vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNieuw Front wil parlement bijeen voor ebola

Nieuw Front wil parlement bijeen voor ebola

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Het parlement moet met spoed bijeen om te praten over ebola. De politieke combinatie wil weten wat de regering doet om de bevolking te beschermen.

Het parlement zal zich moeten buigen over de gevaren en mogelijk te nemen maatregelen. De samenleving zou zich danig ongerust maken. Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) zegt tegenover de Times of Suriname dat ze dagelijks telefoontjes en e-mails te verwerken krijgt. Burgers willen weten hoe goed Suriname voorbereid is op een eventuele uitbraak. Bij de recente uitbraak van Chikungunya was er ook een spoedvergadering.

De regering kreeg vragen voorgeschoteld en kritiek. Dit leidde uiteindelijk tot het instellen van een team van ministers. Wijdenbosch ziet graag dat er een ‘high alert’ groep wordt samengesteld. Zo een groep van deskundigen zou de regering dan advies kunnen geven over afdoende beschermingsmaatregelen. Eerder heeft arts en voormalig parlementariër Wim Bakker bezorgdheid geuit over de mate waarin Suriname is voorbereid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Nog even een kleine aanvulling op mijn vorige reactie van
  vrijdag 17 oktober 2014 om 13:40 uur.

  Expliciet had ik het over Chocolade duurder door uitbraak ebola in West-Afrika.

  CACAOSECTOR MOGELIJK IN GROTE MOEILIJKHEDEN DOOR EBOLAH
  FRANKRIJK
  Posted on Wednesday, October 15th, 2014 at 4:47 PM by Raymond Xaverius van Hemert

  Tijdens de vroege kolonisatie periode kende Suriname grote cacao plantages. Deze zijn door ziektes en verlating van de sector echter in de vergetelheid beland. Indien deze waren behouden had het een uitgesproken kans kunnen zijn om zekerheid te bieden aan de chocolade sector.

  Lees het volledig artikel zelf via de volgende site.
  http://www.fransinsuriname.com/website/frankrijk/cacaosector-mogelijk-in-grote-moeilijkheden-door-ebolah


  Maak melding
 2. Nieuw Front mag nooit meer aan de macht komen. Die partij is bijna ten dode opgeschreven. Het zijn allemaal redimusus

  Irene Pengel, dochter van wijlen Jopi Pengel, heeft de NPS opgeroepen zich aan te sluiten bij de NDP. Dit om te voorkomen dat de NPS anders zal ophouden te bestaan. Ook de zogenaamde mammoetcombinatie is bij voorbaat een mislukking, zegt ze.

  Pengel heeft in het programma “Info Act” steun betuigd aan president Desi Bouterse. Ook heeft ze uitgelegd sinds 2000 geen contact meer te hebben met de NPS vanwege de lage en gemene houding van ex -NPS-voorzitter Ronald Venetiaan.

  Hij zou trouwens ook voor gezorgd hebben dat de NPS flink is gemarginaliseerd. Zij is er zeker van dat een groot deel van de NPS en VHP-achterban samen wil werken met de NDP


  Maak melding
 3. Reageerders, odi odi.

  Ik had reeds gereageerd op het artikel van Epidemioloog Wim Bakker.

  Maar in het belang van de totale volksgezondheid in Suriname, dienen alle neuzen nu dezelfde kant op te gaan.
  Dus alle hens aan dek!
  Want (Ebola) kent geen landsgrenzen, rijk/arm of welke afkomst dan ook.

  Zijn er reeds contacten gelegd met de kinderen van Mau & Lau in China door minister Lacklee?
  Want de beschermende (ebola) pakken moesten nu reeds volop aanwezig te zijn in Su.

  Anders kan dit Su. ook overkomen.
  Maanden wachten op ebola-pak
  donderdag 16 okt 2014
  http://nos.nl/artikel/710472-maanden-wachten-op-ebolapak.html

  En verder is er ook werk aan de winkel voor Ricardo Panka en onze bekende (pero) in Para.
  Ook Brunsie dient zijn achterban hierop te wijzen, dat ze ook verplicht worden voor de productie van cacaoteelt in Su.
  Dit n.a.v. het volgende artikel.

  Chocolade duurder door uitbraak ebola in West-Afrika
  Gepubliceerd: 13 oktober 2014
  http://www.z24.nl/geld/chocolade-duurder-uitbraak-ebola-west-afrika-504077


  Maak melding
 4. Sang!!???
  Wat heeft deze Irene Pengel cadeau gekregen van de NDP?!!
  Auto,woning,kavel,prive goudmijn ?!Wat?!! Vertel ons !!!!
  Irene gaat zich toch niet zomaar aanmelden bij de NDP zonder iets ervoor gehad te hebben als belonging?!!
  Who the hell is Irene Pengel?!!
  Waar was haar stem doen de moordenaar Amnestie als cadeau kreeg ?!!


  Maak melding
 5. @FER. E

  odi,
  ze gaan de cacao teelt in Sur.weer oppakken.Maar voor als nog hebben alleen leiding gevenden zich aangemeld.Van veld werkers nog geen spoor te bekennen.Even geduld.


  Maak melding
 6. ik sluit me aan bij @Ray. en ook ik wil weten wat haar prijs is geweest.

  iedere keer dat er weer een bodempje groeit in de schatkist is het weer tijd om de zoveelste overloper te betalen.


  Maak melding
 7. vroeger, lang, heel lang geleden, toen tv nog zwart-wit was en kinderen nog beleefd waren, heb ik op school een literatuurmap moeten maken. een van mijn gedichten heette vrijheid, het kwam erop neer: hoe kun jij mij iets geven dat mij altijd toebehoort heeft? de rest laat ik natuurlijk aan de verbeelding over.


  Maak melding
 8. Suriname sluit grenzen voor mensen uit West-Afrika.

  Dus de heren Jerry Rawlings van Gana en beste vriend T. Obiang is ook niet welkom,zo zie je wie je echte vrienden zijn.


  Maak melding
 9. Het is een goede zaak om alert te zijn en zorgvuldigheid te waarborgen, dit is geen politiek, ebola kan een land doen vallen dus oeng no mek grap nanga aziekie diesie.


  Maak melding
 10. De reacties van Fer. E, Ray, Dre, Jacobus, Krofaja kunnen we doodgewoon plaatsen onder de noemer(s) ‘soort zoekt soort’ en ‘zoals de waard is, vertrouwt ie z’n gasten’.

  Gewoon geen aandacht schenken aan deze kornuiten, die deze voor volwassenen doorgaans bedoelde site, denken te mogen vervuilen, evenals hun vervuilde geest.

  Van zulke lui hoef je dan ook geen volwassen bijdrage te verwachten.

  Dat het Nieuw Front het parlement met spoed bijeen roept, ik zou eerder hebben over ‘bijeen vraagt’, is hoe dan ook een gezonde zaak. Wim Bakker is een serieus persoon en is ter informatie rechtstreeks familie van wijlen Jopie Pengel, min of meer onze verkapte dictator van weleer.


  Maak melding
 11. Wat Irene Pengel van de huidige surinaamse president heeft gekregen is het ” surinamer-zijn ” !!!
  En dat is bij de NPS ( leest ; nederlandse partij suriname )met geen loep te bespeuren !!!
  Eigen identiteit en het geloof in eigen kunnen waarbij de surinaamse mens centraal staat en prioriteit geniet bij de huidige nationaal regering moeten de redenen zijn geweest voor een ware nationaliste om de overstap te maken naar de NDP !!!
  Zij voelt zich geroepen en ……..
  Nek’s no fout !!!
  Sranan Lobi na Soso Lobi


  Maak melding
 12. Commissie kan alleen advies geven, geen equipment. Maar is nodig equipment. Waar gaat commissie vandaan halen equipment. Suriname moet sjanteren. Ze moeten dreigen Amerika dat als jij niet geeft equipment dan wij gaan ebolamensen sturen naar jou land. Dan wij gaan Amerikaanse ambassaderu besmetten.


  Maak melding
 13. Ik had reeds gereageerd op het artikel van Epidemioloog Wim Bakker.

  Maar in het belang van de totale volksgezondheid in Suriname, dienen alle neuzen nu dezelfde kant op te gaan.
  Dus alle hens aan dek!
  Want (Ebola) kent geen landsgrenzen, rijk/arm of welke afkomst dan ook.

  Zijn er reeds contacten gelegd met de kinderen van Mau & Lau in China door minister Lacklee?
  Want de beschermende (ebola) pakken moesten nu reeds volop aanwezig te zijn in Su.

  Anders kan dit Su. ook overkomen.
  Maanden wachten op ebola-pak
  donderdag 16 okt 2014
  http://nos.nl/artikel/710472-maanden-wachten-op-ebolapak.html

  En verder is er ook werk aan de winkel voor Ricardo Panka en onze bekende (pero) in Para.
  Ook Brunsie dient zijn achterban hierop te wijzen, dat ze ook verplicht worden voor de productie van cacaoteelt in Su.
  Dit n.a.v. het volgende artikel.

  Chocolade duurder door uitbraak ebola in West-Afrika
  Gepubliceerd: 13 oktober 2014
  http://www.z24.nl/geld/chocolade-duurder-uitbraak-ebola-west-afrika-504077


  Maak melding
 14. Een bron van leugenachtige en respectloze hersenspinsels spuit dagelijks ‘zijn’ vuiligheid in de ether boven ons land. In dat kader heeft het Volk van Suriname onlangs mevrouw Irene Pengel bij herhaling op herhaling aan mogen horen. Normaliter geldt wat ondergetekende betreft, voor de vuilsmijterij uit de hier bedoelde bron, het principe ‘LAAT MAAR WAAIEN’. Echter heeft mevrouw Irene Pengel het met haar uitspraken zó bont gemaakt, dat een reactie niet uit mag blijven

  Ten eerste heeft mevrouw Irene Pengel de gemeenschap geschokt door te proberen uit te leggen dat zij parallellen ziet tussen haar vader Johan Adolf Pengel en de huidige machthebber in ons land, die de hulp van een dubieuze amnestiewet heeft moeten inroepen om zich te vrijwaren van verdere vervolging als verdachte van meervoudige moorden voorafgegaan door weliswaar inmiddels verjaarde brute martelingen. Het zij mevrouw Irene Pengel gegund om wat dan ook over haar vader te beweren. Tenslotte gaat het om háár vader en zal zij weten waarvoor zij een dergelijke contraprestatie meent te moeten leveren. Maar de gemeenschap moet eraan worden herinnerd en vooral de jongeren moeten weten, dat Pengel inderdaad een machtig politicus was, maar dat in zijn tijd misdaden als die waarvoor de huidige machthebber niet voor de rechter durft te verschijnen, door niemand in Suriname als mogelijke gebeurtenissen in ons eigen land, werden beschouwd. De politieke nalatenschap van Johan Adolf Pengel is niet bezoedeld door zulke en andere criminele daden en terecht heeft hij een plaats in, wat ik zou willen noemen, de ‘Hall of Honor’ van de NPS

  Ten tweede is daar de bewering van mevrouw Irene Pengel dat het ondergetekende is geweest die in februari 1969 met de Bond van Leraren, als deel van de FOLS, de val van de Regering Pengel heeft bewerkstelligd. De Bond van Leraren is pas in augustus 1969 opgericht, met inderdaad ondergetekende, R. R. Venetiaan, als eerste voorzitter en verder leden die zich niet konden verenigen met de gang van zaken tijdens de staking in januari 1969 van de VELMEK, de door Nederlandse leraren gedomineerde Vereniging van Leraren bij het Middelbaar en Kweekschoolonderwijs. Ondergetekende was sinds 1966 uit de VELMEK getreden en bovendien was hij samen met de mededirectieleden van AMS/LYCEUM in het geheel niet eens met de argumenten van de VELMEK-staking. Bedoelde directie is door blijven werken en heeft in verband daarmee de nodige stenen naar zich toegeworpen gekregen. Juist in de principiële opstelling van ondergetekende en nog één collega-directielid, die namelijk hun directieplaats opgaven, meende Premier Pengel een aangrijpingspunt te vinden om de VELMEK-staking tot een einde te brengen.

  De Regering Pengel is in februari 1969 niet door druk van de vakbeweging ten val gebracht. De FOLS-staking, die kort na het einde van de VELMEK-staking werd ingezet, betrof een pakket van volledig legitieme vakbondseisen, een pakket dat men in onderhandeling met de Regering geheel of gedeeltelijk hoopte te realiseren en dat inderdaad de persoonlijke ondersteuning van de leraar Venetiaan genoot. Om zich aan die onderhandelingen te onttrekken, besloot Premier Pengel de portefeuilles van hemzelf en zijn ministers ter beschikking te stellen van de Gouverneur. Zonder onderhandelingspartner zou de FOLS de staking moeten opheffen. De verwachting van Pengel was, dat hij de opdracht zou krijgen voor de vorming van een nieuwe regering. De Nederlandse opdrachtgevers van de Gouverneur besloten anders en er werd een interim-regering benoemd: de Regering Pengel was definitief ten einde. Het is niet duidelijk welke redenen mevrouw Irene Pengel heeft, om ondergetekende de val van de Regering Pengel in de schoenen te schuiven. (De interim-regering bleef van maart tot november 1969 in het zadel, organiseerde verkiezingen en droeg de regeermacht over aan de VHP/PNP-Regering, die op grond van het verkiezingsresultaat gevormd was.)

  Ten derde heeft mevrouw Irene Pengel enkele beweringen die zij toeschrijft aan een politieman Cadogan en aan meneer Getrouw. Wanneer ondergetekende stelt, dat het pure leugens zijn, dan is het niet de bedoeling om genoemde heren onaangenaam te zijn. Ondergetekende houdt er rekening mee, dat de informatie bij mevrouw Irene Pengel is vervormd. Inderdaad heeft ondergetekende als voorzitter van de braintrust bij de Algemene Staking van 1973, een aantal ‘straatacties’ ontworpen. Maar altijd binnen de legaliteit en steeds respectvol naar de autoriteiten toe. Stenen gooien? O nee!!! Gaarne hoort ondergetekende de heren zelf aan het woord als zij inderdaad iets van beschuldigingen hebben aan zijn adres.

  Ten vierde het incident met de Erevoorzitter Henck Arron op Grundyari. De gelegenheid betrof een vergadering van het Congres van de NPS onder leiding van de Congresvoorzitter en met o.a. de verkiezing van een partijbestuur op de agenda. Er was een verkiezingscommissie benoemd om de verkiezingen te leiden. Zoals het hoort had in elk geval ondergetekende, kandidaat zijnde, zich uit de verkiezingsvergadering teruggetrokken en bevond zich in de bestuurskamer op de bovenste verdieping van het partijgebouw. Elke bewering over betrokkenheid van ondergetekende bij het incident met Erevoorzitter Henck Arron is een puur kwaadaardige leugen. Mevrouw Irene Pengel moet maar eens vertellen wat het scenario was van haar en haar vrienden van ‘TREFPUNT 2000’. Men mag ook weten dat al de zogenoemde ‘Trefpunters’ die de Partij en de partijprincipes trouw gebleven zijn, door de ondergetekende als partijlid met respect zijn behandeld en sommigen zelfs door hem met succes voor hoge posten in staatsorganen zijn voorgedragen.
  Er is nog een heleboel beweerd in het programma. Maar vindt u het s.v.p. goed dat ik het hierbij laat.

  Runaldo Ronald Venetiaan

  @Irene Pengel

  Ben jij echt zo DOM om niet te merken hoe NDP baasje jou misbruikt ,!
  De naam Pengel draag jij dankzij je Vader
  Verder ben jij NIKS waard !!
  Jij bent iemand die haar vader en moeder op de UITVERKOOP kan zetten voor een Beloning !!

  @ALLE PARTIJEN die in combinatie verband werken m,et de NPS en de VHP
  Het is nu of nooit!!
  Wij gaan de strijd aan en wij laten ons niet intimideren door Niemand ! Het is voor een ieder te zien hoe de NDP aan het doodbloeden is en de boel aan het manipuleren is,
  Dochtertjelief Pengel komt plotseling uit een holl;etje tevoorschijn en denkt dat zij een ommekeer gaat veroorzaken.
  34 jaren lang heft zij haar mond dicht gehouden en plotseling komt ze tevoorschijn en wil de geschiedenis
  Shande dat Irene Pengel haar vader gaat vergelijken met een MOORDENAAAR EN AMNESTIE LIJDER !!!
  Schande , schande , shande !!!

  Shame on you Irenen, Shame on You !!

  .


  Maak melding
 15. FER. E
  Je hebt gelijk de ebola is veel erger dan men ons vertelt via onafhankelijk nieuws kwam ik achter dat de straten in Afrika vol zitten van de lijken maar het westerse media houdt dit angstvallig stil. Ze zijn bang voor paniek waardoor de economie in gevaar kan komen. Maar de mensen in Afrika die een sterke immuunsysteem hebben en geen antibiotica in hun voedsel hebben zoals het westen vallen op straat neer als muggen en het western weigert medicijnen te sturen.de getroffen landen hebben niet genoeg mensen om de lijken voorzichtig op te ruimen Afrika heerst de HEL! Surinaamse regering moet snel met actie komen om verspreiding te voorkomen. Geeft alle mensen ook de binnenlandse bewoners informatie dat bij uitbraak ze niemand in hun midden moeten toelaten en zich volledig moeten isoleren. Als ebola in Suriname uitbreek gegarandeerd ik jullie de helft van de Surinaamse bevolking overleefd het niet en de regering weet het. Trouwens dat weten alle regeringen wereldwijd. http://www.martinvrijland.nl/2014/10/17/ebola-landen-west-afrika-allemaal-chinese-investeringsgebieden/


  Maak melding
 16. De waarheid is hard noem mij keihard.
  Met nieuw front in het parlement heeft Surinamer als zijn echte EBOLA in huis nu moeten we een genees middel vinden om de ziekte in ons parlement te genezen met alle middelen die tot ons beschikking zijn!


  Maak melding
 17. Ray
  denk aan je bloed druk je posting is xxxL we weten dat hoge bloeddruk een koeliekwaal is strak sterf je nog in het harnast. In het harnast bedoel ik RAY rennen voor zijn leven dapperder kan ik jou niet maken!


  Maak melding
 18. Vrijheid!

  DDB wat is vrijheid?

  Geldt vrijheid ook voor jouw? Echt waar?
  Hoe zit het dan met de veroordeling van 11-jaar gevangenisstraf die de rechtbank in Nederland je door het vonnis heeft gegeven in verband met drugstransport naar Nederland?

  En hoe zit het dan dat je voor de rechtbank in USA als een verdachte voor drugstransport naar USA op de zwarte lijst van hen staat? Ze moesten toch jouw ook hebben toen ze E.Boerenveen hadden opgepakt en hem hadden opgesloten in de USA?

  Hoe zit het dan met het 8 decembermoorproces voor de rechtbank in Boxel, dat door een omstreden amnestiewet is stop gezet?

  Hoe zit het dan met de Moiwanamoorden.
  Geldt vrijheid ook voor de Surinamers? echt waar? Ook dat jij nu preseident ben, geldt voor Surinamers vrijheid?

  Vrijheid? Vrijheid!

  DDB je bent niet vrij en voor jouw geldt geen vrijheid, maar door jouw domme handelingen, zie hierboven hoeven de Surinamers hun vrijheid niet kwijt te raden. Je komt wel een een heel belangrijke grondslag in een democratische rechtsstaat, vrijheid!

  DDB je moet de Surinamers niet opschepen en laten lijden door je domme bovengenoemde handelingen/misdaden, misdrijven.

  Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten.

  Surinamers, wees bewust van uw rechten en plichten, vrijheid is heel belangrijk zoals de grondwet van de Republiek Suriname, de Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht., internationale wetten.

  Surinamers wees paraat, vrijheid, recht van vergaderen, recht van vereniging, een vrije meningsuiting, vrijne geloofsovertuiging, geaardheid, enz, enz, normen, waarden, principes, een democratische rechtsstaat, enz, enz


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES