gezegd niet weten en dan kom je toch al gauw uit bij Chan.
  Maar goed ook zijn verleden speelt hem parten, maar dat geldt voor bijna alle Surinaamse politici, tenzij Suriname wil gaan voor een jonge en onbesmette politica of politicus.
  Eerlijk gezegd, zie ik dat niet zitten.
  Teveel oudere politici zijn geil op macht, houden van het pluche en zijn daar met geen stok vandaan te krijgen.


  Maak melding

 40. En u, geachte heer Santokhi, u gaat dat allemaal uitroeien als u president bent?
  Hoe lang denkt u dat vol te gaan houden?

  Durft u hardop te beweren dat alles onder uw vleugels veel beter geregeld gaat worden?

  Helaas is corruptie niet meer weg te krijgen in Suriname, dat weet u als geen ander, toch?


  Maak melding

 41. @Dirk,

  Santokhi hoeft niets uit te roeien. Hij hoeft alleen z’n ministersploeg en topambtenaren te waarschuwen dat ze in geen geval zelfs maar een schijn van corruptie over zich moeten krijgen anders is het direct inpakken en wegwezen. Zelfs geassocieerd worden met corruptie moet reden zijn tot ontslag. Afwachten op de uitspraak van een rechter doen de verdachten dan maar thuis en niet op het ministerie.


  Maak melding

 42. De NDPlee heeft het land naar de klote geholpen.
  De NDP heeft het electoraat omgekocht met spiegeltjes en kraatljes wat de blanken destijds in Afrika gedaan hebben, alleen zijn de spiegeltjes en kraaltjes van nu, een portie bruine bonen met zoutvlees.

  Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die liever een crimineel een drugsbarron een moordenaar als president willen hebben voor de volgende termijn sari torie yere, echt niet normaal.
  Maar ja het zijn mensen die de hersens van een garnaal hebben en die van feesten en beesten houden.


  Maak melding

 43. Wij Srananmans volgen slechts het voorbeeld van de westerse landen.Denk maar aan Amerika hele landen omkopen om een inval in Irak te rechtvaardigen.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 44. Ik kan mij herinneren dat een ambtenaar van JusPol een aanklacht had ingediend over verkoop van documenten aan Chinezen tegen betaling in US dollars .toen was Sheriff de minister van Juspol. de klokkenluider is gevlucht naar Nederland . en niemand hoeft mij te komen vertellen dat het een gerucht was want iedereen in Su ziet hoe snel de Chinezen aan papieren en vergunningen komen ,binnen 1 dag thuisgeleverd. dus in het verleden zijn ook heel wat niet onderzochte corruptie gevallen . zelfs bouwvergunningen werden verstrekt waar er eigenlijk niet gebouwd mocht worden . dus alle regeringen tot nu toe hebben vuile vingers.

  De enigste President die ik ken en die vrij integer overkwam is wijlen Dr.Chin A Sen ,internist .


  Maak melding

 45. @Rocky De klokkenluidster bleek asielzoekster te zijn !
  Er is te weinig bewijs aangedragen voor haar beweringen.
  Familie-omstandigheden oorzaak asielverzoek in Nederland ?


  Maak melding

 46. @VoormaligeMis

  “Corruptie valt best wel mee. Niet klagen mensen” mispoes !

  — brug driemaal betaald
  — ziekenhuis-polikliniek tweemaal betaald
  — tenminste tien onnodige ambassades met Mega-staf
  — leveranciers wachten op hun geld
  — begrotingstekort 1 miljard, valt mee
  — staf president bevat 70% nitwits, ontslaan !
  — amnestiewet aangenomen die 100% strijdt met de Grondwet
  — geheime dienst wist niet waarmee Dino bezig was
  — illegale goud-delving kost staat vele miljoenen
  — anti-corruptiewet op bodem stuwmeer gezien
  — ambtanarenapparaat moet worden gehalveerd
  — screeningswet ambtenaren en politici moet nog in het
  chinees en in de marrontalen worden vertaald

  Corruptie brengt schijnwelvaart ! Leve de honderduizend
  nieuwsocialistische on- en minvermogen kaarten !!


  Maak melding

 47. @ voormalige miss, corruptie valt best mee, inderdaad valt het wel mee, als je het niet erg vindt dat van de kleine 140 meest corrupte landen v.d. wereld, Suriname op de 35 e plaats staat.
  Als je een volgeling van deze paarse zooi bent, moet dat toch als je corruptie hoog in het vaandel hebt staan.


  Maak melding

 48. Rocky, ik wil het nog wel een keer herhalen, om het goed tot je en voor die andere paarse volgelingen, door te laten dringen maar deze regering, of wat daar voor door gaat is toch door het volk gekozen is om te laten zien dat ze het beter wilden en konden doen dan de vorige regeringen.
  Worden nu fouten /blamages van de voorgaande regeringen gebruikt om het falen van de huidige regering te verbloemen, in de ijdele hoop dat veel kiezers zo dom zijn dat ze dat niet zien, in tegenstelling tot de paarse aanhang die of zo dom is dat ze het inderdaad niet willen of kunnen zien


  Maak melding

 49. @Srafu

  maar dat wilde het overgrote deel van het volk toch hebben. Bouta neks no fout . het overgrote deel van de kiezers zijn politiek onbewust omdat ze laag of niet geschoold zijn
  kunnen ze geen onderscheid maken tussen goed en slecht of tussen waarheid en leugen.

  het wordt in elk geval smullen deze verkiezing ,veel bruine bonen met zoutvlees en agoe tere. neks no fout.

  wij benne benieuwd.


  Maak melding

 50. @hans

  ik ben paars noch oranje . ik neem een fatoe hier .

  een ding weet ik wel zeker dat als NDP en Abop in de oppositie belanden ,ze de boel gaan frusteren en onveilig gaan maken . moord en doodslag,verkrachtingen noem maar op.let maar op.


  Maak melding

 51. @Rocky,

  Tegenwoordig eet haast iedereen van alles. Die mensen die bij de Chinees eten hebben geen idee hoe vaak ze al (onbewust of bewust) hondenvlees hebben gegeten. Ze gruwen wel van hondendrol, maar eten wel dat orgaantje waar die hond die drol uitrolt. Bewust of onbewust.

  Anderen laten zich graag trakteren op een staartje, gelegd in pekelwater en weer een ander smult van donald duck. Steeds hebben ze het lichaam van een ander wezen nodig om hun eigen lichaam te plezieren. Hoe kan zo’n iemand ooit beweren dat hij echt onafhankelijk is? Hij kan niet eens 1 dag zonder.

  De hondeneters worden niet eens beschermd door hun herdershonden, want ze worden toch overvallen.
  De staartjesvreters verlagen zich tot zwijnerij door overal te knorren, honger te hebben en nooit tevredenheid te kennen en tot aanval van anderen over te gaan en de donald duck vreters blijven in hun poeltje spartelen, worden de kop afgehakt door die anderen en kunnen alleen maar kwekken en kunnen geen vuist maken. Niemand neemt ze serieus. Ze zijn steeds de gebeten hond en druipen vaak af met de staart tussen de benen, al kwekkend en kwakkend.


  Maak melding

 52. Goed dat Santhoki op corruptie wijst. Om corruptief te zijn moet je over veel geld beschikken of een positie bekleden waar je redelijk veel macht kan uitoefenen. In beide onderdelen blinken Hindoestanen uit. Zeg Santhoki met zoveel woorden dat hij de VHP leden gaat uitroeien als hij president wordt?

