dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: nadenken over rechtstreeks kiezen president

Bouterse: nadenken over rechtstreeks kiezen president

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 okt – Er moet serieus worden nagedacht over het rechtsreeks kiezen van de president. “De voor- en nadelen moeten worden overwogen”, zei president Desiré Bouterse bij de beëdiging van leden van het Onafhankelijk Kies Bureau, OKB. De democratie moet de ontwikkelingen bijhouden.

Rekening moet worden gehouden met de wensen en inzichten van de samenleving. “Democratie is geen doel op zich, maar een voortdurend proces, waarbij de ontwikkeling van de natie in haar puurste vorm moet worden nagestreefd”, zei Bouterse. Voorlopig blijft het nog wel bij het oude. Suriname kiest volgend jaar een nieuw parlement en regionale raden. Het OKB gaat toezien op een eerlijk en ordelijk verloop van de verkiezingen.

Volgens voorzitter Jennifer van Dijk – Silos moet de focus op de taken worden gehouden. Maar al te makkelijk vervallen vooral politici in het vernauwen van hun kijk. Dit levert vaak slechts onterechte en schadelijke kritiek op. “Ik hoop dat stakeholders zullen begrijpen wat de taak is van het OKB, dat het partijpolitiek overstijgt. We moeten met z’n allen ernaar streven nog betere verkiezingen te organiseren dan we al gewend zijn”, zei Van Dijk – Silos.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Whahaaaa Bouterse schijt alle kleuren stront van de regenboog.

  Ben geen vhp er, geloof steeds meer dat santhoki the best men for the job is. Overigens zie ik Rusland ook als een goede president. De man komt goed over


  Maak melding
 2. @NA MI

  Helemaal mee eens. VHP fungeert als verlengstuk van de Groep ARYA SAMAJI,s.

  Robby Makka is door President Vene weg gejaagd.

  R Makka durfde via de STVS te propageren dat er meer geld te halen is bij het volk en suggereerde 13 belastinginspecteurs te benoemen.

  Het volk pinaart en voor deze groep zijn er geen plannen.

  Met Santokhi VHP richting begraafplaats.

  Dan kies ik direkt voor BAAS BOUTA


  Maak melding
 3. Ex-NDP’er Ramon de Freitas daagt Eugene van der San van de Commissie Desi Bouterse(CDB) uit één reden op te noemen waarom hij terug zou willen naar de NDP. Hij begrijpt niet waarom van der San in de media heeft gezegd dat hij pogingen heeft ondernomen om terug te keren naar de NDP.

  De Freitas zegt dat hij sinds 2009 geen contact meer heeft gehad ‘met deze mensen’( red.: NDP’ers). Hij weet dat zijn uitreden uit de NDP vooral voorzitter Desi Bouterse hindert.

  “Ik merk het elke dag. Ze rijden bijna dagelijks langs mijn woning in auto’s met NDP-vlaggen en toeteren. Zij zijn angstig en bang voor me, anders zouden ze dat niet doen”, verklaart de Freitas.

  De enige persoon waarmee hij nog contact heeft, is de voorzitter van CDB, Gilly van Holt.

  De Freitas zegt dat het juist van der San is geweest die een uitnodiging naar hem toestuurde in verband met zijn 70ste jaardag. Van Holt en twee andere NDP’ers werden ingeschakeld door van der San om te informeren als hij aanwezig zou zijn op het feest.

  De ex-NDP’er is niet geweest naar het feest. “Ik vond de uitnodiging vreemd, omdat ik sinds 2009 geen contact meer met hem had”.

  De Freitas gelooft dat van der San geen goede bedoelingen had met zijn uitnodiging. Hij is blij dat hij er niet op is ingegaan.

  Verder zegt hij bewust uit de buurt te blijven van NDP’ers, “omdat deze partij allerlei leugens hanteert om mensen in de war te brengen”.

  Hij besluit het gesprek af met het volgende:” ik kan u echt uit de grond van mijn hart zeggen dat het niet waar is dat ik terugwil naar de NDP. Integendeel, ik ken ze en ik vermijd ze”.

  U bent van harte welkom bij de VHP ,meneer de Freitas !!
  Laat U zich niet omkopen door de NDP !!


  Maak melding
 4. Als Bouta gaat nadenken over het rechtstreeks kiezen van een president, heb ik daar een hard hoofd in.
  Het denkvermogen van de man wordt namelijk steeds minder.


  Maak melding
 5. de grondwet zal moeten worden gewijzigd en daar heb je minstens 2/3 meerderheid voor nodig..

  heeft ddb die meerderheid na de verkiezing van 2010 had hij wel die meerderheid maar nu geslonken tot een kleine 26 man/vrouw.

  hoe nu verder..


  Maak melding
 6. Elke truc om zijn huid te redden om president voor het leven zoal Mugabe te worden.Maar om de grondwet te wijzigen heeft hij wel 2/3 meerderheid in het parlement nodig. En het laatste begrijpt hij niet, wat een mooie proefballon.


  Maak melding
 7. nog nooit sinds mijn bestaan in mijn land heb ik van fraude bij de verkiezingen gehoord of gezien .wat zich nu afspeelt is paniek saaien wat front met name de vhp en pl doen .schaamteloos proberen deze beesten suriname in een kwaad daglicht te zetten .deze beesten deze riool ratten hebben geen zekerheid dat ze de verkiezingen gaan winnen met hun gehele mammoet blok dus gaan ze van te voren de huidige regering willen beschuldigen iets wat zowel de vhp als de pl naar voren hebben gebracht .suriname is geen zuidazie met name india ,pakistan ,waar er gefraudeerd wordt bij verkiezings uitslag .
  wij zijn in suriname en hier speelt dit zich niet af .zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .ik hoop dan ook dat er genoeg internationale waarnemers in ons land zullen zijn om alles in de gaten te houden .de ndp zal bewijzen dat wij grandioos de verkiezingen gaan winnen .een ding mogen jullie allemaal op je harde schijf zetten .desi delano bouterse is blijft en zal nog altijd de sterke man van dit land zijn ook na 2015.
  als iemand denkt dat santhoki onder bouterse gaat dienen hebben jullie het glansrijk mis .


  Maak melding
 8. bij rechtstreekse verkiezingen wint bouterse dat weten velen .
  ze weten dat bouterse populair is onder het volk en daarom gaan ze nooit instemmen met rechtstreekse verkiezingen ..ding mang vrede .ze hebben een grote smoel maar als het er op aan komt zijn ze nergens te bekennen .


  Maak melding
 9. voor zover mij bekend,had ddb persoonlijk verklaart voor de verkiezing 2010,dat hij voor slechts één termijn zou gaan en een paradijs zou achter laten voor het suri volk..

  maar nu hij op hete kolen zit,,zoon in amerika voor lange periode en hij zelf wordt bespiedt voor aanhouding scheveningen 11 jaar uit zitten en een amnestie die geen waarde van betekenis heeft..

  dan wordt het even moeilijk..


  Maak melding
 10. Democratie is geen doel op zich, maar een voortdurend proces, waarbij de ONTWIKKELING van de natie in haar puurste vorm moet worden nagestreefd”, zei Bouterse. Voorlopig blijft het nog wel bij het oude.

  A Go ay naki pu!!! 8 december!!!! wakti te Chan e kon!!


  Maak melding
 11. Niet alleen moet er een rechtstreekse presidentsverkiezing komen, ook geboren Surinamers met een andere nationaliteit moeten in aanmerking komen voor dit ambt.

  Er zijn genoeg capabele geboren Surinamers met een Nederlandse of andere buitenlandse nationaliteit, met grotere leiderschapskwaliteiten en visie, die Suriname als president naar grotere hoogten kunnen stuwen.

  Het is al bijna 40 jaar een keuze uit hetzelfde bedorven mandje eieren en alleen een radicaal andere keuze kan Suriname uit deze neerwaartse spiraal trekken.


  Maak melding
 12. Iedereen moet kans krijgen president te worden. Daarom iedereen moet mogen sollisiteren. Commissie gaat dan bekijken wie heeft beste papieren. Die word tot president benoemt. Eerlijk en de beste man op de beste plaats.
  Premier moet uivoeren opdracht van president. Als kan hij niet, dan hij krijgt ontslag en president zet nieuwe premier.


  Maak melding
 13. deze moordenaar komt met allerlei alternatieven om zijn macht te kunnen behouden, omdat hij al heeft gezien dat zijn rol in 2015 is uitgespeeld, vanwege de mega combinatie die nieuwfront aan het formeren is.


  Maak melding
 14. ai jullie kunnen van hoog tot laag springen santhoki segebai nooit nerver zal deze hokjes denkende vhp president worden van dit land .dromen jullie .wat corruptie betreft kennen wij de vhp .


  Maak melding
 15. De voorwaarden voor de presidentschap moet op schop, en moet strenger.
  1. Een president moet een schoon verleden heen.
  2. Een opleiding op HBO of hoger hebben genoten.
  3. Een man van één vrouw.
  4. Een leider die op alle lagen van de bevolking gedragen wordt.
  5. Een manager


  Maak melding
 16. Moet zijn : Nadenken over rechtstreeks kiezen GESCREENDE president !

  Stop de MAFFIA !!!

  PS : “the next president DINO” van prof Ronnie Brunswijk zit nog
  minstens twintg jaar vast in USA-jail !!!


  Maak melding
 17. Aan welke krachtige kruiden moet een kandidaat voor het Presidentschap aan voldoen
  m.i.z een grondwettelijke Protocol hiervan opgesteld moeten worden

  opleiding
  bestuurskunde
  participatie in het maatschappelijk leven
  geen eigenbelang voorop stellen ( graai cultuur )
  geen vriendjes politiek
  economische bewustzijn
  kennis van cultuurachtergronden
  goede communicatie/geen schreeuwgedrag ( Zie Bouterse)
  mensen- bevolking bewust maken van het beleid en geen gouden bergen beloven indien het nog niet mogelijk is
  eigen verantwoordelijkheid bevolking

  ga zomaar door

  voor als nog zijn er nog geen potentieel President kandidaten
  alhoewel ik het voordeel van de twijfel heb bij Dhr Santokhi

  Surinam Patriot ik heb jouw mening aangevuld ik ben het eens met je dat er wat beter geshopt moet worden

  er vooral geen Obesitas President

  vriendelijke groet


  Maak melding
 18. als ndp zo vel het prediekaat ,, neks no fout,, manirie predikt,dan moet een zwerver / dakloze ook het
  president schap kunnen aanbiëren aangesteld worden.

  wat is daarop tegen..


  Maak melding
 19. Personen van bijna 70 jaar moeten zich niet meer actief met de leiding van het land bezig houden, Bouterse, Somohardjo, Dokhie en Brunswijk (die is een stukje jonger, maar nu al seniel), moeten zich niet meer druk maken of de president van Suriname rechtstreeks gekozen wordt door het volk of niet, ze moeten nadenken of ze straks begraven, gecremeerd of aan de aasgieren opgevoerd willen worden (http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_burial), die methoden hebben allemaal hun voordelen en hun nadelen, in het geval van bovengenoemd tuig zullen de nadelen altijd overheersen, in alle gevallen wordt het milieu namelijk verschrikkelijk vervuild.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES