Storytelling Festival organiseert ‘Caribbean Night’

3

Storytelling Festival organiseert ‘Caribbean Night’ in Bijlmer Parktheater

Op 5 nov. presenteert het Storytelling Festival in het Bijlmer Parktheater een speciale ‘Caribbean Night’. Jonge talenten uit de wijk staan samen op het podium met een aantal doorgewinterde vertellers uit binnen en buitenland, waaronder de wereldberoemde Jan Blake uit Groot Brittannië en onze eigen Wijnand Stomp, beiden met stevige roots in de Cariben.

Zij vertellen verhalen die met de slaven van Afrika naar Zuid-Amerika kwamen en daar nog steeds doorverteld worden. Met de slaventransporten, van de zestiende tot ver in de negentiende eeuw, gingen diverse ‘verhalen’ mee naar de Nieuwe Wereld.

Zuidoost zit vol verhalen, maar worden die nog wel aan elkaar verteld? Op 5 november gebeurt dat zeker, want dan strijkt Internationaal Storytelling Festival Amsterdam neer in het Bijlmer Parktheater! In een uniek avondprogramma vertellen jonge talenten uit de wijk hun eigen verhaal. Zoals we dat van hen gewend zijn, doen ze dat op geheel eigen wijze.

Caribbean Stories (EN/NL)
Wijnand Stomp, Jan Blake, Valery Levant
5 nov. 20:00 uur
Prijs: € 17,-
Locatie: Bijlmer Parktheater
Duur: 90 min


3 REACTIES

 1. Deze grote kinderen hebben zeker geen verhaaltjes gegoord van hun moeder tijdens bedtijd en gaan nu naar een theater daarvoor. Ik hoop voor ze dat ze daar in slaap kunnen vallen.


  Maak melding

 2. Ik wens alle storytellers heel veel succes. maar zelf denk ik, dat Suriname vooral bij een heel andere geschiedenis is gebaat.
  De geschiedenis van ieder land is belangrijk.
  Er is geen toekomst zonder verleden, maar Suriname kan nog steeds niet leven met zijn geschiedenis van de decembermoorden.
  Die worden systematisch in de doofpot gestopt, zoals ook onlangs weer is gebeurd, toen nabestaanden van de bij de decembermoorden omgekomen familieleden niet ontvankelijk werden verklaard door de Krijgsraad, die heel duidelijk wordt aangestuurd door de huidige president.
  Ik heb nog geen enkele storyteller daarover horen vertellen.
  Misschien een eyeopener in plaats van iedere keer maar weer verhalen, die in een grijs verleden hebben plaartsgevonden.
  Ik nodig iedere storyteller graag uit haar of zijn repertoire te moderniseren.


  Maak melding

 3. Om Op school te vertellen hebben ze geen tijd, dus moet je maar naar een theater waar menig kind in zuidoost het niet eens kan permiteren om zelfs een patatje te kopen. Ik zie dit als eigen belang en money make. Vertellen over historie mag geen geld kosten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.