Santokhi: celstraf voor corrupte machthebbers

69

PARAMARIBO/DEN HAAG, 20 okt – Wie nu betrokken is bij corrupte handelingen, mag op gevangenisstraf rekenen na 2015. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Er zullen korte metten worden gemaakt.

Santokhi zegt tegenover de Ware Tijd dat de waarschuwing geldt voor “een ieder die zich niet aan wet en recht houdt, ook regeringstoppers.” Een beetje omgekeerde wereld dus. In de aanloop naar de verkiezingen van 2010 was het Desi Bouterse die vanuit de oppositie waarschuwde. Alle corrupte leden van de toenmalige regering zouden worden opgesloten. Het kwam er uiteindelijk toch niet van. Voor Santokhi een hele uitdaging dus zijn belofte ook hard te maken.

De VHP-voorzitter is nu in Nederland, waar hij onder meer sympathisanten ontmoet. Tijdens een vergadering van de partijafdeling in Nederland had hij het ook over het aanpakken van corruptie. Beloofd werd dat alle “abani’s (schorem, red.) en rovers” opgesloten zullen worden. Volgens de politicus is corruptie meer regel dan uitzondering in de regering. Daar zal na 2015 mee worden afgerekend.


69 REACTIES

 1. maar tegelijkertijd realiseren wij ons dat de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.

  de vraag is dus: hoe willen wij (hij) dit voor elkaar krijgen?


  Maak melding

 2. Prima streven, gewoon doen ! Bouterse heeft geen moer tegen corruptie gedaan. Het was overduidelijk dat Abtahams corrupt was. De man leeft nu op wolken. Bizar


  Maak melding

 3. Dit is het minste wat van een regering kan worden verwacht !

  Anti-corruptiewet die wordt nageleefd en een SREENINGSWET
  om criminelen uit hoge ambten en uit het parlement te houden !

  Mogelijkheid bekijken om opzettelijke VERKRACHTERS
  van onze Grondwet ook achter de tralies te krijgen !

  PS : Obama zal Sranang ondersteunen na DINO/DESI
  vonnis !!!


  Maak melding

 4. Tokie segebaai maak die kooi deur voor je zelf open ,2015 ga je zelf er in.. oom d gaat die sleutel zelf in zee gooien….
  DESS为按2015年 I LOVE SU WOON EN WERK……


  Maak melding

 5. @ R!@0 Dader DecemberMASSAMOORD zit klem !

  Onderhandelingen met Preet Bharara in de USA inzake
  “STEP DOWN” voor strafvermindering !

  PS : Moro hebi o doro ! Disi a no Segebai, ma Desipai ede !!


  Maak melding

 6. Ja want daar horen ze thuis die corrupte MACHT hebbers 🙁
  Deze hele regering is 1 foute bedoening, so so zware jongens, allemaal een hoge functie waar zij geen eens voor in aanmerking mochten komen fawaka…. hee lekker voorbeeld hoor…. pffffffffffffffff


  Maak melding

 7. R!@0, Je gedraagt je als een schoothond van Bouterse. Iedereen die het beste voor heeft met Suriname zou achter een anti corruptiewet moeten staan. Of ben je bang dat je baasje achter de tralies verdwijnt ? Baja die chinese rijstwijn is naar je kop gestegen.


  Maak melding

 8. Chandrikaperkash Santokhi heeft al de handboeien van de VHP-Nederland gekregen om DDB in de boeien te slaan. DDB kan zich nu al bezig houden wat hij in de gevangenis van Scheveningen gaat doen. Het wordt in de kou aan de Noordzee heel moeilijk om in zijn paradijskostuum bij 3 bij 4 meter in de rondte huppelen..

  Het wordt zeker geen warme ontvangst van DDB in Nederland, ondanks dat in de lente na 25 mei 2015 de temperatuur in Nederland stijgt., denk aan de politie, marechaussees, extra veiliging, enz. A (s)torie o spang. Het zal zeker ook in HotpEper te lezen zijn. Kop starring, Het monster van Fort Zeelandia muurvast aan de Noordzee.

  Ik zal met mijn fototoestel en andere opnameapparaten paraat staan om foto’s/film te maken op Schiphol. Dit moet worden vastgelegd voor het nageslacht en geschiedenis van Suriname..


  Maak melding

 9. Santokihi kan beter met terugwerkende kracht de corruptie aanpakken wanneer hij de nieuwe president van dit corrupte land zou worden, en al die miljoenen die door Abrahams op OW verduisterd zijn terug vorderen , en beslag leggen op zijn grote villa op morgenstond, en zijn gepimpte auto waarin hij nog steeds rond rijd, want dat is geroofd geld van het volk, want in 2010 zat deze zwerver nog helemaal aan de grond, maar dankzij de overwinning van deze paarse bende in 2010, leeft hij nu een levenals miljonair ten koste van het arme volk, en vergeet vooral ook niet zijn dochter en zoon, die nu een florerend bedrijf bezitten dankzij geroofd geld van het arme volk.


  Maak melding

 10. Tussen beloven en doen bestaat een wereld van verschil.
  De huidige regering is vooral een regering van beloftes en van veel te weinig doen.
  Bekijk de regeringsvoornemens uit 2010 en vergelijk die met wat er tot nu toe is gerealiseerd.
  Santokhi moet heel erg oppassen, dat hij niet in dezelfde val trapt.
  Suriname is door de jaren heen altijd een land geweest van veel beloven, veel plannen en van (veel te) weinig realiseren, ongeacht welke regering aan de macht was.


  Maak melding

 11. He, antie redimusu mijn baasje is mijn portemonnee en gevuld ook nog en Srafu 8dec moet je zien als een bus ongeluk, jullie wonen toch in Europa kijk wat daar dagelijks gebeurt.
  我爱苏活和工作 en al willen ze bouta doorzeven mij een zorg,er komt een andere bouta in de plaats, i love su woon en werk,,,


  Maak melding

 12. meneer Chan helemaal eens met dit idee..

  alle crimies moeten hoe dan ook gestraft worden ,ze mogen het niet ontlopen..

  sterker nog,alles wat ze hebben gestolen van de staat sme,moet terug in overheids boezem..
  ——–
  armen moeten gestiemuleerd worden om voor zich zelf te zorgen, op te komen en niet langs de weg staan voor een bordje soep..

  ieder jongeren die de school verlaat,moet arbeid verrichten en niet gaan roven..

  mijn persoonlijk mening is,dat een gezin tot maximaal drie kinderen,,, kinderbijslag mag krijgen en moet zelf zorgen voor de overigen..
  ——
  nu zijn vooral in het binnenland,moeder met meer dan 10 kinderen zonder een vader die moeten opkomen voor de verzorging..

  de vraag is,,heeft die moeder dan die kinderen zonder een man verwekt,ja,,waarom moet de staat dan voor deze kinderen opdraaien..


  Maak melding

 13. Het geeft in ieder geval wel aan dat Santokhi niet bang is voor kogel- of poederbrieven en andersoortige bedreigingen uit het
  NDP roversnest, wat mij betreft mogen ze vast beginnen te bouwen met een nieuw cellenblok, gelijk goed voor de werkgelenheid


  Maak melding

 14. Speerpunt een dhr. Santokhi is dat u er voorgaat dat de amnestie 2012 direct wordt ingetrokken en alsnog vervolging van de verdachten van de 8 december moorden. Niet over gepeupel die een manja gestolen heeft.


  Maak melding

 15. @ Jan
  toen toki minister was gebeurde dat vlak onder zijn neus,toen bloede zijn neus deze joker

  Als jij daar bewijzen van hebt graag een aanklacht bij de PG tegen deze man, of zit jij domweg uit je nek te lullen.
  Jou lijder en droga king dada is in het verleden ook in het gezicht gespuwd voor laster.


  Maak melding

 16. Ik moet jammer genoeg constateren dat dit zelfde plaatje bij iedere verkiezing terugkomt.
  Ik ben geen fan van geen enkele politieke partij doch alleen fan van mijn eigen regering waarbij het parlement zetelt in mijn woonkamer en het zijn 4 leden die de thuisregering vormen.

  Zoals Santhoki aangeeft “opsluiten die hap vanaf 2010”
  maar
  wat te doen met de hap van voor 2010?
  Ik denk dat Santhoki behalve de NDP en coalitie partijleden toch wel zichtbaar rekening moet houden met de wolf in schaapskleren die in zijn coalitie zit, namelijk Somohardjo.
  Want is het niet de PL en haar leden die huis hebben gehouden (Jong Tjien Fa en anderen) waardoor percelen werden weggegeven zoals thans de zittende regering dus doet?

  M.a.w. Santhoki zal behalve NDP en ABOP etc maar zeer zeker ook particulieren (Dilip en anderen) binnen haar eigen coalitie personen voor het gerecht moeten slepen met alle gevolgen van dien.

  Dus denk ik dat dit weer een playback soundmix is waarvoor gee auteursrechten hoeven te worden afgedragen


  Maak melding

 17. R!@0

  He, antie redimusu mijn baasje is mijn portemonnee en gevuld ook nog en Srafu 8dec moet je zien als een bus ongeluk, jullie wonen toch in Europa kijk wat daar dagelijks gebeurt.
  我爱苏活和工作 en al willen ze bouta doorzeven mij een zorg,er komt een andere bouta in de plaats, i love su woon en werk,,,

  Dacht toch even dat alleen een hond een baasje heeft, fout gedacht.


  Maak melding

 18. “Santokhi: celstraf voor corrupte machthebbers”

  Toch wel jammer dat hij dit zegt in Nederland en niet in Suriname.

  En ik maar al die tijd denken dat de verkiezingen in Suriname worden gehouden.


  Maak melding

 19. Ik ga stuk van het lachen die SANDOPIE wordt met de dag grappiger, hij brengt tenminste Humor in de VHP campagne. Om te beginnen laar SANDOPIE ons vertellen wat de Verenigde Hyena’s Party en de NPS met de miljarden ontwikkeling gelden hebben gedaan . we weten ze hebben niks gebouw of ontwikkeld wat is er met dat geld gebeurd. Misschien kan de VERENIGDE HYENA’S PARTY woordvoerder op waterkant deze vraag beantwoorden. Santhoki wilt mensen nu straffen die van corruptie worden verdacht Waarheid zegt laten we vanaf 25 november 1975 beginnen en de mensen die nu nog leven allemaal op pakken en in santaboma opsluiten. Wedden dat de OUDE VHP leden allemaal naar santaboma gaan. Ik als mij goed herinnerd was het niet Santhoki met zijn VHP die de anti corruptie wed van de NDP begin januari om zeep hielp. Nu praat hij dapper. Dit zijn allemaal afleiding manouvers Santhoki en zijn VHP hebben ons nog steeds niet verteld wat ze anders dan de NDP voor Suriname gaan doen behalve de schade van de afgelopen 5 jaar in hun portemonnee met terugwerkende kracht inhalen. http://ommelhoward.wordpress.com/2008/12/23/santokhi-in-opspraak/


  Maak melding

 20. Ray
  Sheriff Santokhi,de REDDER van Suriname !!!
  )
  )
  Ray blijft van de COKE af je bedoelt Santhoki is de Redder van de VHP portemonnee. We weten allemaal dat Santhoki en de VHP het Surinaamse volk flink gaat naaien als ze aan de macht komen. Maar zoals ik al zei in mij vorige posting geen 1 JAVAAN of Creool zal op de VHP gaan stemmen met andere woorden de VHP kan de verkiezing nooit winnen en zal nooit de grootste partij van Suriname worden het is Showtime VHP stijl strooi met de luchtballonnen de woorden zullen altijd woorden blijven. http://www.krindenki.com/?p=21717


  Maak melding

 21. Ai sabidieri mi plata dja. Ik kom niet bij van het lachen. Doekhie heeft ze uitgedaagd om naam en plaats te noemen dan gaan ze samen naar de PG. Je raadt het al, veel geschreeuw weinig wol. Geen enkele Surinamer neem dat geschreeuw uit Nederland Serieus. Zelf zijn eigen partijgenoten niet. Aan de waterkantjes: hoe vinden jullie de falawatra brug of de TW brug? Staat op internet. O ja Galibi heeft nu permanent leiding water en bijna alle wegen in Para zijn nu verhard. Binnen 10 maanden zijn meer dan 10 binnenwegen van het district Para in de ressorten Zuid, Oost en Noord volledig bestraat. Met het verharden van de wegen is in begin van dit jaar gestart en het proces verloopt naar volle tevredenheid van districtscommissaris Jerry Miranda. Het commissariaat zorgt zelf voor materiaal, mankracht en de financiën voor uitvoering van het project. Goed, of niet. Als ik mij niet vergis gaan DEZE mensen naar de stembus.


  Maak melding

 22. Sabidieri
  “Santokhi: celstraf voor corrupte machthebbers”

  Toch wel jammer dat hij dit zegt in Nederland en niet in Suriname.

  En ik maar al die tijd denken dat de verkiezingen in Suriname worden gehouden.
  )
  )
  Sabidieri
  we weten dat Santhoki dappere uitspraken altijd van afstand doet dat is zijn ding zijn naam is DJANGO AFSTAND!
  Santhoki is in Nederland en kijk wie hij opzoek juist alleen de hindoestanen en de Nederlandse regering voor steun en hij wilt president voor alle Surinamers worden wat een JOKER. Santhoki zoekt hulp om de verkiezingen te winnen en die hulp moet van Nederland komen waarom denk je dat hij om de 10 seconde in Nederland is. Dit noem ik inmenging in Surinaamse aangelegenheden van Nederland en Nederland moet met kilometers afstand uit de buurt van de Surinaamse verkiezingen blijven anders moet Bouterse de Nederlandse ambassade in Suriname sluiten en de ambassadeur person non grata verklaren en de Surinaamse ambassadeur in Nederland terugroepen.


  Maak melding

 23. Mensen geloof er niets van.

  Hahahahha!!!!! toen hy minister was werd hy sherrif genoemd en durfde zijn bek niet open de doen.

  Hahahahahaaaaaaaaaaaa!!! Mi o lafu na mei 2015 want sherrif au plei nanag ing doppie pipa!!!!!!!!!


  Maak melding

 24. Santhoki massa meeting was een FIASCO grootdeel van de aanwezigen waren families en kennissen. Zie stuk RAY zal jullie dit niet brengen
  <
  <
  Massameeting VHP in Den Haag was tijdverspilling
  Monday 20 October

  Op zondag 19 oktober werd er in Den Haag een VHP -massameeting gehouden, georganiseerd door Stichting Chan Santokhi Foundation. Gelet op de opkomst van ongeveer 600 mensen, was er geen sprake van een massameeting. Desondanks was de sfeer prettig.

  Voor veel aanwezigen was het meer een gezellige bijeenkomst dan een politieke manifestatie. De leider van de VHP gaf zoals gewoonlijk een monotone redevoering die overwegend ging over het slecht beleid van de huidige Surinaamse regering: veel corruptie, tekort aan waarden en normen, onveiligheid, niet nagekomen beloften etc.

  Zijn aankondiging door de conferencier werd niet met een daverend applaus gewaardeerd. Naar schatting bleef de helft van de zaal stil. Het lukte de VHP- voorzitter niet de zaal te boeien met zijn betoog: reeds na ongeveer 10 minuten werd het enigszins rumoerig in de zaal. Blijkbaar was een deel van het publiek niet geïnteresseerd in zijn boodschap of was men het oneens met hem.

  Na zijn toespraak vroeg de conferencier om een staande ovatie, die heel moeizaam op gang kwam; een deel van het publiek bleef zitten. Al met al werd een niet te verwaarlozen deel van de aanwezigen niet warm van zijn toespraak.

  Na afloop heb ik een 20-tal aanwezigen gesproken over het nut van een massameeting in Nederland. De reacties waren uiteenlopend:

  1. Voor ons Nederlanders heeft het geen zin.
  2. Hij kan zijn tijd in Suriname nuttiger gebruiken.
  3. Wat komt hij hier elke maand doen?
  4. Wij mogen in Suriname niet stemmen, dus laat hij daar de mensen mobiliseren.
  5. De partij van Santokhi zat 15 jaar in de regering, wat heeft zij voor het volk gedaan?
  6. De huidige regering heeft heel veel voor het volk gedaan, zoals AOV- en kinderbijslagverhoging, 2e spoedeisende hulp, sociale wetten.

  Opvallend was dat alle ondervraagden de zin van zo’n bijeenkomst nutteloos vonden. Op de vraag waarom ze dan toch waren gekomen werd er geantwoord: gewoon een uitje, nieuwsgierig naar de grootte van de opkomst en de boodschap van de heer Santokhi.

  Maar de voorzitter van de VHP had tot teleurstelling van velen niets nieuws te vertellen. Men had o.a. willen horen dat de VHP een presidentskandidaat lang voor de verkiezingen gaat voordragen. Terwijl partijen als BEP, PL, ABOP en NDP de namen van hun presidentskandidaten hebben bekendgemaakt, verkeert de VHP nog in diepe slaap. Of is men bang voor de NPS?

  Het is inderdaad opvallend dat de VHP- voorzitter regelmatig in Nederland vertoeft en politieke bijeenkomsten houdt. De meeste Surinaamse politieke partijen hebben in Nederland een politieke tak. De VHP- voorzitter is hun voorbijgestreefd: in Nederland is er een “ Chan Santokhi Foundation” in het leven geroepen.

  Naar zeggen is het een initiatief van VHP -aanhangers in Nederland. Blijkbaar zijn die mensen in Nederland erg begaan met de voorzitter van de VHP, vandaar dat de initiatiefnemers hebben gekozen voor de naam van de voorzitter en niet van de partij. In hoeverre is dit elegant naar de VHP als partij en naar de overige bestuursleden van de partij?

  Blijkbaar heeft de heer Santokhi het goed gevonden dat de foundation naar hem wordt genoemd en niet naar de VHP. Want waarom heeft hij de initiatiefnemers niet aangeraden om de foundation te noemen naar de naam van zijn partij?

  Dat de Santokhi aanhangers in Nederland een stichting “Chan Santokhi Foundation“ hebben opgericht ruikt naar persoonsverheerlijking. En dat de heer Santokhi dit heeft toegelaten, ruikt naar zelfverheerlijking.

  Alle donaties gaan op rekening of naam van Chan Santokhi Foundation. Dit doet mij denken aan de stichting “De Olifant”. De meeste mensen denken dat de VHP en De Olifant dezelfde zijn. Echter is dat niet het geval. De VHP is een politieke partij en De Olifant is een stichting.

  Duizenden mensen hebben in het verleden grote bedragen geld geschonken aan De Olifant in de veronderstelling het geld aan de VHP te hebben gedoneerd. Ze hebben zich lelijk vergist, want die gelden zijn gegaan op de rekening van de stichting De Olifant. Het huidig VHP -bestuur kan niet beschikken over de gelden van De Olifant.

  Voor zover mijn informatie juist is, moet de VHP het gebouw van De Olifant huren voor haar partijactiviteiten. Ook zou het de huidige voorzitter van de VHP niet gelukt zijn de gelden van De Olifant te verkrijgen ten bate van de VHP.

  Veel prominenten en leden van het hoofdbestuur van de VHP vinden het een kwalijke zaak dat de financiën van De Olifant worden beheerd door de erevoorzitter van de VHP. Ook de heer Santokhi schijnt het ondraaglijk te vinden dat hij niet kan beschikken over die gelden.

  De cruciale vraag is: waarom staat de heer Santokhi dan toe dat donaties in Nederland aan de VHP niet gaan op rekening van de VHP maar op rekening van zijn foundation. Zie hier de link met de stichting De Olifant.

  Hoewel de heer Santokhi het oneens is met de gang van zaken over VHP versus De Olifant, staat hij toe dat donaties aan de VHP niet op rekening van de VHP gaan, maar op die van zijn foundation.

  Als Santokhi vroeg of laat geen voorzitter meer is van de VHP, dan krijgen we dezelfde taferelen als met de stichting De Olifant: dan is de kans groot dat het stichtingsbestuur van de Chan Santokhi Foundation de gelden niet gaat overdragen aan de nieuwe voorzitter van de VHP, zeker niet als hij/zij niet door hun wordt gedragen. Dat de voorzitter van de VHP meewerkt aan deze praktijk is hem kwalijk te nemen.

  Zijn veelvuldige reizen naar het buitenland worden door velen gezien als opvijzelen van zijn ego. Naar ik uit betrouwbare bronnen heb vernomen, keuren sommige hoofdbestuursleden van de VHP de vele reizen van de heer Santokhi naar Nederland af.

  Santokhi zou zijn tijd en energie moeten stoppen in het adequaat oplossen van de vele spanningen in zijn partij in plaats van zijn toevlucht te zoeken tot het buitenland. Dan zijn de kansen om sheriff te worden iets realistischer.

  Met alle diaspora achter zich, wint Santokhi de verkiezingen niet. Effectief zou zijn om die kostbare tijd en energie te stoppen in het werven van kiezers in Suriname.

  Het steeds met modder gooien naar de huidige regering is geen effectieve methode om de partij te laten groeien. Men moet met adequate oplossingsmodellen komen. Het volk ziet en kent de verdiensten en wanbeleid van deze regering. Zij weet dat deze regering ook goede dingen heeft gedaan.

  De heer Santokhi komt ongeloofwaardig over als hij hoog en droog roept dat deze regering in 4 ½ jaar tijd niets heeft gedaan.

  Hij schijnt dharma hoog in zijn vaandel te dragen, want op elke bijeenkomst vertelt hij de aanwezigen wat hun dharma is. Dharma heeft tientallen betekenissen, zoals onbaatzuchtig handelen, eerlijkheid, onpartijdigheid, objectief.

  Als de heer Santokhi bepaalde verdiensten van de huidige regering niet erkent, dan is zijn opstelling a-dharma: niet eerlijk en niet objectief.

  Hij zou het goed doen door te vertellen hoe zijn partij de problemen van land en volk gaat oplossen in plaats van alleen te wijzen op fouten van deze regering. http://www.gfcnieuws.com/?p=239060


  Maak melding

 25. geinig nieuwtje

  Bron GFC nieuws

  Massameeting VHP in Den Haag was tijdverspilling
  Monday 20 October

  Op zondag 19 oktober werd er in Den Haag een VHP -massameeting gehouden, georganiseerd door Stichting Chan Santokhi Foundation. Gelet op de opkomst van ongeveer 600 mensen, was er geen sprake van een massameeting. Desondanks was de sfeer prettig.

  Voor veel aanwezigen was het meer een gezellige bijeenkomst dan een politieke manifestatie. De leider van de VHP gaf zoals gewoonlijk een monotone redevoering die overwegend ging over het slecht beleid van de huidige Surinaamse regering: veel corruptie, tekort aan waarden en normen, onveiligheid, niet nagekomen beloften etc.

  Zijn aankondiging door de conferencier werd niet met een daverend applaus gewaardeerd. Naar schatting bleef de helft van de zaal stil. Het lukte de VHP- voorzitter niet de zaal te boeien met zijn betoog: reeds na ongeveer 10 minuten werd het enigszins rumoerig in de zaal. Blijkbaar was een deel van het publiek niet geïnteresseerd in zijn boodschap of was men het oneens met hem.

  Na zijn toespraak vroeg de conferencier om een staande ovatie, die heel moeizaam op gang kwam; een deel van het publiek bleef zitten. Al met al werd een niet te verwaarlozen deel van de aanwezigen niet warm van zijn toespraak.

  Na afloop heb ik een 20-tal aanwezigen gesproken over het nut van een massameeting in Nederland. De reacties waren uiteenlopend:

  1. Voor ons Nederlanders heeft het geen zin.
  2. Hij kan zijn tijd in Suriname nuttiger gebruiken.
  3. Wat komt hij hier elke maand doen?
  4. Wij mogen in Suriname niet stemmen, dus laat hij daar de mensen mobiliseren.
  5. De partij van Santokhi zat 15 jaar in de regering, wat heeft zij voor het volk gedaan?
  6. De huidige regering heeft heel veel voor het volk gedaan, zoals AOV- en kinderbijslagverhoging, 2e spoedeisende hulp, sociale wetten.

  Opvallend was dat alle ondervraagden de zin van zo’n bijeenkomst nutteloos vonden. Op de vraag waarom ze dan toch waren gekomen werd er geantwoord: gewoon een uitje, nieuwsgierig naar de grootte van de opkomst en de boodschap van de heer Santokhi.

  Maar de voorzitter van de VHP had tot teleurstelling van velen niets nieuws te vertellen. Men had o.a. willen horen dat de VHP een presidentskandidaat lang voor de verkiezingen gaat voordragen. Terwijl partijen als BEP, PL, ABOP en NDP de namen van hun presidentskandidaten hebben bekendgemaakt, verkeert de VHP nog in diepe slaap. Of is men bang voor de NPS?

  Het is inderdaad opvallend dat de VHP- voorzitter regelmatig in Nederland vertoeft en politieke bijeenkomsten houdt. De meeste Surinaamse politieke partijen hebben in Nederland een politieke tak. De VHP- voorzitter is hun voorbijgestreefd: in Nederland is er een “ Chan Santokhi Foundation” in het leven geroepen.

  Naar zeggen is het een initiatief van VHP -aanhangers in Nederland. Blijkbaar zijn die mensen in Nederland erg begaan met de voorzitter van de VHP, vandaar dat de initiatiefnemers hebben gekozen voor de naam van de voorzitter en niet van de partij. In hoeverre is dit elegant naar de VHP als partij en naar de overige bestuursleden van de partij?

  Blijkbaar heeft de heer Santokhi het goed gevonden dat de foundation naar hem wordt genoemd en niet naar de VHP. Want waarom heeft hij de initiatiefnemers niet aangeraden om de foundation te noemen naar de naam van zijn partij?

  Dat de Santokhi aanhangers in Nederland een stichting “Chan Santokhi Foundation“ hebben opgericht ruikt naar persoonsverheerlijking. En dat de heer Santokhi dit heeft toegelaten, ruikt naar zelfverheerlijking.

  Alle donaties gaan op rekening of naam van Chan Santokhi Foundation. Dit doet mij denken aan de stichting “De Olifant”. De meeste mensen denken dat de VHP en De Olifant dezelfde zijn. Echter is dat niet het geval. De VHP is een politieke partij en De Olifant is een stichting.

  Duizenden mensen hebben in het verleden grote bedragen geld geschonken aan De Olifant in de veronderstelling het geld aan de VHP te hebben gedoneerd. Ze hebben zich lelijk vergist, want die gelden zijn gegaan op de rekening van de stichting De Olifant. Het huidig VHP -bestuur kan niet beschikken over de gelden van De Olifant.

  Voor zover mijn informatie juist is, moet de VHP het gebouw van De Olifant huren voor haar partijactiviteiten. Ook zou het de huidige voorzitter van de VHP niet gelukt zijn de gelden van De Olifant te verkrijgen ten bate van de VHP.

  Veel prominenten en leden van het hoofdbestuur van de VHP vinden het een kwalijke zaak dat de financiën van De Olifant worden beheerd door de erevoorzitter van de VHP. Ook de heer Santokhi schijnt het ondraaglijk te vinden dat hij niet kan beschikken over die gelden.

  De cruciale vraag is: waarom staat de heer Santokhi dan toe dat donaties in Nederland aan de VHP niet gaan op rekening van de VHP maar op rekening van zijn foundation. Zie hier de link met de stichting De Olifant.

  Hoewel de heer Santokhi het oneens is met de gang van zaken over VHP versus De Olifant, staat hij toe dat donaties aan de VHP niet op rekening van de VHP gaan, maar op die van zijn foundation.

  Als Santokhi vroeg of laat geen voorzitter meer is van de VHP, dan krijgen we dezelfde taferelen als met de stichting De Olifant: dan is de kans groot dat het stichtingsbestuur van de Chan Santokhi Foundation de gelden niet gaat overdragen aan de nieuwe voorzitter van de VHP, zeker niet als hij/zij niet door hun wordt gedragen. Dat de voorzitter van de VHP meewerkt aan deze praktijk is hem kwalijk te nemen.

  Zijn veelvuldige reizen naar het buitenland worden door velen gezien als opvijzelen van zijn ego. Naar ik uit betrouwbare bronnen heb vernomen, keuren sommige hoofdbestuursleden van de VHP de vele reizen van de heer Santokhi naar Nederland af.

  Santokhi zou zijn tijd en energie moeten stoppen in het adequaat oplossen van de vele spanningen in zijn partij in plaats van zijn toevlucht te zoeken tot het buitenland. Dan zijn de kansen om sheriff te worden iets realistischer.

  Met alle diaspora achter zich, wint Santokhi de verkiezingen niet. Effectief zou zijn om die kostbare tijd en energie te stoppen in het werven van kiezers in Suriname.

  Het steeds met modder gooien naar de huidige regering is geen effectieve methode om de partij te laten groeien. Men moet met adequate oplossingsmodellen komen. Het volk ziet en kent de verdiensten en wanbeleid van deze regering. Zij weet dat deze regering ook goede dingen heeft gedaan.

  De heer Santokhi komt ongeloofwaardig over als hij hoog en droog roept dat deze regering in 4 ½ jaar tijd niets heeft gedaan.

  Hij schijnt dharma hoog in zijn vaandel te dragen, want op elke bijeenkomst vertelt hij de aanwezigen wat hun dharma is. Dharma heeft tientallen betekenissen, zoals onbaatzuchtig handelen, eerlijkheid, onpartijdigheid, objectief.

  Als de heer Santokhi bepaalde verdiensten van de huidige regering niet erkent, dan is zijn opstelling a-dharma: niet eerlijk en niet objectief.

  Hij zou het goed doen door te vertellen hoe zijn partij de problemen van land en volk gaat oplossen in plaats van alleen te wijzen op fouten van deze regering.

  Jack Mohanlal


  Maak melding

 26. ” celstraf voor corrupte machthebbers ”

  ” CHAVÉZ ” vindt dit een NOBEL streven. Wie wil ” Abraham de ZAKKEVULLER ” en CO nou niet achter de tralies ??????

  Helaas gebied de RECHTVAARDIGHEID in deze mij te zeggen dat ” Mister Tokkie ” vrouwe JUSTITIA ook zou moeten uitnodigen voor een BEZOEKJE aan enkele van zijn EIGEN PARTIJGENOTEN.

  ” Jogi bear ” bijvoorbeeld heeft volgens mij nogal wat uit te leggen aan Vrouwe JUSTITIA.

  147 HECTARE toegewezen landbouwgrond te Saramacca waarvoor hij JAARLIJKS het BELACHELIJK bedrag van 33-47 SRD (€8 – €11,50 ) betaalt.

  Hoe komt hij eraan en waarom zoveel grond voor haast niks ????????????

  Getuige dit artikel ; http://www.parbode.com/reportage/item3143-het-ministerie-van-ruimtelijk-ongemak-grondfraude-en-bosmisbruik

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. Bosje Bribiman. Waarvan akte. Denk echter niet dat de volgelingen van Santokhi hier op waterkant nu een helder moment gaan hebben. Hun haat is zo manifest dat elke realiteit uit hun gezichtsveld is verdwenen. Eigenlijk is dat goed. Hoe manifester hun tunnelvisie hoe minder ze het land Suriname kunnen treffen. Simpel omdat ze niet weten wat de werkelijkheid is. Prima zo. Laat ze lekker in hun waan.


  Maak melding

 28. en nu moet ik even boos worden, want iedere keer dat de verkiezingen nadert beloofd de front regering om corruptie en andere toestanden aan te pakken, en als puntje bij paaltje komt dan doen ze alsof hun neus bloed. volgens mij allemaal loze beloften!


  Maak melding

 29. Gaat hij de huidige en voormalige VHP toppers ook opsluiten. Deze man is een gevaar voor de stabiliteit in Suriname. Ik heb het niet zo met lieden de willen afrekenen.


  Maak melding

 30. Ray en koelie in mij, ga je pillen slikken!! Het wordt steeds gekker hier op het forum. Al die geestesspinsels. kom op, er is ook nog zoiets als realiteit! Stel schyzofrenen!


  Maak melding

 31. Ik raak enigszins in verwarring!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Gaat de VHP ( Verenigde Hindostaanse Partij) meedoen aan verkiezingen in Nederland of in Suriname??????????


  Maak melding

 32. @Ray de RUZIE ZOEKER VAN WATERKANT!
  Ray gedraag je dit een discussies platform en we hebben allemaal recht op ons verhaal of mening.
  We hoeven niet met elkaar eens te zijn maar laten wij het netjes houden en beleefd met elkaar omgaan. Ray als je wilt schelden als een OEMA DAGOE MOTJE dan moet je op de markt gaan staan, Ik zal mijn tijd niet aan Viswijven besteden.
  Nog een fijne middag.


  Maak melding

 33. @Lucien
  als ik mijn pillen inslikt dan zal ik volgende tegen je zeggen en dan pas mag je mij voor gek verklaren. nadat ik mijn pikkken hebt ingenomen op jou advies dan zeg ik het volgende tegen jou ik hou ook van je!


  Maak melding

 34. Cynisch: koelies hebben een nep-amnestiewet aangenomen
  in de DNA !

  De koelies hebben de staatsschuld met honderden miljoenen doen oplopen !

  De koelies hebben gezorgd voor een te groot ambtenarenapparaat !

  De koelies hebben Dino benoemd bij CTU en hem in de val
  laten lopen !

  De koelies plunderen het land via illegale mijnbouw-
  activiteiten !

  De koelies hebben Bouta verkeerde resolutie laten tekenen
  ivm benoeming ambtenaren !

  De koelies hebben de Grondwet geschonden en hebben
  het 8 decemberproces over de Suri-Massa-MEGA-moord stopgezet !

  De koelies houden Abrakadamski van de verdwenen jaarbegroting van OW buiten de bak !

  De koelies maken een strafvonnis in de USA tegen Dino
  en Desi, met als getuige de koelie Roger Khan !

  De koelies willen geen Anti-corruptiewet en geen
  Screeningswet om criminelen te lozen uit bestuur en ambtenarenapparaat !

  De koelies geven teveel staatsgelden uit aan nutteloze-Niet-Productieve uitgaven !

  De koelies hebben een veroordeelde drugshandelaar, tevens hoofdverdachte van Massamoord, benoemd tot President !

  Den Koelie tjading jere !


  Maak melding

 35. Shanti ( VHP) voert zijn verkiezings-propaganda vanuit Olland .
  In zijn betoogd hoor je altijd het volgende : ” Nederland staat achter ons ” of ” Nederland is bereidt om ons te financieren ” .
  Voert hij campagne om Suriname te ontwikkelen of is hij bezig Suriname te laten re-koloniseren ???
  Toen hij de minister van Juspol was heeft hij niks kunnen bewerkstelligen voor de surinaamse volk en het enige waar hij zich op had gefocust was ” het re -vitaliseren van de Ollandse Rechts Orde in Su ” .
  Enkel maar om de huidige surinaamse president veroordeelt te krijgen .
  Tien jaren zat hij aan de macht en toch kon hij toen der tijd geen anti-corruptie wet maken ???
  Shanti denkt niet surinaams , hij is a-nationalistisch bezig .
  Waarachtige Surinamers Ontwaakt !!!
  I and I Love SU !!!


  Maak melding

 36. In een rechtsstaat is het natuurlijk dat wetsovertreders celstraf moeten krijgen, dus zegt Santokhi niks verkeerds.
  Dat hij vaak naar Nederland komt kan ook te maken hebben met het vinden van Nederlandse investeerders.
  De Nederlandse stichting op naam van Santokhi is niet van hem, maar van zijn aanhangers.


  Maak melding

 37. @Sempa,

  Het zou een zege voor Suriname zijn als zij gekoloniseerd worden door Nederland. Schrijf vandaag nog een referendum uit en de uitslag zal je doen verbazen, mark my words !

  Dat Santhoki vaak in Nederland te vinden is is alleen maar te prijzen. Wil je nog even aan herinneren dat de Nederlanders de grootste investeerders zijn in Suriname. Zodra iemand van de Mamoetblok president is worden de banden alleen maar verstevigt. Een goede zaak.

  Over verkiezings-propaganda gesproken, what about de 18.000 huizen, wegen, bruggen, diepzee haven, hogere aov, fly overs, goudenkerst etc etc… breek me de bek niet over verkiezings-propaganda. Santhoki heb ik nog niet kunnen betrappen op grootheidswaanzin. De Nationale Droom Partij leeft in haar eigen fantasiewereld met Bouterse als Pinoccio. De bevolking heeft dondersgoed in de gaten dat de NDP alleen uit leugenaars en zakkenvullers bestaat.


  Maak melding

 38. Mooie verkiezingstunt “” wie na 2015 corruptieve handelingen pleegt zal gestraft worden “” en wat gebeurd er met de aantoonbare feiten voor 2015 ? dit is een slogan die ik vaker heb
  gehoord voor de verkiezingen . ook Bouterse heeft zich hieraan
  schuldig gemaakt . maar wat heeft Santokhie gedaan aan de
  bestrijding van corruptie toen hij minister van JusPol was ? nada !

  en waarom heeft hij toen ook geen goede diaspora wetgeving
  gemaakt toen hij min.van JusPol was ? nu hij in de oppositie zit,
  heeft hij het steeds over diaspora beleid .ook een verkiezingsstunt.
  als hij toch de corruptie gaat aanpakken dan moet hij alvast heel
  wat gevangenissen laten bouwen .

  ik begrijp ook niet dat de mensen hier hun familie in Su moeten
  aanmoedigen om op de VHP te stemmen .mogen ze zelf niet hun eigen keus maken of gaan ze hun boycotten of dreigen geen
  hulpgoederen meer te sturen ? dit lijkt op chantage.

  de verkiezingen vinden plaats in Su en Santokhie komt hier campagne voeren ,en die meelopers weten niet eens dat ze geen stemrecht hebben . ik weet niet wie de campagne leider v/d VHP is ,maar beter op staande voet ontheffen .


  Maak melding

 39. KOLONISATIE gaat in stapjes door TEVEEL uit te geven
  raak je als land MACHT kwijt !

  Zie Venezuela met veel olieinkomsten en een dom weggeef-
  beleid = gratisbeleid ! Teveel zogenaamde communistische Cubaanse experts en een jaarlijkse bijdrage van tien miljard
  aan Cuba voor continuering van aan de onderdrukking van het Cubaanse volk !!
  De zogenaamde experts hebben voor een daling van de olie-inkomsten gezorgd !

  DUS :
  Stop het gratisbeleid en het on- en minvermogenleger, Dji den sma WROKO !!!
  Stop Sranang-leningziekte voor onproductieve uitgaven !!!


  Maak melding

 40. Misiekaba aan de tand voelen hoe hij aan zijn gouden tand komt.De hele kliek mega kwam als honger lijders in de assemblee en nu zien ze er goed doorvoed,zelfs dik,uit.En straks zien we hoe ze groot grond bezitters zijn geworden.
  Ben benieuwd naar hoe Vishdath van mislukte dorps onderwijzer geradicaliseerd is tot house negro.En hoe Doekhie van gauwdief president kon worden en Lonnie van bankrover tot koning.


  Maak melding

 41. @ koos ,
  Meer dan 300 ellendige jaren had Olland SU gekoloniseerd en wat hadden zij gerealiseerd voor de bevolking van Su ???
  Ter jouwer informatie ;
  – het bedrijven van de slavernij
  – het uitbuiten van contract-arbeiders uit Indie en Indonesie
  – Het niet afbakenen van de lands-grenzen ( Tigri -gebied )
  – het bouwen van een geld-luchtbrug , met een een – richtingverkeer naar Ollland
  -Het verbannen / gevangennemen van surinaamse uitgebuitte arbeiders en nationalisten/patriotten
  – het neer laten dood-schieten van protesterende uitgebuitte hardwerkende plantage-arbeiders ( Marienburg )
  -Het neer laten schieten van protesterende vakbondsleider ( Abaisa )
  -Het bedrijven van Internationale Terrorisme ( coup en tegen-coups )
  -Het financieren / faciliteren en coordineren van illegale en criminele elementen ( zgn. Jungle Commando )
  Teveel om op te noemen .
  Koosje ga maar lekker verder met jouw droom/fatamorgana
  En natuurlijk hebben wij als natie een droom en dat zijn wij nu aan het verwezenlijken .
  Oja , Keulen en Aken worden niet in een dag gebouwd .
  Geduld is een schone zaak en waarachtige surinamers werken heel hard om de wensen van de
  meerderheid van het volk te bewerkstelligen .
  Dat dat kunnen wij samen met bevriende partners opzetten / realiseren .
  En nogmaals wil ik jouw erop attenderen , dat voor de ontwikkeling van ons geliefde Republiek Suriname hebben wij geen ontwikkelingshulp van jouw Olland niet nodig .
  Dat heeft de Nationale Regering van Republiek Suriname duidelijk en helder de wereld laten zien !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  I and I Love SU !!!


  Maak melding

 42. Warmte voor alle Surinamers en winter en kou voor alle Hollanders. Regen, wind, kou. Was ik maar in Suriname. Die foute regeringen van Suriname en Holland verhinderen dat mensen daar hun volle pensioen en uitkering krijgen man, nu gaan ze ook de Marokkanen aanpakken, dan gaan die Marokkaanse vrouwen nog meer kinderen maken en sturen naar Holland. Die Marokkaanse regering heeft ballen, ze verwelkomt met open armen alle Marokkanen met een Nederlandse inkomen en heft bijna geen belasting en die Surinaamse regering mang die uitbuiters willen 40% afpakken en dan ook nog moeilijk doen met verblijf en zo. Ze pakken die geld en geven aan Aboykonie in binnenland mang, is echt ziek mang.


  Maak melding

 43. waarom gaat bouta niet naar het buitenland,,hij is toch een democratisch gekozen lijder.

  ,als opperhoofd van het recht staat sme..

  waarom stuurt hij bouta altijd zijn ondergeschikten naar v s a of simons lackien panka misie kaba enz enz. naar buiten..

  die man heeft speciaal ,,amnestie ,, gekregen van zijn coalitie ,dus kan mag hij over de hele wereld rond lopen op kosten van sme..

  ..we moeten niet zo zielig doen en een ander steeds betichten voor allerlei onzin..

  kijk eerst de balk in je eigen ogen alvorens een ander te beschuldigen..


  Maak melding

 44. hahahaha dan kunnen alle ministers en ook hun corrupte medewerkers de cel in, en meneer Santokhi kan ook zelf aansluiten.Want!!! niemand van hun kan met het hand op het hart zeggen dat ze clean zijn.


  Maak melding

 45. Enest Florian GrAp van DNP/NDP Nederland vond de aanwezigheid van 120 zielen al geslaagd kortgeleden in Utrecht, dus waar zeuren jullie NDP boeven over? 600 man op de been brengen voor zoiets is een behoorlijke opkomst. .Ben vaker naar meetings v/d NDP geweest in Ned, maar ze hebben nooit zoveel man op de been kunnen brengen. Voor de rest geloof ik geen M..R van dat, dat de ondervraagden zouden hebben gezegd. Vertel dit verhaal aan opa DiDiBrie. Nogmaals het FRONT en aanhang trekt zich geen M..R aan van wat jullie zeggen/vinden, overal ter wereld waar wij de boodschap van deze NDP boeven kunnen verkondigen, zullen wij dat doen. Het FRONT zal ook niet schromen om de wereld te laten weten dat dit DiDiBrie zoo(i)tje moet oprotten. Snel opdonderen foefoeroe NDP BEEST. Opsluiten deze NDP boeven ja. Odii.
  Glenny.


  Maak melding

 46. Santokhi heeft enkele nadelen als presidentskandidaat :

  Hij heeft geen MASSAMOORDEN op zijn geweten !

  Hij heeft geen onherroepelijk strafvonnis op zijn naam voor internationale drugshandel !

  Hij heeft geen opdracht gegeven de Grondwet te schenden
  voor persoonlijke belangen, zie Nep-amnestiewet !

  Hij heeft geen criminele zoon, zoals Dino, die delen
  van de staat Sranang wilde VERKOPEN aan terreurgroep Hezbollah !

  PS : Als volk moeten wij terug naar rechtsstaat Sranang !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.