dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoSLM betere ‘on-time performance’ dan KLM

SLM betere ‘on-time performance’ dan KLM

-

Does Travel - naar Suriname

Passagiers stappen in een SLM-toestel bij de inaugurele vlucht naar Cayenne, twee jaar geleden. Uit recente statistieken blijkt dat SLM op de route PBM-AMS een veel betere ‘on-time performance’ heeft dan KLM en dat Suriname veruit de populairste familiebestemming is vanuit Schiphol. “Paramaribo (plaats 1) en Willemstad (plaats 4) waren al in 2004 belangrijke bestemmingen voor familiebezoek. In 2013 was dit nog steeds het geval”, aldus De West op basis van het rapport.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Hahahaha en als j dan 9 uur vertraging oploopt of zelfs dagen moet wachten om terug te keren naar de plaats van vertrek dan stelt d SLM simpel “je krijgt 100 euro en dan moet je afstand doen van alle rechten. En als je dat niet doet dan geen 100 euro”.
  Dit terwijl deze boevengilde echt wel weet dat zij de luchtvaart regels en afspraken moet nakomen en dus iedere passagier 600 euro moet vergoeden bij een vertraging van de vlucht.

  – je hebt recht op een bedrag van € 250,- voor alle vluchten tot en met 1.500 kilometer
  – je hebt recht op een bedrag van € 400,-voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
  – je hebt recht op een bedrag van € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
  – voor alle overige vluchten heb je recht op een bedrag van € 600,-

  En SLM wil niet betalen en lappen alle regels aan hun laars zoals ze gewoon zijn in Suriname.


  Maak melding
 2. Welke halve gare heeft dit onderzoek gedaan! Straks komen er achter dat de slm de grootste luchtvaartmaatschappij is ter wereld. Zoek die persoon en sluit hem op en vervolgens gooi je de sleutel weg in de suriname rivier. Dan is er in ieder geval een halvegare minder,stront!


  Maak melding
 3. Wat een kansloos onderzoek! Gewoon tijdverpilling wat onnodig geld kost. Laten ze vluchten eens goedkoper maken voor de mensen die hun famillie willen bezoeken.


  Maak melding
 4. hmm, en dat ondanks de uit de dienst gehaalde vluchten, ook in dit jaar gepleegd? dan zou klm toch wel een rotte maatschappij zijn. wat heb ik gemist?


  Maak melding
 5. @ pokai Tongo,

  Ik heb het ook gezien gisteren bij Kassa.
  SLM is gewoon maffia alla Italië. Ze zeiden dat als die vrouw meer als E100,00 wil ze naar de rechter moet stappen.

  Ze wilde de Surinaamse cultuur proeven door met de SLM te vliegen. Nu heeft ze ook de SLM maffia leren kennen. Ook een cultuur van bepaalde mensen in Suriname. Ai mi boi.

  Mensen graag de SLM boycotten want:
  Je krijgt maar E 100,00 terug bij een vlucht van Siri naar Nederland en omgekeerd, bij een vertraging van meer dan 9 uur

  De KLM zegt niets want het is een partner van hun.
  – Bouta kan het vliegtuig claimen. Waardoor de passagiers op Zanderij kunnen blijven staan. De SLM heeft nooit gelijk een vervangende toestel beschikbaar.

  – Al vele jaren levert de SLM geen jaarverslagen meer in. Wat wettelijk verplicht is. Bouta had voor zijn verkiezing belooft om fraude aan te pakken Lees zijn verkiezingsprogramma. Deze is alleen groter geworden.

  – De SLM is bezig de maffia praktijken die ze in Suri tentoonstellen uit te breiden naar Nederland. Dat noemen ze daar risico beheersing. Lol.
  Stop de SLM bobo,s in de gevangenis.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 6. Ik heb geen ervaring met SLM, noch met KLM.
  Dus kan ik ook niet bevestigen of de SLM een betere ‘on-time performance’ heeft dan de KLM.
  Ze hebben wel één ding gemeen; ze zijn beiden bloedzuigers.


  Maak melding
 7. Djamoe
  Ai heb het gisteren ook gezien bij KASSA
  Ik vraag me af of de voorzitter van de RvC, Brunnings, zich niet schaamt voor deze respectloze behandeling van klanten.
  Jaarlijks maak ik circa 14 tot 20 vluchten per jaar voor werk en vakantie waaronder 3 tot 4 naar Suriname.
  Maar heb nimmer gevlogen met de SLM doch alleen met de KLM omdat de KLM in staat is te leven naar wet en regelgeving en altijd kisten aanwezig heeft die een defecte vliegtuig kan vervangen.
  Iets wat je niet kan zeggen van de SLM zij moeten huren.
  In zo een huur toestel moet je een paraplu meenemen ingeval het zou gaan regenen want dan wordt je nat in het vliegtuig (LOL).
  Ik kan mij geen vertraging van vele uren / dagen veroorloven omdat mijn werk dat niet toelaat.


  Maak melding
 8. Zeker alleen maar NDP-ers die hebben gestemd en de top van de SLM met familieleden die profiteren van de corruptie. Hoeveel vluvhten van de SLM zijn niet vertraagd wegens onderhoud of uitgevallen omdat de president op reis moest. Zeer ongeloofwaardig bericht! Ik zou graag willen dat het waar was, maar dat is gewoon niet zo.


  Maak melding
 9. Dit is een standaard persbericht, welke elk jaar wordt uitgegeven… Zie hier de versie van bv. 2013

  http://www.dewest-online.com/?p=25040

  Het is een zeer specifiek onderzoek; het richt zich puur op reizigers in groepen van meer dan drie die een reis ondernemen met maar één doel – hereniging met de familie…

  In dat nauwe kader, scoort Suriname (logisch) het hoogst…

  De vertraging klopt overigens niet; als de SLM bv. drie dagen vertraging heeft, is dat al 72 uur. KLM heeft maximaal 2 uur vertraging op een vlucht, dus voor elke vertraging van 72 uur moet de KLM minimaal 35 vertraagde vluchten ondernemen…


  Maak melding
 10. ook ik heb gisteren naar KASSA gekeken en vond het schandalig dat die mw afgescheept wordt met 100 euro
  1 dag van je vac wordt even zonder blikken en blozen van de hand gedaan wie weet hoelang die mw heeft moeten sparen om haar vac te ondernemen

  recent is het ook een bekende van mij overkomen die veel later in Suriname aangekomen was dan gepland

  ik wil niet vervelend overkomen maar KLM heeft hem wel gecompenseerd hij kan weer een ticket kopen om naar een vac oord te gaan

  dus SLM SHAME on you

  vriendelijke groet


  Maak melding
 11. die asgieren klm slm leren het nooit,,omdat de suris letterlijk de honden zijn die zich laten uitbuiten..

  met de zelfde klm kan je naar curacaou vliegen voor 599 euro met verblijf van 1 week in een hotel..

  naar suri betaal je nu 985 euro retour alleen de vlucht..


  Maak melding
 12. Als Nederlander zonder Surinaamse roots vind ik dat Surinamers best trots kunnen zijn op hun luchtvaartmaatschappij en als klein land (qua aantal inwoners) deze niet moeten “naar beneden halen” maar dan moet de SLM wel objectieve informatie geven, want als ik de reacties lees klopt die informatie niet helemaal.


  Maak melding
 13. @Erik Tjallinks

  Als je weet wat de SLM is (tip: het is geen luchtvaartmaatschappij, maar een politiek vehikel, op dit moment in handen van Brunswijk en de moordenaars van dhr. Veira), dan zou je niet zo trots zijn.

  SLM, flying in trusted wings?

  SLM, crashing on rusted wings!


  Maak melding
 14. Hahahahahahhalaat me niet lachen. Dat is echt flauwekul. Waarschijnlijk hebben ze die vluchten van die ingehuurde luchtvaartmaatschappijen meegerekend. Zo kan iedereen het. Ik vlieg lekker met KLM. Ook al is KLM laat van mij mogen ze want in dat geval weet ik dat ze er echt niks aan kunnen doen en alles is goed geregeld. SLM is een zooitje.


  Maak melding
 15. Dit onderzoek heeft een paars kleurtje, straks horen we dat ook de door Bouta gedroomde trein van Paramaribo naar Para een betere ‘on-time performance’ heeft dan de NS.


  Maak melding
 16. @Keihard Verwardheid,
  NA YU????????
  En dan nog te denken dat de SLM gemanaged wordt door die bepaalde soort mensen die in jouw ogen niets fout kunnen.


  Maak melding
 17. Isabelle,

  Hou je jezelf voor de gek of probeer je ons voor de gek te houden.
  Hoe vaak heb je gevlogen en heb je wel eens met een andere maatschappij gevlogen, dan de SLM ?
  Is vraag mij sowieso af of je wel eens hebt gevlogen, want wat jij uitkraamt, is werkelijk absolute onzin.
  Ik vlieg al 30 jaar en heb de slechtste ervaringen met SLM.
  Nooit op tijd, soms dagen vertraging, klantonvriendelijk en nooit je geld terug als een vlucht een paar dagen is vertraagd.
  Dit zijn mijn jarenlange ervaringen met de SLM.
  Ik denk echt, dat je nooit gevlogen hebt en dat je maar wat uit je duim zuigt.


  Maak melding
 18. Dat Suriname de populairste bestemming is vanuit Schiphol, klopt helemaal.Maar de meeste passagiers reizen liever met de KLM. Het SLM personeel is onvriendelijk. De SLM heeft meestal vertraging, of er valt een vlucht uit..Afgelopen juli was er een vertaging van een paar dagen waardoor wij honderden euro aan schade hebben geleden. Na een hoop rompslomp kregen we uiteindelijk 100 euro schadevegoeding toegezegd gekregen voor twee personen.Dat vind ik een schande en belachelijk van de SLM.
  Ik hoop dat reizigers de SLM vemijden en liever met de KLM reizen.
  NOOIT MEER SLM !!!


  Maak melding
 19. Dit is echt een lachertje. Onzin dat de SLM beter is dan de KLM.
  Wat SLM moet doen is de boel reorganiseren. Ruim 700 personeel voor 2 vliegtuigen. Dit is de rede dat ze geen compensatie kunnen betalen aan de reizigers bij een vertraging.
  Als sranangman wil ik de SLM bijstaan met raad en daad, maar je komt er niet tussen. Ze weten daar alles beter. Corruptie is dodelijk voor een mooi bedrijf.


  Maak melding
 20. Ay mi brada nangha sisa,eindelijk hebben ze het door,dat t zo hoort.
  Want “” Time is money “”. Als je nonchalant bent met de tijd te werken dan heb je altijd pech of verlies. Opo kondreman Opo.


  Maak melding
 21. SLM is de beste Surinaamse luchtvaartmaatschappij! Maar dat is niet zo moeilijk te bewijzen, vooral niet voor de “deskundige” die het artikel publiceerde. Ik ken geen andere Surinaamse maatschappij me internationale vluchten.Als je geen haast hebt en het prijsverschil gunstig vindt, dan kan je inderdaad voor SLM kiezen.

  Tip voor geld bij vertraging.
  1) Accepteer geen snelle deal waarbij je afstand doet van je rechten.
  2) Laat een incassobureau of kleine advocaat een claim per brief bij SLM in Nederland indienen. 600 euri minus 100 euri kosten is altijd nog meer dan de 100 euri die je van SLM krijgt aangeboden.


  Maak melding
 22. Ik denk persoonlijk dat MEN hun eigen rechten beter moet kennen en dus de moeite moet doen de kleine letters te lezen!

  Uit eigen ervaring van dichtbij vlogen er 2 dierbarenvan mij vorig jaar naar suriname waar voor hun pech een vetraging( wanneer niet) kwam bij de slm tot verveling aan toe hebben hun de hele dag op schiphol gezeten om einstand te horen dat de vlucht niet doorgaat!
  MORGEN IS WEER EEN DAG!

  Er werd een hotel aangeboden en je kon naar huis! mijn mensen kozen ervoor naar huis tegaan, om de volgende dag een telefoontje thuis te ontvangen dat ze weer naar schiphol mogen na een HELE dag daar te hebben doorgebracht zijn ze dan eindelijk middennacht vetrokken!

  Nu de het punt van mijn verhaal: ALS hun de aanbod hadden aangenomen die SLM hun bood (de overnachting) hadden ze geen schijn van kans gemaakt! doordat hun ervoor kozen om naar huis tegaan hebben ze geen gebruik gemaakt van de optie die werd gegeven en konden ze dus met recht een proces aangaan tegen SLM ik kan jullie vertellen dat ze DIT jaar hun geld terug hebben gekregen van SLM!!! dus ken je rechten en neem de moeite om dingen in je voordeel uit te zoeken!

  ik ken het vehaal van kassa niet hoeft voor mij ook niet, maar dit verhaal maakt wel duidelijk hoe je misleid kan worden en daardoor dus je rechten afgenomen worden! een ieder die voor hun gratis hotel kamer is gegaan loopt tegen de lamp, de mensen die naar huis zijn gegaan en klagen hebben verloren omdat ze er geen M mee gedaan hebben!
  ik ben blij voor mijn dierbaren dat het geen struisvogels zijn die hun kop in zand steken eindstand na een heel gedoe wel achteraf een gratis reis hadden naar de o zo prachtige suriname!

  EN voor de duidelijkheid IK kan niet met die nonsens van SLM dus over nog geen week vetrek ik lekker met KLM Odi Odi mi lobi sranang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES