BEP: coalitiepartijen voeren racistische propaganda

95

PARAMARIBO, 29 okt – Zeker twee politieke partijen in de huidige coalitie bedienen zich van etnische of zelfs racistische propagandavoering. Dit stelt de politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek, BEP. Klankbord is het binnenland.

Gemeenschappen worden er opgestookt. De voorzitter van de BEP heeft vaker aangegeven dat met name NDP en ABOP-propagandisten zich schuldig maken aan deze propagandavoering. “In de ijver om de BEP klein te krijgen wordt openlijk en op serieuze wijze gezegd aan de mensen in onder andere de kiesdistricten Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne dat de BEP het binnenland wil verkopen aan de Hindostanen”, stelt BEP.

Gewezen wordt op een uitspraak van Abop-leider Ronnie Brunswijk dat “stemmen voor BEP is Santhoki tot president maken.” Het betreft Chandrikapersad Santokhi, leider van oppositiepartij VHP. “De ondertoon van deze uitspraak, hoeft niet nader uitgelegd te worden”, aldus BEP. De BEP wijst racistische propaganda af. De etnische diversiteit in Suriname is als een “historisch gevormde bloementuin die wij met zijn allen moeten koesteren.”


95 REACTIES

 1. ” Gewezen wordt op de uitspraak van Abop-leider Ronnie Brunswijk dat ” stemmen voor BEP is Santhoki tot president maken ”

  Een in het NAUW gedreven NEP-politicus slaakt GEWOONTEGETROUW RARE kreten !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Pertjajah luhur, Vhp, Nps, Abop… enz. Lees maar goed, ze bestaan allemaal als vertegenwoordiging van de rassen mensen die in Suriname bijeen zijn gebracht. Dat is nog altijd de heersende politieke strategie in het land. Eigenbelang staat hier centraal. Zolang we op deze manier propaganda voeren tijdens de verkiezingen zal er altijd onderling strijd zijn. Suriname is nog een land zonder eenheid. Het is niet een volk, maar bestaat uit volkeren die uiteindelijk een eenheid moet gaan worden.


  Maak melding

 3. Vaak wordt de VHP beticht van racistische propaganda, wat nooit is bewezen maar omdat men nooit een hindustaanse president in het land wil hebben doen men zulke gevaarlijke uitspraken.

  De uitspraken van Abop ronnie brunswijk is een openlijke racistische aanval jegens hindustanen te vergelijken met idi amin die veel op ronnie lijkt.

  Vergeet niet dat de VHP heel veel kader in huis heeft en die in staat is samen met haar politieke partners Surianame tot grote hoogtes te brengen.

  Toen de regering bouterse aantrad in 2010 was de staatskas goed gevuld waardoor men zoveel beloftes heeft gedaan waaronder 18.000 huizen, flyovers , enzz te bouwen.

  Maar de srd in nu heel zwaar gedevalueerd wat dus inhoudt dat de producten duurder zijn geworden, leningen zijn duurder geworden met andere woorden deze regering heeft het land naar de klote geholpen.
  En nog steeds zijn er mensen die deze regering toejuichen voor een portie bruine bonen met zoutvlees maar ze vergeten dat 5 jaar lang last zullen hebben van aambeien.


  Maak melding

 4. Het maakt niet uit wie als president wordt gekozen, als hij/zij maar de kleur van rijvaardigheid met zich meedraagt. Blank, Zwart, Bruin maakt totaal niet uit. Ik zie binnen welke lagen van de samenleving dan ook geen enkel capabele leider die het land kan sturen
  Santhokie: Hij heeft zijn tijd gehad en kon DDB en bende achter slot en grendel krijgen. DIt heeft hij niet waar kunnen maken.
  Ronny: Ik begrijp dat hij dolgraag ook wil vliegen naar andere landen, maar meer dan koning van Marwina wordt het toch niet.
  BEP: Ja sterkte karakter en misschien een geduchte staatshoofd
  DOE: Heeft goede kansen aangezien zij corruptie willen aanpakken.

  Su heeft geen keuze maar de minst slechte keuze zal dan ook BEP of DOE zijn. Derest heeft zijn kansen al verspeeld


  Maak melding

 5. Van brunsie en bouta is dit te verwachten geweest !
  Deze beiden gaan aan de macht willen blijven voor altijd want dat betekent dat ze dan voor zolang VRIJ zijn !
  Deze twee zijn het geweest die het binnenlandse oorlog veroorzaakt hebben en onschuldige slachtoffers gemaakt hebben.Anderen zijn gevlucht naar Frans Guyana en als heden hun ogen niet opengaan en zij stemmen op deze 2 criminelen dan is er geen ander manier om hun van hun huidige zielige toestand te helpen

  Help ons om jullie te helpen binnenlandbewoners !!!
  Stem VHP EN COMBINATIE !!

  @Tune

  Als bouta oppakken zo makkelijk zou zij geweest zou de regering Kraag, Shankar en Ramdathmissier en Wijdenbosch het reeds eerder gedaan hebben dan de regering Venetiaan !!
  Het is Santokhi die het Dec process op gang heeft gebracht en na alle moeite is Amnestie geboren en dit niet dankzij Santokhi.
  Santokhi is geen rechter. En bovendien heft hij R.Khan overgeleverd aan Amerika , ander zou jij heden opgescheept zitten met minister R.Khan !!!!
  De ndpers ware niet van plan hem over te leveren,dankzij Santokhi leeft deze R.Khan niet meer tussen ons.


  Maak melding

 6. Suriname moet afsgavven polietieke partei. Iedereen wil die mienister worden moet solisiteren bij hoogste regter die gaat alle kandiedaat ondervraagen en keiken wie heeft beste papieren, ervaring en meeste liefde voor ALLE Surinamer. Wie is kundig, is in ligaam en geest gesond en streef niet naar reikdom en neem geen steek penning, die leef seer soober en heef weinig nodig voor self, die hout niet van gewelt, die is goet gesgik voor mienister. Anders je kreig een rampsalig mienister.


  Maak melding

 7. De PL leider Somohardjo zei ooit: Brunswijk is aan het vissen in mijn visvijver, hiermee bedoelde hij de javaanse gemeenschap.

  Santhokie is vaker in NL geweest; niet zo lang geleden had hij ontmoeting met hindustaanse ondernemers; op de volgende reis opende hij het bejaardentehuis voor hindustanen in den haag.
  Ik heb Santhokie nog steeds niet kunnen betrappen op het plegen van handelingen voor Surinamers anders dan voor de eigen groep.

  Ronny heeft gelijk: een stem op de mammoetenclub is een stem op Santhokie als president!! En dit moeten de stemmers zich goed realiseren. Wil je Santo niet als president dan moet ook niet op de mammoetenclub stemmen.

  Ik zie dat onze hindustaanse broeders zich steeds vaker bedienen van nick names die de indruk moeten wekken alsof ze afrikaanse surinamers zijn om hun VHP propaganda rond te bazelen. Jongens, normaal zijn jullie al zielig genoeg dus doe maar niet want het zo doorzichtig als maar wezen kan.


  Maak melding

 8. BEP is bezig zich als partij te profileren en zijn kansen te vergroten om mee te regeren.
  ABOP verkeert nog in de pubertijd want zij proclameren NDP te blijven steunen waardoor hun eigen visie wordt onderdrukt door hun onderdanige houding “na masra taki dus oenoe moes doe winsie sang pesa”
  En zo verkoopt Brunsie, net als vroeger tijdens de slaven periode, zijn eigen volk en achterban aan de basja terwijl BEP bezig is zijn eigen volk meerwaarde bijbrengt en hun plaats in de regering eist.
  GO BEP GO for it


  Maak melding

 9. @Abaisa,

  Wat hebben de zwarte presidenten (nagenoeg allemaal) gedaan voor Hindoestanen? Niks dan slechts.
  Baviaantje werd terecht beticht van racisme. Wijdenbosch, Bouterse (koeliekampoe verhaal), Arron, allemaal hebben ze Hindoestanen afgeschilderd als competitors en gevaarlijkste tegenstanders van Creolen ipv als mede Surinamers en regelmatig succesvol geprobeerd Hindoestanen een kopje kleiner te maken op enkele gebieden.
  Dus indien je gif wil spuwen, spuw dan ook deze gif. Hindoestanen hebben meer te vrezen van Creolen dan Creolen te vrezen hebben van Hindoestanen. Toch ben jij het die met een huilverhaal komt. Hoezo?


  Maak melding

 10. @Mujrim

  Lees jouw reactie en vergelijk het met de mijne dan zie je vanzelf wel dat jij weer huilie huilie doet!!

  Het verbaast me niet hoor, ik ben niet anders van jullie gewend.


  Maak melding

 11. Ronnie Brunswijk heeft groot gelijk om de dingen bij de naam te noemen. Niet hij is racistisch, maar de gehele VHP – top met hun denkwijze is van racistische oorsprong. Daarom kunnen ze nooit echt andere rassen daadwerkelijk in hun gelederen toelaten.

  Om te luisteren naar een naïeve als die van BEP met haar voorzitter Waterberg, is van voren af aan beginnen. Ik denk niet dat de binnenlandbewoners anno 2014 een RACIST voortkomend uit de meest racistische partij uit Suriname aan de macht willen.

  Het is vragen om problemen, een dergelijke Racistische figuur aan de macht.

  Dus BEP spreekt zichzelf volledig tegen door te stellen: De etnische diversiteit in Suriname is als een “historisch gevormde bloementuin die wij met zijn allen moeten koesteren.”

  Laat BEP nu uitleggen hoe je die zogenaamde ‘bloementuin’ wil laten leiden door RACISTEN, weliswaar van de eerste orde die nooit beterschap hebben beloofd, laat staan!


  Maak melding

 12. @Melinda,

  Suriname heeft geen nationale partij nodig waarin alle rassen vertegenwoordigd zijn. We willen geen mengelmoesje in Suriname, want dan hou je geen marron, geen creool, geen javaan, geen chinees, geen Hindoestaan en geen braziliaan meer over in Suriname. Wat je dan krijgt is een menselijk wezen met allerlei tegengestelde genen die alleen maar goed zal zijn voor moord- en doodslag.
  In Suriname moet elke ras- of godsdienstige gemeenschap zijn eigen partij hebben en dan moeten deze parijen nationaal samenwerken om Suriname het beste te brengen.
  Zo is het goed gegaan in het verleden en zo ook zal het goed gaan in de toekomst. Geen genocide dus dmv rassenvermenging!


  Maak melding

 13. @Abaisa,

  Je weet wat met de echte Abaisa gebeurd was toch? Hij geloofde ook in een raar verhaal dat geen enkele kogel hem kon deren en dat de schutter dood neer zou vallen.
  Het resultaat was dat Abaisa neerviel en nooit meer is opgestaan.
  Zo moet jij ook geen domme theorien geloven waarbij je neervalt en niet meer zal kunnen opstaan.
  Een nationale partij waarin alle gemeenschappen in Suriname vertegenwoordigd zijn, hebben we al. We noemen het de DNA!


  Maak melding

 14. @Melinda

  Idioten zoals jij zullen er altijd zijn .
  Jij hebt liever de incompetente criminelen met amnestie als lijders
  Vraag aan de binnenlandbewoners wie hun dagelijkse leven onderste boven heeft geschopt. Vraag ze wie hun broeders ,zusters en kinderen vermoord hebben tijdens de binnenlandse oorlog.Vraag ze wie allemaal de oorzaak zijn geweest dat zij een veilige haven moesten zoeken in de buurlanden van Suriname.

  Het is zeker niet Santokhi geweest,absoluut niet!
  Maar je ‘helden’ brunsie en bouta!!


  Maak melding

 15. Etnische politiekvoering is niet goed voor de harmonie in Suriname en past niet in deze tijd’, zegt Winston Jessurun, DNA-lid en voorzitter van DA’91. ‘Brunswijk praat over zijn nationale partij, maar toch valt hij steeds terug in dezelfde etnische politiekvoering en propaganda waaruit hij voortgekomen is.’ Deze reactie geeft Jessurun op de uitspraken van Brunswijk, waarin laatstgenoemde mensen uit de marrongemeenschap afraadt om te stemmen op de BEP, omdat zij door dit te doen ook zouden meehelpen om Chan Santokhi (VHP) tot president te maken. Jessurun is van mening dat deze argumentatie ten eerste geen correcte is, omdat alle partijen binnen de combinatie (het zogenoemde Megablok) elk een eigen presidentskandidaat heeft, aan wie zij de voorkeur geven. Afgesproken is dat de presidentskandidaat van de partij die tijdens de verkiezingen de meeste zetels haalt, uiteindelijk die positie zal mogen bekleden.
  ‘Brunswijk wil de marronstemmers beïnvloeden door te stellen dat ze kandidaten van de samenwerkende partijen ondersteunen door op de BEP te stemmen. In gelijke strekking als Brunswijk redenerend, zou ook gesteld kunnen worden dat wie op de Abop stemt in feite op Bouterse stemt. In dit geval kun je Bouterse met zijn kwaliteiten, achtergrond, strafblad en als verdachte in een moordzaak niet eens afwegen tegen iemand als Santokhi. Men kan dan liever de vinger naar zichzelf wijzen in plaats van naar anderen. In Suriname kennen wij in ieder geval geen presidentieel stelsel en dus worden presidenten niet rechtstreeks gekozen. Het van tevoren aanwijzen van een presidentskandidaat is dan ook geen gebruik. Wij wachten gewoon de resultaten van de komende verkiezingen af”, aldus Jessurun


  Maak melding

 16. Mujrim
  @Melinda,

  Suriname heeft geen nationale partij nodig waarin alle rassen vertegenwoordigd zijn. We willen geen mengelmoesje in Suriname, want dan hou je geen marron, geen creool, geen javaan, geen chinees, geen Hindoestaan en geen braziliaan meer over in Suriname. Wat je dan krijgt is een menselijk wezen met allerlei tegengestelde genen die alleen maar goed zal zijn voor moord- en doodslag………
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Toch wel knap van je dat je zoveel idioterie in 6 regels hebt kunnen verpakken.
  Met jou als voorbeeld van het VHPlee kader begrijp ik waarom deze party na 60 jaar van regeermacht niets heeft kunnen bewerkstelligen anders dan zelfverrijking van haar partijbonzen.

  Voor het geval je het niet weet, en ook als je het niet wil weten, alle volkeren op deze planeet, rood, geel, groen, of paars, zijn afstammelingen van Afrikanen.


  Maak melding

 17. Ik denk dat het JUIST goed is dat we Front hebben dioe vertegenwoordigd is van allerlei partijen die weer een etniciteit vertegenwoordigen, zo kan niemands belang vergeten worden of niet gehoord… van Santokhi weet ik dat als je echt wil en je zelf stappen onderneemt dat hij zal helpen. Dan over dat gehindostaan, joh die Santokhi denkt helemala niet zo, hij is iemand die kijkt naar oorzaak gevolg, fufuruman, fufuruman’s verleden, aha daar zit de fout, als mensne geen kans hebben en een uitzichtloos bestaan dan wat verwacht je dan dat die mensne in hun wanhopige leven geen kattensprongen gaan maken… die kattensprongen moeten voorkomen worden door deze mensne niet te verwaarlozen en de zelfde kansen te geven, desnoods net ff wat meer als ik denk aan de binnenlandbewonrers, zij hebben werkelijk ff een boost nodig en ik vind BEP wel wat… ze hebben hun hart op de goede plek hoe ik zie dat ze handelen. Elke keer dat gezeur dat Chan te hindostaans zou zijn en alleen Hindostanen zou helpen ??? Ach de Hindostanen gaan lekker zoveel aandacht hebben zij niet nodig op de agrarische sectoor na dan. Ik zeg geef Chan een kans ik denk dat hij idd zoden aan de dijk van Su zal zetten , niet HIJ eigenlijk maar met geheel Front natuurlijk , maar hij zou een goede leider zijn man echt !!!

  Give him a CHANCE
  vote voor CHANGE
  Sherrif for PRES
  Neks no fout
  😀


  Maak melding

 18. Abaisa zegt;

  Toch wel knap van je dat je zoveel idioterie in 6 regels hebt kunnen verpakken.
  Met jou als voorbeeld van het VHPlee kader begrijp ik waarom deze party na 60 jaar van regeermacht niets heeft kunnen bewerkstelligen anders dan zelfverrijking van haar partijbonzen.

  Voor het geval je het niet weet, en ook als je het niet wil weten, alle volkeren op deze planeet, rood, geel, groen, of paars, zijn afstammelingen van Afrikanen.

  @Abaisa

  Pilletjes vergeten vandaag ?!


  Maak melding

 19. @Abaisa

  In 1980 zou onze eerste algemene en geheime verkiezingen gehouden worden,de echte eerste verkiezing na de onafhankelijkheid in 1975.
  Toen kwam je baas ,baas spelen,en heeft hij de surinamers deze plicht ontnomen. Toen kwam hij met een n coup en gelijk volgden de ceremoniele presidenten want achter de schermen was het je baasje die aan de touwtjes trok en toen moesten de WAJANG poppen dansen op zijn bevel.
  Kraag,ramsewak schankar en ramdatmissier en wijdenbosch…Grote Wajang poppen !!!
  Boi je baasj houdt Suriname gegijzeld vanaf 1980!!
  Een stem op bouta is een stem op Dinootje want als die op 80jarige leeftijd vrijkomt uit Alcatraz gaat hij alsnog papie bouta willen opvolgen ,met of zonder papa want intussen zal pappie bouta allang zijn vergeten.
  Een stem op brunsie is een stem op Elton en PascaL,ook zij gaan pappie brunsie willen opvolgen.

  Een stem op brunsie en bouta is een VERLOREN STEM.!


  Maak melding

 20. @Abaisa,

  Je spreekt jezelf flink tegen.

  Ten eerste is VHP nooit alleen, maar altijd in een coalitie met Creoolse partijen aan de macht geweest.
  Ten tweede, indien iedereen afstamt van zwarten (wat NIET WAAR is, de Veda’s geven aan dat de allereerste mensen op aarde in Tibet ontstonden en zich daarvandaan over de hele wereld hebben verspreid, bovendien zouden dan alle rassen aan de sikkelcelziekte moeten lijden), dan zijn de Hindoestanen dus veredelde zwarten en is de vraag waarom je zo afgeeft op hen.
  Ten derde, sinds in elke regering in het bestaan van Suriname een of meer Creeolse partij heeft deelgenomen, waarom schrijf je het falen dan ook niet toe aan de Creolen, maar alleen aan de Hindoestanen?
  Dus Abaisa, met wat logisch denken kom je wel tot andere conclusies. Net als de echte Abaisa. Had hij maar logisch gedacht, dan zou hij wellicht nog in leven zijn.
  Overigens, je dictatortje is geen volbloed zwarte. Wat vindt je daarvan? Aangezien hij ook wat Hindoestaans bloed in zich heeft (waarschijnlijk van een VHP-stemmer), waarom stoot je hem dan niet af?


  Maak melding

 21. Vanity
  …………….

  Give him a CHANCE
  vote voor CHANGE
  Sherrif for PRES
  Neks no fout
  ++++++++++++++++++

  Ala sani fout; a kil fout, a partij fout, a combi fout!!!
  Soso fufuruman!!!

  😀


  Maak melding

 22. Is Abaisa opgestaan wederopstanding????
  De kogels vliegen niet meer om zijn oren zeker.
  Hij dacht kogels te kunnen vangen maar de kogels hebben hem gevangen.


  Maak melding

 23. Als wij allemaal van afrika afstammen waarom is die ene bevolkingsgroep zo achter gebleven dan de rest?
  Wereldwijd bevolken ze de gevangenissen!!!!


  Maak melding

 24. hier kun je duidelijk zien horen voelen,wie de rasisten zijn in sme..

  niemand praat over ,,het belang van land en volk,,maar alleen over de onderdrukking van de ander..,

  niet wetende dat hij/zij een ieder voor zijn eigen brood moeten vechten een toekomst moet bouwen..

  wat is er mis,dat wie dan ook president wordt van het land waar jij en ik ons allen moeten leven,wonen werken het land mooi en goed houden..

  je kunt lullen wat je wil,wij zullen het toch samen moeten doen..

  het lands belang staat voorop..


  Maak melding

 25. Mujrim
  @Abaisa,

  Je spreekt jezelf flink tegen.

  Ten eerste is VHP nooit alleen, maar altijd in een coalitie met Creoolse partijen aan de macht geweest.
  Ten tweede, indien iedereen afstamt van zwarten (wat NIET WAAR is, de Veda’s geven aan dat de allereerste mensen op aarde in Tibet ontstonden en zich daarvandaan over de hele wereld hebben verspreid, bovendien zouden dan alle rassen aan de sikkelcelziekte moeten lijden), dan zijn de Hindoestanen dus veredelde zwarten en is de vraag waarom je zo afgeeft op hen.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Yu swatjie,
  het heeft geen zin om met jou in dialoog te gaan, je staat veel te laag op de trede.

  http://youtu.be/ofNmCzFXNVE
  http://youtu.be/ofNmCzFXNVE


  Maak melding

 26. Brunswijk voelt aan dat er wantrouwen binnen de Marrongemeenschap is jegens hem en zijn partij. Dus hij doet aan schadebeperking door de Marrons angst in te boezemen: een stem buiten de MC is een stem op het zwaard dat op jullie hoofden zal neerdalen!
  Hopelijk zijn de Marrons geinformeerd genoeg om door de leugens en rassengeleuter van Brunswijk heen te kijken. De Marrons moeten zich ook afvragen hoeveel geld Brunswijk heeft en waarom hij het wel her en der strooit, maar niet gebruikt om het lot van de Marrons te verbeteren. Hoeveel babyvoeding heeft hij uit eigen zak betaalt toen de levering was gestokt?


  Maak melding

 27. @Mbiako,

  De Afrikanen waren stammenmensen. Ze deden alles samen. Zo kon de een dan de zwakte van de ander compenseren.
  In de huidige samenlevingen wordt er individueel geleefd. Hier hebben nog steeds veel stammenmensen erge moeite mee. Velen kunnen zich hier niet goed aan aanpassen. Dit resulteert tot stress, stress leidt tot matig denken en woedeuitbarstingen, dit leidt weer tot geweld en indien gepakt beland men in de gevangenis.
  In Afrika zul je haast geen grote oude steden zien. Ze zijn allemaal van de laatste periode. Dus geef de Afrikanen de kans zich aan te passen en aan het stads- en individuele leven gewend te raken. Indien men individueel leeft, komt het besef veel meer naar boven dat in deze tijd alleen een opleiding en kennis en ijver de kansen redelijk maken op een goed leven.
  Velen weten nog hun heil te vinden in sport of met domme kracht arbeid, maar ook dit wordt steeds minder.
  Ik denk dat over 100 jaar Afrika zich al behoorlijk zal hebben aangepast en dat over 20 jaar de zwarten in het Westen helemaal bij zullen zijn.


  Maak melding

 28. @Djoeka Joe..

  Je doet je nick eer aan, past precies bij jouw state of mind.
  Natuurlijk ben je niet de persoon die je ons graag wil laten geloven, maar dit heb ik al eerder opgemerkt.

  Onwetendheid is een doodzonde.
  Hier geef je blijk dat je, ongeacht je opleiding, een ongelooflijke “ignorant fool” bent.


  Maak melding

 29. Ray, jij hebt nooit een normaal tegenargument. Mensen die tegen jou dagelijkse achterlijke gehannes op deze site contra zijn vind je idioot e.d. Sta een minuutje stil: ben jij niet de idioot himself hier op de site. Dagelijkse onzin van jou. Krijg jij niet gratis je roti om totale onzin te moeten verkondigen? Dat zullen wij formeel nooit weten, maar het ziet er wel overduidelijk naar uit.

  Suriname mag nooit en te nimmer een president kiezen van ene partij met racistische wortels. En op de koop toe geen president die denkt dat de aarde vierkant is.

  Santhoki en zijn VHPree hoort thuis binnen hun VHPlee en hebben binnen de Surinaamse politiek vanwege hun racistische inborst, nada, nunca, nothing oftewel niets maar dan ook niets te zoeken.

  De monopolie van deze lui op OW en Justitie, welke ze als strategische posities zagen is allemaal verworden tot Verleden Historie Partij-spelletjes.

  Ray ken je dat gezegde: de kruik gaat zo lang te water tot ze barst/breekt. (=als men steeds risico’s blijft nemen, gaat het een keer mis.)

  Voor de VHPree is het voorgoed mis. De Surinaamse bevolking accepteert dergelijke RACISTEN nimmer en vindt hen ONACCEPTABELE ploerten!


  Maak melding

 30. @Melinda,

  Ik vind juist dat de NDP behoorlijk racistisch en behoorlijk onkundig is. Bouterse die zichzelf Indiaan noemt ipv Surinamer, Brunswijk die zichzelf Marron noemt ipv Surinamer. Een geen van ze willen een niet-Creoolse president, een mede-Surinamer, of dat nu een Chinees, een Javaan, een Blanke of een Hindoestaan is, alleen maar om hun niet-zwart zijn. Als je dit geen racisme noemt, wat noem je het dan? Is dit Broederschap? Ik meen dat het woord Broederschap ooit stond in het Surinaamse wapen?
  Santokhi presenteert zichzelf niet als Hindoestaan, maar als Surinamer. Bovendien accepteert hij de verkiezingsuitslag, ook als dat in zijn nadeel uitvalt.
  Dus wie is hier de racist en de anti-democraat? MC lijkt mij wel!


  Maak melding

 31. @Abaisa,

  Denk niet dat alle Marrons verblind zijn door haat voor anderen. Ik in ieder geval niet. Denk ook niet dat Marrons beter zijn dan anderen, want de statistieken laten wat anders zien. Denk niet dat alle anderen een hekel hebben aan Marrons of ons minderwaardig vinden, want er zijn er genoeg die open, eerlijk en rechtvaardig zijn.
  Ik zou zeggen, leef in de realiteit en niet in de theorie. De realiteit is dat veel mensen van Afrikaanse oorsprong het moeilijk hebben om zich aan te passen aan (niet de blanken, maar aan) de moderne maatschappij en haar regels. Om regels te kunnen veranderen, moet je in een invloedspositie komen en daar kom je er niet indien je niet werkt volgens de regels van die maatschappij (dus je aanpast).
  Zie ook de positie van vrouwen. In de echte top zijn er te weinig vrouwen omdat ze ook een soort stammenmentaliteit (dwz zoveel mogelijk samen doen en zorgen voor anderen) hebben. Dus individueel zich minder zeker en minder sterk kunnen voelen door de regels die vaak door mannen zijn bepaald. Maar zolang ze zich niet aanpassen aan die regels en de stap niet maken, zullen ze die regels ook nooit kunnen veranderen.
  Bovendien, de gevangenissen liegen niet. Daar is het bewijs dat zwarten veel meer de regels overtreden dan anderen. Omdat we vaak individueel te weinig in ons mars hebben weten mee te nemen. En dat moet veranderen.


  Maak melding

 32. Hè hè een eindelijk een lesje voor de coolie. Die verkeert in de waan alles te kunnen en te mogen. Ziehier hoe de coolie misbruikt is en wordt. En dit kon en kan maar alleen omdat de hindoestani aan privé belang denkt. Niet niets wordt de Hindoestaan aangezien als iemand die voor eigen lusten in staat is de eigen mensen te ” verhandelen”(wel netjes gezegd).

  Allemaal zijn racisten. Naar buiten houden zij iedereen gek door zich te presenteren als Surinamer . Puntje bij paaltje ben jij Hindoestaan. Je was je bent en moet een onderkruipsel blijven.

  Mensen kom tot inkeer.

  Stem NDP :de nationale partij


  Maak melding

 33. @Melinda

  Als men jou reakties leest weet men precies wie de RACIST hier uithangt !DAT BEN JIJ !!!
  Ik roep alle bosland/binnenlandbewoners op om te stemmen op de VHP en combinatie!
  Ieder partij in deze combinatie mag zijn presidentskandidaat voordragen ,zo waar zie jij iets van racisme hier !?
  En weet je wat je moet de slogan de’ VHP is alleen voor de hindostanen ‘ in de prullenbak weggooien .
  Deze theorie heeft geen magische uitstraling meer zoals het misschien eerder wel had.
  Jij en je groep zijn gewoonweg bang dat Santokhi gekozen zal worden want dat al betekenen dat jij en je groep moeten gaan WERKEN !!!Dit zie je liever niet gebeuren toch en daarom wil je dat de criminelen wederom aan de macht komen al is het door verraad Je wil liever op je luie kont zitten en wachten op cadeautjes van je lijders bouta en brunsie!!


  Maak melding

 34. De mensen die denken dat Brunswijk geen invloed heeft in het Binnenland hebben het glad mis. Serieus mis. Het is niet BEP die iets te zeggen heeft maar Abop. Gewoon een feit.
  Hoe gelief hij is weet ik niet.
  We vinden dat hij zich anders moet gedragen, maar desondanks gaan ze voor hem stemmen. En zijn aanhang is groot.
  Ik als Djoekaboi is zelfs een Ndper. Ik kon mij mensen niet overtuigen om op NDP te stemmen. Van Albina tot Moengo/parbo.
  Weten jullie waarom BEP een afgeschreven blad is. Gewoon omdat ze samenwerken met VHP en PL.
  VHP vanwege Satantoki. Binnenland bewoners lusten hem niet. Nee nada. En dan mogen jullie zeggen dat we een domme massa zijn. Dat waren we misschien 15 jaren terug. Nu niet meer.
  We weten dat brunsie waarschijnlijk niets doet voor het binnenland. Maar we zetten hem daar. Gewoon omdat we vinden dat hij deuren heeft open gemaakt.
  Hij heeft zoveel fouten gemaakt maar ja, wie niet.
  En Bouta?
  Die heeft heel veel aanhang onder de Saramacaners. Hebben we Bouta vergeven van de Binnelandse oorlog. Allang. Anders was hij niet Naar Stoelmanseiland gegaan. Je moet bij ons respect winnen. En dat heeft hij gedaan


  Maak melding

 35. Ray en jij wordt elke dag versierd door je VHPree met een roti als je het goed doet qua leugens of een barra als de leugens minder zijn.

  Jij bent een van de hak naar de tak persoon. Ga je schrijf-bende- leugens na, dan zul je zien op wie je niet gescholden hebt.

  Denk jij dat een VHPree RACIST Suriname voordeel heeft gebracht. Suriname heeft geen GELDDIENAREN nodig aan de macht. Als je het over ELLENDELINGEN hebt, dan ben je bij de VHP aan het juiste adres. Ray blijf jij je roti en barra verder versieren, wie gunt je dat niet?


  Maak melding

 36. @Melinda,

  Ik lust graag roti en barra. Is trouwens niks mis mee hoor, met een VHP’er, noch met roti en barra. Maar die zoute varkensstaart he, kijk daar is wel wat mis mee. Je bent nl wat je eet. Ik meen dat de meeste NDP’ers best wel een zout staartje van een vet varkentje lusten? Aan Bouterse ontbreekt alleen nog een staart.


  Maak melding

 37. Melinda je hebt 100% gelijk in wat je zegt laat men je niet wijsmaken dat je het bij de verkeerde eind hebt. Santhoki van de VERENIGDE HYENA’S PARTIJ is niet gekozen hij is geplaats door de eigenaren van de VERENIGDE HYENA’S PARTIJ met als opdracht ten koste van alles de presidentschap moet naar de VERENIGDE HYENA’S PARTIJ. Ray lult graag over de democratie gehalte bij de NDP maar de VHP heeft geen democratie alles is schijndemocratie. Toen journalisten de VHP vergaderingen wilden bijwonen waren ze niet welkom omdat men vond het was niet voor andermans oren wat wij in het duisternis bespreken, terwijl bij andere partijen waren de journalisten welkom. Mujrim vraagt zich hard op wat hebben de creoolse president voor de hindoestanen gedaan het antwoord op je vraag is simpel ze hebben alle etnische groepen gelijk behandelt door niks voor iedereen te doen en samen met hun partner in crime zichzelf verrijkt. Mujrim vergeet 1ding wanneer er een creoolse president was dan had je altijd een hindoestaanse vicepresident die net zoveel economische macht had en ze kregen ook nog een paar top minister functies bij waar hun inspiratie zit HET GROTE GELD. mujrim je vraagt moet zijn wat heeft de VHP voor de hindoestanen gedaan die altijd mee regeerde met de creolen en op de VHP moet jij je kritiek uiten. Je mag de creoolse presidenten van alles beschuldigen maar 1ding moet gezegd worden de CREOOLSE PRESIDENTEN BEHANDELEN IEDEREEN GELIJK NIEMAND KRIJGT WAT kijk maar naar VENITIAAN. De VHP is na 100 jaar niet verandert ze zijn nog net zo etnisch en racistisch achter de schermen zoals de statutentijdens hun oprichting het voorschrijft en ze verrijken alleen zichzelf en de hoge klasse hindoestanen. Ik heb het 100 maal gezegd en herhaalt Brunswijk heeft gelijk in wat hij zegt de hindoestanen hebben nooit omgekeken naar andere etnische groepen en zullen dat nooit doen behalve wanneer ze iets willen zoals Volksstemmen of ze willen je iets aansmeren. Iedereen weet dat de Creoolse voorouders ons altijd hebben gewaarschuwd voor de VHP hindoestanen en anno 2014 hebben ze nog steeds gelijk in wat ze zeiden, de hindoestanen zijn gevaarlijk en onbetrouwbaar draai je rug nooit om want ze steken je het liefst in je rug. De hindoestanen willen dat alle hindoestanen op de VHP moeten stemmen en wie van de VHP overloop naar de NDP is in vele ogen, ook in RAY en zijn aanhang ogen een verrader . probleem met de VHP is dat iedereen ziet in de NDP het Surinaamse volk vertegenwoordig en ze hebben allemaal goede positie. In de VHP is anno2014 nog steeds 1groep vertegenwoordig en ze noemen het HERVORMING. Wat Brunswijk openlijk zegt zeggen de VHP hindoestanen massaal kijk naar RAY maar ze doen het subtiel en sneaky achtig achter je rug wanneer ze zich veilig wanen. We kennen allemaal RAY en van zijn soortgenoten slogan op waterkant van een paarmaanden geleden, de Creolen vernietigen Suriname, de Creolen zijn dom, de creolen zijn apen, de Creolen moeten we allemaal naar Afrika sturen. En dit zeggen ze ook achter ons rug wanneer ze klagen bij GROTE BROER/ZUS JUDAS(de Nederlanders) die ons weer komt vertellen wat ze achter ons rug zeggen. De Goede tijden van CREOOLTJE vertrappen op waterkant is voorbij want de WAARHEID is hier om terug te VECHTEN met zijn broeders en zusters tegen de barbaren van waterkant die alleen hun dapperheid durven te tonen anoniem achter hun toetsenbord. En de slogan Suriname 1volk absoluut mee eens maar zonder de VHPhindoestanen.


  Maak melding

 38. Sai Tan

  @Melinda,

  Ik lust graag roti en barra. Is trouwens niks mis mee hoor, met een VHP’er, noch met roti en barra. Maar die zoute varkensstaart he, kijk daar is wel wat mis mee. Je bent nl wat je eet. Ik meen dat de meeste NDP’ers best wel een zout staartje van een vet varkentje lusten? Aan Bouterse ontbreekt alleen nog een staart.
  )
  )
  Aan Bouterse ontbreek nog een staart?
  lOL broek vertel mij wie is Flink behaard, wordt geboren met een STAART en heeft apen DNA en zegt wij zijn afstammeling van de MONKEYGOD de CREOOL of HINDOESTAAN?


  Maak melding

 39. @Keihard,

  Na je aanval op de hindoestanen volgt een aanval op de chinezen en daarna op de javanen en de boeroe’s?

  Feiten:
  – vhp achterban: hindoestanen
  – nps achterban: creolen
  – pl achterban: javanen
  – abop achterban: marrons
  – ndp achterban: ontevredenen, criminelen en hielenlikkers van allerlei pluimage


  Maak melding

 40. @Keihard,

  De hindoestanen aanbidden een God die incarneert in apengedaante en de marrons aanbidden een spin. So what?

  Waar het om gaat is: slachten die hindoestanen een aap en ten het op? Nee. Slachten de creolen een aap en eten het op? Ja (Afrika). Wie heeft dus meeste kans om een apenstaart te ontwikkelen? Juist, de creool, de apeneter die aids en ebola en wat nog meer van de apen heeft overgenomen en straks misschien ook nog een staartje. Indiaan Bouterse maakt ook kans op een staartje want Indianen eten ook apen(vlees).


  Maak melding

 41. je hoort helemaal niks meer van a-meer-alie die formeel nog v.p. is van het land.

  op gedenk dagen zie meer en meer brunsie de lijder van de jungle commando op de voor grond treden met zijn compajero ddb voormalig vuile oorlog waarbij bij de heren als ratten elkander bestreden..

  dit nieuwe broeder schap zal ook de verkiezing ingaan als zijnde de nieuwe combie-natie..


  Maak melding

 42. Sai Tan
  @Keihard,

  De hindoestanen aanbidden een God die incarneert in apengedaante en de marrons aanbidden een spin. So what?

  Waar het om gaat is: slachten die hindoestanen een aap en ten het op? Nee. Slachten de creolen een aap en eten het op? Ja (Afrika). Wie heeft dus meeste kans om een apenstaart te ontwikkelen? Juist, de creool, de apeneter die aids en ebola en wat nog meer van de apen heeft overgenomen en straks misschien ook nog een staartje. Indiaan Bouterse maakt ook kans op een staartje want Indianen eten ook apen(vlees).
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jij bent het prototype van een VHPLeër,

  Snap je nu waarom de VHP ver van het regeercentrum verbannen moet worden? Pas wanneer lieden met jouw gedachtegang niet meer rondlopen in SU mogen jullie weer meedoen met regeren.


  Maak melding

 43. Het is belachelijk ,zielig en kinderachtig dat Surinamers onderling elkaar discrimineren.
  Het wordt tijd dat wij Surinamers ons nu als volwasene gaat gedragen en samen helpen het land op te bouwen.


  Maak melding

 44. @Abaisa,

  Jij moet weer terug het bos in, waar je je onzin aan de kleine apen, capucijnerapen, kan spuien en vhp moet weer in de regering met Santokhi als president. Zo moet het.


  Maak melding

 45. @parafoto,

  Misschien heb je niet door dat er ook een afdeling van de VHP in Nederland is? Is er een afdeling van de NDP in Nederland? Zo ja, waarom bezoeken Bouterse of Parmessar of Doekhie het niet dan?


  Maak melding

 46. @Parafoto

  Organiseren de andere bevolkingsgroepen ook vergaderingen wanneer Santokhi in Nederland is?!
  Hebben de andere bevolkingsgroepen ooit geprobeerd lid te worden van de VHP?!


  Maak melding

 47. Ray, heb toch een beetje verstand. Wie zou lid willen worden van een partij met louter RACISTEN? Ze hebben geen partijprogramma of een camouflagegedoe, daar houdt ermee op. Dat maakt de kwaaie bedoelingen van deze VHPree weer.alleen maar duidelijker.

  Verbroederingspolitiek?????????? a;;een maar woorden, daden???????? ho maar!


  Maak melding

 48. Sai Tan
  @Abaisa,

  Jij moet weer terug het bos in, waar je je onzin aan de kleine apen, capucijnerapen, kan spuien en vhp moet weer in de regering met Santokhi als president. Zo moet het.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  VHPLee moet weer in de regering met tokki als pres?

  Koop maar een groepsreis naar India; misschien lukt het daar.


  Maak melding

 49. De Hindoestaan is allemaal voor geld in parlement, niemand kan zeggen dat mensen jokken. Wij zij niet zo betrouwbaar dan die andere Surinaamse mensen. Dat vind ik erg jammer. Ik stem ook nooit meer vhp. Toen ik van mulo school was heb ik op vhp gestemd, dan nooit meer. Vhp geen eenheid, binnen de partij niet en buiten ook nooit. Alleen schurken. Jammer, echt jammer. Als ik vhp hoor, ik moet echt huilen. Alles kapot.


  Maak melding

 50. Als de BEP niets anders heeft te verzinnen, kunnen ze maar beter hun mond houden. Elke simpele ziel in Suriname weet dat de VHP kampioen is met dat soort racistische capriolen. De BEP weet dat zijn achterban de Hindostanen rauw lusten. Hoe kan verrader – BEP dan twee partijen beschuldigen, wetende dat dit euvel sinds mensenheugenis in Suriname is. Of moeten we opeens spreken van ‘heilige BEP’.

  BEP, jullie moeten laten weten wat jullie plannen zijn, maar niet ‘een open deur intrappen’.

  BEP is struisvogelpolitieke partij en denkt “voor zijn eigen deur te vegen” en dus zo ’s lands problemen op te lossen met dergelijke praatjes. Wat een zwakke vertoning.

  In het Surinaams zou men zeggen: “Awarie kong verterie dat poepoesie njang deng fowroe, ma da opo ing mofo foe verterie a torie, ing mofo foer’ nanga soso fowroe-wierie”.

  Dus BEP simpelweg bij deze: “De pot verwijt de ketel……….”.


  Maak melding

 51. Iedereen weet dat onder zwarten de allergrootste corruptelingen en racisten zitten, van Idi Amin tot Obama. Maar sommige provocateurs hier proberen het tegendeel te beweren. Alleen jullie eigen aanhang gelooft jullie, verder niemand.


  Maak melding

 52. De NDP gaat in 2015 uit elkaar scheuren. Reden? De toestand van Bouterse, zoals voorspeld door een Zigeunerin (die er zelden naast zit). Met een uitgeschakelde Bouterse gaan de piranha’s hun kans ruiken.


  Maak melding

 53. @Allen : De secret service heeft opdracht van B en Br om
  de blakaman-hindo-kaart te spelen. Alles op alles wordt
  gezet de rassentegenstellingen aan te wakkeren.
  De secret service boys, maken na de blunder DINO vrij
  spel te hebben gegeven, overuren met racistische praat.

  U bent gewaarschuwd, er is paniek in de NDP/Brunsie-tent,
  de verkiezingen niet winnen betekent voor beide
  internationale drugs-smokkelaars JAIL House Rock !!


  Maak melding

 54. Sai Tan
  Iedereen weet dat onder zwarten de allergrootste corruptelingen en racisten zitten, van Idi Amin tot Obama. Maar sommige provocateurs hier proberen het tegendeel te beweren. Alleen jullie eigen aanhang gelooft jullie, verder niemand.
  ++++++++++++++++++++++++++++

  Maar onze eigen aanhang is meer dan 60% van de SU bevolking. 😀


  Maak melding

 55. President VENETIAAN is geen MOORDENAAR.
  President VENETIAAN stond altijd achter Su/Suries.
  President VENETIAAN is een respectvolle man.
  President VENETIAAN kan zich op elk terrein begeven.
  President VENETIAAN heeft vooral 10 schone vingers.
  President VENETIAAN heeft wel opgevoede kinderen.
  President VENETIAAN is geen LEUGENAAR.
  President VENETIAAN de grote wereld heeft u geaccepteerd., zoals u bent. Dieren zijn intelligente wezens, behalve een groot deel van de dieren in Su/(de aanhang). Deze dieren snappen nog steeds niet , wat voor waarde President VENETIAAN voor Su heeft gehad. In geen enkel geschiedenisboek zal ergens in/op de wereld staan dat President VENETIAAN een MMMOOORDENAAR is en dit is wat er telt. President VENETIAAN blijft zoals u bent”….laat maar waaien” love it. Weet 1 ding ECHTE MAN en PRESIDENT , ondanks alles wat de dieren van u vinden; Velen hebben in binnen als buitenland respect voor u en houden van u. No wang man no kang broko mie PRESIDENT moro. Odii.
  Glenny.


  Maak melding

 56. Maar onze eigen aanhang is meer dan 60% van de SU bevolking.

  @Abaisa, dat waren ze 4 jaar geleden ook, maar ze hebben de NDP niet aan een absolute meerderheid geholpen.


  Maak melding

 57. Sai Tan
  Maar onze eigen aanhang is meer dan 60% van de SU bevolking.

  @Abaisa, dat waren ze 4 jaar geleden ook, maar ze hebben de NDP niet aan een absolute meerderheid geholpen.
  +++++++++++++++++++++++++

  Let maar op wat er volgend jaar gaat gebeuren.
  De B&B show. 😀


  Maak melding

 58. De nieuwe SUer denkt toekomstgericht.

  Juist, @Abaisa, de nieuwe Surinamer denkt niet meer aan de oude man Bouterse, maar aan de jonge dynamische man Santokhi, die Suriname vooruit kan helpen. Zo moet jij ook denken.


  Maak melding

 59. Let maar op wat er volgend jaar gaat gebeuren.
  De B&B show.

  ————

  Dat wordt dan het einde van Suriname. Nemand gaat meer investeren in Suriname. Zelfs China heeft nu al de kraan dichtgedraaid in afwachting van de verkiezingen en van de nieuwe regering.


  Maak melding

 60. @Sai Tan
  Jong en dynamisch?
  Met oeroude racistische ideeën.

  Laat mij niet lachen.

  Misschien dat VHPlee na 2 generaties eindelijk eens jong, dynamisch, en niet racistisch zal zijn.

  Omdat te bereiken moeten ze wel afstappen van de huidige heersende aryaanse doctrine.


  Maak melding

 61. Abaisa, je beweert wel dat de VHP racistisch is, maar de waarheid is dat het de zwarte partijen zijn die racistisch zijn. Ze dringen hun cultuur en godsdienst en levenswijze op aan de hindoestanen. Dat is pas zeer racistisch. Dit racisme van de zwarte partijen moet onmiddellijk stoppen!


  Maak melding

 62. Sai Tan
  Let maar op wat er volgend jaar gaat gebeuren.
  De B&B show.

  ————

  Dat wordt dan het einde van Suriname. Nemand gaat meer investeren in Suriname. Zelfs China heeft nu al de kraan dichtgedraaid in afwachting van de verkiezingen en van de nieuwe regering.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Als dit waanidee je op de been houdt dan mag het van mij.
  Bespaart de staat ziektekosten. 😀


  Maak melding

 63. Sai Tan
  Abaisa, je beweert wel dat de VHP racistisch is, maar de waarheid is dat het de zwarte partijen zijn die racistisch zijn. Ze dringen hun cultuur en godsdienst en levenswijze op aan de hindoestanen. Dat is pas zeer racistisch. Dit racisme van de zwarte partijen moet onmiddellijk stoppen.
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Ik wist nooit dat de VHPlee een witte partij is.

  tokki is nog zwarter als ik. 😀


  Maak melding

 64. Abaisa,

  Jullie zwarten laten je flink beetnemen door Bouterse. Jullie denken dat hij het o zo goed voor heeft met jullie, maar vergeten dat hij jullie paait om z’n eigen hachje te beschermen. Indien hij geen president wordt, dan is er een goede kans dat hij wordt opgepakt op een buitenlandse reis. Zelfs naar Dilma kan hij dan niet meer toe. Dus hij doet er alles aan om mensen als jij te paaien met allerlei gratis voorzieningen. Gratis, dus iemand zal het moeten financieren. Wie? Indien de rijkere mensen teveel belast gaan worden, dan gaan ze vertrekken naar het buitenland. Dus zullen de armen en de wat minder armen alles moeten betalen. Dankzij jou held, de bejaarde, voor z’n hachje vechtende Bouterse.
  Wait and see……


