Oppositiepartij DOE boos op oppositie

22

PARAMARIBO, 31 okt – De eenmansfractie van DOE neemt het de rest van de oppositie kwalijk dat die kritiek levert op het monetaire beleid en de economie. Die kritiek is ‘onverantwoordelijk’, zegt DOE-parlementariër Carl Breeveld.

Met name beweringen over de import van ‘containers met geld’ komen niet goed aan. Het is niet waarschijnlijk dat er monetair gefinancierd wordt. “Wij betreuren de ontwikkeling waarbij politici ongenuanceerde uitspraken doen over de monetaire ontwikkeling. Een deel van deze zelfde parlementariërs heeft voor herziening van de bankwet gezorgd en zelfs dat bepaalde handelingen zich niet kunnen herhalen”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd.

Het onverantwoordelijke zit hem in de wetenschap bij politici dat het grote publiek weinig inzicht heeft in monetaire zaken. Daar wordt flink misbruik van gemaakt met het oog op de verkiezingen. DOE kijkt verder. “Vooral omdat we in opmars zijn en een gestadige groei doormaken, kunnen wij niet zomaar dingen gaan roepen die negatief zullen uitpakken als we eventueel zullen deelnemen aan een regering na 2015”, aldus Breeveld.


22 REACTIES

 1. Doe lijkt de enige met verstand in de oppositie.

  De rest is slechts bende en hoort eigenlijk niet in het parlement thuis.

  Jammer voor de kiezers maar zo zien en horen ze wat voor een gespuis ze gekozen hadden. Hopelijk zijn ze de volgende keer wijzer.


  Maak melding

 2. Doe/Carl Breeveld is de enige die weet wat de regering op monetair gebied doet, zelfs de parlementariërs uit de coalitie hebben geen flauw idee waar deze regering mee bezig is. Vergaderingen van de Assemblee gaan vaker niet, dan wel, door. De monetaire instanties die over het monetair beleid gaan kan men nooit vragen stellen, ze leggen daarom ook nooit verantwoording af in het parlement. Carl weet, net als elke andere Surinamer, niet waar de regering mee bezig is, hij moet daarom geen kritiek hebben op de oppositie, maar op de regering.


  Maak melding

 3. DOE wil een bijbeleconomie opzetten, waarin Cain stenen gooit naar Abel en Adam een ziekenhuis opent om Abel te behandelen voor de hoofdwond en om Cain pschychiatrisch te behandelen waarbij Eva als verpleegster optreedt en de slang als staatsadviseur.


  Maak melding

 4. Het moge overduidelijk zijn,dat Carl Breeveld een softe politicus is,die absoluut niet geschikt is voor dit vak.Aardige man,maar zonder ervaring en hoort eigenlijk dus niet in de politiek thuis.


  Maak melding

 5. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25886

  IMF tevreden met beleidsacties aanpak problemen economie

  31 Oct, 12:00

  De economie van Suriname heeft te lijden van de daling van grondstoffenprijzen van vooral goud op de internationale markt. Hierdoor zijn de staatsfinanciën in 2013 verslechterd. De afname van de exportopbrengsten heeft ook gevolgen voor de betalingsbalans. Ondanks de tijdelijke uitdagingen waar het land voor staat, zijn de economische fundamenten robuust. Suriname is een van de snelst groeiende landen in de regio. De economische groei blijft op een aanvaardbaar niveau. Er wordt een groei van 4 tot 5 procent verwacht. In de bouw-, olie- en mijnbouwsector vinden er grote investeringen plaats.

  Dit blijkt uit de Article IV publicatie van de Executive Board van het Internationale Monetair Fonds (IMF) en een persbericht van Centrale Bank van Suriname (CBvS) die zojuist zijn vrijgegeven. Het IMF-team is in juni naar Suriname geweest en heeft in oktober, later dan normaal, de economie beoordeeld. Hierdoor zijn de recente ontwikkelingen en beleidsacties ook meegenomen in de publicatie. Het IMF is tevreden over de inspanningen van de Surinaamse autoriteiten om economische problemen aan te pakken. Het IMF verwelkomt de beheersing van de staatsuitgaven en de belastinginningsinspanningen van de regering.

  Een positieve ontwikkeling is dat door de productie van de nieuwe raffinaderij van Staatsolie, de import van olie voor groot deel zal worden vervangen. De lopende rekening van de betalingsbalans zal naar schatting met 2 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP) toenemen vanaf 2015. Met de investeringen in de goudmijn in oost-Suriname, het Merian Goudproject, van ongeveer 20 procent van het BBP, zal de goudexport in 2017 toenemen met ongeveer 8 procent.

  Het monetaire beleid van CBvS is in lijn met de ontwikkelingen in de economie. De Executive Board van het IMF concludeert dat de autoriteiten toegewijd zijn aan de waarborging van de externe stabiliteit van de economie en als het nodig zal blijken het beleid verder zullen aanscherpen. De CBvS roept alle betrokkenen op om hun bijdrage te leveren aan het behoud van de stabiliteit van de economie. Dit blijkt uit een persbericht dat is uitgegeven door de bank. Het ministerie van Financiën wordt aangemoedigd onverkort door te gaan met het terugdringen van het begrotingstekort.


  Maak melding

 6. Doe is een doetje die zelf nooit enige duidelijkheid in ’s lands financien heeft geeist van de regering. Wat weet Doe nou hoe de schatkist er voor staat? Heeft Breeveld soms persoonlijk inzage gehad door de president zelf die z’n kaken stijf op elkaar houdt over de toestand?


  Maak melding

 7. Volgens mij is DOE de enigste partij in Suriname die echt zijn best doet om anticorruptie wet rond te krijgen. Ik mag deze partij wel DOE heeft klasse!


  Maak melding

 8. Wat IMF en anderen vertellen is anders dan de bittere werkelijkheid die de kleine man/vrouw in de praisie oso, polderoso van de rijstvelden, kampongoso, kampoeoso van inheemsen en marrons waar in het land dagelijks mee maken.

  Het is al langer bekend dat de ratingsbureau Suriname veel hoger hebben geplaatst dan het in werkelijkheid hoort te zijn. Hierdoor krijgt het land ook niet de ondersteuning van instellingen, enz, enz, enz en zijn alle Surinamers hier de dupe van, vooral de heel arme mensen en dat zijn er tienduizenden.

  DDB en de gangsters dat groepje zijn zichzelf flink aan het verrijken en CB probeert met dit bericht de aandacht van de werkelijke problemen, noden van het arme volk af te leiden.

  Daarom moeten Surinamers het geschreeuw dan CB/Doemet een korreltje zout nemen. CB is een zeer gevaarlijk ventje dat niet fris is onder zijn oksels.

  Doe moet opzouten en laat ze DDB/MC gelijk meenemen. Opzouten!

  Advies: (jonge)kiezers moeten Doe en CB negeren bij de verkiezing van maandag, 25 mei 2015.

  Stem op: VHP, NPS, PL, DA 91, BEP, KTPI, SPA.

  Time4Chan(ge)

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Er hoort


  Maak melding

 9. @pongosaqoui…

  de internationale reserves bedragen US$ 662 miljoen
  de buitenlandse schuld is circa……….US$ 1 miljard
  de binnenlandse overheidsschuld …..US$ 541 miljoen

  De monetaire reserve is geslonken, terwijl niet duidelijk is waarvoor het geld wordt gebruikt. Het geld van het land wordt opgesoupeerd.

  Kabinet van de president verricht betalingen per cheque van de CBvS. Er is geen geld, de regering heeft een ernstig financieel probleem. Staatskas is leeggeroofd door de paarse rattenkolonie van de Bouterse-clan.


  Maak melding

 10. Waaai! De maloten op dit forum hebben meer verstand van monetair economische zaken dan het IMF zelf. Grappig, als ze echt zo slim zijn moeten ze toch iets kunnen verzinnen, bedenken om uit de stontlie te geraken? Allemaal ziekelingen! Haal nog een potje Prozac en houd je koest!


  Maak melding

 11. Halleluja Breeveld is aan het slijmen met de ndp. Net als de nps is doe ook op life support. Amen. Zijn bedoelingen kan iedereen met 2 cent verstand raden.


