Commotie rond tegendraadse parlementariër

24

PARAMARIBO, 22 okt – De commotie rond parlementariër Patrick Kensenhuis (NPS) houdt de gemoederen danig bezig. Binnen de NPS wordt aanstoot genomen aan de ‘vrijages’ van Kensenhuis met de NDP van Desi Bouterse.

Een voorlopig kookpunt lijkt bereikt met de aanwezigheid van Kensenhuis op een bijeenkomst van de regering. De bijeenkomst in het district Para was georganiseerd om grond toe te wijzen aan burgers. Uiteraard was er de nodige politieke aankleding met paars (de kleur van de NDP, red.). Volgens de NPS hoorde Kensenhuis er niet te zijn. De parlementariër is het er niet mee eens, omdat het om een openbare bijeenkomst zou gaan, waar burgers worden bediend.

Het wordt Kensenhuis vooral kwalijk genomen dat hij de vergadering bijwoonde, terwijl die duidelijk een partijpolitieke kleur had. Patrick Kensenhuis kwam al eerder onder vuur te liggen, vanwege zijn ‘afwijkende houding’ in het parlement. Op momenten dat het Nieuw Front, waarin ook de NPS, protestacties ondernam, verzette hij zich op een of andere manier. Binnen de NPS wordt de parlementariër ervan verdacht te willen overlopen. Dat wordt stellig ontkend.


24 REACTIES

 1. -Meneer Kensenhuis, ik heb een stukje gelezen en vraag mij dan af of je wel geschikt bent om lid te zijn van een partij.

  “Hij wilde steeds aan het woord komen, op zaken vooruit lopen en gaf de aanvragers geen gelegenheid hun zegje te doen. Ik was genoodzaakt de vergadering af te blazen”, zegt Slijters aan Starnieuws.

  Als dit klopt dan ben je bezig macht naar je toe te trekken en dat kan gewoon niet.


  Maak melding

 2. Deze man moet nog voor de verkiezing uit de partij worden gezet.
  Hij vormt een gevaar de stabiliteit van de partij.
  Leiding van de NPS bagatelliseert deze ondermijnende activiteiten van Kensenhuis niet en zegt hem de wacht aan voor eind van het jaar.
  Hij is een spion van Desie Bputerse.


  Maak melding

 3. … een beetje verder kijkend, denk ik dat de verdelers van de ndp goed op weg zijn. kijk maar hoever ze nu al gekomen zijn. de brug wordt opgeleverd. niet door de regering, maar door de ndp met paarse vlaggen. de grond wordt uitgegeven, niet door de regering, maar door de ndp met paarse vlaggen. dus wanneer je net als kensenhuis je op het standpunt stelt dat het een regeringsaangelegenheid betreft en dat je daar bij hoort aanwezig te zijn omdat het om jouw district gaat, zit je er paars bij en denkt iedereen dat je bent overgelopen.

  weer een strategie uitgevoerd. iedereen in paniek.

  de consittuents zijn niet de enigen die niet verder kijken dat het bordje bruine bonen. hoeveel adviseurs heeft desie momenteel?

  mij best, als hij wil blijven, laat hem dan maar blijven. of wij moeten ons niet zo laten uit elkaar halen en tegen elkaar laten opzetten.

  verdeeldheid zaaien.

  pl
  nps
  vhp
  bep

  heb ik het alleen door of ben ik para?


  Maak melding

 4. Het gelijk van. Van der SAN. Wederom een bewijs.
  En pak de kans: het is jou leven, jou welzijn. Jij bent verantwoordelijk voor vergaren eigen beterschap.


  Maak melding

 5. Als de f(st)rontpartijen zich niet als notoire dwarsliggers hadden opgesteld maar gewoon hun werk deden waarvoor ze gekozen waren dan hadden ze vanzelf wel begrepen dat dit gewoon tot de taken van een parlementariër behoort.


  Maak melding

 6. insider

  kensenhuys begint dezelfde symptonen te vertonen als judas
  ==================
  En daarom schijten jullie van die uitgesproken blakamang partij een buffel!
  Die Javanen en hindoestanen kennen JUDAS niet!


  Maak melding

 7. We willen democratie beweren sommigen. En wanneer iemand zijn democratische principes gebruik maakt, worden we nijdig en gaat men beledigen.

  Meneer kensenhuys heeft gewoon gebruik gemaakt van zijn DEMOCRATISCH recht.

  Als deze goeie maneen goed initiatief wil helpen ondersteunen, dan is er niets fout mee.

  De heer Kensenhuys heeft simpelweg op dat moment in zijn ogen juiste weg gekozen, namelijk:
  NATIONALE DAADKRACHT PROFILERING oftwel NDP.

  De houding van de heer Kensenhuys is een zeer DEMOCRATISCHE, dat houdt politieke partijen scherp en zou moeten worden toegejuicht.

  Meneer Kensenhuys, BRAVO. U bent een zeer GEZONDE DEMOCRAAT en gelukkig geen uitschot binnen de politiek in Suriname.

  ‘Slechte democraten’ zijn in Suriname meer regel dan uitzondering.

  Trekt u zich van VALSE kritiek niets aan meneer Kensenhuys. U laat zien en toont hoe DAADWERKELIJKE DEMOCRATIE behoort te worden beleefd.

  Voor Surinaamse en ik durf te stellen ook voor wereld standaarden, bent u zeer INNOVATIEF bezig. Voor ZWAKNNIGEN en KORTZICHTIGEN in de politiek, bent u dan logisch ‘een doorn in het oog’.

  Heer Kensenhuys gaat u zo voort en blijf politici en de politiek wakker schudden. Zeer CORRECT, is uw ATTITUDE!


  Maak melding

 8. ERUITSCHOPPEN deze Kensenhuis!!
  Zijn belang ligt bij de NDP !!!

  Voorzitter NPS-Para en Assembleelid vliegen elkaar woordelijk in de haren

  ‘Kwestie’ Kensenhuis op het bord hoofdbestuur partij

  De spoedvergadering gisteren van de afdeling Para van de Nationale Partij Suriname (NPS) is, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 22 oktober 2014, uit de hand gelopen. Voorzitter Richard Slijters van de NPS-afdeling Para, verweet het Assembleelid en ondervoorzitter van de afdeling, Patrick Kensenhuis, buiten de orde van de vergadering te zijn geweest.

  ‘Hij wilde steeds aan het woord komen, op zaken vooruit lopen en gaf de aanvragers geen gelegenheid hun zegje te doen. Ik was genoodzaakt de vergadering af te blazen’, beweert Slijters.

  Kensenhuis doet gewoon zijn werk…
  Kensenhuis op zijn beurt beschuldigt de afdelingsvoorzitter ervan niet in staat te zijn geweest de vergadering te leiden. ‘Er zijn geen goede afspraken gemaakt waarover er gepraat wordt en wie het woord mag voeren’, aldus Kensenhuis.

  De vergadering was bijeengeroepen door onderafdelingen van de NPS in het district Para om het vermeende ‘geflirt’ van Kensenhuis met de Nationale Democratische Partij (NDP) te bespreken. ‘Het komt er op neer, dat Kensenhuis steeds voor tumult zorgde en de vergadering uit de hand liep. Hij vindt dat de kernen niet het recht hebben hem ter verantwoording te roepen en wilde hen geen gelegenheid geven om hun mening te geven. De gemoederen waren erg verhit en ik vond het niet verantwoordelijk de vergadering voort te zetten’, stelt Slijters.

  Kensenhuis erkent dat de vergadering op niets is uitgelopen. ‘Zij hebben voor onenigheid gezorgd. Nu is de afdeling Para gesplitst en dat zal doorwerken in onze gelederen’, zegt Kensenhuis. Volgens hem bestaat de afdeling Para uit elf onderafdelingen. Vier daarvan hebben de vergadering aangevraagd.

  ‘Dat mag, maar ze kwamen op de vergadering met een kant en klare brief die zij naar het hoofdbestuur van de NPS willen sturen namens alle onderafdelingen, dus heel Para en dat is niet de werkelijkheid van zaken. Overigens hebben zij deze brief geschreven zonder mij eerst gehoord te hebben over mijn aanwezigheid onlangs bij de verstrekking van grondpapieren door de regering te Onverwacht en Bernharddorp West.’

  Kensenhuis was daarvoor uitgenodigd. Hij komt uit het district en is lid van de commissie Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer in De Nationale Assemblee. Het Dagblad Suriname berichtte gisteren over zijn aanwezigheid bij die uitreiking door minister Relyveld van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer en plaatste bij het artikel een foto met de suggestieve tekst dat Kensenhuis ‘prominent’ aanwezig was en achter een ‘paarse tafel’ zat.

  Kensenhuis zegt dat de onderafdelingen niet bevoegd zijn hem ter verantwoording te roepen. ‘Maar, ik wil wel meewerken dat we in een goede vergadering iedereen zijn zegje laten doen. Maar, dan moet het eerlijk gebeuren.’

  Slijters laat nog weten, dat het hoofdbestuur van de partij op de hoogte is gesteld en dat nu bekeken wordt welke stappen ondernomen gaan worden.


  Maak melding

 9. @Paraman

  Ik denk dat de NDPERS zoals jij niet weten wie Judas is/was.
  Geen wonder dat jullie alleen de JUDASSEN in jullie partij met open armen ontvangen .


  Maak melding

 10. Een ieder op deze site, vóór zowel tegenstanders, een subh diwali toegewenst. Heel veel geluk voor een ieder en het is heel leuk om elkaar even op te hitsen en wakker te houden.


  Maak melding

 11. iedereen neemt zijn fatoe buiten de deur en kijkt vooral goed uit wat dat kan opleveren..

  tegenwoordig is het een nationale sport om weg te lopen..

  als ik coalitie genoot was van deze regering,zou ik hard weg lopen en bedanken voor de eer..

  nu alles op de conto van de ndp wordt geschreven heb je als deel genoot niks te zoeken aldaar.


  Maak melding

 12. Mik a go snel na abop. Hij zei in de uitzending van agoetobo limbo dat hij ook naar ABOP kan, want hij voert gesprekken met hen. Azaka-zaka para bliksem o sjie sang o tik-king. Ronnie met zetels en een beetje meer power a no luk ; dang na a judas dies au luk if a kong binnen. Hahahaaaa deze zaka-zaka Judas loopt regelrecht zijn einde tegemoet(in de politiek)vooral omdat a beest dies blaka. DiDibrie heeft geen oog voor jullie. Pé hooghart dé tidé? Pé Melchers dé tide’? Deze is blut, blut, blut achter gelaten, wil nu bij de rechter zijn geld terug halen, ha ha haaaaai. DiDiBrie ke ba nanga ing.Ronnie idem, gewoon misbruikt en is zoooooo klaar met Ronnie. Ronnie wordt nu alleen maar ffe gedoogd. Dag boslandcreool Belly en Lonnie. Jullie hebben niets voor Su gedaan en betekend sinds jullie aantreden in de Su regering van aug 2010. Ze hebben allemaal al geholpen dat hij de grooootste boeven leider van Su werd. Nu heeft DiDiBrie jullie niet meer nodig. Kan het niet morgen 25 mei 2015 zijn, zodat oeng kang beat ding haas als Front. Odii.
  Glenny.


  Maak melding

 13. Ja, nog een rat, Kensenhuis is de naam. En er zijn nog meer ratten. Alleen verlaten ze niet een zinkend schip om het vege lijf te redden, maar kruipen ze uit hun private olo om een snelle njang te maken.


  Maak melding

 14. Het is onfatsoenlijk met partijaankleding overheidszaken te doen. De toewijzingsbrieven worden verstrekt door de regering van Suriname,De minister doet alsof hij partij attributen uitdeelt. Dat is onfatsoenlijk. In Paramaribo zijn moraal en fatsoen zoek. Onfatsoenlijk gedrag van gezagsdragers is de norm en niemand die daartegen protesteert.

  Binnenkort zullen schooldiploma’s worden uitgereikt door schooldirecteuren uitgedost in de kleuren van een politieke partij met op de achtergrond de partijvlag wapperen.

  Kensenhuys heeft zeker een haak diep in zijn maag. Is de man zo dom om zich te laten vangen. Hij had niet aan de tafel moeten plaatsnemen. Jonge onervaren politicus of kan het hem niet meer schelen?


  Maak melding

 15. Mister Kensenhuys, joe na wan djadja mang. Mie na NPS, ma no denkie takie mi o stem tap te abanji disie. Mevrouw Pengel lekie stonfoetoe famiri gwe lieb ding ooktoe. Ik zie net als u meer heil bij de NDP. A NDP foe Desie abie barie moro binding nanga a Sranang gemeenschap. De VHP staatte ver van de totale Surinaamse gemeenscap en spelen hun spelletjes. Sa mie sjie nanga jere, na moro lekie 65 % foe deng NPS mang o stem djie NDP. mie na wang foe deng sma datie. A bo moro betre ifoe NPS sa tapoe foe bestang. Als NPS de NDP zou werken zouden ze minder kiezers kwijtraken.

  Meneer Kensenhuys, alla NPS brada sa mie mietie e takie sa joe doe boeng. Mie nanga Pa Djo de na joe se. Tang go so doro.


  Maak melding

 16. waarom zo 1 commotie rondom 1 persoon..

  als die meneer heeft besloten om een andere partij binnen te lopen en zijn heil aldaar te zoeken,wat is er dan mis mee.

  laat die man toch gewoon weg gaan..

  houdt je met belangrijke zaken die op uitvoering wachten..

  wat een gelul in dienst tijd..


  Maak melding

 17. @Marcel

  En doekhie roept dat hij geen politieke hoeren wil en nu kom jij vertellen dat ze welkom zijn. Weer echt paars. Morgen is het wit en overmorgen zwart. Net hoe het uitkomt.

  Nb. Stoephoeren willen Doekhie niet en bijten hem omdat hij denkt nooit te hoeven betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.