  Maak melding

 65. Sai Tan, ik Shoba ben met een Creool. Ik weet hoe racistisch wij zijn. Wij discrimineren zelf onze eigen bevolkingsgroep. Jij heb het over zwarte mensen. De meeste Hindostani”s zijn donkerder van kleur of net zo donkerals donkere Creoolse Surinamers. Jij moet daarom geen domme dingen roepen. Wij zijn ook zwarten. Kijk maar naar onze Madras Hindostanen. Deze groep waar ik ook toebehoort wordt ook gediscrimineerd door die andere Hindostani”s met een groot complex als jij. Daarom noemen wij mensen als jou ook verrader, dat weetjij heel goed bai. Ik heb gelukkig nooit, maar dan ook nooit op de VHP gestemd. Mijn nichtje is ook met een Creool en ze voelt zich net als mij erg gelukkig. Wij lachen jullie uit en willen niet met jullie bemoeien. Zie je niet dat meer dan de helft van onze Hindostani”s niet meer op de VHP stemmen. Santhoki is jonger dan Bouterse, maar hij lijkt op een opa met zijn grote buik vol met dal. Je weet toch dat onze mensen uit gierigheid ongezond leven. Dus scheld geen zwarten uit, wij zijn meestal nog zwarter. Ikben trts dat mijn kinderen oon nu Creolen zijn. En by the wij bai, niemand heeft zichzelf een kleur gegeven, alleen zwarte piet misschien. Straks ga ik lekker een stukjepom van me schoonmammie eten, blijf jij maar rustig met je ongezonde dalbat en praat nooit meer voor deze Koelimeid. Ik hou niet van racistische Hindostani’s als jij. Me broer zou je echt klappen op je bek geven.


  Maak melding

 66. Echt triest dat de huidige criminele coalitie bende nu de bevolking tegen elkaar uitspeelt om verder te kunnen stelen. Brunswijj heeft zijn eigen Acombinatie broeders verraden laatstaan. Ongeschoolde crimineel Brunswijk moet ook weg. Hij vergeet dat Abop maar 2 zetels had binnen Acombinatie maar de grootste mond. Weg met de criminelen Brunswijk en Bouterse.


  Maak melding

 67. Brunswijk vergeet dat het de djoekas zijn die de achtergestelde groep is door leiders als hem. De djoekas waren vroeger ook de achtergestelde groep. Ga bij sociale zaken kijken. Dit zijn feiten.


  Maak melding

 68. Ik heb het gevoel en het idee dat een bepaalde groep Surinamers liever een crimineel, drugsbarron, moordenaar als president willen. Brunswijk die deze uitspraak doet staat zelfs op de lijst van Interpol. Deze mensen wil men graag het land laten besturen.

  Als Santhoki deze uitspraak had gedaan wat brunswijk heeft gedaan dan zouden de hindustanen het land moeten ontvluchten. Als ik zie wat voor gevaarlijke uitspraken men doet voor de komende verkiezingen dan hou ik me hart vast.

  Beter zou zijn om het land te verdelen naar rato voor elke bevolkingsgroep men is toch politiek bezig verdeelheid te creeren. Maar ik denk dat een bepaalde bevolkingsgroep dat niet zou willen omdat men bang is om om te komen van de honger.


  Maak melding

 69. Brunswijk de bosneger houdt zijn volk (bosnegers) voor om niet voor Santokhie te stemmen omdat Santokhie de bosnegers zonder een strafbare feit gaat opsluiten.

  Kijk naar de intelligentie van deze sperma-kwak.
  Typsich afrikaanse intelligentie daarom is het ook een klote zooi daar waar hun roots liggen.

  Brunswijk vroeg ook aan zijn soortgenoten de bosnegers om de brievenbussen hoger te plaatsen vanwege de luchtpost.
  Want hij gaat deze middels een drone laten bezorgen.


  Maak melding

 70. Ik verraad mezelf niet, ik ben een Koeliemeid en mijn kinderen zijn nu ook Creolen. Moet ik mijn kinderen verraden? De hele vhp is een partij van racisten. Papa Lach is de grondlegger. Het is altijd zo gebleven. Surinamers moeten nooit op deze mensen stemmen. Ze zijn niet modern, maar ouderwets. Alles in de wereld verandert, alleen de VHP blijft maar sukkelen. Denk je dat Santhoki zomaar zijn cowboy pet op heeft. Hij is bezig Suriname te verraden aan de Amerikanen. Hoe kan zo een ouderwetse persoon Suriname vertegenwoordigen? Als je Santhoki naast Bouterse zet, ziet een ieder dat hij veel minder steil heeft. Deze Hindostani’s denken alleen aan hun paisa en laten arme mensen verrotten. Kijk maar naar India. Ik ben daar geweest en ga nooit meer. Het is vies en vuill. Daarom gaat de vhp kapot omdat ze ook zo doen met arme mensen. Bouterse is helemaal niet zo. Hij helpt wel arme mensen Mijn hele familie in Saramacca en Nikerie stemt op ndp.


  Maak melding

 71. Als je Santhoki naast Bouterse zet, ziet een ieder dat hij veel minder steil heeft.

  Inderdaad bouterse heeft veel meer stijlhaar dan Santokhie.


  Maak melding

 72. hans
  Abaisa , en nu reken je de stadscreool en de Djoeka ineens wel tot de zelfde groep, rechtlullen wat krom is noem je dat toch?
  =============================================

  De koloniale era is al lang voorbij, ook al doet de VHPlee haar best om die weer te herinvoeren.


  Maak melding

 73. De NDplee heeft het land naar de klote geholpen.
  Stelletje zakkenvullers, moordenaar, drugsdealers, die willen een land besturen a la afrika.
  In afrika heb je geen beschaving van democratie hebben deze koebeesten geen kaas gegeten.

  Nederland heeft de grootste fout gemaakt, na de slavernij had Nederland voor repartriering van de slaven moeten zorgen.
  Dan zou Suriname vandaag de dag een bloeiende natie zijn met aziaten.

  Kijk maar hoe USA haar slaven gedumpt heeft in Liberia.
  Ze hebben die ex slaven een eigen land gegeven en zei tegen hen maak van Liberia een hoog beschaafd ontwikkeld land?

  Maar het is een klote zooi geworden al die sub afrikaanse landen.


  Maak melding

 74. Bosriwalla
  De NDplee heeft het land naar de klote geholpen.
  Stelletje zakkenvullers, moordenaar, drugsdealers, die willen een land besturen a la afrika.
  In afrika heb je geen beschaving van democratie hebben deze koebeesten geen kaas gegeten.

  Nederland heeft de grootste fout gemaakt, na de slavernij had Nederland voor repartriering van de slaven moeten zorgen.
  Dan zou Suriname vandaag de dag een bloeiende natie zijn met aziaten.

  Kijk maar hoe USA haar slaven gedumpt heeft in Liberia.
  Ze hebben die ex slaven een eigen land gegeven en zei tegen hen maak van Liberia een hoog beschaafd ontwikkeld land?

  Maar het is een klote zooi geworden al die sub afrikaanse landen.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Kijk dit zijn nou de echte VHPleeërs aan het woord.

  En straks vertellen dat we op tokkie moeten stemmen, dat VHPlee vooruitstrevend is, en over kader beschikt.

  Ik denk dat ze eerder over kadavers beschikken als ik jullie hier lees.

  Kijk maar naar India dan zie je precies hoe vooruitstrevend jullie zijn, de helft van alle tegenwoordige slaven woont daar.

  Slavernij opgelegd door en aan hun eigen mensen.
  Cool hé, die hindustanen in India.


  Maak melding

 75. Sorry, maar is een feit, zelf ben ik creool maar ik moet toegeven dat creolen niet kunnen regeren of management functies kunnen uitoefenen.
  Er bestaat geen land in de wereld waar negers het goed doen in de regering . Ook Obama word gedelegeerd door zijn blanke achterban. Alles in de door creoolse leiders geregeerde landen is corrupt, misdadig, roofachtig, moorddadig etc….. Zelfs in Zuid Afrika gaat het nu slecht onder de zwarte leiders. Tijdens de apartheid bloeide het land. Het beste is Suriname terug te geven aan de Nederlanders . De creoolse regering van suriname laat de corruptie bloeien, criminaliteit, slechte gezondheidszorg, vele verkeersslachtoffers, werkloosheid, ghettovorming, roven, moorden, vernietiging natuur door goudwinning etc…. Ze denken alleen maar aan vandaag. Eten, drinken en plezier maken. Werken kunnen ze niet. Ken je een creoolse zaak in suriname? Nee het zijn alleen maar Chinezen, Hindoestanen, blanken en javanen die werken.

  Kortom ik schaam me voor mijn creool zijn. En dat heeft niks te maken met verloochening van mijn afkomst. Maar dat is gewoon een feit.


  Maak melding

 76. Mike

  “Kortom ik schaam me voor mijn creool zijn” .
  ====================================

  Je hebt dringend hulp nodig, wacht niet langer want ’t is acuut!!


  Maak melding

 77. Abaisa, pijnlijk niet, dat je door je eigen broeder met je neus op de feiten wordt gedrukt, geef jij dan voorbeelden die het tegenovergestelde bewijzen, i.p.v een opmerking die meer betrekking heeft op je zelf


  Maak melding

 78. @Sai Tan prima Santokhi moet gewoon terug komen. Zeker als PRESIDENT. Het is ook Santokhi zijn zaak welke vergaderingen hij bijwonen. Saitje maak je niet druk met zoveel doms. De zgn niet apen zijn in zwaar weer. Ding o foefoeroe na verkiezing. Want de NPS zou dat dik, vies, vet gezicht niet meer voordragen als OKB voorzitter,( ondanks een soort van verzoek van haar kant) Ze smeekte en zei; ik hoop dat de NPS voor continuering gaat, want ik was de persoon van laat is laat, dan hebben ze doen voorkomen alsof het de NPS/PRESIDENT VENETIAAN was die de AC voor deelname a/d verkiezingen van 2010 verbood, ding zaka-zaka diesie. .Dus dan heeft deze NDP regering dat gewoon gedaan. Ze benoemen/NDP regering iemand, terwijl Somo de voordracht van de benoemde en beëdigde PLman had ingetrokken en optijd iemand anders had voorgedragen…. Ze benoemden namens de vakbeweging mevr. Telting, terwijl de vakbeweging(C47) dhr. Edam heeft voorgedragen. Ding boi dies abie dikaatie, ma wie dja é loekoe ding. 25 mei 2015 wie a FRONT/SP \o winnie ding. Weg met deze boeven v/h volk. Oeng tak so. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 79. De pot verwijt de ketel dat het zwart ziet. Dit is een geijkte spreekwoord dat tot thans van toepassing is op de Surinaamse samenleving. Die kolonialisten hebben het trauma heel diep gekregen en ver verstopt onder de hersenpan van degenen die nu gezamenlijk het Surinaamse volk vormen, dus geen één bevolkingsgroep uitgezonderd, want allen vallen onder de noemer “Volk van Suriname.”

  Sari tori yere Brada nanga Sisa, en die ene is een Hindoestaan noh, een koelie dang dang; de ander een Javaan noh, die pindaplanter; voorts heb je de creool noh, die bakra’s bloed hebben geërfd, en dan komen de inheemse volken noh, populair gezegd de lontédé’s, bosnegers, djoeka’s, ingghi’s etc.

  Maar 1-ding weet ik zeker, dat ik het best zielig vind voor mezelf, dit omdat slechts weinigen zoals ik de verschillen in de Surinaamse bevolking niet kunnen zien door kleurenblindheid, want ik zie alleen maar twee groepen mensen in Suriname, namelijk, buitenlanders en Surinamers waarvan de laatste van het land dat Suriname wordt genoemd, een puinhoop maken en van hun toekomst.

  django


  Maak melding

 80. Santokhi wordt nooit en te nimmer president van Suriname. Onthouden jullie dat goed. Welke ras in Suriname kwam niet uit het bos. De hindoestanen bv kwamen uit de armste deel van India. Tot de dag van vandaag eten de mensen daar ratten en slapen ze langs de straten en daar heb je nogsteeds van die apen , en leeuwen , een echte oerwoud dus. De boslandcreolen zijn in opmars en hun opmars kan niet meer gestuit worden. Bovendien gaan zijn de komende jaren de dienst uitmaken in Su. Gewoon vanwege het feit dat zij in aantal het hardst groeien. Zonder de zwarte ras in Su kan geen enkele aziat het landen leiden. Sai Tan luister noh jouw rasist. Begin jouw biezem te pakken, want verlopig komt er geen hindoestaanse president. Simpel gewoon vanwege het feit dat jullie niet te vertrouwen zijn. Daarom gaan wij als achterban van de partijen die affiniteit hebben met binnenland zodanig proganda maken dat de BEP uit boot vallen. Nu al kan ik in je zeggen dat de strijd al gestreden is. Jullie aziaten denken dat jullie beter zijn dan de andere rassen in Su, daarom gaan wij ons bundelen om jullie uit de macht centrum te houden. Dat ding is B en B. Vul het maar zelf in.


  Maak melding

 81. Naar aanleiding van de reacties kan ik afleiden, dat wij het surinamers het nooit zal leren om een volk te zijn. Laat mij dit nogmaals benadrukken, want ik merk dat vooral de aziaten met name een groepje hindoestanen het gemunt hebben op de boslandcreolen. De boslandcreolen zijn na de indianen een van de eerste groep die voet aanwal heeft gezet in Suriname, en vanwege hun heldhaftige optreden kunnen vele van jullie vandaag aan de dag de democratie in Su vijelijk beleven. De boslandcreolen zijn altijd sterk geweest en georganiseerd ook. Dit land Suriname waar vele bloed van hun voorouders heeft gevloeid, is ook hun land. De boslandcreolen of zo u wil de marrons zullen nooit en te nimmer toestaan dat hun surinamer zijn ter discussie wordt gestelt. Dat ding is Suriname voor ons allen of Suriname voor niemand. De waarom men de hindoestanen als Santohki niet vertrouwd, moet men gewoon bij de persoon zelf gaan zoeken. De opstelling van de doorsnee hindoestanen naar de andere bevolkingsgroepen is heel slecht te noemen. Dat is de reden waarom men deze groep wantrouwen. En Santhoki past precies in het profiel van de hindoestaan die te vertrouwen is. eN De mensen die rond lopen met het idee dat de hindoestanen de grootste groep in Su is, gaan van een koude kermis thuis komen. Stelt u zelf de vraag voor waarom anno 2014 de marrons de tweede grooste groep in Wanica is. Dan heb ik niet over de afro – surinamer in het geheel, maar de marrons. Dat betekent dat Santhoki zeer zeker de medewerking van deze groep nodig zal heeben om president te worden. Maar ik weet zeker dat Santohki deze medewerking kan vergeten , gezien de uitspraken van hindoestanen richting de marron gemeenschap. Nogmaals de opmars van marron gemeenschap in Su is niet meer te stuiten. Nu al studeren ze als de beste van onze universiteit af en nu al hebben belangerijke positie in hun bezit. Nu al zijn ze beste militair, de beste penitentiairambtenaar, de beste politieman, de MP, duanier, de beste leerkracht, de beste docent, de beste bouwvakker, de beste marktventers, beste verlpeegkundigen , juristen, economen, HBOers, noem maar op. Ze zijn zelf gezagvoerder bijn onze SLM. Ik denk dat dat wij beter samen moeten werken , dan te proberen mekaar af te troeven. Maar een ding staat vast, Santhoki wordt nooit president van dit land.


  Maak melding

 82. In een van mijn zinnen heb ik per abuis gezegt dat Santoki te vertrouwen is. Het moet eingelijk zijn ” Santohki past precies in het profiel van de hindoestaan die niet te vertrouwen is. Aman no de te vertrouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.