  Maak melding

 12. Doe wil neutraal en onpartijdig overkomen en ons attenderen op het “goede” werk van de NDP en de DDB

  Wie zegt ik ben neutraal
  Die liegt met duizend monden
  Likt heimelijk zijn wonden
  Van etterende moraal

  Orlando Emanuels (denk ik)


  Maak melding

 13. Ik heb zo’n moeite met alle 3 de jongens, Hans, Borger en Carl. What a hell Hans, je bent directeur van The Democratic Union, soort Democraat na joe? Die boeven hadden de tel coup gepleegd en je werd Minister. Deze jongens Breeveld zijn gewoon NDPers. Wijlen Atta Mungra had eens tegen de 2 , Borger en Hans gezegd dat ze nooit eerder geld hadden gezien en nu pas wat geld zien en maken, dus ding broeja. DOE; ik vraag me af wat deze man/partij in het parlement zoekt en of doet. Deze Carl(christen)is heel gauw besmet geraakt met het voor de gek houden van dit Su volk. En wanneer wij als volk op je rekenen geef je niet thuis; zie Amnestiekwestie a pa Carl gwé libi oeng gewoon, dus opzouten ja; bedrieger, huichelaar Carl, opzouten man. Hopelijk krijg je deze keer geen zetel, je zei vandaag bij (l)Bimbo en je zei dat je geen geld had om propaganda te voeren/maken…..hahahaaaii, blijf dan thuis. Volk van Su verlies je stem niet aan DOE, geef aub uw stem aan het FRONT, want de NDP moet met geen enkele partij een meerderheid kunnen vormen. Dus NDP weg ermee..Odi
  Glenny.


  Maak melding

 14. Doe heeft helemaal gelijk. De oppositie is nu onnodig onrust te zaaien. En waarom? Omdat ze de verkiezingen willen winnen?

  Ik luisterde laatst toevallig naar een VHP programma. De zaken die die mevrouw aangaf waren echt op niets gebasseerd.

  Maar de oppositie heeft wel 1 voordeel. Suriname heeft nog een heleboel ongeschoolde die naar hun luisteren en geloven wat ze vertellen.


  Maak melding

 15. Beste Breeveld,

  Waarom legt het kabinet geen verantwoording af in het parlement. Het parlement moet transparant zijn voor iedereen.
  Waarom worden ondernemers niet afbetaald enzz.


  Maak melding

 16. Met de bijbel in de ene hand en de houwer in de andere hand probeert Doe de oppositiepartijen de nek af te houwen.
  Deze bijbelfiguren zijn samen met de koran-ISIS-figuren het grootste gevaar op aarde voor de mensheid. Telkens blijkt het weer.
  Ipv vragen te stellen over tekorten, fraude, inefficientie door de regering gaat Doe en z’n bijbelse voorman vragen stellen aan de oppositie, alsof de oppositie het land regeert. Doe strooit de mensen zand in de ogen, net zoals de bijbel dat beweert dat alleen hun god de enige echte god is die het aanbidden waard is.
  Overigens, weten jullie dat alle christenen bekeerde Hindoes zijn? Zelfs de bijbel bevestigt dit, De bijbel beweert: in de n beginne was het Woord en het Woord was God. Wat denk je dat dit Woord was? Dit Woord was OM of AUM, dat sinds mensenheugenis door de Hindoes wordt gebruikt voor God. Vervolgens zijn de bijbelsen afgedwaald van dit Woord AUM en van God en zijn ze begonnen met afgoderij door zgn de Zoon van God te aanbidden. Wie of Wat is de Zoon van God oftewel de Zoon van OM? Denkt u daar maar eens over na!


  Maak melding

 17. Op cruciale momenten is DOE een appendix van de NDP, het is geen oppositiepartij, maar een wolf in schaapskleren. DOE sluit expliciet regeren met Bouterse niet uit. DOE zegt tegen corruptie te strijden, maar hoe verdedigt zij het absurde standpunt dat economie en monetair beleid gezond zijn onder een door en door corrupt regime? Ziet de stijgende staatschuld, de zelfverrijking, en het feit dat Hoefdraad optreedt namens de president in plaats van namens de CBvS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.