Kritiek op pardon voor liegende politierekruten

23

PARAMARIBO, 13 okt – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft fout gehandeld door pardon te verlenen aan vijf ontslagen politierekruten. Dit zegt parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP). De rekruten hadden onder meer gelogen over hun verleden.

Een van hen is zelfs voor drugshandel veroordeeld in Nederland. Hij verzweeg het toen hij in dienst trad bij het politiekorps. Het werd achteraf ontdekt en er volgde ontslag. “Deze minister frustreert het hele korps en werkt mee om criminelen te ondersteunen. De minister vindt dat dat deze hulpagenten niet wisten dat ze hun crimineel verleden uit Nederland ook moesten vermelden”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname.

Het was namelijk Belfort die de vijf pardon verleende, toen ze bij hem in beroep gingen. Er werd voorbijgegaan aan de argumenten van de korpsleiding. “Criminaliteitsstimuleringsbeleid”, noemt Gajadien het. “Dit beleid wordt ook door president Bouterse ondersteund.” Gajadien vindt een onderzoek door de procureur-generaal op zijn plaats.

23 REACTIES

 1. Meneer Gajesding,
  Wij snappen uw goede bedoelingen, maar kon u niet wachten totdat wij uit de gevangenis kwamen en ons nieuwe functie als hulpagent hadden aanvaard?
  Nu is het licht aan het eind van de tunnel ook weer gedoofd voor ons.
  Rest ons hierna niets anders dan ons crimineel verleden voort te zetten.


  Maak melding

 2. … ‘er werd voorbijgegaan aan de argumenten van de korpsleiding”

  Dino bouterses’s de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde.

  ’s kijken waarmee zij ons blij zullen maken. aangezien pg nog geen diplomatiek paspoort zaak aanhangig heeft gemaakt, zal het mij niet verbazen wanneer zij binnenkort diplomatiek gaan reizen. maar goed, de amerikanen weten inmiddels hoe die worden uitgedeeld.


  Maak melding

 3. na een stukje gelezen te hebben op Dagblad van Suriname, denk ik dat dit inderdaad met de sisser zal aflopen, omdat brunswijk inmiddels ongestraft weer voetbalt.


  Maak melding

 4. “De minister vindt dat dat deze hulpagenten niet wisten dat ze hun crimineel verleden uit Nederland ook moesten vermelden”

  Dat is toch gewoonte bij deze regering. Heeft Bouta zijn veroordeling tot elf jaar in Nederland wegens drugssmokkel in zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap ingebracht?


  Maak melding

 5. De minister wist niet en ook de sollicitant nietdat je een crimineel verleden in Nederland niet hoefde te vermelden, wat een achterlijke zooi, als dat het geestelijk niveau moet zijn van de nieuwe politieagenten, kun je net zo goed een paar brulapen uit het bos halen en een pet opzetten, aan de andere kant boeven moet je met boeven vangen, en daar zijn er meer dan genoeg van met het huidige beleid


  Maak melding

 6. De gewapende machten zitten vol criminelen.Denk maar aan de ripdeal waarbij 170 kg cocaïne is verdwenen.Drie leden van 3 verschillende gewapende machten waren erbij betrokken.Treuriger kan het in ons land niet worden.Gelukkig worden we scherp in de gaten gehouden door de VS,anders waren tal van personen weer “op de vlucht” vermoord.


  Maak melding

 7. bellie is ook soortgenoot dus ergens heeft hij gelijk.
  als zijn chef dibrie zijn pientere criminele zoon dinaootje als hoofd van de coca team heeft benoemd is dit toch rede genoeg voor bellie zijn baas na te apen en criminele agenten te beschermen,neks no fout toch!!


  Maak melding

 8. Handig als je als regeerder een prive-korpsje voorhanden hebt die elke tegenstander kan opruimen en intimideren. Ze hebben niks te verliezen. Hooguit gaan ze weer Santo Boma in.


  Maak melding

 9. SCREENINGSVERBOD regering Bouta werkt perfect !

  President met vonnis plus “op de vlucht”-massamoord op
  Sranang onderdanen !

  Dino hoofd CTU, met dik strafboek !

  Alle presidentiele adviseurs ongescreend !

  Deze vijf politieagenten kunnen daar nog bij !

  PS Sranang dong dong denki : buitenlandse strafbladen of vonnissen tellen niet mee in onze perfecte rechtsstaat !

  Ronnie reis liever niet en let vooral de moves van Frans
  Guyana en de Franse geheime dienst !


  Maak melding

 10. ” De minister vindt dat deze hulpagenten niet wisten dat zij hun criminele verleden uit Nederland ook moesten vermelden ”

  Belfort boi , yu é kir’ mie nanga a wan dísi !!!!!

  Indien de hulpagenten in het bezit waren van een voor het KPS relevante DIPLOMA behaald in Nederland (deel van hun VERLEDEN) zouden de hulpagenten dat ook zijn “vergeten ” te vermelden ???

  ” Edje ” is een GRAPPENMAKER pur sang ! Een VOLBLOED grappenmaker dus.

  Deze Paljas heeft onlangs SRD 20.000 beloofd aan schoolkinderen wiens klas zowel het 1e als het 2e kwartaal alleen maar ” blauwe cijfers ” behaalt.

  Schoolkinderen stimuleren tot hoge prestaties d.m.v. GELD vind ik geen goede zaak. ” Edje ” is hierbij DUIDELIJK een andere mening toegedaan.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. Liever wordt Bellie gewoon de minister van Amnestie zaken!Ik zie het procedure alvoor mij,
  Crime – AAnmelden–Amnestie.Bellie die heeft een grote aanhang onder de criminelen dat is zeker.


  Maak melding

 12. Wat moeten we nou met agenten die niet weten wat het begrip ‘persoonlijk crimineel verleden’ inhoudt? Hoe moeten ze het criminele verleden van criminelen dan onderzoeken en interpreteren? Hoe zijn zulke agenten dan een versterking voor de korps?


  Maak melding

 13. Reageerders, odi odi.

  @Hugo CHAVÉZ!

  Ik begin mij zo langzamerhand af te vragen of deze (Belly) Belfort daadwerkelijk is afgestudeerd aan de ADEK?
  Heeft hij soms z’n (BUL) gratis gekregen van de ADEK?


  Maak melding

 14. @ FER . E

  Fa waka ?!

  Ik vraag mij dat ook af. Volgens mij heeft ” Edje ” zijn BUL… (L) Shit verkregen ENKEL op grond van het feit dat men op de faculteit van hem af wilde zijn. Een andere verklaring heb ik niet.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Waar heb ik dat toch meer gelezen, het “wir haben es nicht gewusst”, was ook aan de orde bij een andere dictator anex massamoordenaar, die ook door een groot aantal domoren werd aanbeden, tot dat……


  Maak melding

 16. Voor degene die de VS bewonderen waarom verhuisd gij niet naar Amerika.En dan kijken als jullie nog vol lof zijn over USA.
  ps volg berihtten over Amerika heel goed.

  odi odi Mundo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.