woensdag, juni 12, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Niets van de vicepresident weggenomen’

‘Niets van de vicepresident weggenomen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – “Er is niets van de vicepresident weggenomen.’ Ook geen bevoegdheid tot het aantrekken van personeel. Dit stelt Ronnie Brunswijk, leider van coalitiepartij Abop. De indruk bestond eerder dat partijgenoot en vicepresident Robert Ameerali het niet zo zag.

Vandaar ook een speciale bijeenkomt met president Desiré Bouterse. De lucht lijkt geklaard, plooien zijn glad gestreken, zo lijkt het nu. Bouterse heeft zijn coalitiegenoten ervan kunnen overtuigen dat het om een bevoegdheid ging die Ameerali simpelweg niet had. “Als je kijkt naar de wettelijke regels, is niets van de vicepresident weggehaald. Niemand heeft de bevoegdheid van de vicepresident weggehaald”, zegt Brunswijk tegenover de Times of Suriname.

Toch was er eerder flink wat ruis ontstaan. Zelfs binnen Abop gingen stemmen op om wat was ‘weggehaald’ terug te eisen. De vicepresident heeft gewoontegetrouw personeel aangetrokken voor de overheid. Ook tijdens de vorige regering ging dit zo. Bouterse formaliseerde onlangs de bevoegdheid tot het aantrekken en ontslaan van ambtenaren. Zijn partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Edmund Leilis is nu officieel ambtenarenwerver.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Vicepresident Robert Ameerali heeft president Desi Bouterse een incorrecte resolutie laten tekenen. Dat is wat er aan de hand is en moest de zaak worden gecorrigeerd. Verder is er geen sprake van enige bevoegdheid die ontnomen is.

  De vp kwam twee maanden terug met een resolutie naar het Kabinet van de President. Hij is toen niet naar de directeur geweest, maar het hoofd van het secretariaat en gevraagd het daarheen te willen leiden dat de president het stuk tekent.

  De ‘fout’ in de resolutie werd op tijd ontdekt door de directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, Eugene van der San. Volgens afspraak moeten alle stukken hem eerst passeren, zodat hij die van zijn paraaf kan voorzien.

  “Nadat ik het stuk onder kreeg, zag ik wat getekend was. En wat getekend was, was niet goed”, zei van der San woensdag in Bakana Tori.

  De president heeft gelijk toen hij in kennis werd gesteld door van der San een schrijven gericht aan Ameerali waarin hij aangaf dat hij het stuk intrekt. Deze zaak werd uiteindelijk gecorrigeerd door de minister van Binnenlandse Zaken(Biza), Edmund Leilis.

  Volgens van der San is Ameerali heel goed op de hoogte van wat er gaande is. Het is daarom jammer dat hij verklaart dat “ hij ‘onthoofd’ is, omdat zijn bevoegdheden zijn weggenomen. Dit is politiekspelen met de zaak”.

  Hahahaaaaaaa…..de bejaarden ameerali en bouta moeten naar de oogarts !!
  Whahahaaaaaaa…..ameerali heft bouta verekeerde documenten gegeven om te tekenen….hahahaaaaa….dat bouterse niet kan lezen weten wij sinds 1980.
  Hahahaaaaa…..maar amnestie document dat wisten ze wel te tekenen zonder te lezen.

  Hai Baja …leuk hoor die poppen kast show bij de NDP !!


  Maak melding
 2. Als je uit één bord vreet met ddb, krijg je dit soort taferelen. Dus zijn wij de idioten! Dit noemen ze tegenwoordig one people in Suriname althans voor de club ddb.


  Maak melding
 3. De vicepresident heeft gewoontegetrouw personeel aangetrokken voor de overheid. Ook tijdens de vorige regering ging dit zo.

  Maar als dit aantrekken altijd een goed verloop heeft gehad en altijd eerlijk en transparant heeft plaatsgevonden dan is het de vraag waarom deze bevoegdheden zijn afgegeven aan iemand die daar nauwelijks werkervaring mee heeft.
  Vanuit continuïteit en controle, los van het feit dat mensen zijn aangenomen op basis van partijbelangen, oogpunt zou ik de bevoegdheid laten waar het is.


  Maak melding
 4. Even dit nog,

  Cliffton Limburg zal op donderdagen via Ramasha televisie zijn SRS-inbelprogramma Bakana Tori blijven verzorgen. ‘De reden van de stopzetting per 1 november was niet aangegeven door directeur Radj Oedit’, zegt Limburg vrijdag 17 oktober 2014 op Starnieuws.

  ‘De misverstanden zijn uitgesproken’, aldus de presentator.

  Bakana Tori en het wekelijkse NDP-programma via Ramasha zouden worden stopgezet in verband met de overschakeling van analoog naar digitale televisie. Dat leidt tot het doorvoeren van een reorganisatie. Er was echter niet gecommuniceerd met Limburg of de NDP over de reden van de stopzetting, Ramasha volstond met een korte mededeling in een brief.

  Limburg zei, nadat hij de brief ontving, dat hij niet zal wachten tot 1 november. Hij heeft gisteren gewoon zijn het programma op de SRS gepresenteerd. Ramasha heeft het programma simultaan uitgezonden via de radio.

  Limburg zegt blij te zijn dat het misverstand is opgeheven

  Hahahaaaa…deze Radj Oedit,echt een grappenmakker of een echte BANGERIK !!!
  Wat zal hij cadeau eghad hebben van LIMBO?!
  Of heeft hij ,radj,oedit,kogelbroef ontvangen!!??


  Maak melding
 5. wat een jo-jo lijder is dit..

  altijd al iets zeggen,maar doen ho maar..

  alles wordt weer ingetrokken en opnieuw ingediend.

  dit is zuiver leiding geven zonder verstand van zaken of te wel ongeschikte figuur..

  waarom trekt hij zich zelf niet terug,nu gebleken is,dat hij werkelijk ongeschikt is..
  de totale samenleving en buiten sme ook lacht zich suf om deze meneer..,wanneer gaat hij dat in zien..

  zelf de daklozen snappen er geen bal van de lijder ndp..

  ga toch weg man,wie neemt jou nog serieus..


  Maak melding
 6. Wat een gezwets en amateurisme.
  1) de vorige regering heeft de personele bevoegdheden bij de minister van Binnenlandse zaken gelegd. Wettelijk gedelegeerd.
  2) VP Ameraali heeft bij het begin van de regering Bouterse deze bevoegdheden (arg)listig naar zichzelf toegehaald. Dat is een overtreding van de wet, het niet informeren van de DNA, en het misleiden van de President en het volk. Geen van de amateurs heeft dit ontdekt of doorzien.
  3) Nu is er een rel over de correctie van dit geblunder. Alles wordt genegeerd er is immers niets aan de hand.

  Er is wel degelijk iets aan de hand:
  1) de VP heeft de wet overtreden.
  2) de VP heeft president, DNA en volk misleidt.
  3) niemand van de regering en het kabinet van de 0
  President heeft dit de afgelopen 4 jaar in de gaten gehad.
  4) bij herstel praat men om de hete brei heen en neemt niemand de verantwoordelijkheid.

  In de echte wereld was er een vertrouwensbreuk ontstaan. Een echte sterke President kan toch niet samenwerken met een VP die hem foute resoluties voorlegt en die op elke punt en komma gecontroleerd moeten worden.
  Wie regeert er nu eigenlijk.

  Men vergeet echter wat bloot gelegd wordt “List en Bedrog”


  Maak melding
 7. Dus Abopper Amirali wilde op slinkse wijze nog meer djoeka’s de regering en amtenarij in slingeren. Ze hebben hem gepakt. Nu voelt hij zich ontmant. Al die djoekavrouwen gaan hem niet meer hun dankbaarheid voor die goede baan bewijzen.


  Maak melding
 8. @Dre

  Hahahaaaaaa…het kan toch niet zomaar gebeuren…1 dag van te voren zingt deze Oedit een bepaald liedje en de andere dag meteen is het weer een ander liedje..
  Ik geloof echt dat deze man goed bedreigd is geworden , of hij heeft een flinke belonging ontvangen,dit is toch wat de ndp het beste doet?…Geven en Nemen ..NDP style.

  Lezen mensen;

  Volgens Mahawatkhan is momenteel sprake van ‘een ernstige rassenstrijd in het land’. Discussies over politieke onderwerpen op social sites waaronder Facebook, liegen er niet om. ‘Daar wordt ongezouten kritiek geuit op elkanders afkomst. Personen schromen er ook niet voor om elkaar openlijk te beledigen. En dat is allemaal de schuld van de NDP’, aldus Mahawatkhan. R

  ecent nog heeft de partijvoorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, gezegd dat president Desi Bouterse niet van Javanen houdt.

  ‘Hij houdt ook niet van hindoestanen en de boslandcreolen. Ik zeg de dingen hoe ze zijn. Want het moment dat je deze zaken aanhaalt, verklaart men je voor racist’, beweert Mahawatkhan.

  Ten aanzien van de intrekking van de tekeningsbevoegdheid van vicepresident Robert Ameerali voor het werven van ambtenaren, die zich ABOP’er noemt, zegt Mahawatkhan dat het duidelijk is, dat de NDP er alles aan doet om regeermacht te verwerven na de verkiezingen van 25 mei 2015. ‘Je moet dommer dan een oen zijn als je dit steekspelletje van de NDP niet begrijpt. Natuurlijk gaat de NDP personen in overheidsdienst nemen om politiek te kunnen scoren.’

  Tegen deze achtergrond doet Mahawatkhan een dringend beroep op de binnenlandbewoners om hun ogen niet te sluiten voor de realiteit. ‘Ik roep de binnenlandbewoners op om te stemmen op de ABOP of de BEP, maar niet op de NDP.’

  Dat NDP-voorzitter bij vergaderingen en massameetings beweert, dat de NDP verschillende etnische groepen telt, is volgens Mahawatkhan ‘slechts showtime’. ‘Ja, daarom was de samenstelling van zijn ministersteam van dien aard dat vele NDP’ers ontevreden waren en hun spijt hebben betuigd dat ze voor de NDP hebben gestemd. Naarmate de jaren vorderden en het verkiezingsjaar nadert, gaf Bouterse een ommekeer aan zijn ministersteam om personen te doen geloven dat hij het daadwerkelijk met een ieder meent.’

  De overleden partijvoorzitters Jagernath Lachmon van de VHP en Johan Adolf Pengel van de NPS zouden het erover eens zijn ‘dat samenwerking tussen de verschillende bevolkingsgroepen van groot belang was voor de ontwikkeling van het land’. Dit lag ten grondslag aan het propageren en daadwerkelijk uitvoeren van de verbroederingspolitiek. Mahawatkhan stelt, dat Bouterse en niet voor schroomt om bepaalde bevolkingsgroepen op een zijspoor te plaatsen. ‘Dan komt hij op het podium propageren dat de NDP een nationale partij is? Hij houdt zichzelf voor de gek’, aldus Mahawatkhan.
  October 17, 2014


  Maak melding
 9. wat een joker van een kerel,,eerst laten door schemeren dat hij onthoofd is en als er protesten komen,dan wordt er gesuggereerd,dat het niet waar is..

  maar er is wel een kern van waarheid,anders was dit bericht nooit inde eter terecht gekomen..

  bij deze lijder is alles mogelijk,hij dient een begroting in,wat op niks lijkt vervolgens komt er op/aanmerkingen dan trekt hij deze weer in en dan komt er een oude begroting op tafel,wat later blijkt dat het van de vorige jaren was..

  ga zo maar door einde tijd perk 25-05-2015


  Maak melding
 10. Als Desi Bouterse wederom voorgedragen wordt als presidentskandidaat, zal het voor ons onacceptabel zijn om een eventuele samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP) aan te gaan.’ Woorden van de ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en Assembleelid, Radjkoemar Randjietsingh, vandaag, vrijdag 17 oktober 2014, in het Dagblad Suriname.

  Hij reageert op hetgeen zijn collega NDP-Assembleelid Ricardo Panka eerder heeft aangekaart. Panka vindt namelijk, dat bij een eventuele coalitie met de VHP, partijleider Desi Bouterse weer president wordt. Volgens Panka geldt dit niet alleen voor de VHP, maar voor alle andere partijen die na 25 mei 2015 in de regering Bouterse II zitting willen nemen.

  Het feit dat een samenwerking met zo’n voordracht mis zou lopen, is ten eerste te wijten aan de Grondwet. Randjietsingh zegt, dat de hoogste wetgeving van ons land duidelijk aangeeft, dat iemand die voor een misdrijf terechtstaat en ook veroordeeld is, geen presidentskandidaat mag worden. ‘Als Panka nu nog zegt, dat Bouterse een tweede termijn aan moet zitten, dan wordt het een dobber.’

  De VHP staat volgens Randjietsingh open voor een samenwerking met alle politieke organisaties, die ook dezelfde opvattingen en visies delen. De partij zit volgens de volksvertegenwoordiger momenteel in een stevige samenwerking met zes andere partijen, wat aangeeft dat bij een eventuele uitbreiding van samenwerking met de NDP er een consent moet komen van alle betrokken partners.

  ‘De VHP kan op dit moment niet alleen beslissen’, stelt de VHP`er. De partij en combinatie hebben volgens de parlementariër bepaalde principes. Eén is dat de rechtsstaatsgedachte niet vergeten moet worden. Daarna kan een regerende partij of president zijn ministers en de vicepresident niet uithollen, omdat een ieder zijn eigen taak heeft. Er moet een regeerakkoord gesloten worden, waarbij bepaalde afspraken van tevoren worden gemaakt met betrekking tot respect voor wet en recht.

  Bouterse bemoeit zich volgens hem teveel met taken van functionarissen, waardoor zij hun functie niet behoorlijk kunnen uitvoeren. ‘Wij willen geen regering waar ministers geen zeggenschap hebben.’ Op dit moment is de combinatie druk bezig om de samenwerking op ressortraads- en districtsraadsniveau af te ronden en verdere gesprekken te voeren voor een eventuele samenwerking op het niveau van De Nationale Assemblee.

  Op dit moment mogen alle politieke partijen binnen de nieuwe combinatie Nieuw Front Plus een voordracht doen voor hun eigen presidentskandidaat. Eerder heeft de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) al bekendgemaakt dat Celcius Waterberg haar presidentskandidaat is. Volgens Randjietsingh zou Santokhi inderdaad niet de presidentskandidaat zijn van het Nieuw Front (NF) of de nieuwe combinatie. Dit zal pas het geval kunnen worden, indien de partners daarmee instemmen. Vaststaat dat zijn partij wel voor regeermacht gaat, aldus de krant.
  October 17, 2014


  Maak melding
 11. Bakba-winkri-beleid !

  De VP heeft de president opgelicht door hem een injuiste en
  valse resolutie te laten ondertekenen. Liep via een laaggeplaatste secretaresse. En niet via professor admin zaken vd San !

  De VP gebruikte deze macht dus angere tijd, zonder dat iemand
  het heeft gemerkt ! (volgens Bartjes is er al heel lang een personeelsstop bij de veel te vette overheid)

  De pres en overige ministers hebben tot nog toe alle
  voorgestelde aanstellingen van personeel door de VP,
  gewoon goedgekeurd ! (of draien wij de onrechtmatige handel van de VP terug ?? )

  Nu mag plotseling Leiles deze zaken coordineren en niet
  meer de VP !

  Maar zegt Ronnie alles is helder, er is de VP niets ontnomen !

  Met andere woorden : De Bakba-Winkri draait gewoon verder ! En de NDP heeft ALLE grip op de benoemingen !


  Maak melding
 12. Pure stemmingmakerij, dit alles om het volk zand in de ogen te strooien hoe geweldig dada de de droga pres is, hij doet dit, hij doet dat hij lost alle problemen op enz. vergeet niet hij gaat ervoor om rechtstreeks door het volk gekozen te worden, dus trap niet die onzin.


  Maak melding
 13. -Wat een stomme fout dat gemaakt is. Ja dit krijg je op den duur als er alleen maar bijna oude mannen het land besturen van bijna 70 jaar oud.

  -Brunswijk moet natuurlijk water bij de wijn doen, omdat hij met zijn rug tegen de muur staat.

  -Brunswijk is natuurlijk blij, dus kan hij zijn sportvriend die overgestapt is van de NPS naar de NDP en nu naar ABOP helpen aan een baan.


  Maak melding
 14. wat moet je nog van deze niet deugende partij geloven

  de ene keer is dino wel hoofd ctu de ander keer niet

  dan is ameeralie onthoofdt dan weer niet

  en ga zo maar door

  bloedel Lonnie nemen we het niet kwalijk omdat we weten dat hij geen visie heft en een geroofde hbo diploma


  Maak melding
 15. Kjk domme Ray,de VHP heeft bij monde van haar vorzitter Santoki toenadering gezocht bij NDP, ook wel genoemd, de deur open gezet voor samenwerking. De NDP heeft toen gezegd dat het haar niet kan schelen wie wel of geen toenaderig zoekt,men moet weten en acceperen dat Desi presdentskadidat is, anders kunnen ze wegblijven. Nu doen ze aan damagecntrol, daar weer eens hun onbetrouwbaarheid is gebleken t.o.v hun patners in crime (Front)


  Maak melding
 16. de v p moet de eer aan zich zelf houden en op
  kalivateren..

  nu is het blijven ,,vragen om vernedering belediging,onder geschikt zijn..

  die samen werking komt toch niet meer recht.,de imago is te groot beschadigd..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES