zondag, mei 26, 2024
HomeFotoJoodse viering Simchat Torah in Suriname

Joodse viering Simchat Torah in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Joodse mannen maken woensdagavond meerdere malen een ommegang in de Neveh Shalom Synagoge aan de Keizerstraat, terwijl ze in een vreugdedans in kleed gehulde Torahrollen op de arm meenemen. Belijders van het Jodendom vierden de Simchat Torah (Vreugde der Wet of Feest van de Torah) op de avond voor de jaardag van de heilige schriften. Met de Torah worden de Vijf Boeken van Mozes in de Tenach (Hebreeuwse Bijbel), die de grondslag van het joodse geloof vormen, aangeduid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Zij kennen die wetten na 3000 jaar nog niet uit hooft dat ze moeten dragen op arm? Ik zie het is zwaar voor 2 van die mannen om te dragen. Ze moeten scannen op pdf formaat dan op e-reader zetten. Gan wordt makkelijk om te dragen. Die ene man gaat bijna gbeukt, zo zwaar is die wet.


  Maak melding
 2. Amerikaanse onderzoek door zwarte historicus toont aan dat het de joden waren die de slaven bezaten., nadat slavernij was afgeschaft weigerde de joden de slaven te laten gaan, Nederland moest de slaven vrijkopen bij de joden want volgens de joden waren de slaven hun eigendom. Als je nou denk dat ik de joden gaat feliciteren nooit van mij leven ze mogen blij zijn dat ze nog vrij in Suriname rond loipen en wij ze niet aan een boom opknopen voor al die wreedheden die ze de donkere voorouders hebben aangedaan. De joden zijn goed in het onschuld spelen maar kijk uit voor deze duivels. Na de 2de wereld oorlog zijn de joden een snelle actie begonnen in Afrika om in al die slavenhuizen die ze bezaten in Afrika hing een Davidster. Ze hebben ze met spoed de davidster en andere bewijzen verwijderd en hopen dat niemand achter hun gruwelijkheden zal komen die ze hebben gepleegd met de donkere mens. Wanneer je de joden vertelt wat ze hebben gedaan zeggen ze altijd nee het waren de blanken maar gek genoeg zijn de meeste joden ook blank met blond haar en blauwe ogen. Als cadeau krijgen ze deze link van mij Revelation 3:9 http://biblia.com/bible/esv/Re3.9


  Maak melding
 3. Het jodendom is geen geloof maar is een volk. De joden zijn 1 van de 12 stammen van Israel. De blanken in Israel zijn geen echte joden maar zijn getransformeerd tot het jodendom. Deze blanken zijn nakomelingen van de Khazars(Rusland) en de Askhenazis. DE ECHTE JODEN ZIJN DE AFRO DIASPORA(AFRO SURINAMERS) DIE OP SLAVENSCHEPEN IS GEZET RICHTING ZUIDAMERIKA. MENSEN, LAAT JOU NIET VOOR DE GEK HOUDEN. HET JODENDOM IS GEEN GELOOF MAAR EEN VOLK, 1 VAN 12 STAMMEN VAN ISRAEL. DE AFRO SURINAMERS ZIJN DE ECHTE JODEN !


  Maak melding
 4. Mongo,

  Volgens mij geloof jij echt in sprookjes.
  Straks stammen we allemaal nog af van de Afro Surinamers.
  Je moet de geschiedenis van het ontstaan van het jodendom er nog maar eens op nalezen.


  Maak melding
 5. Mongo

  Zeker uit een verkeerde gat eruit geworpen. De echte jood in surinaame. Laat me niet lachen. In su zijn er geen echte joden meer,het zijn allemaal gemengde bloed afkomelingen. Wat schrijft de joodse wet voor , puur jood of geen jood,dus al die slaven afkommelingen moeten zich geen jood noemen. De staat israel erkend ze niet als jood,maar als laag bij de grond levende onderkruipels.

  Tj


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES