Suriname wil Ebola op agenda Unasur

14

PARAMARIBO, 31 okt – De Zuid-Amerikaanse regio moet de dreiging van Ebola diepgaand bespreken. Suriname heeft dit voorgesteld als voorzitter van de Raad van Volksgezondheid van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur.

De bedoeling is een epidemie hoe dan ook te voorkomen. “Suriname heeft de noodzaak doen uitgaan dat de ministers van Volksgezondheid van Unasur bijeenkomen”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname. Er wordt een gemeenschappelijk beleid voorgestaan voor zo groot mogelijk effect. Vooral met buurland Guyana is het overleg intens en wordt informatie uitgewisseld.

Het laatste vooral vanwege het intensieve personenverkeer tussen de twee landen. In Guyana is één verdacht geval geregistreerd. De betrokken vrouw bleek achteraf niet besmet. De autoriteiten in Suriname waren wel alert. “OP dat niveau zijn de technische mensen direct bijeengekomen, maar gelukkig is het gevaar geweken”, aldus Lackin.

14 REACTIES

 1. Hahahaaaaa….De Unasur….tja wat gaan deze arme kleine landen beginnen met Ebola?!
  @Bennie heeft het al gezegd. De Unasur landen beschikken niet over kennis en middelen hoe Ebola te bestrijden!!!
  Ze gaan bijeenkomen voor wat?!
  Waarom dan niet gaan praten in Afrika ? Je weet toch de ACPlanden,waarom reist Lackin of zijn baas niet meer naar AFRIKA?!!


  Maak melding

 2. Dahoe is zeer ontevreden over het functioneren van de leiding van de partij, maar vooral van Bouterse. “Hij en velen die op hem lijken, voelen zich misleid door Bouterse, terwijl juist deze groep ervoor gezorgd heeft dat hij vandaag president is van het land”, heeft Dahoe aangegeven aan de VHP-leiding.


  Maak melding

 3. Als Ebola op de agenda wordt geplaatst moet je vooral van de Surinaamse politici geen zinnige bijdrage verwachten. Onze twee, op dit moment, meest invloedrijke politici denken dat Ebola een Surinaams schuttingwoord is (yu ma @#$%), als je dit soort termen op het voetbalveld bezigt, wordt je geschorst, maar niet lang daarna wordt de schorsing weer opgeheven. Als je dit soort termen bezigt op Ocer, wordt je mateloos bewonderd door het plebs en is de kans groot dat je president wordt.


  Maak melding

 4. sme moet niet lullen over gezondheids acties op welke agenda dan ook..

  sme moet zelfstandig met eigen initiatief komen en maatregelen treffen..

  dat is volwassenheid en verder niet zeuren,dat is allemaal onkundig en onvolwassenheid ..

  als je zelfstandig bent,dan moet je ook niet leuren bij anderen,anders ongeschikt..


  Maak melding

 5. iets anders is,,waarom lackien ,panka,miesie kabaa nu de wereld niet afreizen om middelen te zoeken om het land naar grote hoogten te brengen..

  waarom ddb niet verder komt dan het binnenland .


  Maak melding

 6. Vergadert de Unasur wel? De laatste keer dat ze vergaderden was toch toen Dino was opgepakt? Wie zal nu opgepakt worden indien Unasur weer een vergadering belegt?

  Intussen nemen Bolle en LaTina het ervan in het land van de samurai. Bolle probeert daar excuses te krijgen voor WOII slachtoffers, maar hier gaan ze door met het zwart verven van de pieten ohne tut-mir-leit entschuldigung.


  Maak melding

 7. Ik herhaal een deel uit het verhaal van minister Winston Lackin van BUZA.

  Vooral met buurland Guyana is het overleg intens en wordt informatie uitgewisseld.

  Het laatste vooral vanwege het intensieve personenverkeer tussen de twee landen. In Guyana is één verdacht geval geregistreerd. De betrokken vrouw bleek achteraf niet besmet. De autoriteiten in Suriname waren wel alert. “OP dat niveau zijn de technische mensen direct bijeengekomen, maar gelukkig is het gevaar geweken”, aldus Lackin.

  Blijkens nader info. uit Guyana blijkt het verhaal niet helemaal waar te zijn.

  De desbetreffende Guyanese vrouw werd nimmer bij aankomst in SU. gecontroleerd.
  In Guyana kwamen ze er achter, dat ze er achter, dat ze via Suriname naar haar land is afgereisd.
  Dus op de luchthaven van JAP waren geen Surinaamse Ebola specialisten aanwezig.

  Patient with no sign of Ebola being monitored after travelling from West Africa.

  OCTOBER 24, 2014 (ook volledig te lezen via stabroeknews)

  A person who recently travelled to Guyana from a part of West Africa where the Ebola virus is not currently present is being monitored by the Ebola response team at the Georgetown Public Hospital where she was referred by a private physician after complaining about leg pains.
  A press release issued today by the GPHC follows:
  On October 24th 2014, GPHC was notified by a private physician of a patient who had recently travelled to a West African nation where Ebola is not present. She went to the Physician for evaluation and treatment of leg pains. During the Physician’s interview, she reported some mild joint pains and was concerned about Chikungunya infection. She had recently returned from a leisure trip to a region in West Africa, so the Private Physician referred her directly to GPHC. The Ebola response team was immediately summoned and convened and she was placed immediately in isolation for investigation.
  She reported returning to Guyana, via Suriname, from a West African country where Ebola is NOT currently present.
  She has not had contact with anyone with sickness of any kind in the last 21 days.
  She has not had fever at any point, but had taken non-steroidal anti-inflammatory medications for joint pains the previous day. This medication could mask a fever of any origin.

  En t.a.v. het (intens) overleg met Guyana het volgende.
  Hoever is het ministerie van Volksgezondheid onder leiding van Blokland met trainingen aan onze verpleegkundigen w.o. ook het B.O.G.?
  Zijn reeds voorzieningen getroffen in bepaalde ziekenhuizen in SU?

  Lees wat ze wel hebben gedaan in ons buurland Guyana.

  First batch of health care providers begin Ebola training
  October 13, 2014
  http://guyanachronicle.com/first-batch-of-health-care-providers-begin-ebola-training/

  Dus even temperen minister Lackin met SU. wil Ebola op agenda UNASUR.
  Eerst behoorlijk je huiswerk doen met DADA & co. in SU.
  Je bent te reislustig.


  Maak melding

 8. Dit had Suriname als voorzitter van de Gezondheidsraad van de Unie van Zuid Amerikaanse staten natuurlijk al veel eerder moeten doen.
  Ebola is gelukkig voor een belangrijk redelijk onder controle en dan komt Suriname met zo’n voorstel.
  Maar goed, beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.


  Maak melding

 9. Jesse,

  Die bolle, zoals jij hem noemt, sleept met zijn staatsbezoeken wel contracten van honderden miljoenen euro’s binnen van zowel China als Japan.
  In een paar maanden heel veel meer, dan Bouta in zijn hele leven zou kunnen doen.
  Bouta leent alleen maar.
  Van de Chinezen, van de Islamitische Bank, maar internationale investeerders binnenhalen, ho maar.
  De wereld wil gewoon geen zaken doen met een drugsveroordeelde en van moord verdachte president.
  Hij staat niet voor niets – overigens samen met Brunswijk – op een paar internationale opsporingslijsten.
  Dat is het belangrijkste, wat Suriname de laatste 4 jaar dwars zit.


  Maak melding

 10. @Rudinho,

  Niet te veel eer gunnen aan die Bolle, maar aan al die mensen die die contracten maandenlang zo niet jaren hebben voorbereid. Bolle hoeft alleen te gaan om het te ondertekenen, want hijzelf heeft geen kennissen genoeg in Japan of China om op eigen houtje een contract binenn te slepen.

  De staat moet zich natuurlijk verantwoorden voor de miljardenuitkering aan Bolle, dus de propagandamachine – waar jij blijkbaar slachtoffer van bent – beweert dat Bolle en LaTina die contracten hebben binnengesleept. Niets is minder waar,


  Maak melding

 11. Wat een ophef over Ebola zeg.. moeten ze niet beter uitzoeken hoe Suriname in hemelsnaam van Chikungunya af gaat komen?

  Op hoeveel staat de teller nu sinds de uitbraak in juni/juli 800? Oma van mijn vrouw en opa beide geïnfecteerd. Zelf de reis met onze baby naar Su moeten annuleren..

  Maar als ik erover nadenk dan vraag ik me af hoe Su ooit nog van dit virus af gaat komen.. muggen genoeg in de jungle..

  Wat is nou de kans dat iemand in Su besmet raakt met een Ebola patiënt? Waar en hoe gaat een Ebola besmet iemand een surinamer tegenkomen? (om vervolgens in diens bloed of poep te wroeten de enige manier om Ebola te krijgen…)

  Beste Surinamers, laat de overheid jullie geen poep in de ogen gooien met Ebola onzin en focus op het reeds aanwezige gevaar.

  Het Chikungunya virus en de teigermug…

  Sterkte!
  Marco


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.