zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoSurinamers zelf vóór strengere verkeersregels

Surinamers zelf vóór strengere verkeersregels

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Het zijn burgers zelf die strengere verkeersregels voorstaan. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het aantal slachtoffers van verkeersongevallen blijft maar toenemen. Nu het jaareinde nadert en ook de traditionele feestroes, is de kans op ongelukken alleen maar aan het toenemen.

Burgers maken zich zorgen en volgens Belfort is dit terecht. Hij is daarom blij met een initiatief van een groep jonge muzikanten van de Volksmuziekschool CCS. De CCS Starkids hebben een muziek CD vervaardigd over Veilig Verkeer en aan de minister overhandigd(FOTO). Belfort zei te beseffen dat ook kinderen de angst om het hart slaat. De bezorgdheid blijft niet ongemerkt.

Er zijn maatregelen in de maak. De verkeerswetgeving wordt aangepast met hogere boetes en meer gevangenisstraf. Het blijft daar niet bij. Veroorzakers van verkeersongevallen zullen gedwongen worden slachtoffers te vergoeden. Volgens Belfort is het er niet om te doen mensen onaangenaam te zijn. Alleen, het loopt wel de spuigaten uit. Burgers vragen dan ook om een strengere aanpak, die nu dus in aantocht is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Strengere regels maken en invoeren heeft geen zin als er geen toezicht is op de naleving daar van.Nu al bestaan er regels die calamiteiten bij naleving daarvan,minimaliseert.
  Onze wegen zijn niet ontworpen om het hedendaagse verkeer te kunnen verwerken.En gezien de wegen niet verbreed kunnen worden,rest om het aantal auto’s op de weg te verminderen.Stilaan bouwjaar van de auto terug brengen tot 3 jaar.Ouder dan 3 jaar mag niet meer op de openbare weg en het rijbewijs leeftijd verhogen tot 27.Dan weet je dat er geen snotneus achter het stuur zit.


  Maak melding
 2. Het zijn burgers zelf die strengere verkeersregels voorstaan. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie.

  Maar het zijn dezelfde burgers die schijt hebben aan de verkeerswetten. Ga maar kijken hoe vaak er fout word geparkeerd, dodelijke inhaal manoeuvres worden uitgevoerd, schijt hebben aan een verkeerslicht, schijt hebben aan het links inhalen, schijt hebben aan regel en wetgeving zie bijvoorbeeld steeds aan de rechterkant van de weg blijven hangen (of is er thans sprake van keep your lane).
  Midden op de weg even stoppen om een praatje te maken en owee als je er iets van zegd.
  Schijt hebben aan snelheidsregels.
  Schijt hebben aan verkeersborden.
  En schijt hebben aan verkeersboetes want die betalen ze toch niet.
  Dus Belly het is een goede en nobel streven en ik hoop dat het je lukt maar ik vrees, ook door jou gedrag en opstelling, dat het jammer genoeg niets zal opleveren.


  Maak melding
 3. Alle Surinamers, ook Belfort en zijn collega’s, zijn het met elkaar eens dat alle Surinamers, behalve zijzelf, zich strikt aan de verkeersregels moeten houden.

  Een van de collega’s, die op Belfort lijkt, rijdt met zijn racende gepantserde colonne een bejaarde man op de fiets dood op de Oost west verbinding, eerst proberen ze het ongeval geheim te houden en wanneer dat niet meer lukt, gaan ze in alle toonaarden ontkennen dat ze te hard gereden hebben.


  Maak melding
 4. hallo bellie,,

  geloof je zelf wat je zegt,,begin op de weg naar meerzorg – albina een controle post te zetten of wel een meet punt waar je dagelijks boetes kan uitdelen..

  op deze weg worden de meest gevaarlijke aanrijdingen veroorzaakt en wel met de mensen die op jou lijken..,,

  vergeet de weg niet tussen paranam en atjoni zelfde verhaal..

  ze gaan meestal vrij uit ,omdat voordat de politie aankomt,zijn ze allang en breed het bos ingevlucht..

  wetten zijn goed bedoeld,maar waar blijft de uitvoering zie b.v. de rook-wet,,de drank-wet de wet van belaging,,de verkeers lichten-wet en nog velen..


  Maak melding
 5. Poseren kan bellie heel goed als geen ander,
  Kan hij antwoordt geven op de volgende vragen?!

  VHP-parlementariër Mahinder Jogi zal de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, bij de komende begrotingsbehandeling wederom aan de tand voelen ten aanzien van de aankoop van twee panden voor het ministerie. De aankopen van deze panden zijn volgens Jogi op een dubieuze manier geschied. Bij de vorige begrotingsbehandeling onthulde Jogi dat deze twee panden voor een hoger bedrag zijn aangekocht dan getaxeerd. Beide panden staan aan de Henck Arronstraat. Ondanks herhaaldelijke vragen van het parlement over deze aankopen, zweeg Belfort in alle talen. Het parlement kreeg geen antwoord van de minister. ‘Wij gaan het natuurlijk niet hierbij laten, maar bij de komende begrotingsbehandeling mag hij wederom vragen verwachten hierover. Dat is ons werk en dat zullen we steeds blijven doen. De minister moet niet denken dat hij gemakkelijk van ons afkomt’, zegt Jogi. ‘Dat de minister in alle talen zwijgt over deze dubieuze aankopen, is een duidelijk signaal dat hij zich schuldig maakt aan duistere praktijken’, vindt Jogi.
  ‘Bij de twee panden, pand nummer 61 en 59, gaat het om een taxatierapport dat is opgemaakt in 2009 en waarin het terrein met de opstallen getaxeerd staat voor SRD 1.600 per vierkante meter, op zich erg hoog. Daarna wordt in 2012 een taxatierapport gemaakt van SRD 3.000 per vierkante meter, wat 100 procent hoger is. De minister besloot om het pand te kopen ondanks het feit dat tussen de eerste en de tweede taxatie er een verschil is van bijkans een USD 500.000’, legt Jogi uit. Hij zegt dat de samenleving niet opgezadeld mag worden met vragen, aangezien het de samenleving is die uiteindelijk het gelag moet betalen. Hij heeft de minister ook gevraagd de ontheffingsresolutie aan het parlement te tonen. Dit is de vereiste, indien wordt afgeweken van de normale procedures van een openbare aanbesteding, wat het geval bij deze aankoop is. ‘Waar is de ontheffingsresolutie van de president dan? Wanneer je afwijkt van de normale regels moet de reden ervan worden aangegeven in een ontheffingsresolutie samen met het bedrag. Maar de minister heeft dit nooit aangetoond.’ Jogi zegt dat net zoals de minister niets afweet van beleidsaangelegenheden en de criminaliteit niet in toom kan houden, hij ook niet in staat is om op een professionele manier antwoord te geven op vragen van het parlement.


  Maak melding
 6. De norm/waarden. enz is Europese beschaving, met een Surinaams randje.
  Surinamers moeten worden (her)opgevoed op alle gebieden als het gaat aan zich te spiegelen aan de europese beschaving, cultuur, zeden, gewoonten met een Surinaamse randje( gelet op alle goede dingen/zaken uit al de etniciteiten) en dat zal moeten beginnen van af de geboorte tot de dood.

  Suriname een kolonie was van Europese landen, de laatste Nederland vanaf 1667 tot 25 november 1975.

  Columbus ontdekte de nieuwe wereld in 1492 en vanaf toen werd de europese zeden, veel gewoonten, normen, waarden, Christelijk geloof, Joodse geloof, beschaving, bestuursvorm, dus een kopie vanuit landen als Spanje, Portugal, Engeland, Frankrijk. Zie maar de talen in de nieuwe wereld, Spaans, Portugal, Engels, Frans, Nederland en de dialecten ervan. Ook de infrastructuur voor, oa wegen, treinverbindingen, steden. straten aanleg, gebouwen, huisnummers, familienamen en voornamen voor iedereen, een burgerlijke stand, /Napoleon, leger en politie, scheepsvaart, post, kleding, muziek, sport en beweging, onspanning, scholing, enz,. enz, enz.
  Vele Europese zaken die maar op te noemen zijn, zijn daarvan de basis uit de europese beschaving.

  Deze werden in de loop van de tijd vermengt met die van andere etniciteiten zoals één van de eersten die daar waren oa de Inheemsen, mensen uit Afrika oa in Peru/standbeelden van mensen met Afikaansekenmerken te vinden zijn, Eskimo, enz, Afrikaanse slaven, contractanten uit Azie, enz, enz, enz.

  Blanken uit Euroopa die vanuit hun landen in de nieuwe wereld in de 15é, 16’e eeuw, enz de nieuwe wereld tot hun wingewesten maakten en slaven, contractanen hadden, uit Afrika, Azie, enz, enz. enz. Het waren wel mensen die in de bovenlagen vanuit europa kwamen namens de koning(in), keizer, adel, kerk/Rome. RK/geestelijken, Jodendom,, militairen, maar ook tuchthuisboeven, gelukzoekers, wetenschappers, , onderzoekers op talrijke gebieden, deskundigen, hoeren, geteisem, enz, enz, enz.

  Nadat in de 19e 20e eeuw vele van deze landen in de nieuwe wereld vrijheid gekregen hadden of ervoor oorlog gevoerd hadden en gewonnen, kreeg je naast de blanken, gemengde mensen, die de gewoonten, zeden enz, enz, enz, zie hierboven, ook kenden en gingen leven als hun meesters, gouverneurs, mensen uit het leger, politie, onderwijs, enz. enz. enz. De een beheeste de zaken beter dan de andere en hoe meer men naar de 20 ste eeuw, 21 ste eeuw meer kleurlingen en zwarten de hoogste rol vervulden in deze voormalige kolonien, hoe meer het lachen was en een clowneske vertoning was, zie Suriname momenteel. Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een aap en dat speelt in vele kolonien in de hele wereld.

  Om toch bij Suriname te blijven, als je geen opleiding hebt, de zeden, gewoonten, enz, enz, niet goed beheerst, niet goed militair getraind ben, over de westerse bovengenoemde zaken, enz, enz, enz, zal het niets worden. Zie ook het verkeer, het gedrag, enz, enz.

  In zou nog heel lang door kunnen gaan, maar als Suriname of de kolonies het voorbeeld van de westerse beschaving willen volgen met hun eigen etniciteiten er aan toevoegen heeft men nog een hele lange weg te gaan op alle terreinen.

  Zie maar wie allemaal in de DNA zitten, op president zijn, hun gedrag op voetbalvelden, in de DNA vechtpartijen, verkeersdeelnemers m/v, enz.

  Het is gewoon lachen met mensen uit de kolonien/Suriname als het om hun gedrag gaat in de 21 ste eeuw. In Suriname is er leerplicht vanaf groep 1 tot ongeveer 14 jaar. En de school is de plaats waar je heel veel zaken van de europesen zaken kunt leren of zoals die in de loop van de tijd standaard is geworden in Suriname en aangezien na de leerplicht velen niet verder leren of studeren en zich ontwikkelen op al de kopies van de europese zaken en de goede zaken van de etniciteiten die norm zijn geworden, ja moet men daarom niet vreemd kijken, dat er veel mis is in de voormalige kolonien oa Suriname. Ook vallen veel mensen terug in hun eigen zeden en gewoonten van hun etniciteit of zijn onverschillig, houden zich niet aan de tijd, werken niet met een agenda, komen te laat, enz, enz.

  Suriname is daarom Suriname
  Suriname is net niet Nederland

  Sranan a so wie tan!


  Maak melding
 7. @Jacobus: groot gelijk, maar de manier waarop is niet van deze tijd. We moeten het wiel niet opnieuw gaan uitvinden. De buit zal daar dan ook heel groot zijn als men alleen al:
  1) die chikungunya spuiters van de weg haalt(lees: ding wagie sa e smoko)
  2) 60 jaar en ouder laten herkeuren
  3) jongeren die pas achter het stuur kruipen verplicht een cursus ” bewust rijgedrag” laten volgen (geen rijbewijs zolang de cursus niet behaald is)
  4) roestbakken van de weg haalt
  5) donker getinte folie op ramen aan bestuurders en passagierskant verwijderd (dan kunnen ze tenminste goed zien). 6) meest effectieve: raak die aso rijders in hun portemonnee.

  @Bad Santa: er is nog hoop: kijk maar naar het seatbelt beleid.


  Maak melding
 8. kijk die meneer hier poseren als een toneel speler,hij had best een ander beroep moeten kiezen in plaats van mini-ster worden..

  van zijn huidig beroep kan hij er echt niks van bakken..


  Maak melding
 9. @ ed

  de wegen van Sur.zijn ook asi wagie wegen.Absoluut niet bestemd voor snel verkeer.En de auto die de 3 jarige peuter doodreed op Lelydorp hoorde allang op de schroothoop.


  Maak melding
 10. Het zijn burgers zelf die strengere verkeersregels voorstaan

  Vandaag, 25-10-2014, omstreeks 19.25 uur heeft TV programma KASSA laten zien dat SLM zich gedraagt zoals een stelletje schurken die zijn weerga niet kent.
  Regels en wetgeving worden zoals altijd met handen en voeten, wat zeg ik met het hele lichaam betreden.
  SLM vliegt op Europa (Amsterdam) en dat wil zeggen dat het zich confirmeert aan de wetgeving en regelgeving dus schadevergoeding voor vluchten die zijn vertraagt.
  In dit geval 9 uur vertraging dus moeten zij betalen maar dat doen ze niet en bieden 100 euro om het af te handelen.
  Er wacht zich nu een rechtszaak, die zij zeker zullen verliezen, van circa 80 man dus 80 x 600 euro = 48.000 euro die ze moeten ophoesten.
  De overige passagiers weten nog niet of zij dit voorbeeld zullen navolgen.
  Dus SLM betalen zul je tenzij je ook de rechterlijke uitspraak denkt te kunnen negeren zoals dit geschiedt in Suriname.


  Maak melding
 11. Om strenge verkeersregels te kunnen doorvoeren moet je volgens mij beschikken over goede wegen. Ik heb over de Surinaamse wegen gereden, Slechter als dit ben ik in geen enkel ander land tegengekomen. vraag? Wanneer krijgt Suriname betere wegen? Zonder goede wegen kan je de weggebruikers die hierdoor fouten maken niet straffen.


  Maak melding
 12. De overheid doet niets aan verbetering van de wegen. Die overheid zal aangeklaagd moeten worden omdat ze in hun verantwoordelijkheid niet nemen ten aanzien van aanpassen van de wegen aan internationale standaarden. Smalle wegen, geen voetpad. Hoge invoerrechten op auto,s , slecht openbaarvervoer’ enz.


  Maak melding
 13. Lees, wie dit zegt:Jennifer Simons.
  Laat geen enkele (toekomstige) politica een voorbeeld nemen aan deze vrouw.
  Als er 1 vrouw in de politiek is, die een puppet on a string is van de regering Bouterse-Ameerali, dan is het wel Jennifer Simons.
  Voor haar is niets te dol als ze haar baasje maar kan plezieren.
  Zij is juist het voorbeeld, hoe je NIET als vrouw in de politieke moet staan !!!


  Maak melding
 14. @passant

  Dus omdat ze SU zijn en geen NL of EU mogen ze.
  – elke afspraak die gemaakt wordt aan hun (leger) laars lappen.
  – mogen ze achterbaks en hypokriet zijn door te eisen dat andere zich wel aan afspraken houden die zij altijd schenden.
  – liegen en draaien als de beste.
  – beschaving afdoen als westers gedrag.

  Waar iemand zijn (verre) voorouders vandaan komen is niet relevant in deze. Waar het omgaat is dt de mensen sociaal en respectvol zijn.
  Nb. de bakra’s zijn ooit door de monolen vanuit de Balkan en Oeral verjaagd naar het Westen en op het forum moeten we staads van Stena aanhoren dat iedereen eigenlijk uit Afrika komt.


  Maak melding
 15. Ik vraag mij af wanneer de Surinaamse autoriteiten eens het woord ontwikkeling hoog in het vaandel gaan hebben. Of dat ze ooit hebben gehoord van het fenomeen verkeersveilige wegen. Zet de studenten van het Adek aan het werk. Maak een studie over onze wegen en kijk wat de oorzaak is van het onveilig verkeer in Suriname. Onderzoek hoe je het verkeer in betere banen kan leiden.

  Vasthouden aan de 6 meter breed wegen zonder trottoir is iets van lang geleden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES