Poweraid Sprint Triathlon in Suriname

3

Lesley Cairo is zondagochtend winnaar geworden van de Poweraid Sprint Triathlon, de nationale sprint distance kampioenschappen van de Surinaamse Triathlon Unie (STU). Hij had 1 uur, 9 minuten en 6 seconden nodig om de rit bestaande uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen af te maken. Cairo was na de race voldaan, vooral omdat hij erin was geslaagd eerder te finishen dan titelverdediger Teun de Ridder. De Ridder werd nummer 2 met een tijd van 1 uur, 14 minuten. Pascal eindigde op de derde plaats (01:15:21).

Tria-1


3 REACTIES

 1. ik vraag me af wat mensen bezielt om rondjes te gaan rennen of rondjes te schaatsen of rondjes te fietsen. Is het eerder een soort meditatie of iets om agressie kwijt te raken of juist iets om energie te krijgen? Wat voor plezier beleef je eraan?


  Maak melding

 2. @M.

  Alles wat je zelf al noemt, is aan de orde bij het sporten. Natuurlijk word je er ook gewoon fit van en blijft je lichaam er goed uitzien. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat regelmatig sporten ook een positieve invloed heeft op de hersenen. Sporters zijn gelukkiger en hebben later minder kans op ouderdomskwalen.

  Verder bestaat het plezier eruit dat je constant in competitie bent met jezelf. Het geeft een kick om telkens weer je eigen tijden te verbeteren. Je probeert iedere keer weer een grens te verleggen.

  Uit jouw reactie maak ik op dat je niet echt te motivatie hebt om een stukje te gaan hardlopen of fietsen (ik was net zo), maar lees eens wat verhalen op internet. Dat heeft mij enkele jaren geleden doen besluiten om lekker te gaan sporten. Het begin is moeilijk, maar uiteindelijk werkt het verslavend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.