zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNelson Mandela pop in A'dam Zuidoost vernield

Nelson Mandela pop in A’dam Zuidoost vernield

-

Does Travel - naar Suriname

De enorme Nelson Mandela pop die leerlingen van twee basisscholen uit Amsterdam Zuidoost maakten, is dit weekend vernield en in brand gestoken. Dat meldt AT5. De kinderen maakten de pop om de opening van het Nelson Mandelapark vrijdag te vieren, sindsdien stond hij in het betreffende park.

Eerder was er ophef ontstaan over deze pop. Volgens de fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidoost, Iwan Leeuwin, was het levensgroot beeld van papier en bloemen een beledigende karikatuur die meer op Zwarte Piet leek dan op Nelson Mandela. Uit protest zou Leeuwin vrijdag vroegtijdig zijn vertrokken bij de opening van het Nelson Mandelapark in Zuidoost.

Op Facebook en via Twitter werd vandaag ontsteld gereageerd op de vernieling. Wie de pop dit weekend vernield heeft is onduidelijk, daarom is het vooralsnog gissen naar de motieven voor de daad aldus de zender.

UPDATE:
De fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidoost, Iwan Leeuwin, gaat aan de basisschoolkinderen die een Mandelapop maakten, zijn excuses aanbieden. De pop die gemaakt was ter ere van de opening van het Mandelapark, werd dit weekend in brand gestoken. Leeuwin voelt een gedeelde verantwoordelijkheid voor de vernieling van de pop aldus AT5.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Deze heer Iwan Leeuwin,lijdt aan wat men noemt”het Zwarte Piet ”
    Syndroom.Hij ziet in alles Zwarte Piet of slavernij maw compleet van de pot gerukt.Onbegrijpelijk dat zo’n figuur nog in GroenLinks gehandhaafd blijft.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES