Procureur-generaal: pak hun wapen af!

27

PARAMARIBO, 28 okt – “Pak hun auto af.” Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi over de aanpak van zogenaamde verkeerscriminelen. De verkeerswet aanscherpen is mooi, maar wat telt is het resultaat.

En de vraag is of je wel aankomt met het verhogen van boetes en gevangenisstraffen. “Ik ben ook voorstander van zwaardere straffen. Maar specifiek voor verkeerscriminaliteit is de oplossing voor korte of langere tijd of voor altijd het wapen eruit te halen waarmee de misdaad is gepleegd”, zegt Punwasi tegenover Radio 10. Het ‘wapen’, de auto dus, kan bij de dader thuis worden geparkeerd, compleet met wielklemmen. Het kan niet anders dan effect hebben.

“De auto is voor ons bijna een heilige koe”, aldus Punwasi. Mensen zullen zich wel meerdere malen bedenken eer ze in de fout gaan. Het hoeft niet te blijven bij beslaglegging. Wie twee keer een zware overtreding begaat, kan zijn rijbewijs kwijtraken. Of er kan zelfs een levenslang rijverbod worden opgelegd. “Ik ben voorstander van rigoureus optreden tegen personen die dood en verderf zaaien op de weg, vaak onder invloed van alcohol.”


27 REACTIES

 1. Ik meen dat dit al vaker is gezegd, maar doe het dan ook! Niet alleen afpakken maar ook de schade die ze toebrengen laten betalen. Ik teken ervoor, en doe het nou maar je zult zien dat het werkt.


  Maak melding

 2. “Het ‘wapen’, de auto dus, kan bij de dader thuis worden geparkeerd, compleet met wielklemmen.”

  Hebben we wel voldoende middelen om zoveel wielklemmen aan te schaffen?

  Je kunt voor minder geld ook zo’n autoshredder aanschaffen.
  Dat levert de staatskas ook weer geld op doordat de ijzeren snippers uit zo’n shredder weer als oud ijzer verkocht kan worden; hier is heel veel vraag naar.


  Maak melding

 3. Heb je ook advies wat gedaan moet worden met de criminelen die ons dagelijks overvallen op klaarlichte dag,op straat zowel al in ons huis Punwasi?
  En het tralie werk rondom onze huizen dan ..enige advise die je ons wil doorgeven Punwasi?


  Maak melding

 4. @Ray,
  De criminelen die ons dagelijks overvallen kunnen ook in de door mij voorgestelde autoshredder.
  De 3 leeuwen die Paramaribo Zoo binnenkort rijk is, hebben dan voedsel in overvloed.


  Maak melding

 5. Deze Procureur-generaal moet maar eens serieus aan het werk gaan, dus (massa) moordenaars, verkrachters, overvallers en andere tuig keihard aanpakken. Ik heb het al eerder gezegd, ik ben een voorstander van zwaardere straffen en bij uitzondering desnoods de doodstraf. Er moet een signaal afgegeven worden naar deze criminelen. Zero tolerance !

  Slachtoffers zijn vaak onschuldige mensen die hard werken voor hun geld en zomaar de één op de andere dag beroofd worden van hun bezittingen of soms hun leven.

  Om te beginnen:

  Invoer pluk wetgeving. Het moet een rechter mogelijk gemaakt worden om naast een boete, gevangenis- of taakstraf een ontnemingsmaatregel ofwel voordeelsontneming op te leggen. Bij de uitvoering van een ontnemingsmaatregel worden geld en goed in beslag genomen waarvan aangenomen wordt dat deze winsten voortkomen uit verboden activiteiten of gefinancierd zijn daardoor. In veel gevallen gaat het om exclusieve auto’s, huizen, juwelen of prijzige multi-media sets die in beslag genomen worden.

  De in beslag genomen materialen worden een keer per maand openbaar geveild en het geld vloeit direct terug naar de schatkist.

  Dit was slecht een voorbeeld. Kan er nog tig bedenken. Belfort moet in actie komen.


  Maak melding

 6. De PG is uit zijn winterslaap ontwaakt,maar tal van zaken vergeten.
  Weethij nog wie dronken een aanrijding had veroorzaakt waarbij zijn eign vrouw om het leven is gekomen.Moest die zuiplap zijn rijbewijs niet allang zijn afgepakt?


  Maak melding

 7. Punwasi is een grote sufferd. er zijn vele corruptie zaken gemeld
  maar hij doet niets. Balast Nedam is in Nederland veroordeeld
  vanwege het betalen van tjoekoe om opdrachten binnen te slepen . enkele heel bekende figuren in Su waren betrokken ,waarom heeft hij deze figuren niet vervolgd ?
  corruptie met gronden door politici ,wordt ook niet onderzocht .
  Hezbola in beweging in Su. wordt ook niet onderzocht.
  jij weet hoe je verkeerscriminelen kunt raken , waarom doe je het niet . of denkt ie misschien aan een onder tafel business .
  Punwasi is uitgeblust .hij kan beter met pensioen gaan en anderen de kans geven .

  een gebed zonder einde.


  Maak melding

 8. En bovendien zegt Punwasie dat hij voorstander is van zwaardere straffen….waar was hij toen bouta en brunsie de boel aan het terroriseren was. Ieder ander verdient straft maar zodra het komt bij bouta en brunsie dan zwijgt eren ieder uit wijsheid , ook Punwasi !!
  Nemand wil dan zichzelve zien staan voor een vuurpeleton.Angst is de zwakte van elke Surinamer,angst voor wat bouta en brunsie in staat zijn te doen!!!


  Maak melding

 9. Subhaas Punwasi,

  Je wetenschappelijke standpunt in de Amestiezaak en de bemoeienis in een lopende strafzaak is minder waard dan iedere in een gekkeninrichting vertoevende idioot.

  Hopelijke wordt je de volgende voorzitter van de Arya Samaadj.

  O wat een lafaard


  Maak melding

 10. “…pak hun auto af!”

  “……. en pak ook hun diplomatieke paspoort af wanneer ze gaan poederen…”: meneer punwasi,

  ik wist niet dat hij kon praten. nu hij met pensioen gaat groeien de ballen?

  ha ha!


  Maak melding

 11. inderdaad @surinam patriot, het lijkt alsof ik je napraat, maar dat is niet zo. ik begon direct te typen, het is dus gewoon waar. ik heb ook nooit iets van hem gehoord. ok, ik lieg, hij vertelde dat hij de paspoortgeschiedenis met de drugsdiplomaat zou uitzoeken. nooit meer iets van gehoord.


  Maak melding

 12. Woeha woeha woeha, mi e lafoe likie wan kiskesie.
  Auto afpakken?
  Boi dit betekent niets anders dan dat er een tweede revo zal plaatsvinden in Suriname.
  Je praat over de ziel en zaligheid van een autobezitter.
  A no kang want dan zou Suriname geen politie meer nodig hebben want er zouden nagenoeg geen auto’s meer rijden.


  Maak melding

 13. ray het is makkelijk oordelen van achter de computer.niemand wil zichzelfe zien staan voor een vuurpeleton,geef je aan ,zou jij het wel anders doen.zo ja dan ray for president


  Maak melding

 14. wiel–klem ook voor brunsie en bouterse direct..

  en ook voor al die crimienelen van de 8 december moorden 1982 gewoon in het openbaar dagelijks laten lopen met die klem.


  Maak melding

 15. Wanneer laat hij DDB oppakken voor al zijn misdaden in ons land.
  Een zware misdadiger is president schept een precedent, voor al die criminelen. Ze hebben een idool en denken waarom wordt hij niet opgepakt voor zijn zware misdaden.
  We zijn kruimel diefjes vergeleken met DDB de zogenaamde president.


  Maak melding

 16. Laat om te beginnen bij een dodelijke ongeluk de dader – indien hij aantoonbaar vals bezig was bv rijden onder invloed van alcohol of bellen tijdens het rijden – alle begrafenis of crematiekosten betalen.


  Maak melding

 17. Ik zou beginnen met betere wegen in Suriname aanleggen. Die wegen daar zijn klote en zorgen reeds voor de nodige problemen. En als dat niet werkt die slechte chauffeurs aanpakken.


  Maak melding

 18. Betere wegen aanleggen, ben je mal, ze rijden nu al als gekken op banden die hier al niet meer door de keuring komen, maar om het gedrag van de automobilisten te veranderen zal er nog heel wat water door de Surinamerivier moeten vloeien, en daar helpen die loze kreten van meneer Soephaas niet bij,
  Niet lullen maar poetsen zou ik zo zeggen


  Maak melding

 19. aha,weer wat losse flodders van punwasie, nu hij met pensioen gaat. o wat een wereld! zijn hele diensttijd heeft hij als hoofd van de p.g niets gedaan en ineens bij het uitzwaaien komt deze meneer met zwaardere regels voor verkeersovertredingen voor automobilisten. Waarom heeft hij dit niet eerder gedaan? Dan waren er zoveel levens gespaard gebleven.


  Maak melding

 20. Ik zou zeggen: ” Pak ze hun buitenvrouwen af.”

  Dat zou meer zoden aan de dijk zetten dan hun auto’s afpakken.

  De auto’s hebben ze nodig om als een verlengde penis mee te pronken tegen hun buitenvrouwen.

  Maar als ze geen buitenvrouwen meer mogen hebben, dan is de auto ook overbodig.

  Meerdere vliegen in een klap en kinderen hebben hun vaders weer thuis in plaats dat ze de wakka mang uithangen met hun dikke kont en bierbuik.


  Maak melding

 21. De auto die in beslag worden genomen moeten op een onafhankelijke plaats bewaard worden, en de eigenaar moet ook nog opdraaien voor de kosten van opslag. Minimum 3 maanden voor 10SRD/dag dat gaat nog een duitje kosten.


  Maak melding

 22. Dit is klare taal uit het rijk der gelovigen, aldus van non en generlei waarde. Zoals gewoonlijk dus. Ik zou eerst beginnen me de kerken, synagogen en moskeeën platbranden die de haarden zijn van normloosheid en kwaadaardig gedrag. Het kwaad moet in de kiem gesmoord worden door op scholen geen evangelie meer te prediken, door mensen geen godsdienstsprookjes meer te vertellen die alleen maar leiden tot duivels- oftewel goddelijk gedrag.

  Maar men zou de Surinaamse burgers meer attenderen op dat “het doel van de Natuur is om het leven voor een ieder te veraangenamen”, en als menslievendheid en saamhorigheid gebracht worden onder het mom van religie waarop een eeuwenoude niet aflatende vloek rust, dan zal een ieder de waarheid prompt voorbij blijven lopen of men dit wil of niet. Een vloek brengt geen vrede, maar alleen sores wanneer men via een vloek de waarheid aan mensen probeert te brengen en tevens de vloek proberen goed te praten, want dan is didibri oftewel Gado yu fesiman.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.