maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandSantokhi: "Diaspora betrekken bij ontwikkeling van Suriname"

Santokhi: “Diaspora betrekken bij ontwikkeling van Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, za 25 okt – VHP-voorzitter Chan Santokhi begrijpt niet waarom er steeds kritiek wordt geleverd op zijn reizen naar onder andere Nederland. Dat zegt hij tegen de Surinaamse nieuws site Starnieuws. Santokhi was onlangs in Nederland waar hij twee politieke bijeenkomsten en besprekingen heeft gehouden.

De politicus benadrukt dat in Nederland 386.000 personen in diaspora verbonden zijn met Suriname. Hij voert aan dat onlangs de PSA-wet is aangenomen, waarbij personen van Surinaamse origine in Nederland erkend worden als een speciale groep.

Deze groep kan betrokken worden bij het ontwikkelen van diverse sectoren en hun kennis ter beschikking stellen. “Wij willen hen betrekken bij de ontwikkeling van Suriname” aldus Santokhi tegen de krant. De meetings zijn duurzaam van aard aldus de VHP-voorzitter die de kritiek op zijn buitenlandse reizen onterecht vindt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Holle frasen….die man praat veel maar zegt niks. Concreet Sherrief, krijgt de diaspora ook actief kiesrecht? Ja/nee?
  Krijgt de diaspora belastingvrijstelling voor haar zuur opgebouwde vermogen? Ja/nee


  Maak melding
 2. De ndp’rs zien paars elke keer als hij naar de vrije wereld afreist, terwijl presie amnestie desie overral zijn persoonlijke toiletpapier mee moet nemen. Als mijnheer Santhoki ergens gaat wordt de SLM schema ook niet in de war gebracht.


  Maak melding
 3. Waarom zou je de Diaspora betrekken bij de ontwikkeling van Suriname ? Deze Diaspora heeft ook geen invloed op de ontwikkeling in de landen waar ze wonen. Suriname moet meer investeren in de eigen in Suriname opgeleide talenten met enige buitenlandse ervaring. Eigen volk eerst.


  Maak melding
 4. Wij kampen hier met een enorm tekort aan psychologen,terwijl in Den Haag ,Nijmegen ,Utrecht en Amsterdam honderde afgestudeerde psychologen werkloos zijn of werk ver oner hun niveau doen,Waarom is het niet goed om deze Suri’s in te schakelen?


  Maak melding
 5. Santhoki heeft het heel goed gezien. Suriname heeft een groot tekort aan kader. Kijk maar naar de regering met een sportleraar als president? Hoe gaan we vooruit? Om het land vooruit te brengen heb je slimmeriken nodig. En die zitten in het buitenland met veel ervaring en kennis. Velen staan te trappelen om Suriname omhoog te duwen.
  Hoe krijg je een emmer met vuil water schoon? Door schoon water in te pompen.


  Maak melding
 6. @blaka djoeka,

  Waarom zijn ze werkeloos ? Omdat ze niet goed genoeg zijn. Laat die werkeloze kader in Holland daar blijven, want als ze zo goed zijn, waren ze niet werkeloos.


  Maak melding
 7. Deze Dalla Scowtoe moet z’n bek houden. Hy is in een verrotte
  cultuur van list en domheid. Hoe lang was hy in het regeercentrum? Reken maar uit.

  Wat heeft hy voor de diaspora gedaan geen moer.
  Dankzy onze president Desi Bouterse kunnen de mensen uit het buitenland zonder veel rompslomp reizen.

  Nu voert hy allen campagne in Nederland. Om te showen dat hy overal kan reizen.

  Maar deze sukkel kan maar beter in Suriname campagne voeren.

  Hy loopt de zittende regering voor de wielen.

  Mensen in Suriname pas op deze rent weg als iemand een scheet laat.


  Maak melding
 8. Chandrikapersad Santohki (VHP-Voorzitter) is Superman die met Superpartners van de (NPS, PL, KTPI, BEP, SPA, DA91) en de meerderheid van de totale kiezers in de republiek Suriname ( Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Para, Marowijne, Brokopondo, Sipaliwini) de zware crimineel, moordenaar DDB en zijn gangsters bij de verkiezing van 25 mei 2015 verpletterend zullen verslaan.
  De Surinamers in het buitenland/diaspora hebben kennis, ervaring, ook zijn ze actief in het ondernemen, geld, werken met tijd en agenda, afspraak is afspraak., enz, enz, enz.

  De (jonge) kiezers willen leven in democratische rechtsstaat, weten wat trias politica is; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de republiek Suriname, internationale wetten hoger zijn dan nationale wetten. In een land willen leven zonder angst, bedreiging, criminaliteit, vrijheid, respect, normen en waarden, principes, eerlijk delen voor alle Surinamers, enz, enz, enz.

  Enkele strafbare daden van DDB zijn:

  Het totale Surinaamse volk weet dat DDB door de rechtbank in Nederland voor 11 – jaar gevangenisstraf is veroordeeld voor drugstransport naar Nederland en in Nederland deze gevangenisstraf moet uit gaan zitten.
  Het totale Surinaamse volk weet dat DDB voor drugstransport door de DEA/USA een verdachte is en voor drugstransport naar de USA voor de rechtbank in Miami moet verschijnen en veroordeeld zal worden en een gevangenisstraf moet uitzitten in de USA.
  Het totale Surinaamse volk weet dat DDB de moordenaar is van de 8 december 1982 moorden en door de rechtbank/krijgsraad in Boxel moet verschijnen en hiervoor veroordeeld moet worden en deze gevangenisstraf moet uitzitten in Santa Boma.
  Het totale Surinaamse volk weet dat DDB verantwoordelijk is voor de Moiwanamoorden voor de rechtbank ook in Boxel moet verschijnen en hiervoor veroordeeld moet worden en deze gevangenisstraf ook moet uitzitten in Santa Boma.

  Het totale Surinaamse volk weet dat niemand boven de wet/grondwet van een land en internationale wetten kan leven, dus DDB ook niet.

  Ook zullen al de adviseurs van DDB ook voor de rechtbank in Suriname moeten verschijnen over hun gedrag over miljoenen srd die van het volk zijn en in hun eigen zakken zijn terecht gekomen, verantwoording hierover moet afgelegd worden. De adviseurs ea van DDB zijn hierdoor stinkend rijk geworden, terwijl u het volk in heel grote armoede leeft en woont.
  Laat DDB en Adviseurs geen zand in u ogen strooien.

  Zie de vele beloften, oa: 18000 huizen, vierbaansweg met fly- over naar Brazilië, cassavefabriek, cassaveteelt, vele koeien gaat uitdelen, treinverbinding naar Brazilië, tramverbinding van Poelepanje naar Onverwacht, bruggen over de grensrivieren van Suriname, Graanschuur van het Caribischgebied, Zeehaven, Mobiletelefoons voor alle leerlingen, Internet voor alle leerlingen, enz, enz, enz, Laat hij oprotten met zijn paarse petjes en paarse t-shirt, linzensoep, koek en sopie op het onafhankelijkheidsplein en in Ocer. DDB is een gewone grote leugenaar, moordenaar, crimineel, ja toch?

  Let op! Domeingronden zijn niet van de DDB of MC, maar van alle Surinamers en daar hebben alle Surinamers recht op.

  DDB is een hele boze wolf in schaapskleding.
  Deze regering is de meest corrupte die Suriname gekend heeft de afgelopen 34 jaar. Ook in de jaren na de staatsgreep van 25 februari 1980 hebben DDB en de gangsters heel veel miljoenen surinaamse guldens van het Surinaamse volk in hun eigen zakken gestopt en zijn hiermee stinkend rijk geworden. zie hun huizen, auto’s, domeingronden, enz, enz.
  DDB en de Gangsters horen thuis in de gevangenis.
  Weg met DDB en de gangsters.

  Op 25 mei 2015 zijn er algemene verkiezingen voor de DNA
  Leve de democratische rechtsstaat!
  Leve de VHP, NPS, PL, KTPI, DA91, SPA, BEP!
  Tai ori kiezers, liebie moes foe dé. Flogo voor deze partijen.
  Fri, Fri, Fri, Sranan Fri

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Armand,

  Je zegt in je posting precies hetzelfde als die heel verkeerde man in het verleden, Aldolf Hitler.
  Die zei ook altijd eigen volk eerst en daar is weinig goeds van gekomen.


  Maak melding
 10. In mijn ogen ben je gewoon oerstom bezig als je geen gebruik maakt van de kwaliteiten van mensen die Suriname een warm hart toedragen en daardoor helpen met de verdere ontwikkelingen, of heb je de totaal misplaatste arrogantie en chauvinisme dat je het alleen met Surinaamse kennis en ervaring af kan, forget it


  Maak melding
 11. Armand,
  Mensen als jij zijn de echte landverraders ,..je zit vol met jaloezie en haat. Leer andere lief te hebben mi boy, je zal gelukkiger worden.


  Maak melding
 12. Oh, la…la…Beste mensen van het verstand.Als de super racist Wilders eens Premier wordt in Nederland. Weet je wat hij eerst gaat doen. Nou die Wilders gaat dan gratis tickets aan Surinamers geven die naar Suriname willen gaan vestigen. Want een paar tientallen miljoen euro,s uit de Staatskas is een makkie voor hem!!!!


  Maak melding
 13. Waarom zijn ze werkeloos ? Omdat ze niet goed genoeg zijn. Laat die werkeloze kader in Holland daar blijven, want als ze zo goed zijn, waren ze niet werkeloos.
  =
  Suriname heft geen enkel belang aan dat betweterig gespuis!
  Als zij idd iets voor Suriname hadden willen betekenen had niemand hen ook maar een stro breed in de weg gelegd. Opzouten met die hap.


  Maak melding
 14. De Paramang-doctrine : De Criminelen zullen het land opbouwen,
  het zijn betrouwbare mensen. Hun internationale strafblad zegt
  niets, en als Dino vrij is over 50 jaar komt hij ook helpen bij de opbouw van Sranang !!!

  PS : WIKI sribi srafu !!!


  Maak melding
 15. Paranam,

  Waarom dacht je, dat er in Suriname 2.300 afgestudeerden geen baan hebben ?
  Die mensen zijn allemaal heel goed opgeleid, maar komen in Suriname niet aan de bak, omdat er geen werk is of omdat ouderen het verdommen om plaats te maken.
  Het kan ook zijn, dat zij een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt.
  Dat kan de diaspora ook heel goed zijn overkomen.
  Je kunt nu eenmaal niet in de toekomst kijken.
  Een ding is echter wel heel zeker: op een heleboel terreinen heeft Suriname onvoldoende know how en moet het eemn beroep doen op kennis uit het buitenland.
  Dat kun je wel ontkennen, maar dan ben je een struisvogel.


  Maak melding
 16. Zo bestaat 90% van Suriname uit personen als Paraman en Armand die de ontwikkeling van Suriname belemmeren met hun domme theorie, maar gewoon uit eigen belang. Hoe dommer de bevolking blijft des te beter voor hun. Topsporters zoals Seedorf krijgen niet eens de kans. Het is tijd voor een verandering. En Santhoki vraagt ieder Surinamer in binnen-en buitenland een handje bij te dragen. We doen het voor onze kinderen en hun kinderen.


  Maak melding
 17. Ik heb geen probleem met diaspora betrekken en bijna iedereen is beter dan DiDiBri – dus ook Santhoki – maar mijn probleem is wel dat Santhoki alleen een “bepaald deel” van de diaspora bezoekt. Als hij de schijn niet tegen zich wil krijgen, moet hij daar snel wat aan doen.


  Maak melding
 18. Beste lezers, 386.000 Surinamers in Diaspora in Ned die Su een warm hart toedragen en graag een steentje willen bijdragen is van HARTE welkom…. laten we wel wezen, dat er veel Hindostanen vooral aanwezig zijn wil niet zeggen dat Chan zich richt op de gehel diaspora, het maakt niet uit wat je etniciteit van oorsprong is, je bent Diaspora VAN Suriname en die groep daar doelt hij op. Om het kader idd te versterken benader liever die diaspora, velen willen terug naar Su wat echt niet zo vreemd is want ook in Europa is er vette crisis, en in Su merken wij dat niet echt die Europese Crisis… Nederland a no paradijs toch… enne HIER in Su kunnen wij er wel een paradijs van maken… ik denk dat er een remigratie boom gaat komen als Chan bv Pres zou worden….. en dit gaat ten gunste zijn van Su. Als er 386.000 Diaspora in Zweden hadden gewoont was hij steeds daar naar toe afgereisd, dus dat anti Nederlandse gedoe vind ik onterecht, of men nu wil of niet Su en Ned zijn gewoon simpel weg verbondne aan elkaar en dat zal niet zo 1..2…3.. verwateren. Als diaspora terug wil naar Su dan is dat hun goed recht, waarom zo ongastvrij naar je eigen mensen ? En wat dat ‘betweterige’ betreft ach man laten we wel wezen ze WETEN HET OOK BETER ja pfffff sorry hoor…. gaan we nou nog ons voordeel eruit halen of hoe zit het, Chan ga zo door !!!


  Maak melding
 19. ik ben een voorstander een partij op te richten met als doel sme weer toe te laten tot het koninkrijk der nederlanden met alle rechten en oplichten..


  Maak melding
 20. Su heeft zich al jaren achter gehouden door deze groep steeds
  moeilijk te maken als ze iets wilden
  doen in Su . steeds belemmeringen
  opwerpen .ook bij het aanvragen van
  vergunningen of vestigingspapieren
  moet eerst tjoekoe betaald worden .
  ook tijdens de vorige regeringen was het schering en inslag .
  misschien kan Santokhie het tij nu eindelijk keren maar ik plaats wel een vraagteken bij namelijk waarom heeft hij dit vraagstuk niet opgelost toen hij min.van JusPol was . dat was zijn kans .

  we benne benieuwd!


  Maak melding
 21. De Diaspora zoekt een veilige haven. De nieuwe generatie Europeanen heeft niks met de Diaspora en hun geschiedenis. Ze zijn deze Diaspora zat. Het is assimileren of vertrekken.


  Maak melding
 22. Diaspora en Surinamers gaan niet samen, die 2 groepen liggen elkaar niet en zullen nooit meer een eenheid vormen. Al die mooie woorden van Santhoki en zijn medestanders ten spijt.

  Wat wel mogelijk is?

  Een verdeling van het land en de politieke macht tussen de Surinamers en de SuriNeds is de enige optie om de ex-Surinamers naar dat land te krijgen. SuriNeds geven nooit en te nimmer hun Nederlandse paspoort af, daarvoor is de prijs te hoog. Bovendien zijn de SuriNeds op alle gebieden superieur aan die achterlijke en onderontwikkelde Surinamers.

  Ik denk dat Santhoki de verkeerde conclusies trekt uit de bezoeken in Nederland. Zijn overwegend Hindoestaanse volgelingen hebben eigenlijk geen ene bal te vertellen over de politieke ontwikkelingen aldaar. Dat is een zaak van de Surinamers zelf en alleen zij kunnen hun toekomst bepalen bij de volgende verkiezingen. Trouwens niet alle Hindoestanen steunen de VHP, het gros ervan zit lekker bij de NDP van Desi Bouterse.

  Santhoki moet hard nodig een andere koers gaan varen, anders vervreemd hij zich van de andere politieke partijen in zijn blok.


  Maak melding
 23. Regillio Dors van de NDP, die afgelopen zaterdag is toegetreden tot Pertjajah Luhur(PL), is uitgenodigd door NDP-voorzitter Desi Bouterse voor een persoonlijk gesprek.
  Dit gesprek moet op maandag 27 oktober plaatsvinden op het Kabinet van de President. Dors, ex-voorzitter van de NDP- jongerenafdeling van Nickerie, heeft echter geweigerd.
  Dors zegt dat hij vaker is geweest naar het kabinet voor een gesprek met de president toen er problemen waren, de president had toen echter nooit tijd voor hem. Nu hij weg is van de NDP wordt hij ineens gebeld door de president en andere toppers van de NDP.
  PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt Dors onder zijn hoede te hebben genomen. “Ik zal hem beschermen”, aldus Somohardjo.
  Dors piekert er niet over om te gaan praten met Bouterse. Hij zegt zijn thuis gevonden te hebben bij Pertjajah Luhur.


  Maak melding
 24. Armand,

  Je kunt beter niet meer op dit forum posten.
  Je bent werkelijk zo stom als het achtereind van een varken.
  Ik kan respect opbrengen voor de mening van iedereen, die een andere mening hefet, dan ik.
  Geen enkel probleem, maar wat mij opvalt in jouw postings is dat jij voortdurend racistisch bezig bent.
  Jij hebt gewoon geen respect voor mensen, die een andere mening hebben, dan jij.
  Als ik jouw postings lees, vraag ik mij af of je de lagere school wel hebt afgemaakt.
  Een als dat zo is, dan is er ergens in jouw leven iets heel erg misgegaan.


  Maak melding
 25. Hallo Na Mi,

  Nog een keertje weer, want je bent hardleers.
  Ik heb net als jij een Surinaams paspoort en rij net als jij met een Surinaams rijbewijs. als je tenminste een rijbewijs hebt.
  Ik ben dus geen gast in Suriname en heb geen verblijfsvergunning !!!
  Aan mensen als jij en Armand gaat Suriname kapot, omdat jullie geen enkel respect hebben voor andersdenkenden.
  Hier laat ik het maar bij.


  Maak melding
 26. Ja meneer Santhoki, Nederland is niet Den Haag alleen en er wonen ook niet alleen maar personen zoals jij, ik bedoel dus wij Hindoes.

  De kritiek komt niet uit de lucht vallen en is daarom meer dan terecht.

  Jij bent niet de juiste keuze als presidentskandidaat, laat staan als president.

  Suriname heeft namelijk een persoon of beter gezegd, een persoonlijkheid nodig die representatief is voor alle geledingen van de Surinaamse samenlevin. Santhoki, je dringt jezelf op maar valt buiten voornoemd profiel.

  Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat jij niet de personality bent, waar Suriname naar op zoek is.

  Onze huidige president, is nog steeds de logische keus voor ons geliefde Suriname.


  Maak melding
 27. Zo, een vrije dag vandaag en mijn dag is meteen goed!
  Ik amuseer me kostelijk en lach me rot om bepaalde Surinamers :-).

  Een paar hier op dit forum hebben Suriname opgeëist als hun bezit. Ik zou niet weten waar dit machtsvertoon vandaan komt hoor 😉
  Moet een geboren Surinamer die het land wil helpen opbouwen dit nog aan iemand anders dan zijn eigen vrouw en kinderen vragen?

  Ik sta echt niet te trappelen om te gaan, maar vind het goed dat de mogelijkheden die Diaspora biedt zo veel mogelijk worden benut, anders heb je er ook niet zo veel aan. Het blijft toch jammer dat er geen kiesrecht is omdat ik vind dat helpen opbouwen altijd gepaard gaat met meebeslissen.

  Voor de mensen die wel staan te trappelen om te gaan; laat je niet afleiden door deze rotte appels in de mand, want die vallen weer als eerste door de mand door jullie aanwezigheid, en daar zijn ze huiverig voor.


  Maak melding
 28. Het is assimileren of vertrekken,

  Precies het gedachtengoed van idi amin.
  Waarom wil deze bevolkingsgroep zo graag muteren?
  Graag een goed onderbouwd antwoord en niet van die flut-antwoorden?


  Maak melding
 29. als de suri surinamer het land niet op groooooote hoogte kunnen brengen,wat al bewezen is,,wat is dan,,het bezwaar,dat de buitenlandse familie surinamer het wel kan doen..

  zij willen toch immers hun bijdrage leveren,zonder iets te vragen..


  Maak melding
 30. Na mi, wat een maffe gedachtenkronkels gaan er in die boven kamer van je rond, je bent pas een Surinamer als je er geboren bent, heb jij soms zelf bepaald waar je geboren bent, dacht het niet.. heel toevallig zijn er meer mensen die het goed voor hebben met Suriname, die het wel en wee van Suriname nauw aan het hart ligt, alleen zul jij dat wel niet begrijpen per slot van rekening heb je ook een adoratie voor een moordenaar en drugsdealer, en meer van dat soort criminelen, juist dat soort lui helpen Suriname naar de kloten, en zuigen het uit, ten voordele van hun zelf noem jij dat dan maar echte Surinamers, ik heb er een andere namen voor, nl. ratten en parasieten


  Maak melding
 31. Bye de way, Na Mi in Curacao, worden criminele regeringsleiders nog berecht, in Suriname geven ze zichzelf amnestie en lopen de oplichters o,a, een Abrahams op vrije voeten


  Maak melding
 32. Goedendag allen, wanneer wordt Suriname een eenheid? Als ik alles zo lees, en ik lees deze site dagelijks, dan is het probleem van dit prachtige land de bevolking zelf. NDP, VHP, ABOP en alle andere partijen zijn maar met 1 iets bezig namelijk afbreken en/of terug draaien wat een ander heeft laten uitvoeren of heeft voorgesteld. Wordt nu eens 1 land met maar een doel voor ogen en dat is vooruitgang voor alle Surinamers. Dus geen strijd meer tussen Creolen, Hindoestanen, Indianen, Javanen en de van Surinaamse afkomst zijnde chinezen, maar de schouders eronder. Ik ben wooonachtig in Nederland en ben al enige keren in het mooie Srnang en ben er strakjes ook weer om te genieten van het mooie weer, het heerlijke eten en het prachtige natuurschoon in Srnang.


  Maak melding
 33. Hans,

  Ben het helemaal met je eens.
  Na Mi kent maar 1 Surinamer, namelijk de Surinamer, die adoreert met Bouta.
  Ben je niet van die club, dan hoor je er volgens hen niet bij.
  Gelukkig zijn er ook nog heel veel Surinamers, die een bredere kijk hebben op dit land en op de politiek in dit land.


  Maak melding
 34. Hmm, Zeker op zoek naar campagne gelden. tijdens NF periode zo vaak dit item gebruikt om geld binnen te halen. eenmaal aan de macht zijn ze net zo crimineel als huidige DBB. Tijd voor frisse wind… Tijd voor partij DOE. Carl Breeveld.. doe wat!@


  Maak melding
 35. meneer santokhi ????? u doet het goed
  ook alhier van uit nederland heeft u alle nodige steun
  blijf zo u doorgaan en bewijs alle eigenwijze mensen dat u wel waard ben afz a.sahadew


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES