Surinaamse Islamitische Vereniging tegen geweld

14

PARAMARIBO, 27 okt – “Mensen angst aanjagen en pijn doen omdat ze tot een andere overtuiging behoren, is helemaal niet de bedoeling van onze Schepper.” Dit stelt de Surinaamse Islamitische Vereniging, SIV, “vanwege het feit dat onze mooie religie vooral internationaal steeds wordt geassocieerd met gebruik van geweld als middel om de Islam te propageren.”

Ook zetten organisaties voornamelijk jongeren aan tot geweld tegen andersdenkenden. “Als gerespecteerde Islamitische organisatie wil de SIV verklaren dat de term jihad op een heel vervelende manier wordt gebruikt en wordt een stelletje ordinaire moordenaars en criminelen die de naam van de Islam misbruiken om hun persoonlijke belangen te dienen, bestempeld als jihadist.” Jihad betekent geenszins dat men oorlog moet voeren tegen andersdenkenden.

Integendeel spoort het aan om de strijd tegen het kwaad in zichzelf aan te gaan. “Dat betekent dan ook dat men op een heel vredelievende manier en met respect voor elkaar moet omgaan”, aldus de SIV. “Daarom veroordelen wij elke vorm van geweld die wordt gepleegd in naam van de religie. Wij staan ook voor maximale vrijheid van godsdienst waarbij een ieder wordt gerespecteerd voor zijn of haar overtuiging.”


14 REACTIES

 1. Houden zo ! En laat dat inteelt dat jullie geloof vernederd zichzelf maar uitroeien in die landen waar ze om het islamitsche geloof vechten. Zorg ervoor dat de surinaamse moslims zich niet hierin mengen want in mijn ogen zijn de keurigste moslims op de wereld.


  Maak melding

 2. kolibri

  Houden zo ! En laat dat inteelt dat jullie geloof vernederd zichzelf maar uitroeien in die landen waar ze om het islamitsche geloof vechten. Zorg ervoor dat de surinaamse moslims zich niet hierin mengen want in mijn ogen zijn de keurigste moslims op de wereld.
  )
  )
  Kolibri
  Ik deel jou mening niet, Somohardjo is moslim en is de corruptste moslim die wij in Suriname hebben. Somohardjo naait kleine meisjes , steel van rechtvaardige mensen, licht de boel op. Jammer genoeg hebben wij veel van die samohardjo’s in Suriname rondlopen dus om te zeggen dat al onze moslims keurig zijn KEUR IK AF!


  Maak melding

 3. Ik dacht dat de IS een staat wil oprichten waar alleen ruimte is
  voor moslims en waar de Sharia van toepassing is. wie zich niet bekeert of andersgelovig is wordt gehalaliseerd.

  er zijn trouwens al vele landen die volgens de Sharia wetten worden bestuurd.

  de moslims hebben het altijd over ongelovigen dat zijn mensen
  die een geloof aanhangen anders dan de Islam . dat zegt de Koran ook. dus wat de SIV hier zegt klopt niet.


  Maak melding

 4. @Na Mi

  Eerder was Somo wel goed toch toen hij zijn handtekenin bg zette onder het bouta -amnestie document ,ja toch,?
  Toen was hij niet de pedofiel die je hem vandaag noemt ,ja toch?!
  Je mag van Somo zeggen wat je wil,1 ding is zeker hij heeft geen Amnestie en is geen moordenaar !!
  Hij reist op en neer ook naar Nederland die verboden zone is voor je baasje .!!
  Verbitterde NA MI. !


  Maak melding

 5. De schepper? Is Allah de schepper? Laat me niet lachen, want Allah is een bedenksel van de kwaadaardige mensheid. De Natuur is de schepper des levens. Ere wie ere toekomt.

  En Moslims hebben het over geweldloosheid…vooral die stomme Surinaamse Moslims moeten hun snavel houden, want als het daadwerkelijk op aan komt, dan is het toch “wong ireng dittte, wong ireng datte of koelie dang dang ditte en koelie dang dang datte…. Ik ken een heleboel Javaanse Moslims en ze eten de zwijnen van je hoofd yere mi boi.. Lekkere saté baby en Allah ziet het toch niet. Vooral die Surinaamse Moslims, die eten alles wat los en vastzit binnenshuis, maar buitenshuis zijn het net engeltjes die op donsen veren wandelen en rond lopen te verkondigen over naastenliefde en goddelijk gedrag. Dit zijn de verraders van hun eigen voorouders, die onder het juk van de Islam op wreedaardige wijze het leven hebben gelaten in naam van Allah. Maar, tja zeggen de nageslachten , dat was vroeger, maar dit neemt toch niet weg dat adoratie van het Moslimmisme dan maar getolereerd dient worden. No way, hoe ze het ook draaien of keren, ze zijn verraders evenals de Surinamers die Katholiek of daarvan afgeleid gelovig zijn gebleven. Deze gelovige figuren zullen pas gelukkig zijn nadat de doodgraver hun lijk extra diep heeft begraven en de laatste zode erboven heeft aangestampt. Er rust een vloek op alle godsdiensten.
  django


  Maak melding

 6. De Jihad is strijd voeren tegen het kwaad in jezelf? Dan waarom is er een Jihadenleger nodig? Immers, de strijd tegen het kwaad in jezelf is individueel en daar heb je geen leger voor nodig. Toch spreekt Koran over Jihadleger. Dus ites klopt niet in deze bewering van de SIV.


  Maak melding

 7. Ray,
  Je bent een verbitterd geest.
  Je lult alsmaar over amnestie als het je zo dwaas zit ga naar Bouterse en doe er wat aan.
  Wat Somohardjo en Brunswijk betreft leest mijn oude posting ik heb ze altijd als onbetrouwbare schurken bestempeld en zei dat ze in de VHP een goede leer meester hadden! Mijn mening is niet verandert ook al regeren ze met hun partijen mee en je zult met mij eens zijn dat die Somohardjo geen heilige moslim is Somohardjo is de Surinaamse IS.


  Maak melding

 8. “Mensen angst aanjagen en pijn doen omdat ze tot een andere overtuiging behoren, is helemaal niet de bedoeling van onze Schepper.
  Hahahahha..de islam is groot geworden door dwang en onderdrukking.,Logisch dat ze in Suriname nu naast de synagoge zogenaamd vreedzaam zijn, de moskee hebben ze als tegenhanger van de synagoge gebouwd en nu doen ze als of ze vredelievend zijn.


  Maak melding

 9. Na Mi,

  Ik ben het met je eens, dat Somo geen heilige moslim is.
  Ik ben het volstrekt met je oneens als je deze man gelijk stelt met IS.
  IS is echt van een heel andere orde.
  Ben je het niet eens met hun kijk op de islam, dan wordt je onthoofd.
  Zo iemand is Somo niet.
  Ik wil hem liever omschrijven als een listige vos, die er politiek voor de Javanen van alles uit heeft gehaald wat erin zat en soms gebeurde dat op een heel vreemde manier.
  Maar als je hem vergelijkt met IS, dan zit er een steekje bij je los.


  Maak melding

 10. SIV is blijkbaar bezig met een charme offensief want nu heeft de
  hele wereld kunnen aanschouwen wat een Islamitische Staat
  precies inhoudt en wat de Sharia betekent .


  Maak melding

 11. Moslims worden meestal als zodanig geboren.Gaande weg wordt er bij jongens wat weggeknipt ter bevestiging daarvan.Het is erg moeilijk om van dat geloof af te stappen.Kan zelfs dodelijk zijn.Maar het geloof beperkt de belijder in allerlei geneugten van het leven.Dan is het liever sterven in het geloof als martelaar en in het paradijs bevrijdt zijn van de knellende banden van het geloof dan een lang leven op aarde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.