  Het verbaas mij dat Santhoki nu wel overal corruptie ziet maar ten tijde van zijn ministerschap geen enkele Hindoestaan achter de tralies heeft gekregen. Hij kan niet zeggen dat er binnen de Hindoestaanse gemeenschap altijd eerlijk gaat, want wat hij naliet te doen tijdens zijn ministerschap gebeurde in Nederland wel. De een na de andere Hindoestaan verdween achter de tralies vanwege criminele handelingen die schuilgingen achter de zogenaamde toko’s die ze runnen. Nog steeds is het zo dat een groot deel van de Hindoestaanse toko eigenaren, grote drugsbazen zijn die de Surinaamse export van landbouwproducten misbruiken om hun drugs naar Europa te vervoeren. 99% van de bolletjesslikkersmarkt is in handen van Hindoestaanse drugskartels.


  Maak melding

 53. als je weg loopt is het niet erg,begrijpelijk ,,dat je ontevreden bent..,,anders loop je niet weg. met respect..

  máár kom dan niet terug,ook al heb je achteraf spijt..,

  mijn mening is weg is weg..


  Maak melding

 54. meneer Tak Fi Fosi……Hb j wel de juiste lijsten bij de hand???Je mag het efe gaan halen bij Haven politie post hr….want er zijn genoeg hindoestanen opgepakt tijdens Santokhi hr…Inderdaad is bestaat de grote drugsbende uit hindoestanen….maar als j de cel ingaat zie je meer zwarte mensen omdat de interne zware criminaliteit nl beroving,inbraak,gevechten,moorden,verkrachting meestal door de zelfde bekende groep word gedaan…..laten we eerlijk zijn mi brada…en aub no discrimination


  Maak melding

 55. Meneer schone Handen praat alweer!
  wie santhoki tijdens zijn ministerschap heeft gevolgd weet dat Santhoki is de meest gevaarlijke en een corrupte man is wiens woord je nooit mag geloven!


  Maak melding

 56. Ben net terug uit Suriname, het land is hard achterruit gegaan heel veel drugsverslaafden zie je overal in de stad. Elke dag vinden berovingen plaats maar wordt bewust niet in de media aangehaald.

  Het land begint afrikaanse symptomen te vertonen.
  En ik denk inderdaad dat bruine bonen met zoutvlees weer de verkiezingen gaan winnen omdat het electoraat die dag te vreten heeft en de resterende jaren honger zal lijden en weer gaan roven, moorden en verkrachten.

  Laahr me milaige deshwa: Het land is naar de klote geholpen.


  Maak melding

 57. Na Mi, zoals gewoonlijk, lul je weer een eind uit je nek, als jij antokhi als de meest gevaarlijke man en corrupte man betitteld, hoe noem jij dan DDB die de drama,s in fort Zeelandia en Moiwana en op de opsporingslijst van Interpol staat, hoe noem jij Abrahams dan de meesteroplichter van O.W. dan, ik vraag me toch wel af hoe het met jou verstandelijke vermogens gesteld is.


  Maak melding

 58. Santokhi toch…..zijn we opeens heilig?????

  Kijk eerst naar de balk in eigen ogen en pas daarna naar de splinter in ander mans ogen.

  Het grote verschil is dat jullie het stiekem deden en dat regering Bouterse het gewoon openlijk doet!

  JIJ Santokhi,niemand anders dan jij in persoon hebt jaren de corruptie bende in Suriname het hand boven het hoofd gehouden, jij was daar persoonlijk verantwoordelijk voor. Jij bent degene die corruptie in Suriname groot heeft laten worden. En maar lopen oordelen over regering Bouterse?????????

  Santokhi is de beschermheer van corrupte netwerken bestaande uit: vriendje notaris Soerdjbalie, echter anand Charan, corrupte advocaten als Truideman en dharmindernath Moerahoe.

  Nu de verkiezingen eraan komen willen we maar lopen oordelen over regering Bouterse????

  Wat mij betreft blijft regering Bouterse haar werk doen, ook de komende jaren, we zien tenminste progressie in zijn plannen.

  WE WANT BOUTA!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.