vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse experts leren omgaan met ebola

Surinaamse experts leren omgaan met ebola

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Surinaamse experts zullen getraind worden in omgaan met de ziekte ebola. Dit zegt Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de parlementaire commissie voor Volksgezondheid. Er komt hulp uit Cuba en Colombia.

Beide landen sturen experts binnen een hulpprogramma van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho. De training moet de alertheid verhogen wat betreft de uit Afrika afkomstige ziekte. Vishnudatt zegt tegenover de Times of Suriname dat de regering de van het virus “heel serieus” neemt. Getracht wordt zo grondig mogelijk te werk te gaan. Eerder had president Desiré Bouterse al bekendgemaakt dat speciale voorzieningen getroffen worden.

Aankomst van passagiers aan de grenzen zal scherper in het oog worden gehouden. Ook wordt gewerkt aan quarantainevoorzieningen. De regering wil ook de toegang tot Suriname verbieden voor personen die uit West-Afrika binnen komen. Het maakt dan niet uit of het Afrikanen betreft of personen uit andere streken. Bouterse zei ook dat hulp is aangevraagd bij onder meer de Verenigde Staten van Amerika en Cuba.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Surinaamse ( expert ????? ) Ai baja ; plotseling hebben we expert. Over de hele wereld waar de gezondheidzorg tienduizend keer beter is, sterven mensen met Ebola ,
  En dan gaat Theo Vishnudatt ; de Surinaamse expert mobiliseren. Theo Is dit soms een politieke stunt van jou partij ??? soso lafu dja man !!!


  Maak melding
 2. alweer losse flodder
  deze regering heft op alle fronten latenzien hoe goed die zogenaamde experten van hun zijn
  zie maar de chikungunya epidemie
  ze zijn zeer goed in het beduvelen van het volk en geld stelen

  dus visnudaTH MOET ZIJN STINKENDE BEK HOUDEN


  Maak melding
 3. wat ! komt er hulp uit cuba en columbia? over dit tweede land maak ik mij veel zorgen. ik ben bang dat in plaats van humanitaire hulp coca hulp gegeven zal worden, alsof er niet genoeg djunks in su zijn. dit wordt geen ebola hulp meer maar coca snacks voor het volk. ik vraag mij af waarom zij de amerikanen niet om hulp vragen, terwijl zij meer kennis in huis hebben?? oo ja, er kunnen ook DEA ertussen zitten!


  Maak melding
 4. De doodnormale malaria en dengue kunnen niet onder controle worden gehouden en deze vreselijke ziekte wordt jammer genoeg zelfs niet tot staan gebracht door alle knappe koppen uit het rijke en goed ontwikkelde landen.
  Het kost heel veel centen waar Suriname hans niet over beschikt.

  Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de parlementaire commissie voor Volksgezondheid.

  Vraagje voor Theo Vishnudatt:
  Wat hen je voor over en hoe wil je dat Surinaamse experts getraind kunnen worden in omgaan met de ziekte ebola?

  Dit lukt je niet met het PSA documentje noch met het bedelen naar hulp want nagenoeg alle krachten richten zich op Afrika en eigen land.
  Misschien dat DDB en Bravo het weten en in het bijzonder Limbo die zijn radioprogramma kan inzetten om goedwilligen aan te trekken.


  Maak melding
 5. Reageerders, odi odi.

  En wie zijn deze Surinaamse experts?
  Sranan no meki spotu nanga Ebola!

  Maar hulp is in deze zéér belangrijk voor Suriname.
  Lees ook (de) volgende artikelen maar.

  http://guyanachronicle.com/welcome-u-s-a-move-on-cuba/
  WELCOME U.S.A. MOVE ON CUBA
  October 18, 2014
  -it took Ebola to push ‘Uncle Sam’
  Analysis by Rickey Singh

  The end of Ebola

  OCTOBER 19, 2014 (Bron-stabroeknews.com)
  This article was received from Project Syndicate, an international not-for-profit association of newspapers dedicated to hosting a global debate on the key issues shaping our world.
  http://www.stabroeknews.com/2014/features/10/19/end-ebola/


  Maak melding
 6. Armand,

  Ik vind ook, dat Cubaanse experts van harte welkom zijn, zoals ook de Fillipijnse medici van harte welkom zijn.
  Maar …………………… het geeft toch wel te denken, dat Suriname op medisch gebied zo langzamerhand afhankelijk is geworden van buitenlandse artsen en medisch ondersteunend personeel.
  Ik ben nog van de oude garde, maar 25 a 30 jaar geleden was Suriname trendsetter in Zuid Amerika als het gaat om medische zorg.
  Daar is helaas niets meer van over.
  Als je als toekomstig medisch specialist wat in je mars hebt, ga je naar het buitenland, want daar verdien je 5 x zoveel als in ons eigen land.
  Het is triest, maar niet minder waar en dat is ook de reden, waarom Suriname allerlei buitenlandse medische specialismen moeten aantrekken.


  Maak melding
 7. (UMCG) geeft twee ton uit aan ebola
  Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG)
  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/umcg-geeft-twee-ton-uit-aan-ebola

  The end of Ebola
  OCTOBER 19, 2014 (Bron-stabroeknews.com)
  This article was received from Project Syndicate, an international not-for-profit association of newspapers dedicated to hosting a global debate on the key issues shaping our world.
  http://www.stabroeknews.com/2014/features/10/19/end-ebola/


  Maak melding
 8. Waarom gaat Theo niet zelf naar een van de ebolalanden om zich te oriënteren? Hij houdt toch van reizen en veel dagggeld opstrijken of weet deze gatlikker alleen te slijmen?


  Maak melding
 9. Het feit dat 5 academische ziekenhuizen (zie Groningen) in Nederland op dit moment een ingrijpende verbouwingsactie ondernemen om eventuele ebolapatiënten in speciale isolatieruimtes te kunnen accomoderen, zegt genoeg over de ernst van dit probleem. 200.000 euro. Zijn de ziekenhuizen in Suriname daar ook klaar voor? Ik ben het eens met dr. Wim Bakker, die heft gezegd dat Suriname in deze een afwachtende houding aanneemt. Evenals met chikunkunya. Too little, too late. Maak over dit ding geen grappen, overheid! Zorg voor voorzorgsmaatregelen en hou geen langa bere tories, maar naam aktie!


  Maak melding
 10. Mensen toch. Al het weinige wat de regering doet is welkom. Liever iets dan niets, want zoals jullie zelf beweren hebben sommige meer ontwikkelde landen niet eens de expertise.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES