Pikorde ook voor de gulste minister

10

PARAMARIBO, 17 okt – Minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, moet zich houden aan hiërarchische regels, ook als hij liefdeswerk doet. Volgens de hoogste ambtenaar op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling worden de regels genegeerd als Belfort scholen bezoekt.

Belfort beloofde onlangs tijdens een bezoek fikse sommen geld aan kinderen in het plaatsje Moengo. De beloning is voor de beste schoolprestaties. “Het zou wel netjes zijn geweest en van behoorlijk bestuur hebben getuigd als de kwestie eerst met zijn collega-minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling besproken was. Als scholen aangedaan worden, moet de minister gekend worden”, zegt topfunctionaris Robert Peneux tegenover Dagblad Suriname.

Voor het bezoeken van en doneren aan scholen bestaan regels. Onder meer moet een verzoekschrift worden gericht aan de minister en dat geldt voor iedereen. “Binnen de samenleving zijn er structuren en deze moeten gerespecteerd worden. Onze kinderen moeten in bescherming worden genomen. Het kan niet aan individuen overgelaten worden om scholen tij en ontij aan te doen”, aldus Peneux.


10 REACTIES

 1. Gelijk heeft meneer Peneux.
  Belfort heeft zich de gewoonte gemaakt om de scholen binnen te stappen al is een bezoek van hem helemaal niet gewenst.. Maar nee, Belfort gaat gaat daar monie pa spelen , wat hij telkens weer vergeet te zeggen is dat het geld niet uit zijn zak komt maar staatskas. En wie doneren aan de staatskas?!
  Juist ja , wij de belastingbetalers van Suriname !!!
  Gewoon deze Belfort een volgende keer opdonderen als hij een school binnenstapt!!


  Maak melding

 2. Belfort bezoekt alleen dorpsgenoten en biedt zwaar geld. Hij durft niet gaan naar Saramacca om daar kinderen geld te geven, want de meeste van die kinderen lijken niet op hem.
  Ook neemt hij de wet in eigen hand. Hij denkt zeker dat hij is de uitzondering onder de ministers. Misschien hij vind zichzelf beste minister ooit. Zo gtaag hij wil bewijzen dat djoeka-minister is beste minister, dat hij gaat voortdurend in fout. Minister van JusPol word geacht wet te kennen. Hij kent geen enkele moer, daarom moet collega minister hem op z’n pik tikken.


  Maak melding

 3. ” PIKorde ook voor donerende minister ”

  Robert Peneux, pas op !!! Strak voelt ” Edje ” zich STEVIG gelijk een naaldhak op zijn PIK getrapt door jou.

  Ben het volkomen eens met Peneux !!! Via het programma ” Tap á Bankstel ” weet ik dat jij een liefhebber bent van een dikmakende, calorie volle WHOPPER. Omtrent jou opmerking richting de INCOMPETENTE JusPol- minister “Edje” heb jij daarom wat mij betreft een dozijn Whoppers verdient.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. dus volgens randjietsing denkt vhp er serieus over met ndp te gaan samenwerken? hmm, wilde sardjoe of zo dat ook niet al?

  het is net alsof er eerder geen enkele andere partij met ndp heeft samengewerkt en alsof mensen niet weten dat het geen samenwerkpartij is maar een gebruikpartij. maar goed, vhp is zelfstandig en volwassen, maar vertrouwen kan ik hun dus ook niet meer. willen zij per se regeermacht veroveren, ten koste van hun eigen principes of is er geen sprake van principes? visie? missie? ja? nee?


  Maak melding

 5. Wat zeggen de NDP’ers Paranam en zijn vrienden hierop? Peneux is echt geen Fronter hoor? Hij is kang kang NDP. Lul nu! Excuse my language, please!


  Maak melding

 6. Het land is verscheurd en verdeeld, en de jongeren verpest door dit soort figuren. Kinderen moet je niet stimuleren met geld voor betere school prestaties,.. weet Belfort dat niet? Op die manier ga je je doel voorbij.


  Maak melding

 7. Belly is analphabeet en kent daarom de regels niet.Hij komt uit een dorp dat nog geen naam heeft.Thuis draagt hij nog steeds een panji.Hij is een cultuurbarbaar.


  Maak melding

 8. als ik het gedrag v bellie analyseer kom ik tot de conclusive dat hij aan zo gezegde pantoffel held ziekte lijkt

  dit is typisch het gedrag van mannen die thuis onder de plak van moeder de vrouw zitten


  Maak melding

 9. als gij niet weet waarvoor een panji staat binnen de creoolse cultuur kraai dan aub geen onzin uit hier op dit forum.
  dat mek we ka we tak san lek dan tai wisi man na tei.

  odi odi Mundo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.