‘Jeugd kan misdaad helpen tegengaan’

13

PARAMARIBO, 24 okt – Jongeren kunnen criminaliteit helpen tegengaan. Dit is naar voren gebracht tijdens een tweedaagse conferentie over misdaadpreventie door meer aandacht te besteden aan kwetsbare jongeren.

De conferentie in Paramaribo bracht Amerikaanse en Caribische deskundigen bijeen. Volgens verscheidene sprekers moet meer aandacht worden besteed aan jongeren die een hoog risico vormen als het gaat om het misdadige pad opgaan. Maar dan zal wel meer geïnvesteerd moeten worden in het op de rails houden van jongeren. Onder meer aandacht bij problemen met onderwijs en de socialisatie is belangrijk om dit doel te bereiken.

De deskundigen concluderen dat nog een lange weg moet worden afgelegd. In het Caribisch gebied, dus ook in Suriname, zijn veel instituten nog niet goed genoeg afgestemd. Suriname verschilt wel van veel Caribische landen waar het de aanwezigheid betreft van jeugdbendes. Suriname heeft daar nauwelijks of geen last van. De deelnemers komen uit de Verenigde Staten van Amerika, het Caribisch gebied en de Dominicaanse Republiek.


13 REACTIES

 1. Helemaal eens ram singh en behalve dat , denken ze in su nog steeds dat de jeugd gaat luisteren. No way! Die worden zelfs geboren met dc ,armani , nike, prada, porsche etc etc op hun voorhoofd en niet te vergeten de dollars.


  Maak melding

 2. Mooi initiatief.
  Alleen… hoe bereik je die lui in het binnenland waar de jeugd al heel vroeg met criminaliteit in aanraking komt. Jong geleerd, oud gedaan.
  “Gelukkig kent Suriname geen jeugdbendes.” Suriname kent een ander probleem; namelijk dat crimineeltjes massaal de stad intrekken, veel slachtoffers maken en zich daarna terugtrekken in het voor hen vertrouwde en veilige boesman-kondre.


  Maak melding

 3. Ram Sing@,
  Perfect gezegd…In een paar woorden gewoon prachtig geformuleerd. Deze regering houdt mensen bewust dom. De hindustanen die vaak kansrijk zijn geworden weten hun kinderen altijd beter te onderwijzen. Helaas genieten andere Surinaamse landgenoten deze privilege niet met als gevolg dat ze zeer laag zijn opgeleid en daardoor ook niet aan een baan kunnen komen. Logischerwijs zullen zij ook in een samenleving moeten overleven en kiezen zij voor het makkelijke.


  Maak melding

 4. Niet als de jeugd zo opgevoed door hun ouders, da deng pikien foe tide a no deng bromtjie foe tamara ma deng killer foe tamara

  Lees dit.

  Moeder leert zoontje al filmend dieren “mishandelen”
  Friday 24 October

  Sinds de avond van 22 oktober zijn er bij de Stichting Dierenbescherming Suriname meldingen binnengekomen van een homevideo op Facebook, waarop een moeder al filmend haar jeugdige zoontje aanmoedigt om een kitten te mishandelen. Zij noemt het “spelen”.

  Inmiddels is er ook internationaal gereageerd op het gedrag van zowel moeder als kind en daarbij wordt het verzoek gedaan om deze mevrouw op te sporen, aan te spreken en de aldaar aanwezige dieren te beschermen door ze weg te halen.

  Zoals te verwachten is de pagina inmiddels uit de lucht gehaald, echter niet het filmpje: http://www.dumpert.nl/mediabase/6622445/d480bab0/wtf._moeder_leert_baby_kitten_mishandelen.htmlWTF.%20Moe.

  De Stichting Dierenbescherming Suriname is momenteel op zoek naar de gegevens van deze mevrouw om met haar in contact te kunnen treden en hoopt hierbij ondersteuning te krijgen van politie en justitie.

  Terwijl de Stichting juist probeert kinderen en jeugdigen voor te lichten dat dieren gevoel hebben en met respect behandeld dienen te worden, is deze moeder blijkbaar van mening dat dieren “dingen” zijn waarmee een kind kan spelen, is de mening van de Stichting.

  Het kind kan opgroeien op als dierenhater, als dierenmishandelaar, als dierenbezitter die zijn dieren ergens op straat gooit wanneer hij ze niet meer wil hebben.


  Maak melding

 5. @kolibrie
  groot gelijk….wat verlang ik toch naar de tijd van de hoepel, autobantie en olieblikwaggie, joke, djoel…..en muziek van de vrolijke jeugd..


  Maak melding

 6. In ons land wordt heel veel geld verkwist .Neem b.v. de honderden laarkrachten die op de scholen rondlopen en elke maand hun salaris krijgen .Deze overtollige leerkrachten kosten ons SRD 20 niljoen per maand en dat is meer dan SRD 200 miljoen per jaar.
  Zijn we zo rijk dat we zo met onze schaarse middelen moeten omgaan? Of komen we door zulke stommiteiten nooit voouit?
  Wat doet de minister onder wiens verantwoordelijkheid dit alles gebeurt? Totaal niets!


  Maak melding

 7. ‘Jeugd kan misdaad helpen tegengaan’

  De jongeren van 18 jaar die voor het eerst gaan stemmen, zouden dat kunnen doen als ze wat van hun geschiedenis afweten van de afgelopen 34 jaar, weten wat voor misdaden DDB heeft begaan en weten wat normen en waarden zijn,

  verder wat een
  democratische rechtsstaat is, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de republiek Suriname, internationale wetten die hoger staan dan nationale wetten van een land,

  het verschil tussen goed en kwaad is, op grond van rationeel denken en een goede beslissing nemen,

  dan is er hoop!

  Als de Surinaamse jongeren dit weten:

  dat DDB een misdadiger is, een moordenaar 8 december 1982 moorden, Moiwanamoorden, een zware crimineel is, veroordeeld is door de rechtbank in Nederland voor 11- jaar gevangenisstraf van drugstransport naar Nederland en in Nederland hiervoor in de gevangenis moet worden opgesloten,

  een verdachte is die de dea/USA hem wil arresteren oa, voor drugstransport naar de USA in de jaren 80 van de vorige eeuw en hem hiervoor wil veroordelen voor de rechtbank in Miami/USA,

  een Tiran is.

  Een Volk dat voor tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen
  dan dooft het licht….

  uitspraak

  van

  Hendrik Mattheus van Randwijck 1909 -1966 (verzetman, journalist, schrijver en dichter)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.