Geslaagde PSA bijeenkomst Stichting Collectief Overzee Suriname

31

Ruim 120 geïnteresseerden, waarvan meer dan 35 % buiten Utrecht kwamen, luisterden afgelopen weekend naar de vice voorzitter en woordvoerder van Stichting Collectief Overzee Suriname, op de I LOVE SURINAME! bijeenkomst van Tori Oso in Utrecht. De heer Ernest Grep hield een inspirerende voordracht over de PSA wet, de kansen en mogelijkheden voor de Surinaamse diaspora.

Hij noemde enkele gerealiseerde hervormingsplannen o.a. sociale verzekering wetten -basiszorgwet, wet minimumloon, pensioen wet, ordening goud sector ook nieuwe overeenkomsten van Iamgold en Newmont, huisvestingswet, watervoorziening in het binnenland, implementatie van de kustwacht, herstel van de relatie Suriname- Nederland d.m.v. het besluit welke genomen is om agrément te verlenen aan de Nederlandse ambassadeur in Suriname, verhoging van de energie tarieven etc.

Grep zei op de druk bezochte bijeenkomst verder dat het kabinet Bouterse het grootste hervormingskabinet is sinds de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. “Het kabinet Bouterse voert een daadkrachtig, stabiel en consistent overheidsbeleid en dat is heel prettig voor ondernemers” aldus de vice voorzitter en woordvoerder van Stichting Collectief Overzee Suriname.

31 REACTIES

 1. Wie moet je nu vertrouwen, eerst schelden naar de ndp en vhp verruilen voor ndp. Wanneer volgt Ray
  Keshopersad Gangaram Panday heeft maandag zijn lidmaatschap bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) opgezegd. De Ware Tijd heeft zijn officiële brief daartoe zojuist onder ogen gekregen.

  Enkele weken geleden kondigde Panday al aan dat, indien de VHP vanaf 13 oktober niet zou samenwerken met de NDP, hij zijn lidmaatschap bij de partij zou opzeggen als ‘cadeau’ aan president Desi Bouterse die maandag 13 oktober jarig is.


  Maak melding

 2. Wat een gebazel. Die GREP van Stichting Collectief Overzee is een hielenlikker die geen enkel objectiviteit aan de dag legt.
  De PSA kaart is niets meer dan een veredelde meerjaren visum.
  De regering van Bouterse is door en door corrupt, hetgeen niet in het voordeel is van ondernemers.
  Deze regering voert een dubieus financieel beleid die leidt tot inflatie en zal leiden tot devaluatie van de Srd waardoor alle cadeautjes die hij nu aan de burgers geeft,met als doel stemmen te winnen, waardeloos zullen blijken te zijn en een zeer bittere nasmaak zullen hebben.
  Bouterse heeft in het verleden met dezelfde groep mensen om hem heen Suriname naar de rand van de afgrond gebracht en indien herkozen dan zal dat weer gebeuren.


  Maak melding

 3. Ruim 120 geïnteresseerden; dat noemt Grep een druk bezochte bijeenkomst.

  Hoezo PSA?
  Hoezo Suriname?
  Hoezo opbouwen?
  Hoezo democratie?
  Hoezo eenheid in verscheidenheid?

  Aan m’n dikke reet.


  Maak melding

 4. “Grep zei op de druk bezochte bijeenkomst verder dat het kabinet Bouterse het grootste hervormingskabinet is sinds de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. “Het kabinet Bouterse voert een daadkrachtig, stabiel en consistent overheidsbeleid en dat is heel prettig voor ondernemers” aldus de vice voorzitter en woordvoerder van Stichting Collectief Overzee Suriname.”

  In welke dimensie leeft meneer Grep? Ik hoop voor Grep dat hij zichzelf niet al te serieus neemt, anders is het gewoon zielig te noemen.


  Maak melding

 5. Ik denk niet dat deze man ooit over de Dec 8 moorden heeft gehoord of van het Moiwana tragedie, of van de coup in 1980,de telefooncoup,kogelbrief,BOUTA AMNESTIE!!!


  Maak melding

 6. De PSA is een slap aftreksel van de Indiase PIO card. PM Modi heeft – in de VS – bekend gemaakt dat de PIO card voortaan levenslang geldig zal zijn ipv de beperkte 15 jaar!


  Maak melding

 7. Ernest Grep noemde enkele gerealiseerde hervormingsplannen o.a. ORDENING GOUDSECTOR !!!

  Nou wat mij betreft mag Grep, een ” wegwerp FUTU BOI ” van Desiderius,zijn achternaam veranderen in ” Grap “.

  De GOUDSECTOR Is ONGEORDEND. 200 rioolratten zijn op dit moment vanwege hun ILLEGALE GOUD activiteiten bezig de hulpdammen bij het stuwmeer te verkloten.

  Het is een janboel , een rotzooi !!!
  Dus Ernest Grep of te wel ” Ernest Grap” stond heel ERNSTIG een grap aan de aanwezigen te vertellen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. @parafoto,

  Het komt bij mij over als werd die Gangaram Paanre gechanteerd door de NDP. Wat weten ze over hem dat hem in het gevang zou kunnen doen belanden?


  Maak melding

 9. De opgesomde hervormingsplannen gaan mij inziens niet ver genoeg. Opstakels die opgeworpen zijn om de zgn . PSA geld uit de zak te kloppen bestaan nog steeds.( Bepering tav het rijden met Ned.rijbewijs,invoerrechten op je auto die niet bij inboedel hoort, hoge belasting tarief op AOW, huurgrond) om maar enkele op te sommen. Als de PSA welkom is dan men de opstakels opstakels die opgetuigd zijn om geld uit hun zak te kloppen verwijdert moeten worden.


  Maak melding

 10. Prive heeft Ernest Grep zijn bedenkingen over de gevoerde politieke koers. Ook over de huisvestiging plannen, de belasting op de AOW en de gezondheidszorg maakt hij zich grote zorgen.

  Hij kan ook niet anders, het is kiezen tussen een halve ei of een lege dop. En dan wordt het tegen beter weten in kiezen voor die halve ei.

  Persoonlijk zou ik de brui aan hebben gegeven. Daarom heb ik best wel respect voor Ernest dat hij ondanks zijn bedenkingen de groep Surinamers met remigratie plannen niet in de kou laat staan.


  Maak melding

 11. @parafoto

  Geen enkel VHPER zit te huilen om Gangaram Panday ,ook Ray zit niet te huilen om deze verrader.Hij heeft zijn ware aard getoond en heeft bewezen dat hij alleeen aan zich zelve denkt en met de rest heeft hij geen moer mee te maken.
  Gesproken over ruilen van partij,hier net iets voor jou

  Murphy Dahoe, een prominente NDP-er, heeft zich aangemeld bij de VHP. Dahoe is bijzonder ontevreden over de gang van zaken in de NDP en heeft dit ook kenbaar gemaakt aan de partij. Dahoe zegt dat hij vanaf 1986 zijn krachten heeft gegeven aan de NDP én ook aan de huidige voorzitter in privé. “Dit ook in zeer moeilijke tijden waar er ook vaak een beroep op mij …

  werd gedaan bij het voeren van propaganda, uitvoeren van allerhande zwaar materiele werkzaamheden (ook in het binnenland tijdens de vuile oorlog)”, schrijft Dahoe. Dit deed hij gratis.

  Ook in de periode 1996-2000 zou Dahoe regelmatig zijn misnoegen hebben geuit bij Bouterse. Hem is ook voorgehouden dat er schoon schip gemaakt zou worden in de partij.

  “Vanaf de overwinning van de NDP in 2010 en de formering van de huidige regering blijkt dat er daarvan helemaal geen sprake is geweest”, meent Dahoe. VHP topper Marijke Djwalapersad zegt de partij bijzonder is ingenomen dat Dahoe net als vele anderen hun weg terug vinden naar de moederparti
  ,


  Maak melding

 12. Mensen, niet vergeten dat de hindostaanse moslims massaal achter Bouterse zitten. In feite zijn het de hindostaanse moslims die Suriname saboteren en in gevaar brengen. Geen wonder dat Dino van deze groep toestemming kreeg om zaken te doen met ‘Hezbolla’.


