Suriname wil garnalenvangst beperken

13

PARAMARIBO, 15 okt – Suriname wil de vangst van garnalen en ander zeeleven beperken. Dit meldt de ware Tijd. Er komen speciale seizoenen voor het vangen.

Buiten deze seizoenen mogen de netten niet meer worden uitgegooid. Als lid van Caricom doet Suriname mee met het gemeenschappelijk visserijbeleid. Dit beleid is onlangs vastgelegd in een document voor duurzaam beheer. “Duurzaam beheer van deze natuurlijke hulpbronnen kan alleen als je het gemeenschappelijk doet”, zegt René Lieveld, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt &Visserij, LVV.

De landen van de Caricom liggen allemaal aan zee. Dus moet goed geregeld worden welke land waar mag vissen. “Niet omdat er een gemeenschappelijke visie is, betekent het dat elk land zomaar in de wateren van een ander land mag gaan vissen”, aldus Lieveld. Maar gemeenschappelijk optrekken moet wat beheer van het zeegebied betreft. “Het is een groot marine ecosysteem dat niet gescheiden is.”

13 REACTIES

 1. En de koeien die elke boer zou krijgen.Of is dat nu een oude koe geworden?Hoe eerder een begin gemaakt wordt met de voedsel schuur hoe beter.Kunnen de soort genoten van Belly,die nu gratis logies genieten, opgeleid worden tot cowboys.Ze komen uit het bos en kunnen omgaan met schiettuig dus kunnen ze gelijk beginnen.


  Maak melding

 2. En hoe wil Suriname dit bewerkstelligen?
  Er is een nauwelijks functionerend kustwacht om de zee mijlen / wateren te beschermen.
  Er is nauwelijks materieel aanwezig c.q. niet geschikte materieel om de kustwacht te ondersteunen.
  Er is nauwelijks wet en regelgeving aanwezig die het optreden tegen overtreders voldoende af te straffen.
  Er is nauwelijks integriteit aanwezig in Suriname waardoor naleving van gebrekkige wet en regelgeving wordt tegen gehouden (zie occupatie, zie bezetting van IAMGOLD terrein, zie besluiten van Belfort inzake de rekruten etc etc)
  Er is nauwelijks enige geloofwaardigheid en menswaardigheid zichtbaar in Suriname doch alleen maar gelatenheid en gezapigheid.

  Maar dang hoe dang wil je de garnalenvangst beperken met wat en met wie??????????????


  Maak melding

 3. Maar men mag wel op Tuna blijven vissen zegt dezelfde Rene Lieveld.

  Tuna vis te duur voor lokale consumptie
  15/10/2014 (Bron-dwtonline.com)

  En dit is vervolgens de reden van zijn verhaal.
  niet iedereen kan het zich permitteren”, zegt Lieveld.
  De consument moet het daarom dus doen met geïmporteerde tunavis in blik die goedkoper is.

  “De verse tuna is niet voor iedereen” betaalbaar in Suriname.
  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/10/15/tuna-vis-te-duur-voor-lokale-consumptie/


  Maak melding

 4. Bandar je bent een ka van een hindoe,ik ben veel in India waar een vrouw of meisje niks waard is.Een man mag hier een vrouw verkrachten zonder berecht te worden.Als een hindoestaan aan de macht is krijgt een ander ook al is hij slimmer nooit een kans ,alleen zijn famillie zal kans maken.hindoestanen zijn een achterbaks volk.


  Maak melding

 5. jimmy

  Wat lul je dom uit je achter nek door te stellen “in India waar een vrouw of meisje niks waard is”.
  Dit terwijl je weet dat het leven van personen die Suriname een warm hart toedragen niets waard zijn?
  Zelfs het ontmannen van mannen blijkt in Suriname geen verrassing te zijn.
  En ook hoe dom het is om je eigen intellect de das om te doen, brainwave en trek ui t Sranang, wat de pijn van het lijden tot op heden nog voelbaar laat zijn.

  Je bent een echt boeriki met het verstand van een bloedgeile fruitvlieg.


  Maak melding

 6. @jimmy,

  “Een man mag hier een vrouw verkrachten zonder berecht te worden”. Hoe kom je hierbij? Zeker zullen een aantal mensen de dans ontspringen vanwege connecties, te weinig bewijs, intimidatie enz, maar zo erg is het niet als jij schetst.

  “Als een hindoestaan aan de macht is krijgt een ander ook al is hij slimmer nooit een kans ,alleen zijn famillie zal kans maken.hindoestanen zijn een achterbaks volk”. ??? Hoeveel kinderen van Hindoestaanse politici in Suriname zie jij ook politicus worden bvb? Heb je het over familiebedrijven of over de overheid?


  Maak melding

 7. Ik zal voor de garnalen hopen dat de voornemens werkelijkheid worden, want zoals we weten is er in Suriname een enorm groot verschil tussen wat men wil en wat men daadwerkelijk realiseert. Ik zal het niet hebben over de diepzeehavens, de snelwegen met fly overs, de 18000 wonigen, de tram/treinbaan want dat weten we intussen al, ik zal me daarom slechts beperken tot de Surinaamse fauna;
  we willen al jaren de leguanen, de rode ibissen, de papegaaien en de zeeschildpadden beschermen, als ze ‘geluk’ hebben belanden ze direct in de soep, maar als ze echt ‘boffen’, ‘vertroetelen’ Surinamers ze als troeteldier in een kooi waar ze een langzame marteldood sterven. .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.