Divali viering in Suriname

4

Hindoes hebben deze week 1.008 dia’s aangemaakt op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. De 1.008 vlammetjes staan symbool voor de evenveel namen van Lakshmi, de Godin die woensdag en donderdag tijdens Divali wordt geëerd. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”. Shubh Divali!

Divali-1

4 REACTIES

  1. Subh Devali!!! Happy Devali! Shub Dipawaalie!

    Don`t Burn Your Opppertunities! Have A Good Live! 🙂

    Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


    Maak melding

  2. Een veel diepere betekenis heeft Divali door meer te geven dan te nemen. Jammer dat Shri Laxmi mata ( godin laxmi) meer als sinterklaas wordt gezien, dan een godin van voorspoed, welzijn en kracht. Bepaalde rijke Hindustanen vertikken het nog altijd om toe te geven dat zij te hebzuchtig zijn en meer verslaafd aan materie dan aan de ware boodschap van dipavali. Aan een ieder subh divali toegewenst.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.