  Maak melding

 13. En weer zitten ook hier weer een aantal paarse rioolratten minnetjes uit te delen zonder dat ze zelf het gore lef hebben iets zinnigs te posten, gadverdamme wat een achterlijk volk


  Maak melding

 14. Het gaat goed met SU en het wordt alleen maar beter en dat heeft het volk van Su te danken aan de huidige kabinet , onderleiding van President / Opperbevelhebber D.D.Bouterse !!!
  O ja , Olland heeft nu een vertegenwoordiger in Su en hij was heel blij dat hij de hand van de President van Republiek Suriname mocht schudden en vasthouden !!!
  Nek’s no fout yere .
  Mijn persoon juicht het toe en nu maar wachten of Olland een servet of een tafellaken is .
  Benne benieuwd
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 15. Su wordt met terrorisme geassioceerd terwijl Olland dagelijks bommen op onschuldige – , bezitloze – en ongewapende burgers gooien .
  Grove schendingen van de mensheid , het brut vertrappen van de rechten van de mens en van de internationale rechts orde .
  En wie is hier de daadwerkelijke terrorist ???
  Benne benieuwd !!!


  Maak melding

 16. @ Sempa .

  Go sribie brada /Sisa ook jij zit uit je nek te zwetsen, hoe zo dagelijks bommen lopen gooien aan armoedige en bezitloze mensen ? Kan je wel lezen, of zit je de hele dag in de kroeg ???? Leg eens uit wat je daarmee bedoeld !!!!!!

  Of heb je klok horen luiden, en weet niet waar de klepel hangt !!!!


  Maak melding

 17. Wij als Suri -Ned, worden als tweede rang burgers beschouwd in Sme ; Terwijl wij duizenden € in Sme uitgeven als we met Vakantie zijn. Afgezien daarvan, sturen we ook goederen en geld aan onze familie in Sme.
  Ik wil geen Surinaamse paspoort, daarvoor ben ik persoonlijk veels te lang weg uit Sme ; maar ondanks dat ben ik nog steeds een Sranan man in hart en nieren ! Ik koop wel een Visum als ik er ben, maar verder interesseert het me geen moer. Ik ben niet afhankelijk van Sme, erger nog ; het boeit me niet wie of wat President wordt. De beste moet het maar worden, ongeacht zijn of / haar etnische achtergrond,of politieke kleur !!!!!!


  Maak melding

 18. Meneer, GRAP ik hoop dat je privé ook zo zal volharden in alles. Praat alles krom is wat recht van deze zaka-zaka NDP regering. Je hebt ook een gezondheidskliniek/centrum in Su je zal heel gauw merken hoe goed dat zorgstelsel is voor de arme man in Su. Arbeiders, vooral vaklieden die verdienen nu al 10 SRD per uur; en jouw NDP regering vindt dat, dat minimum uurloon 4 SRD en nog wat moet zijn, dus wat krijgen we nou…… Meneer GRAP help me noh. Je weet inderdaad(eerder opgemerkt door iemand)dondersgoed dat je grappen stond te verkondigen/verkopen aan de mensen/aanwezigen. Boiiiiii soso llllllllay joe bing knappoe é layyyy drapé na in Utrecht. Boi dé fie jereh Grapjurk dat je bent. Wil je voortaan alleen je zelf voor de gek houden en de andere NDP dieven. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 19. Goed man, dit Surinamers overzee die terug willen en zo kennis en ervaring mee kunnen brengen.
  Die het zakelijke gedeelte begrijpen en niet op hol slaan voor een tijdelijk bouterse kabinet om niet te komen maar gewoon hun kans pakken.

  Nogmaals voor de bouterse haters en afkaffers(ik mag hem ook niet maar kaf hem niet af) Boontje zal ooit voor zijn loontje komen. No Spang !

  Het is Surinaams belang, Doe die haat bril af en ontwikkel Suriname nu het nodig is.


  Maak melding

 20. Law mang.Dja ,
  allereerst valt er voor jouw niks uit te leggen , rede omdat mijn persoon niet medisch geschoold en geen lawman-datra bent .
  Simpel he ???
  Hier in Olland worden wij c.q ex-koninkrijks-deelgenoot , nooit als volwaardig rijks-genoot beschouwt .
  Zie bvb de samenstellingen van alle Ollandse kabinetten .
  Ooit van jouw lang zal ze leven een niet blanke individu als minister meegemaakt in jouw Olland ???
  Ikke nie , in de 39 winters dat mijn persoon mag beleven .
  Net als mijn persoon ben jij een SURINAMER en hier in Olland krijgen wij in de afgelopen tig-jaren de volgende predikaten opgespeld o.a : migrant , etnische minderheid , buitenlander , allochtoon , sur-ned en medelander .
  Natuurlijk staat het in jouw paspoort dat jij een NEDERLANDER bent , maar daar is alles mee gezegd .
  Dinky na tori bun tranga en binnenkort krijg je de intocht van Sinterklaas .
  Ben jij ook van de partij , mien jong ??
  Benne benieuwd !!!


  Maak melding

 21. @ Sempa.

  Om eerlijk te zijn, ben ik niet van de partij bij de intocht van Sinterklaas. ( maar heb er geen moeite mee brada )
  Dat de Ptata´s discrimineren dat weet ik ook, maar dat wij zwarten geen Minister worden, is nog al heel simpel.
  Om minister te worden moet je wat in je mars hebben, we hebben hier inderdaad geen Minister van Surinaamse afkomst.
  Maar er zijn genoeg Surinaamse mensen met hoge positie´s
  Zoals Burgemeesters en Korps chef bij de Politie.
  Maar a bun yu abbie léti brada /Sisa,wo libie a tori dja.

  Tang bun.

  Law mang Dja.


  Maak melding

 22. Ik word zo moe van de slechte marketing leus “de avond was geslaagd” bij een bezoekers aantal van 120 personen.
  Weet je wanneer een bijeenkomst geslaagd is?
  Als je enkele meetpunten hebt die aan het eind van de samenkomst m.b.v. een enquête word geïnventariseerd o.a.:
  Hoe nuttig was de verkregen info
  Zou je zelf de PSA aanvragen
  Wat valt je tegen op deze meeting
  Wat zou de PSA minimaal moeten bevatten
  etc etc etc

  Maar niet dom doen door het bezoekers aantal het punt geven dat de meeting geslaagd is.
  Hoe dom of hoe onwetend kun je zijn ?


  Maak melding

 23. beste mensen het samen werking met suriname en nederland is wel goed als suriname kan geholpen worden met op bouw door nederland en surinaams nederlanders dan is het goed en samen werking met suriname alleen moet er eerst de hele regering leden van suriname opgedondert worden met bouta de terorist vriend en achter tralies en wel weet ik dat iedereen die in nederland geboren is en woon lang hier in dit mooi land die gaan nooit terug naar suriname nooit we zijn hier gewend en met alles het mentaliteit en de mooi gemix mensen wat we in nederland hebben en ook ik zou niet zonder nederland kunnen ik ben hier van af jongst af en dit is mij land en ook suriname maar hier voel ik mij thuis en dit land heb mij kansen gegeven voor alles ook mij kinderen en zoo zul hun deze land ook dienen op bouwen want nederland gaf onze kinderen de kans om te leren en veel meer dus over suriname moet men zelf weten is mooi land maar heb heel veel tijd en jaren nodig voor een goed regering en op bouw en dit zal nooit gebeuren want in regering zitten allemaal dieven en terorist vrienden kijk maar naar de geval hezbhola en dino en de surinaams mensen in suriname die hebben de hekel aan surinaams nederlanders die hier woon in holand en helemaal aan de bakra dus wat hebben we te zoeken in suriname niks de jeugd en de kinderen die hier geboren zijn en naar school gaan die horen hier thuis en gaan deze mooi nederland ook zijn bijdrage leveren om op bouw in de toekomst kijk maar naar ons nederlands voetbal elftal allemaal gemix spelers die voor dit land strijden in wk beter dan dit kan niet tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.