Slavernijverleden en Pim de la Parra centraal op Filmweek in Havana

2

In Havana vindt vanaf vandaag tot en met 31 oktober de 5e Nederlandse Filmweek (sta Semana de Cine Holandés) plaats. De Filmweek wordt georganiseerd door het Cubaanse Filminstituut (ICAIC) in samenwerking met Cinemateca de Cuba, de Nederlandse Ambassade en EYE International.

Het festival heeft dit jaar als speciaal thema het slavernijverleden en de openingsfilm is ‘Hoe duur was de suiker‘. Regisseur Jean van de Velde en actrice Wong-Loi-Sing zullen in de Cubaanse hoofdstad aanwezig zijn en hun film presenteren aan het publiek. Daarnaast zullen ze een bezoek brengen aan de filmacademie van Havana en er een workshop geven aan studenten. Ook het Engelstalige slavernijdrama Tula the Revolt van de Nederlandse filmmaker Jeroen Leinders wordt vertoond.

De Filmweek brengt een hommage aan de Surinaamse filmmaker Pim de la Parra, die vorig jaar te gast was op het festival, met de documentaire Parradox van In-Soo Radstake en met de la Parra’s Odyssee d’Amour, door Eye International opnieuw in première gebracht in het Caribisch gebied, met integrale Spaanse ondertiteling.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Ik hoop nog altijd op een slavernijfilm die een beter gebalanceerd beeld laat zien van slaven en meesters. Een film met zowel blanke als zwarte personages tegen wie je kunt opkijken. Een film die inspireert en doet bewonderen. Ik heb mijn buik echt vol van al die politiek correcte klaagzangen en bounty-medley’s. Filmmakers, een beetje meer pit, aub!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.