Winkels dicht om negeren regels vuilophaal

14

PARAMARIBO, 30 okt – Winkeliers die zich niet houden aan de nieuwe regels voor vuilophaal, moeten hun zaak sluiten. Dit meldt de Times of Suriname. Ambtenaren van de ministeries van Openbare Werken en Handel & Industrie maken inspectierondes langs de winkels.

Er zijn al enkele winkeliers betrapt op het negeren van de regels. Het afvalmoet op vaste dagen en in vuilcontainers worden aangeboden. Per maand moet honderd Surinaamse dollar (ongeveer twintig euro) worden betaald. Dit is ook de reden waarom winkeliers tegendraads gaan. De overheid pikt het kennelijk niet meer. De ondernemers zijn enkele malen aangeschreven, maar blijken het allemaal aan hun laars te lappen.

Volgens de krant is al opgetreden in de zuidelijke delen van Paramaribo. De twee ministeries werken samen om het ‘straffen’ mogelijk te maken. Vergunningen voor het houden van winkels en supermarkten vallen binnen het domein van Handel & Industrie. Winkeliers zijn verplicht het afval in een container te bewaren en de directe omgeving schoon te houden.

14 REACTIES

 1. Dit is hoeveel respect de nieuwe chinezen voor Suriname hebben, alles en iedereen is omkoopbaar voor hun net als de visum en de rijbewijs die ze bij aankomst kregen.
  Vergunning intrekken voor 3 maanden bij eerste overtreding. Tweede overtreding een jaar en derde keer vervalt de vergunning forever. Er zijn al teveel winkels.


  Maak melding

 2. Dit krijgt men als een ieder zonder voorwaarden het land wordt binnengelaten, ze spreken de taal niet kunnen ook geen Nederlands lezen of schrijven, maar zodra ze het land binnenkomen hebben zij een verguning, een rijbewijs en mogen zelfs een pand kopen. Ze bouwen wat ze hebben willen en geen haan die ernaar kraait.
  Dit alles riekt naar corruptie van de hoogste plank. Stuur ze allen weert terug naar China, want dat land is gewoon bezig om zich overal ter wereld in te kopen. Ze worden door de regering van China erop uit gestuurd, want het land zelf komt ruyimte tekort. Kijk maar naar Africa. Straks is daar de tweede Slavernij-golf.
  Let op mijn woorden.
  Landgenoten : Kom NU in actie voordat het te laat is, dus doe de schelpen van je ogen.


  Maak melding

 3. Beste er zijn niet alleen chineze supermarkten maar veel meer winkels welke NIET door Chinezen gerund worden, ik zie nergens in het bericht dat het om Chinezen zou gaan dus vind het toch voorbarig om er maar meteen vanuit te gaan zo van ”oh winkeliers/Chinezen dus” Juist valt mij hier in Zuid op dat de Chinezen wel hun troep opruimen voor de zaak en andere ondernemers juist weer niet… Het gaat om winkeliers algemeen. Hoezo moeten we een etniciteit aanhalen die geen eens in het bericht is aangehaald ????


  Maak melding

 4. STEM WIJS WINKELIEREN ,STEM VHP EN COMBINATIE !!

  Ik hoop echt dat jullie ogen open gaan NU.
  Het zijn jullie die steeds overvallen worden en de criminelen die melden zicg rustig aan bij Belfort en klaar is de zaak. Je hoort nooit meer van ze. Echt ironisch is dit.
  Waarom zorgt de de mini-ster niet voor bewaking voor julleie!?
  Jullie worden overvallen ,de boeven gaan met de gemaakte buit ervandoor en dan nog moeten jullie gaan betalen voor vuilophaal?!
  Betalen jullie NIKS. Bundelen jullie je samen en haal het vuil bij dd beurten op.
  De werkenden worden altijd het slachtoffer van dee incompetente regering! En de boeven ….voor hun is Suriname gewoon een paradijs!!


  Maak melding

 5. Jesse alles komt op een grote vuilberg en die gaat dus wel in de vik, maar alles wordt verbrand, ook dingen die niet in de openlucht verbrand dienen te worden… echt verantwoord is het niet dan kan ik je wel zeggen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.