Familie 8 december-doden geeft niet op

13

PARAMARIBO, 14 okt – De krijgsraad in Suriname heeft besloten dat het proces over de Decembermoorden niet wordt hervat. De raad heeft de nabestaanden niet ontvankelijk verklaard. Het besluit van de krijgsraad in de rechtszaak betekent geen ontmoediging voor de nabestaanden. Er is een kleine opening gecreëerd voor tenminste schadeloosstelling.

Officieel heet het dat de nabestaanden toegang krijgen tot de strafzaak. Een tegenvaller is dat de toegang beperkt is tot slechts één van de drie en twintig strafzaken. Het gaat dan om de strafzaak tegen verdachte Edgar Ritfeld. De oud-militair is de enige die voortzetting van de zaak heeft geëist en met succes. De krijgsraad vindt niet dat de nabestaanden ontvankelijk zijn in hun verzoek om toegelaten te worden tot de andere strafzaken.

Ritfeld was niet aanwezig tijdens de zitting. Hij zegt het hele proces spuugzat te zijn en stapt naar het Inter-Amerikaanse Hof voor de rechten van de mens. Het zou veel te lang duren om zijn zelf beweerde onschuld bevestigd te krijgen. De nabestaanden willen wel gebruik maken van de verleende toegang. Aan de andere kant zegt hun advocaat Hugo Essed het niet eens te zijn met het besluit om in de andere zaken geen toegang te verlenen. De andere zaken zijn nog geschorst.

13 REACTIES

 1. Onverdroten voortgaan tot het einddoel is bereikt. Het einddoel is Desiré Delano Bouterse voorgoed achter de tralies op te bergen voor de door hem gepleegde misdaden tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 2. Door de amnestiewet is het juridisch bijna onmogelijk deze man voor goed achter slot en grendel te zetten. 2015 zal hij proberen de macht weer naar zich toe te trekken. Ik denk dat hem nog gaat lukken ook…jammer genoeg.Suriname zal nog jaren vast zitten in de greep van Bouterse.


  Maak melding

 3. Niet opgeven familie !!!
  Stap bij de OAS,schrijf een brief richting DEN HAAG waar criminelen zoals bouta veroordeeld worden! Schrijf een brief aan de amerikaanse ambassade !
  In geen geval opgeven,zeg dat jullie geen geld willen maar GERECHTIGHEID !
  Als jullie geld nemen dan hebben jullie als het ware ingestemd dat de zaak niet voortgezet hoeft te worden !
  NEEM HET GELD NIET , DAT IS OMKOPERIJ !!


  Maak melding

 4. @Surinam Patriot,

  “Suriname zal nog jaren vast zitten in de greep van Bouterse”

  Natuurlijk heb ik liever dat Bouterse Sr berecht wordt voor de decembermoorden. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Vraag het aan Preet Bharara & Co. De heren Essed en Hoost zouden er goed aan doen om koffie met hem te drinken.
  Wie weet komt er iets moois uit.


  Maak melding

 5. Ik heb het niet zo van dat populistisch gebrabbel over “Het Volk”. Maar deze nabestaanden hebben uiteraard het recht om naar de Rechter te stappen, maar dan niet namens de samenleving.


  Maak melding

 6. Ja hij is een gekozen president hahaha.En ik vind de nabestaanden ook een stel lafaards.Die man had al lang een kogel in zijn hoofd moeten hebben.Veel plezier met verkiezing.ik ben nu in Su maar echt! ik vraag mij af of er alleen zwakbegaafden in Su wonen die alles met zich laten doen.


  Maak melding

 7. Dit had ik ook voorspeld, dat nooit en te nimmer men bouterse zal veroordelen… iedereen die daar aan zich waagt, zal mogelijk de gevolgen niet kunnen overzien. het onzichbare dreiging hangt…..voor hen… wie durft bouterse ?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.