President van Suriname vandaag 69 jaar oud

58

De Surinaamse president Desi Bouterse viert vandaag zijn 69ste verjaardag. Hij zal vandaag aanwezig zijn bij het startsein van de nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Daarna viert Bouterse zijn verjaardag in besloten familiekring meldde de Chef Presidentiële Secretarie, Clairy Linger.

Volgens Linger zal de president, volgend jaar wanneer de verkiezingen achter de rug zijn hij zeventig wordt, zijn verjaardag groots vieren. Op de foto: Bouterse die begin deze maand de erewacht inspecteerde voor hij aan z’n jaarrede begon.

58 REACTIES

 1. PRESS van harte gefeliciteerd 69 …按你的年日祝贺
  PRESS zolang er adem is ,is er hoop
  En nog 1 press VOORUITLOPEN IS ACHTERLATEN.
  GA Door press till 2015
  I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 2. ja volgend jaar groots vieren! mijn mars dit is al het tweede jaar dat hij het zo somber viert. en over vieren gesproken denk ik dat deze hond meer aan het treuren is dan in werkelijkheid, aangezien zijn parel lekker opgesloten zit in de V.S. ik hoop dat hij uiteindelijk zijn verjaardag groots zal vieren in de gevangenis, zoals zoonlief dinaootje.
  pluspunt voor de su bevolking bij deze is dat er geen overheidsgelden gebruikt gaan worden.
  die zaka zaka hond!!!


  Maak melding

 3. Misschien viert hij zijn zeventigste verjaardag in Santo Boma.Hij moet reeds nu beginnen een kamer voor zichzelf te reserveren,want de concurentie zal groot zijn.


  Maak melding

 4. Hij denkt al aan volgend jaar. Ik denk aan de profetie van die Zigeunerin dat hij gaat kwakkelen met z’n gezondheid.
  Niettemin wens ik hem een fijne jaardag. Misschien is het wel z’n laatste.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat Suriname na de komende verkiezing bevrijd zal zijn van Bouterse want die man is een ramp voor het land.Kiezers denken jullie na wat het beste is voor Suriname.Deze man vult alleen maar zijn zakken met zijn familie.Het land komt niet vooruit.Alleen maar die stromannetjes van Bouterse worden wijs.


  Maak melding

 6. @koos,

  jij had gelijk, met de dag lijkt hij op de GOSLAR in de suriname rivier. wat ik me afvraag: is dit paymang? baja ik ben geen arts hoor maar het ziet eruit alsof deze rioolrat langzaam maar zeker uitdroogt.


  Maak melding

 7. Er werd ook de graftombe van PAPA DOC van Haiti gewezen in verband met het overlijden van baby Doc.Dat ding is totaal geplunderd en de botten lagen overal verspreid.Deze president kan liever voor crematie kiezen.Ik ken er velen die graag op zijn graf willen dansen.


  Maak melding

 8. President en vader des Vaderlands van harte gefeliciteerd nog vele jaren van geluk en goede gezondheid toegewenst.

  May God Bless you.

  En aan de zuurpruimers wil ik zeggen, ik hoop dat jullie ooit deze godszegende leeftijd van 69 jaar kunnen bereiken, persoonlijk denk ik het niet gezien de haat waarmee jullie rondlopen, dit moet aan jullie hart vreten. Jullie kunnen NOOIT gelukkig door het leven gaan.


  Maak melding

 9. @Afu Ede

  Ook de 15 anderen zouden eens 69 jaar oud geworden zijn eens.
  Maar dat heeft je baasje het onmogenlikk voor ze gemaakt en heden komt je baasje zijn 69ste jaardag vieren?!
  De dag dat hij moet boeten is dichterbij je baasje dan je denkt!


  Maak melding

 10. ” Daarna viert Bouterse zijn verjaardag ( 69 ) in BESLOTEN familiekring ” …..

  Wat hebben zij zoal gepland voor de avond ???

  Desiderius ; schatje wat krijg ik als cadeau voor mijn verjaardag ?

  Geile Ingrid; wel, honneponny ! Vraag het maar !

  Desiderius ; uuuuh ! Schatje, ik durf het bijna niet te vragen.

  Geile Ingrid ; vraag het maar mijn lieve kale Teddy beer. Het is je
  dag vandaag !

  Desiderius ; ok, maar klap me niet horrr als ik het vraag. Je weet
  dat ik vandaag 69 ben geworden. Je kent mijn
  verleden…..

  Geile Ingrid ; ja natuurlijk ! Wie niet ?

  Desiderius ; neeee mang , dat verleden bedoel ik niet . Ik bedoel
  dat van die PORNO boekjes. En je weet wat ” standje 69 ” in dat wereldje betekent, niet waar ?? Dus dat wilde ik als VERJAARDAGSCADEAU . Ik heb trouwens alles al.

  Geile Ingrid; jonge, kom donder op van hier ! Vieze kale smeerlap
  dat je bent. Dat is NIET bestemd voor zo een OUWE ZAK als jij !!! ……. tang, meneertje nanga ing vrijpostigheid !

  Desiderius ; foutje, bedankt !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. En vele jaren ongemoeid en zakken vullend door het leven gaan terwijl de man verdachte is van zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid.
  Onbegrijpelijk en tegelijkertijd om je rot te schamen dat het zomaar kan.
  Wat is het voor voorbeeld voor volk en vaderland.


  Maak melding

 12. Hahahaaaaaaa……NDPERS

  Jullie Mogen zoveel minnetjes plaatsen als jullie hebben willen. Feit is dat niemand in Suriname jullie baasje zijn jaardag viert behalve de ndpers zelf.


  Maak melding

 13. Papa gefeliciteerd, wanneer kom je mij bevrijden.
  Cool toch om je 69 met mama te vieren.
  Dat je 69 bent geworden is toch cool omdat je zoveel mensen geen 69 hebt kunnen laten vieren Pappie.


  Maak melding

 14. Beste President,

  Ik wens u toe dat het gezond verstand (eerlijk, zuiver en geweldloos leven) doorbreekt bij u op uw 69-ste.

  Zoals Mahatma Tulsidas het zei: jab se chete, tab se sahi (het is nooit te laat).

  Overigens hoop ik dat u de totstandkoming van de deelstaat Harivart van harte zult ondersteunen.


  Maak melding

 15. Bron GFC nieuws / of topic maar goed om te weten wat de jarige allemaal gepresteerd heeft

  “Kabinet Bouterse grootste hervormingskabinet”
  Monday 13 October
  Ernest Grep zei op een druk bezochte ‘I LOVE SURINAME!’ bijeenkomst van Tori Oso in Utrecht dat het kabinet Bouterse het grootste hervormingskabinet is sinds de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.

  Meer dan 120 geïnteresseerden, waarvan meer dan 35 % buiten Utrecht kwamen, luisterden naar de vicevoorzitter en woordvoerder van Stichting Collectief Overzee Suriname, Ernest Grep, die een voordracht hield over de PSA -wet en de kansen en mogelijkheden voor de Surinaamse diaspora.

  Hij noemde enkele gerealiseerde hervormingsplannen zoals de: basiszorgwet, wet minimumloon, pensioen wet, ordening goudsector, de nieuwe overeenkomsten van Iamgold en Newmont, de huisvestingswet, watervoorziening in het binnenland, verhoging van de energie tarieven en de implementatie van de kustwacht.

  Ook het herstel van de relatie Suriname- Nederland door middel van het besluit welke genomen is om agrément te verlenen aan de Nederlandse ambassadeur in Suriname. werd genoemd. “Het kabinet Bouterse voert een daadkrachtig, stabiel en consistent overheidsbeleid en dat is heel prettig voor ondernemers”, meent Grep.

  De daaropvolgende vragenronde bood de aanwezigen de mogelijkheid om nader vragen te stelen. Specifieke vragen maar ook algemene vragen kwamen aan bod.

  De heren van ApuraNetwork onder leiding van Ir. Miguel Rodrigues gingen in op het fenomeen crowdfunding. Crowdfunding is een innovatieve kijk op financiering van projecten en bedrijven. Het gebruik maken van sociale en maatschappelijke netwerken wordt als drager gezien van zulks initiatief.

  Onder de noemer “Remigreren naar Suriname” werd door Purcy Denz van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) een presentatie gehouden van voor- en nadelen en valkuilen van de Remigratiewet.

  Er kan volgens de organisatie teruggekeken worden op en geslaagde samenzijn.


  Maak melding

 16. President Bouterse, u wordt van harte gefeliciteerd, en nog vele gezonde blessed jaren toegewenst. Zonder onze Bouta kunnen wij niet leven, zonder onze Bouta kunnen wij niet verder, hiep, hiep hoera ra ra ra ra , hiep hiep hoera. En nu ff reactie op de negatieve comments, is mij vrij duidelijk dat deze mensen gewoon weinig geschoold of meepraters zijn, erg jammer. Nogmaals voor jullie informatie, de President is geen moordenaar, hij heeft geenszins mensen vermoord. Hij kan misschien opdracht gegeven hebben, wat niet bewezen kan worden, maar de moordenaars zijn die mensen die de moord hebben gepleegd. En laat dat nu voor altijd duidelijk zijn. Als ik jullie, negatieve figuren stuur om iemand te vermoorden, ben ik niet de moordenaar, tenzij daar duidelijk bewijs is. Hetzelfde geldt voor de drugsdealers/barrons, wanneer hun koeriers worden gearresteerd en er geen bewijs is wie hun dealer is , dan wordt alleen de koerier aangehouden, pech gehad. So please stoppen jullie met de bull…….., en laat de President met rust, thank you. Hiep hiep hiep, hitsjeeeeeeeeeee.


  Maak melding

 17. @Bosje bribiman

  Hahahaaaaa….dat zijn degenen die betaald warden voor hun aanwezigheid in de zaal want zover wij het van de ndpers weten ze doen alles als ze betaald worden ervoor.


  Maak melding

 18. 13 okt. 2014

  Met het ouder worden nemen, normaal gesproken, geestelijke rijpheid en wijsheid toe.

  Daar dhr. pres. D.D. Bouterse op dit forum vaker besproken wordt, is het dus wenselijk hem hierbij nog vele jaren toe te wensen.
  Srika


  Maak melding

 19. @Paulus de boskabouter DiDiBrie moet en mag nog niet dood neervallen. Dit mag pas, nadat hij de11 dagen heeft uitgezeten. Want ik heb altijd gezegd ook al is ’t 2 dagen oeng moes foe sluit a zaka-zaka DiiiiDiiiBrie dies op. En mag hierna 1000.000 keer dood neervallen.. En DiDiBrie kennende hij zal zeker de belasting centen van het volk gebruiken, want het feest wordt in huiselijke/besloten gevierd. Mie e wensie joe langa libi soso foe now mie kan sluit joe op na zoveel jaar .Nanga pasensie wie o sluit joe op. Mensen even gedul, vooral zij die steeds weer roepen dat het FRONT hem niet eerder heeft opgesloten, no maandie a FRONT. Loekoe fa now ai pina. Niets is meer prettig voor deze DiiiDiiiBrie. Oiiiiiii baja.
  Glenny.


  Maak melding

 20. Minister President Bouterse, gefeliciteerd met uw verjaardag Zijne Excellentie van de republiek Suriname en nog vele jaren in goede gezondheid na deze toegewenst. Voorspoed en succes wens ik u toe. God bless.


  Maak melding

 21. @Srika,

  Kon je geen betere reden verzinnen om de pres nog vele jaren toe te wensen? Het bestaan van Waterkant.net als reden?
  Dat zegt genoeg over de prestaties van de pres, niet?


  Maak melding

 22. Bouterse GEFELICITEERD op weg naar 70 jaar en een tweede termijn, volgend jaar gaan we het groot vieren voor deze grote leider na PENGEL.


  Maak melding

 23. Hartelijk gefeliciteerd aan ons zijne Excellentie Pres D.D.B en ik wens hem tot zijn 100 ste jaar de President schap van SU + gezondheid + kracht + alle God zegen toe.


  Maak melding

 24. Het is niet mijn gewoonte om op sommigen een reacties te geven , maar soms moet dat zoals de laatste nu ffe: Keihard waarom doe je dat met DiDiBrie; wat is ie na Pengel? Kebha mang no horie a mang na spotoe ook al is hij een DiDiBrie. Want Pengel was geen slechte leider, maar dat is DiDiBrie wel. Pengel werd niet verdacht van moorden, maar DiDiBrie wel. Pengel heeft ons nooit in het donker laten zitten volgens mij, maar DiDiBrie kortgeleden nog wel. Pengel zorgde ervoor dat we rijst met bakkejau konden eten en kregen, maar DiDiBrie niet. DiDiBrie zijn volk gaat vaker wel met honger naar bed. Vertel ons dan een ander nieuwtje, maar niet dat a jongen DiDiBrie dies na wang leider na Pengel. Leider no dé inie NDP . Soso boeven, oplichters nanga criminelen dé in NDP. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 25. 14 okt. 2014

  Beste @Jesse,

  Deze site en dit forum verkrijgt haar recht van bestaan en haar activiteiten door de vele antagonistische postings, hier op dit forum.Een van de grote prikkels voor het laten voortbestaan van dit forum is de huidige Surinaamse regering, met D.D. Bouterse aan het hoofd.

  Dus moeten de forumhouder juist blij zijn dat deze man nog jaren voort blijf bestaan om hun forum, dus ook hun financiële inkomsten, te blijven voeden.

  Srika hoopt, dat jij het nu begrijpt.

  En Srika wordt wel met die gegeven minpunten goed getrakteerd !!
  Srika


  Maak melding

 26. @Srika,

  Ik denk dat waterkant.net het ook overleeft zonder Bouterse hoor. De Surinamer (jij en ik o.a.) hebben wel altijd ergens iets om op te mopperen, zoals de daden of gebrek aan daden van een nieuwe regering. Dan wordt de site ineens een uitlaatklep voor de NDP’ers.


  Maak melding

 27. @Radjkoemar Radjaram,

  Zoek jij een soort Castro-figuur of Kim Un figuur voor Suriname?
  Dat jij die man een lang en gelukkig leven toewenst, daar is niks mis mee, maar dat je Suriname met een dictatorschap wil opzadelen is wel erg kortzichtig van jou.


  Maak melding

 28. Wat veel teksten. Die man is dat niet waard. Meer dan 10 gr hard staal verdient hij niet.

  Opvallend overigens dat de eerste poster in dit sterk met minnetjes vervuilde topic een bekend paarse idioot is.


  Maak melding

 29. Bouta heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en nu moet hij zijn pyama’s aandoen en wachten totdat amerika hem komt ophalen, bouta moet Suriname en de surinamers met rust laten !!!

  Rijstproducent Leakat Mahawatkhan feliciteert president Desi Bouterse met zijn 69ste verjaardag. Maar tegelijkertijd stelt hij de volgende vraag: ‘Moet president Desi Bouterse geen pyjama aantrekken nu?’. ‘Toen oud-president Ronald Venetiaan zijn verjaardagen herdacht, had Bouterse – toen in de oppositie – altijd commentaar. Hij maakte een keer zelfs de uitspraak dat het tijd is geworden voor Venetiaan om zich in een pyjama te gaan kleden.’ Mahawatkhan meent dat Bouterse waarschijnlijk vergeten was dat wanneer hij in de lucht zou spugen, het op den duur op zijn gezicht zou vallen ‘en nergens anders’. Bouterse heeft er geen geheim van gemaakt dat hij nog een termijn als president wil aanzitten. ‘Dan leunt hij tegen de 70’, zegt Mahawatkhan.
  De rijstproducent stelt eveneens de vraag of Bouterse het waard is om nog een termijn als president aan te zitten. ‘Als hij goede intenties heeft, dan heb ik er helemaal geen moeite mee. Maar hij moet het land niet verder in de verdoemenis helpen brengen.’ Mahawatkhan geeft de schuld niet zozeer aan Bouterse. ‘Het zijn de mensen rondom hem, die hem verkeerd inlichten en hem op een dwaalspoor brengen ten eigen voordele. Het betreft allemaal personen die de AOV-gerechtigde leeftijd reeds hebben gepasseerd en afkomstig zijn van de revolutionaire periode.’
  Volgens Mahawatkhan vond Bouterse Venetiaan te oud toen die leiding gaf aan de regering. ‘Nu zit Bouterse in hetzelfde bootje, maar hij vindt zichzelf niet oud. De kritiek ging niet zozeer om de leeftijd, maar de wens en drang om zelf in de regering te zitten’, stelt de rijstmagnaat. ‘Want hij kon Venetiaan op geen enkel vlak bekritiseren, dus bleef hij hem maar afmaken op grond van zijn leeftijd.’
  Mahawatkhan weet dat Bouterse, toen hij in de oppositie was, altijd een felle tegenstander was van personen op oudere leeftijd in de regering. ‘Wel, nu is het zijn regering, hij heeft een meerderheid in het parlement, laat hij dan een wet aannemen dat personen boven de 65 jaar geen politieke functies krijgen of uit de politiek moeten stappen’, daagt hij Bouterse uit.
  Mahawatkhan, die nog geen 65 is, is persoonlijk voorstaander van dat personen niet beoordeeld worden op grond van hun leeftijd. ‘Het hangt niet van je leeftijd af, maar van je conditie. Als je je fysiek sterk voelt, je hebt de condities en je lijdt niet aan de ziekte van Alzheimer, dan moet er geen probleem zijn.’ Hij is van oordeel dat jongeren ‘tegenwoordig geen respect hebben voor oudere personen’. ‘Ze vergeten dat ook zij op een dag oud zullen worden.’


  Maak melding

 30. mensen mensen, wat een opschuif. wij krijgen toch een academisch medisch centrum van desie, uit onze eigen doos ha ha, wat bellie kan kan ik ook. en daarbij nog een chinees medisch centrum. zijn wij niet een beetje ondankbaar? een heel klein beetje maar?

  “laat Lubbers zijn karwei afmaken” wordt ” Laat Bouterse zijn schulden afbetalen” . geef hem een kans, mensen.


  Maak melding

 31. Wat ik niet begrijp is dat er geen partijgenoten zijn die hem een huisarrest opleggen. Zitten er allemaal volgzame honden in die partij? Mensen zonder enige persoonlijkheid en ambitie? Wil niemand van ze zelf partijleider of president worden? Wat is het dat ze vrezen in deze foute man? Als ze hem massaal negeren, is hij nergens meer!


  Maak melding

 32. Van harte gefeliciteerd nog vele jaren van geluk en gezondheid en veel wijsheid toegewenst. Maakt u niet druk alles komt goed gaat lang duren maar komt goed. Mensen kletsen tocht dus u kunt toch niks doen. Laat ze maar zeggen wat ze willen. u ben de president van SURINAME.De burgers van Suriname moeten nog honderdjaar wachten misschien dan zijn alle hogerhanden dieven verdwenen. Zolang deze soort mensen zijn gaat Suriname nooit vooruit maar achteruit. Surinamers hebben geen vertrouwen aan de Surinamers die in buitenland wonen. Maar wel een onbekende persoon van andere landen zijn te vertrouwen, maar u eigen Surinamers zijn niet te vertrouwen hiermee wil ik zeggen als ik ben in Suriname geboren maar dooromstandigheden ben ik naar Nederland gekomen en als ik wat wil doen in Suriname dan mag dat niet omdat ik een Nederlands paspoort heb, net als 30 jaar geleden had u ook een Nederlandse pas.


  Maak melding

 33. wat voor waarde moet je hechten aan al die minnetjes en plusjes..

  heeft het enig rol van betekenis,,je mag hier toch vrij en blij je mening geven hoe guur bitter vrolijk het ook mag zijn..

  we leven immers in een vrij open democratie al waar je mag zeggen wat je denkt..

  is het ook zo in sme..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.