Telefoon en internet geplaagd door kabeldiefstal

12

PARAMARIBO, 30 okt – Het telecommunicatiebedrijf Telesur ondervindt ernstige hinder van kabeldiefstallen. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Het is zelfs zo erg dat telefoon- en internetverbindingen gevaar lopen.

Het dreigt allemaal uit te vallen als het zo doorgaat. Volgens het KPS zijn in verschillende gebieden in stad en district al honderden meters aan kabel gestolen door criminelen. Het gaat hen om het koper dat in de kabels voorkomt. Het koper wordt ontdaan van het plastic omhulsel en verkocht aan opkopers van koper. Dat zijn meestal goudsmeden. Die nemen het koper grif af. De politie waarschuwt voor de gevolgen voor de hele samenleving.

Door de diefstallen wordt bellen en internetten moeilijk of zelfs onmogelijk. Dit kan ten koste gaan van de bereikbaarheid van hulpdiensten als politie en brandweer. Maar ook het economisch leven en studenten kunnen last ondervinden. Zelf probeert het korps zoveel mogelijk te bestrijden. Er zijn intussen zeven personen aangehouden. Gebleken is dat de diefstallen meestal plaatsvinden na middernacht. Burgers wordt gevraagd verdachte toestanden door te geven.


12 REACTIES

 1. De dievengilde jat alles wat geld kan opleveren. Het maakt niet uit of de eigenaren van de goederen/voorwerpen bedrijven of privé zijn. De verantwoordelijke instanties dienen streng en op gepaste wijze op te treden. Het beleid moet erop gericht zijn de burgers te beschermen tegen dit soort dievenpraktijken.
  Ik hoop gauw dat hierin verandering komt.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Worden ook de opkopers van dit koper ook behoorlijk gestraft?
  Er zijn maar enkele opkopers in Suriname dus is het makkelijk te achterhalen wie deze zijn zodat ook zij hun straf niet mogen ontlopen.
  Je hoort helemaal niets over opkopers die zijn opgepakt.


  Maak melding

 3. Als men de HELER een FLINK deel van de TOTALE SCHADE laat meebetalen vervloekt deze gegarandeerd de dag waarop hij/zij besloot tot HELING over te gaan !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. @ pokai tongo,

  in su. kennen ze helaas geen helers, dit noemen zij een moderne rechtsstaat. deze soort mensen hebben veel meer macht dan de rechterlijke macht.


  Maak melding

 5. het is niet alleen telefoon en internet die geplaagd wordt door diefstal,,,máár het hele land wordt geplaagd door onze lijders..

  niks loopt zoals het hoort te lopen..
  —–
  politie vraagt alertheid samenleving voor kabel diefstal,,

  iedereen weet zelf,dat bijna al die minis-ters z.a. bellie,arbrahams ,beterson,al deze figuren zijn het stelen vooraf gegaan en een leeg geplunderde brandkast ministerie achter gelaten..

  wat verwacht je dan van de onder geschikten..


  Maak melding

 6. Gelukkig hebben wij in het binnenland geen last van koperdieven. Wij hebben draadloze telefoon en televisie signalen. Overigens waren wij de eerste die met deze geavanceerde techniek kwamen de rest van de wereld heeft ons nage-aapt.


  Maak melding

 7. ik kan mij werkelijk niet voorstellen dat sommige Surinamers zich gedragen als oost Europeanen die de samenleving willen ontwrichten. als men ze op heterdaad betrapt. slechts 1 ding is mogelijk. dit rotzooi meteen opruimen met de kogel.


  Maak melding

 8. Na middernacht gaan de dieven op zoek naar de kabels. Dus hebben ze hun voorbereidende werk al overdag gedaan. Wie weet, misschien zijn het zelfs Telesur medewerkers.


  Maak melding

 9. maar wat wil je..

  die koper draad licht letterlijk voor het oprapen..

  je hoeft maar een mast om te zagen en wala die draad licht gewoon op straat en wel meer dan honderd km.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.