zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Bouterse ook president in coalitie met VHP'

‘Bouterse ook president in coalitie met VHP’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – Voor de NDP is het buiten kijf. Ook bij een eventuele coalitie met de VHP wordt partijleider Desi Bouterse weer president. Dit zegt parlementariër Ricardo Panka (NDP).

Bouterse wordt hoe dan ook dus weer staatshoofd. De VHP mag onderhandelen over het vicepresidentschap of het voorzitterschap van het parlement. “Over het presidentschap valt niet te onderhandelen. Dit geldt niet alleen voor de VHP, maar voor alle andere partijen die na vijf en twintig mei 2015 in de regering Bouterse II zitting willen nemen”, zegt Panka tegenover de Ware Tijd.

Het komt dus neer op nog meer van hetzelfde na de verkiezingen. Voor VHP-leider Chandrikapersad Santokhi is juist dit niet verteerbaar. Het zou betekenen dat onder meer misdaad, een slecht draaiende economie en corruptie de boventoon blijven voeren. “Het volk zal dit niet pikken, dus kunnen zij alvast afronden en inpakken over zeven maanden”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

51 REACTIES
 1. Hahahaaaaaa…whAHAhahhaaa…ai boi Panka,je praat namens de NDP en niet namens het volk!!!!

  Ga lekker verder dromen…
  Hahahaaaaaa…de naam Santokhi al bezorgd de NDP lijders als hun volgelingen ..NACHTMERRIES !!!!


  Maak melding
 2. wat een illusie

  denk die moordenaar dat hij wederom terug keert na al die blamage,vernietegingen van s’lands financiën,lands imago,isolering van het land..

  ik ben benieuwd welke domme oerdomme surinamer nog op deze moordenaar oplichter druga crimineel zal stemmen..

  hij wordt wereld wijdt gezocht voor drugs veroordeelde zijn zoon zit al vast in amerika en wacht een levens lang beoordeling..

  ook met amnestie kan hij niet vrij uit reizen..


  Maak melding
 3. DDB heeft Suriname en de Surinamers gegijzeld door middel van de volgende zaken:

  – de staatsgreep van 25 februari 1980,
  – de 8 december 1982 moorden,
  – de Moiwanamoorden/moiwana86,
  – telefooncoup 24 december 1990,

  Andere strafbare zaken van DDB:
  – is voor 11- jaar gevangenisstraf veroordeeld in Nederland voor drugstransport naar Nederland


  Maak melding
 4. Pan-KA na labaria, dit is zijn angst die spreekt, hij probeert het vege lijf van Droga Dada te redden door de abanies en parasieten zijn lulverhaal te vertellen die als zoete lekkers wordt geslikt.
  Dan hoor je weer stree de foe stree bouta de droga pres na wi fesie mang.


  Maak melding
 5. Panka kan maar niet geloven dat velen niet geboren zijn met de misdadige inslag van de NDPers.En dezen vormen de grootste groep van de Suri’s.Als het zo blijft,kan de NDP vergeten dat ze de verkiezing gaan winnen.Het zijn de mensen die alles gratis willen,hingen bij de paarsen rond.Maar de komende tijden gaan ze hard geraakt worden.Velen gaan dan tegen de NDP stemmen en de partij maken tot een todo prasoro partij.3 zetels waarmee weinig te eisen valt.


  Maak melding
 6. Wil hij weer pres.worden? hangt er soms iets in de lucht? niet te geloven!! koste wat het kost de presidentsstoel blijft plakken aan zijn kont.
  Als het su. volk deze duivel weer kiest als president dan hebben zij zelf om een officiële dictatuur gevraagd.


  Maak melding
 7. die naam Soentiek is toch die meneer die bij onderwijs voor het zeggen had..

  hij werd ontslagen,nadat hij soentiek de surinamse geschiedenis opnieuw had laten schrijven omdat er een foto van de omslag op de voorgrond was van die moordenaar.

  en dat vond die meer niet goed..


  Maak melding
 8. DDB heeft Suriname en de Surinamers gegijzeld door middel van de volgende zaken:

  – de staatsgreep van 25 februari 1980,
  – de 8 december 1982 moorden,
  – de Moiwanamoorden/moiwana86,
  – telefooncoup 24 december 1990,

  Andere strafbare zaken van DDB:
  – is voor 11- jaar gevangenisstraf veroordeeld in Nederland voor drugstransport naar Nederland

  – DDB is een verdachte voor Drugstansport naar de USA en de
  DEA willen met hiervoor voor de rechtbank in USA, om een
  vonnis hiervoor te krijgen,
  – DDB moet voor de rechtbank/krijgsraad van Boxel verschijnen
  voor de 8 december strafproces, d.m.v. een omstreden
  amnestiewet is de zaak momenteel stil gelegd,

  DDB heeft strafbare handelingen en misdaden tegen de menselijkheid begaan en moet dus hiervoor veroordeeld worden in Suriname en de USA en is al veroordeeld in Nederland.

  Doordat DDB momenteel president van Suriname is, geniet hij hierdoor immuniteit tot op zekere hoogte.

  DDB kan zich moeilijk internationaal verplaatsen en wordt overal in de wereld waar wereldleiders samen komen in de nek aangekeken.

  DDB heeft strafbare misdaden (inter)nationaal gepleegd tegen de mensheid en hoort hiervoor (inter)nationaal voor de rechtbanken/krijgsraad te verschijnen en hiervoor veroordeeld te worden of is hiervoor al veroordeeld.

  Door president van Suriname te zijn geniet hij immuniteit tot een zekere hoogte en ontloopt hij de vervolgingen en de straffen. Hiervoor heeft hij adviseurs van bedenkelijke reputatie in dienst die schrikbarende hoge salarissen en allerlei voorzieningen, enz hiervoor krijgen en die er alles aan doen om dit mogeliijk te maken. Ook pajongwaaiers en zijn politieke partij NDP, een geestelijke, radioman, belastinggelden van de Surinamers enz, enz, enz.

  Hoe is het mogelijk dat een moordenaar een (drugs)crimineel een het land Suriname en de Surinamers gijzelt met zijn politieke partij, adviseur?

  Zien de Surinamers dan niet in dat een moordenaar, (drugs)crimineel hen gijzelt voor zijn misdrijven en dat hij de politiek misbruikt met zogenaamde vrienden, die stinkend rijk worden en de welvaart en welzijn van Suriname tegen gaat en Surinamers in heel grote armoede laat leven en internationaal een schande is en Suriname negatief in het nieuws brengt.

  Om president van een land democratische rechtsstaat te zijn moet je wel aan heel goede persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten/kennis beschikken.

  Surinamers moeten eens ophouden achter een moordenaar en drugscrimineel als een idioot aan te lopen.

  Zie het sprookje: de nieuwe kleren van de keizer, dat is momenteel gaan de in Suriname. Zoek dit sprookje op en lees het.


  Maak melding
 9. de naam santokhie bezorgd de ndp ers nachtmerries omdat ze weten dat de vhp met hem aan de leiding niet meer te stuiten is
  zie 25 mei 2015
  natuurlijk dat panka bouta weer als pres wil kan hij doorgaan met andermans terrain in te pikken
  vraag het maar aan zijn ndp colleg boedjawan
  leve santokhie de vhp en front+


  Maak melding
 10. De NDP bestaat bij de aanwezigheid van Bouterse. Zonder hem zal er geen NDP zijn.
  Iedereen weet dat in een tweede termijn het veel harder werken is dan in een eerste. Bouterse is ouder geworden en z’n gezondheid is minder geworden. Om een verzwakte man als president te benoemen is dan ook politieke zelfmoord.
  Elke partij die enige ambitie heeft om iets te presteren zal hem links laten liggen. Alleen de meelopers zullen toehappen.


  Maak melding
 11. Hoe is het met jullie,gaat het goed!

  Bouterse is niet meer te stoppen.
  Wie dat ontkent is een gek.
  Bouterse bewijst dat hij de grootste aller tijden is.
  Ik had nooit verwacht dat een Surinamer op zou staan om dat land op te bouwen.
  Leve Bouterse leve Suriname,go,go,go!
  Groetjes,


  Maak melding
 12. Als Bouterse weer president wordt, eet ik mijn oude en nieuwe schoen op. De NDP zal zeker niet meer zetels halen dan bij de vorige verkiezingen, het worden er waarschijnlijk minder en je moet als politieke partij wel gek zijn om, na het vertoonde gedrag van de NDP, in één coalitie te gaan zitten met deze dictatoriale bende, zelfs ABOP ziet het niet meer zitten om met deze betweterige egoïsten verder te gaan, omdat het nu niet anders kan zitten ze nog samen in een coalitie, maar ook Brunswijk zal zich wel 10 maal bedenken om nog een keer met de NDP in zee te gaan en dat geldt ook voor de andere onbetrouwbare, principeloze politici die Suriname ooit heeft voortgebracht, zij weten intussen allemaal dat met de NDP samenwerken gelijk staat aan vragen dat je vroeg of laat een trap onder je kont krijgt en mag oprotten. Bouterse kan alleen president worden als de NDP op zich genoeg zetels haalt en dat zie ik nog niet gebeuren, tenzij er op ongekend grote schaal gefraudeerd wordt natuurlijk.


  Maak melding
 13. sjang,ddb is een oude bok loopt al mank vergeet de helft wat hij gezegd heeft..

  als hij geen spuitje neemt,kan hij niet praten,hij moet daglijks snuiven om bij te zijn..

  hij is immers al 69 zestig de franse stand,hoelang kan hij nog meelopen..

  zijn beste vrienden verlaten het zinkende schip langzaam langzaam en zijn allemaal boven de 70..


  Maak melding
 14. Voor de NDP is het buiten kijf. Ook bij een eventuele coalitie met de VHP wordt partijleider Desi Bouterse weer president. Dit zegt parlementariër Ricardo Panka (NDP)

  Als dit zo is dan geldt als enige reden hiervoor:
  Het omzeilen van een rechterlijke uitspraak door het opheffen van de amnestieregeling.
  Daarnaast is zijn immuniteit ook beschermd dus kan DDB niet worden uitgeleverd aan landen met wie er een uitleveringsverdrag aanwezig.

  Een advies in naam van december “gun het DDB niet om president te worden”


  Maak melding
 15. Let maar op. wie gaat ddb aan de meerderheid helpen. Want jullie houden van geld. Is al twee keer gebeurd, waarom niet een derde keer. Jullie gaan de nps de bom geven.


  Maak melding
 16. Duidelijke taal, mij voorspelling de NDP en Abop zullen genoeg zetels halen om een meerderheid te vormen. Ray lacht als een PAARD met zware kiespijn en het lachen zal hem snel vergaan. De NDP moet NOOIT een coalitie met de ethnischepartij VHP vormen. Laat die schurken nog 5 jaar buitenspel en ontmantel hun corupte netwerk bij alle overheden. Bij elk overheid waar de Hindoestanen in de TOP zijn oververtegenwoordigd moet men schoonmaak houden en de Hindoes top mensen die hun baan van de VHP hebben gekregen met spoed vervagen door INDIASE MOSLIM. JAVANEN, CHINEZEN, INDIANEN EN CREOLEN. Wat waarheid betreft mag de schoonmaak veel sneller zodat mijn Favoriete KOELIE etnische zuigmachine MUJRIM gek wordt op waterkant. Mujrim is de eerste koelie op waterkant ze zegt gewoon hoe het is bij de hindoestanen en dat wordt haar niet indank genomen. Mujrim men zal in je oor hebben gefluisterd je bent Keihard de lekkerste maar voor waarheid ben jij Keihard de lelijkste koelie op waterkant. Nog een fijne avond. Doeiiiiiiiiiii.


  Maak melding
 17. @ Sjang
  Laat Panka deze rotzooi ook aan ABOP vertellen. Verder, er komen op 25 mei geen verkiezingen. Bouva, Paal, en Miesiekaba hebben een voorstel klaar om een “Staat van Beleg” uit te roepen in maart. Kijk nu maar naar het voor scenario: Rommel in de OGS; tekeningsbevoegdheden VP nu bij Leilis; problemen bij installatie OKB, etc. Kortom, er komen op 25 maart a.s. geen verkiezingen!


  Maak melding
 18. Er is geen president geweest, die het land zo heeft verdeeld als Bouta.
  Als je geen NDP-er bent, wordt je helemaal verrot gescholden op dit forum.
  Ik heb naar de verkiezing toe maat 1 wens.
  Laat deze dementerende president niet nog eens voor 5 jaar worden gekozen.
  Dan wordt hij een 2e Ronals Reagan, die in zijn tweede termijn ook zo gek was als een deur en door dezelfde kwaal als Bouta heeft, ook niet meer wist wat hij deed of zei.
  Laast ons land dat bespaard blijven.


  Maak melding
 19. Er is geen president geweest, die het land zo heeft verdeeld als Bouta.
  Als je geen NDP-er bent, wordt je helemaal verrot gescholden op dit forum.
  Ik heb naar de verkiezing toe maar 1 wens.
  Laat deze dementerende president niet nog eens voor 5 jaar worden gekozen.
  Dan wordt hij een 2e Ronald Reagan, die in zijn tweede termijn ook zo gek was als een deur en door dezelfde kwaal als Bouta heeft, ook niet meer wist wat hij deed of zei.
  Laast ons land dat bespaard blijven.


  Maak melding
 20. Bouterse EIST presidentschap op !

  Interpol EIST oppakken en uitleveren !

  Krijgsraad EIST verschijnen en MEGA-vonnis aanhoren !

  8 dec GEESTEN EISEN complete Alzheimer !

  Preet Bharara EIST eist 40 jaar tegen Vader EN Zoon !

  Moiwana slachoffers EISEN verplicht dragen luier en bril !

  Rechtsstaat EIST intrekking Nep/amnestiewet !

  OAS EIST vernietiging NepAmnestiewet !

  Grondwet EIST Pot baka `grondwettelijk verbod` inmenging
  in zaken die onder de rechter zijn !


  Maak melding
 21. Panka de papegaai ziet de bui al hangen, en zal ook hij er aan moeten geloven dat het tijdperk bouterse verleden tijd is, en panka zelf een niets betekend individu is, die alles op alles gedaan heeft om deze paarse bende aan de macht te willen houden, door middel van het volk met leugens en bedrog te vergiftigen


  Maak melding
 22. Desi is de weg kwijt.

  1 De grootste partij levert volgens mij de president.
  2 PL en ABOP zitten niet te wachten op Bouterse

  Conclusie, Desi zit in de hoek waar er klappen vallen. Lol

  Wat nu als straks de VHP de grootste wordt ? Een coupe is
  dichterbij dan we denken. Deze Bouta doet er alles aan om president te blijven. Gewoon eng.


  Maak melding
 23. -Panka probeert zijn baan te behouden met zo’n domme uitspraak. Panka dit is een teken van een dictatorschap.
  Zullen de NDP’ers straks ook roepen dat Bouterse democratische gekozen is!!!!!!!

  =Heeft Panka het niet door dat Suriname richting Venezuela en Cuba gaat met Bouterse aan het hoofd???
  Op alle posten zet Bouterse nu zijn eigen mensen waarvan hij ook weet dat hij erop kan vertrouwen.

  -Zie nu ook wat met de mensen en posten van Brunswijk gebeurt.

  -Ik zou zeggen leer van je fouten en zie nu wat er in andere landen gebeurt waar de onderdrukking en macht orde van de dag is. In deze landen is de armoede erg hoog en de munt heeft helemaal geen waarde meer.

  Men heeft een grote mond en toch is men bang voor Santhoki.


  Maak melding
 24. @Sjang, en vele andere NDP’ers, zien jullie nou niet in dat er zand in de ogen wordt gestrooid naar het volk toe?

  Hebben jullie niet door dat een groep mannen in de 70 het land regeren????fraude, corruptie, oplichterijen etc.

  Luister vaak naar de radio dan zullen wat wijzer worden wat vele NDPérs vandaag vertellen wat Bouterse aan het doen is.

  =Het volk wordt misbruik en gebruikt. De NDP partij is echt niet zo democratisch zoals velen dat denken!!!


  Maak melding
 25. Aaai baja, mocht Bouterse de verkiezingen verliezen dan zal hij zijn ware aard tonen. De man heeft een dubbele agenda.
  Hij kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. Dat is wat Ricardo Panka bedoeld. Verliezen betekent dat Bouterse vogelvrij is verklaard door buitenlandse machten maar ook voor de krijgsraad. De weg staat dan open voor uitlevering of berechting.

  Het is 1 grote schaakspel. Mark my words volgend jaar wordt de staat van beleg van kracht. De noodtoestand of de staat van beleg is een buitengewone rechtstoestand op grond van een publiekrechtelijke bekendmaking van een overheid dat de normale toestand en wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is. Op deze manier kan Bouterse nog jaren doorregeren. En mensen dit gaat echt gebeuren. Stembus fraude ligt te dik boven op.


  Maak melding
 26. Na Mi,

  Hallo je bent er weer met je scheldpartijen.
  Ik zal het nog een keertje zeggen.
  Veel Surinamers werken en wonen op Curacao, het eiland, dat jij een kale rots noemt.
  Veel Surinamers werken en wonen daar al heel lang en met veel plezier, maar hebben nog wel banden met Suriname.
  Zou het zo kunnen zijn, dat ik zo’n Surinamer ben ?
  Ik heb net zo’n paspoort als jij en ik heb net zo’n rijbewijs als jij als je dat tenminste hebt en ik heb geen verblijfsvergunning nodig, zoals jij verondersteld.
  Hou toch eens op met je geinsinueer en je scheldpartijen.


  Maak melding
 27. Dada de droga pres en de heer pan-schijt voelen het zwaard van Damocles al boven de hoofden hangen, dus worden er er weer dure verhalen verteld zoals: ze gaan dino bevrijden,wit gouden kerst, gratis oud eten en drinken voor de paarsen……en daar gaan de abanies en de parasieten weer, in koor gillend neks noh fout, stree de foe stree bouta a 2 ede labaria na wi fesie mang.


  Maak melding
 28. Nederland houdt er al heel erg rekening mee dat de verkiezingen door NDP zullen worden gewonnen en de overtuiging van veel surineds hier dat Bouterse zijn politieke heerschappij op zijn eind is wordt niet gedeeld door Nederland. Opvallend ook dat in Nederland meer aandacht is voor zwartepieterij dan Surinaamse politiek of aankomende verkiezingen. Verder is er over Dino ook niet veel meer vernomen terwijl op 6 oktober toch zo veel naar buiten zou komen. Wie het weet mag het zeggen.
  Nederland zit in een spagaat, aan de ene kant de Surinaamse gemeenschap in Nederland die ze niet links kunnen laten liggen en aan de andere kant Suriname met een werkelijkheid die in Nederland niet gesnapt word.


  Maak melding
 29. @Paraman

  “The boss is not always right BUT he is always the BOSS ”

  Sorry, maar heeft iemand een teiltje hier.

  Jij domme paarse reptiel, Suriname heeft geen baas nodig. Een hond heeft een baas. Bouterse en zijn trawanten moeten vandaag nog plaatsmaken voor capabele bestuurders. Bouterse heeft ook nooit verantwoording in de DNA afgelegd voor zijn beleid. Ziekelijk ! Noord Koreaanse toestanden…


  Maak melding
 30. alles wat er in sme gebeurt is door toedoen van de surinamer zelf..,,hoogst persoonlijk..

  niemand de schuld geven hoor,,jullie wilden toch zelfstandig zijn en een ander mocht niet bemoeien,,weet je het noch..,,wie no wa nie wittie basie.. wie wanie srefidentie…

  en nu de gebakken peren..wie welk land staat te springen met koffers vol dala..,
  waar zijn de chinezen nu.. de maties van baas de hond ..

  waarom zegd hij niks over de ZOON..


  Maak melding
 31. Ik loop acute koppijn op met dit soort rommels…. het gaat niet goed in Su waarom ziet men dat niet in, met deze regering komen wij niet verder, ze denken niet na en zo ja dan zijn ze ALTIJD te laat…. chikungunya …. oh de school begint laten we het een week uitsdtellen om voorzorgsmaatregelen te treffen, huh ja de vakantie was 6 weken en einde van de schoolvakantie gaat de regering eindelijk nadenken… hij zou toch maar 5 jaar blijven had hij gezegd dang laat hij opzoutuh nu…. nog een 5 jaar met deze waardeloze regering en deze pres gatverredamme Su gaat verdorie ten onder…. waarom ziet men dat niet in, nee ze gaan allemaal uit loyaliteit stemmen om DDB pres te laten blijven, DDB zodra hij pres af is staat hem mega veel boven het hoofd te wachten, maar hij is toch vriendjes met al die waardeloze landen geworden , waarom denk je, zodat hij daar naar toe kan vluchten met de first lady…. en wat nou coup plegen er wordt niks geen coup gepleegd want dan breekt er burgeroorlog uit in Su ….

  Ik zet al mijn HOOP op SANTOKHI

  Santokhi doe wat DOE WAT….. deze regering is law….


  Maak melding
 32. Degene die betaald is die bepaald.
  Het volk betaald en die zal op 25 mei bepalen wat het word.
  Ik denk dat DDB zichzelf in bescherming moet gaan nemen, zolang het nog kan, door ergens te bigimapang soela een hutje te bouwen waar hij niet goed te vinden is.
  Hij zal gedropt worden met zijn eigen SLM die hij altijd kan opvragen.


  Maak melding
 33. Henkes ik hou je aan je belofte. Ik heb het opgeslagen. Nicolas zo is dat. Terwijl de waterkanters (uit Nederland) over elkaar tuimelen om de ene onzin na de andere te spugen gaat de karavaan in Su rustig verder. Ze hebben daardoor niet eens in de gaten dat hun geliefde guru Santokhi nu al bezig is te bewegen naar de NDP. Hij kan niet anders. De achterban wil dat en de politieke realiteit dwingt hem, dat weet hij. Hoe vinden jullie de brug naar Carolina. Het nadert zijn voltooiing. A moi no todo. O ja op internet kunnen de waterkantjes het ook zien.


  Maak melding
 34. laat daar geen twijfel over bestaan ,desi bouterse is en blijft de sterke man van dit suriname ook na 2015.niemand gaat regeren zonder de ndp weet ik honderd procent, laat daar geen misverstand over bestaan .dit surinaamse volk weet dat deze president geliefd is bij het surinaamse volk .bouterse doet wat voor dit volk die geen enkele regering heeft kunnen presteren .laat santhoki segebai bewijzen dat hij geliefd is onder het volk ,deze worstelaar kan niet vrij rond lopen hij wordt uitgejouwd en dat is al eerder gebeurt op de markt .ook waar hij bij mensen aan hij komt om uit te leggen ,natuurlijk mag moet hij dat doen geldt ook voor bouterse maar het gaat mij om de populariteit .bouterse mag en gaat nooit accepteren dat hij gaat dienen onder santhoki ,nooit niet het zou een afgang betekenen voor de ndp .suriname voorwaarts met de huidige regering waar wij geen boodschap hebben aan redimusus en fronters .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,heri libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 35. Dbb wordt voor de 2e keer president.
  Zo slim zijn ze wel in Suriname, met alle gevolgen van dien.

  Ai boi ik vermaak me elke keer kostelijk op deze site.

  HAHAHAHAHA!


  Maak melding
 36. De VHP kan nog altijd meedoen aan de verkiezingen het beloofde land India. Worden ze zeker de grootste. Er zij daar 1.4 miljard hongerige hindoestanen.


  Maak melding
 37. Armand,

  Hindoestanen die terug wilden naar India na hun contractperiode zijn teruggekeerd. De rest heeft destijds besloten te blijven in Suriname.
  Kan het zo zijn dat sommige Creolen eigenlijk ook heel graag een soortgelijke band met Ghana zouden willen hebben als sommige Hindoestanen hebben met India?


  Maak melding
 38. @Mujrim,

  Het gaat niet alleen om de kleur of geloof. Je moet iets gemeenschappelijk hebben. Een land waar je geboren bent. Creolen hebben eigenlijk niks met Afrikanen. Ja we zijn zwart en onze voorouders kwamen ooit daar vandaan, maar verder houdt het op. De Engelsman heeft ook niks met de Duitser, fransman of Italiaan. Terwijl ze allemaal blank zijn. Ik hoop dat de toekomstige generaties van mijn Hindoestaanse broeder gaan beseffen dat ze Surinamers zijn en dat hun voorouders uit India kwamen, maar verder niks met India te maken hebben.


  Maak melding
 39. -Ik hoop voor de NDP’ers dat Bouterse wint, maar ik hoop ook dat de familie van de NDPérs het ook goed zullen blijven hebben.

  -In Venezuela heeft met haast geen toiletpapier om naar de wc te gaan.


  Maak melding
 40. Armand,

  Elke Hindoestaanse Surinamer voelt zich Surinamer. Het is onterecht dat jij daaraan twijfelt.
  Er is geen enkele Hindoestaanse Surinamer die het belang van Suriname ondermijnt en die van India propageert. Want wat is de invloed van India in Suriname? Haast niks.


  Maak melding
 41. je kan zien dat een niet creool weinig weet van en over een creool.
  de hindostaan houd ervan om te verwijzen naar het werelddeel afrika , als het om een creool gaat.
  ze gaan voorbij aan het feit dat afrika geen land is maar een werelddeel.
  marokko tunesie algerije enz maken deel uit van afrika.
  er is geen creool die zich verwant voelt met een van die landen.
  de surinaamse creool voelt zich surinamer …punt.
  elke verwijzing naar afrika of een land in afrika zal voor de suri creool een dikke worst zijn…..lulkoek dus.
  hindostanen daarentegen weten precies waar ze vandaan kwamen .
  de meeste suri hindostanen kwamen namelijk uit uttar pradesh of een gelijksoortige achtergestelde plattelands streek.
  door hun kaste systeem zien ze hun medelanders als lage kaste surinamers.
  helaas voor hun gaat die hele kaste bullshit aan onze kont voorbij en heeft het alleen effect op diegenen die er in geloven …en dat is de hindostaan.
  bij deze …beste hindostaanse medelanders ….kunnen jullie het verwijzen naar een land in afrika achterwege laten als jullie het weer eens nodig vinden om te discussieren over creolen.
  wij hebben geen band met afrika , wij zijn surinamers.

  een chinees voelt zich ook geen japanner omdat ze op elkaar lijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES