dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurPertjajah Luhur: onwetendheid verdrijven

Pertjajah Luhur: onwetendheid verdrijven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 okt – “Divali is niet voor niets een feest van het licht dat de duisternis van onze onwetendheid verdrijft. De lantaarns die worden aangemaakt betekenen Gods licht, doordringend tot de onwetendheid en zonde van ons dagelijks leven.” Dit stelt de politieke partij Pertjajah Luhur bij de viering van het Lichtjesfeest of Divali.

Het licht symboliseert het verdrijven van boosheid, geweld, lust, woede, afgunst, hebzucht, onverdraagzaamheid, angst, onrechtvaardigheid, onderdrukking en lijden. “Divali markeert ook het nieuwe jaar. Daarom reinigen we onze huizen, onze kantoren, onze kamers, zodat het licht van Divali alle hoeken van ons leven bereikt. Maar we moeten net zo grondig met onszelf zijn, zoals we zijn met onze huizen”, stelt Pertjajah Luhur in haar boodschap.

Divali moet ook worden gezien als een gelegenheid te bidden voor welvaart, echte welvaart. Maar wat is dat? “Echte welvaart is een overvloed van het geloof, succes in ons geestelijk leven, de liefde van God. Pertjajah Luhur ziet als onderdeel van echte welvaart ook het bouwen en steun geven aan welvarende democratische gemeenschappen, die voorzien in de behoeften van al hun mensen in een duurzaam evenwicht met de natuur.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. De boodschap van Divali is divers. Laten wij slechts voorlopig beperken tot de boodschap van politieke partijen. Iedere leider heeft gesproken en probeert de betekenis van Diwali zo zuiver mogelijk te weergeven.

  De essentie van Dipawli gerelateerd aan het maatschappelijk welzijn wordt het best benaderd door Pertjajah Luhur.
  Deze sluit feilloos aan bij de opvattingen over Raaj Dharma(Ramayan pag.666) en daar aansluitend de verantwoordelijkheid van de leider, het bestuur i.c. De Regering(mukhiya)

  Ieder levend schepsel een Subh Dipawli


  Maak melding
 2. Geen woorden maar daden Somo.
  Bekeer je op deze dag en laten wij het Divali feest volgend jaar samenvieren zonder de NDP.
  Laat het Goede overwinnen over het Kwade{NDP}


  Maak melding
 3. Subh Devali!!! Happy Devali! Shub Dipawaalie!

  Don`t Burn Your Opppertunities! Have A Good Live! 🙂
  Inderdaad heeft Devali een hele mooie betekenis vóór een ieder!

  Nu moet Pertjajah Luhur géén goede sier er mee gaan maken! Zij hebben absoluut géén recht om te spreken!!! Mede door hun is er geen eenheid in het land.

  Déng No Loby á Kondré Ekté Ekté……………..alleen maar misbruik, manipulatie, intimidatie….ect, ect……….

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding
 4. tenminste heeft el somo zijn stem laten horen en weergegeven hoe het zou moeten..

  maar wat denk je van romeo bravo de koning van marwiena..

  of de mening van de opperhoofd el ddb..

  wat voor toekomst fisie gaat hij het dombo volk voor houden..

  resten nog zeven maanden..


  Maak melding
 5. Op de dag dat Surinamers niet meer op de PL, de ABOP en de NDP stemmen, zijn we al een heel eind op de goede weg om boosheid, geweld, lust, woede, afgunst, hebzucht, onverdraagzaamheid, angst, onrechtvaardigheid, onderdrukking en lijden uit Suriname te bannen.


  Maak melding
 6. Waarom wordt divali gebruikt om politiek te drijven.
  Divali zegt o.a. ook dat de slechte en de boosdoeners zich moeten
  Gaan gedragen als goede mensen. Maar wie zijn de mensen die in dd politiek zitten. Dat zjjn nog steeds de mensen die zich zeelf verrijken en het land naar de klote helpen. Hoe durven jullie het woordt divali nog in je mond te halen. Schande schande!


  Maak melding
 7. Sinds NDP aan de macht is de afgelopen vier tot vijf jaar, vier ik Divali met alle plezier. NDP is de enige politieke partij die vanwege hun diversiteit, zo dichtbij onze Divali viering staat en recht van spreken heet. Groetje Shoba.


  Maak melding
 8. domme shoba

  wat jij daar uit je domme gedachten hebt neer gezet getuigt er van dat jij nog niet eens hebt begrepen wat de betekenis is van diwalie

  ohh mens wat ben je toch dom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES