Somohardjo klaar voor nieuwe oude partners

36

PARAMARIBO, 12 okt – Paul Salam Somohardjo staat in het gelid en klaar om zijn nieuwe oude partners formeel te omarmen. Vergeten zijn de dagen dat gedroomd werd van een as met Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk. ‘Somo’ ziet vooral Bouterse in het stof bijten.

Dit dan tijdens de verkiezingen voor parlement en districts- en ressortraden. Dat er nog maar twee jaar terug op het Onafhankelijkheidsplein gesproken werd van een ‘onverslaanbaar’ trio, lijkt dood en begraven. Somohardjo kreeg van zijn Pertjajah Luhur formeel toestemming een akkoord te tekenen met het Nieuw Front, KTPI en BEP. Tijdens een bijeenkomst van de partijstructuren werd unaniem ja gezegd en de partijleider ziet de verkiezingswinst al.

Als overblijfsel uit zijn bondgenootschap met Bouterse, noemt Somohardjo de machtsstaat. Die moet met man en macht bestreden worden. Het is ook wat volgens de politicus centraal zal staan tijdens de verkiezingen. Suriname moet een democratische rechtsstaat blijven en dat is waarvoor Pertjajah Luhur en haar partners voor gaan. Somohardjo waarschuwt voor pogingen om verdeeldheid te zaaien binnen het nieuwe partnerschap.

- Advertentie -

36 REACTIES

 1. beste somo,
  vergeet niet dat dibrie bijgeschoold is door OBIANG en hem kennende in zo’n situatie en niet te vergeten de zware klap wat hij nog moet incasseren van zoon dinaootje! een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen,dus niet te optimistisch zijn.
  je bent gewaarschuwd.

 2. Somo het is genoeg ! Bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor Suriname. Deze tijd vraagt andere leiders.

 3. @gladvis….misschien is het een betere optie, dat de wolf een tijdje op bezoek gaat bij Obiang. En samen nog een langdurig Ebola-leven zullen lijden.

 4. Somo verlang je niet naar de tijd, dat jij als parlementsvoorzitter samen met Ronnie B. Rashied Doekhie in het parlement een pakslaag gaf? Het tij kan verkeren en straks krijg jij misschien een pakslaag van Doekhie in samenwerking met Ronnie B.

 5. @koos,

  dit had ik nooit eerder live gezien wel ervan gehoord,god wat een vernedering voor bigie bek, beck & neck doekhie en dan nog zo stoer doen, no mang doekhie kierie joe srefie.bha soekoe bha venie bha tjarie.

 6. @Surambtenaar,

  Whahahahahahahaha;
  Lok’ing kong, lok’ing kong.

  Yoe nak’ing nanga kleine min noh!
  Nak’ing nanga kleine min.

 7. DDB, gezin & de gangsters zijn alleen bezig met hun enige eigen belang, uit de gevangenis van Scheveningen van Nederland te blijven voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugstransport naar Nederland, verdachte van drugsstransport naar USA, waarvoor E. Boerenveen ook was opgepakt in Miami, veroordeeld was door de rechtbank in USA en was opgesloten in USA. Inmiddels is hij al jaren geleden vrijgelaten door de USA en loopt weer vrij rond in Suriname.

  DDB is een boze wolf in schaapskleding/Marronklederdracht die het totale Surinaamse volk, (jonge)kiezers voor de gek houdt.

  DDB luister via Telesur alle Surinamers af. DDB speelt CIA in Suriname. De USA houdt hem wel heel goed in de gaten en zijn dagen zijn geteld.
  Een kwestie van tijd, plaats en het moment dat hij door hen in zijn nekvel wordt opgepakt, meegenomen wordt naar de USA en door de rechtbank veroordeeld wordt en lange tijd in de gevangenis blijft vastzitten. Mocht hij vroegtijdig vrij komen, dan zal Nederland om zijn uitlevering vragen om in Nederland zijn gevangenisstraf te komen uit zitten.

  DDB is dus niet met de Surinamers bezig, maar met zijn enige eigen belang. Daarom wil hij van Suriname een machtsstaat hebben zoals in Equatoriaal guinee, Noord-Korea, Venezuela, Cuba, Rusland, hierdoor kan hij zijn veroordeling in USA voorkomen en zijn gevangenisstraf in Nederland.

  Verder ook de 8 december 1982 moorden, de Moiwanamoorden.
  Surinamers zie dat deze man een zware criminineel is, een moordenaar is en deze horen veroordeeld te worden en opgesloten te worden in een gevangenis. Niemand staat boven de grondwet van een land. DDB staat niet boven de Grondwet van de Rupubliek Suriname.

  Weg met de machtsstaat.

  Time4change!
  Leve NF+, PL, KTPI, BEP
  Leve de democratische rechtsstaat, de trias politica: wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de Republiek Suriname, internationale wetten; Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname

 8. Wat zal nu de trigger zijn voor Somo om ook de nieuwe samenwerking te verlaten over een tijdje? Die man heeft wel altijd wat te mekkeren en te eisen.

 9. @Passant DiDiBrie blijf buiten de bak, zolang de Amerikanen dat willen. Momenteel zit er een Afrikaanse president vast in Ned. Deze Man is de Pres van Kenia, zijn regering is aan de macht, maar they get him. Dus DiDiBrie na peulenschilletje. om opgepakt te worden. Wees samen met mij blij dat DiDiBrie nog niet is opgepakt, dan DiDiBrie é sribie moeilijk, ondanks de grote BEK, SMOEL,SNUIT, die hij heeft.
  @ Somo gaat pas rusten, wanneer hij samen met ons/het FRONT de verkiezingen heeft gewonnen, want winnie dat wo wien ding boef disie, sang no sabie drai kondré. Odiiiii.
  Glenny.

 10. Ook zo.’n fossiel die verslaafd is aan de macht en nog steeds niet denkt om op te stappen. Digi tijdperk. Wievschopt deze man uit de politiek? Dat er mensen nog op hem stemmen. Zegt iets van het electoraat.

 11. De Waarheid wint altijd!!!

  Ik vind dat Suriname moet een democratische rechtsstaat blijven
  Succes allemaal

 12. DE KOP MOET ZIJN SOMOHARDJO KLAAR VOOR OUDE PARTNERS MET NIEUWE HEVIGE CHANTAGE MIDDELEN.
  Iedereen weet dat een kwestie van tijd is Somohardjo gaat niet veranderen hij trekt zijn oude stout schoenen aan en gaat verder waar hij 4jaargeleden gebleven is bij NieuwFront. Wat men niet vertelt is dat de NPS Somohardjo niet heeft ontarmt en ziet de partij van Somohardjo liever niet in de coalitie omdat het een tikkende tijdbom is. Somohardjo PL heeft de VHP gezegd de positie president pas na de verkiezing uitslag voor zijn partij bespreekbaar is en de steun voor Santhoki presidentschap voor de VHP is nog niet bespreekbaar. Wat Somohardjo aangeeft is dat zijn partij chantage middelen zal aanzetten voor goede ministersposten. Mujrim en Ray zullen met mij eens zijn dat een NieuwFront met Somohardjo een onstabiele combinatie wordt die geen langleven heeft en de NPS weet dat daarom willen ze Somohardjo niet in het NieuwFront.

 13. ook de zoon vd vriend [obiang] moet zijn vermogen in de us afstaan om vervolging wegens corruptive te voorkomem
  30 miljoen us dollar
  zie bbc

 14. @Ma Mi,

  De Javaanse partijen zijn totaal onbetrouwbaar. Ze zijn net als moslims: geef ons dit, geef ons dat. Maar zelf geven ze nooit wat terug.
  He, wacht eens. Javanen ZIJN moslims!

 15. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Now we weten dat somo intussen een haar transplant, gebit heeft laten ombouwen en een face lift heeft gehad heeft ondergaan.
  Deze man is een professionele belazer-er. Oftewel belazerest politicus in het land.

 16. Meneer Glenn Pengel, als je ergens geen verstand van hebt, houd dan j kop. De mn is evennaar NL gegaan om zin zaak bij te wonenenzit dus niet vast, stom rund dat je bent!

 17. Glenn Pengel
  @Passant DiDiBrie blijf buiten de bak, zolang de Amerikanen dat willen. Momenteel zit er een Afrikaanse president vast in Ned. Deze Man is de Pres van Kenia, zijn regering is aan de macht, maar they get him.
  ========================================

  Dit laat duidelijk zien dat je het nederlands niet machtig bent, in zowel woord als geschrift.

 18. Maar je begrijpt toch dat de Keniaanse president als president is op gepakt en niet als ex-president. Joe kang tak sa joe wannie als de Amerikanen DiDiBrie willen oppakken dan ding é paking op gewoon. Met of zonder status. De rest laat me kowwwwroe, aangezien ik geen Nederlands kan spreken/ schrijven doe ik het op mijn manier. Jongens voor de rest kijk ik uit naar 25 mei 2015; en net zoals DiDiBrie met intriges en verraad aan de macht is gekomen, zo ook wo poering baka. Daarom gaan we weer met Somo samenwerken. Neks No Fout. Bij de NDP/Mega mocht dat wel, terwijl Somo van uit het Front kwam en jullie dondersgoed wisten wie en wat hij was. Wat is nu jullie probleem als hij terug gaat/komt naar het Front. Breek je hoofd over hoe je(niet) uit het zadel gewipt zal worden. Jullie mogen alles van jullie zelf en DiDiBrie in vuur en vlam steken, gwé dat wo gwé, want a FRONT ó wien a verkiezing. A tan so alle goed sprekende Nederlanders té 25 mei 2015. Odi.
  Glenny.

 19. Luus waar je Glenn Pengel hebt staan mag je daar lekkertjes voor mij Desire Delano Bouterse plaatsen dang a torie moro ssssdong Zijn we lekker op 1 lijn. Hmmmmm lekkker puhhhhh. Oeng ka dédé maar mie e lafffffffoe lekker djaso. Odiiii.
  Glenny

 20. Netjes in elkaar gezet. President wordt gekozen door VVV in 2015. Dat is geregeld. President uit Nieuwe Blok Frontpartijen.

  Nu de kracht bepalen van de partijen afzonderlijk.
  Iedere partij gaat zelfstandig aan de verkiezing deelnemen.

  Geen ruimte voor chantage.

  Intentieverklaring naar verdeling ministeries:simpel verhoudingsgewijs op basis van behaalde zetels.

  Neks no fout.

 21. @Aza Khier, gelukkig voor de één en jammer voor de ander , maar ’t meest jammerlijke vind ik dat Din(aatje)nog leeft maar de jaardag van zijn papa niet kan meevieren. En what about té pa tap bigie jarie dan, want dat zal dan echt niet mooi zijn pa é vier feest da pa(h)engel vasie hahahaaaa., Thank you Yankee. Rest pa nog a zaka-zaka DiiiiDiiBrrrie. Somo zijn kinderen zullen morgen opgepakt worden, ma té nanga tidé ding e waka net zo vrij als DiDiBrie Bouta. Hahaha odiiiiiii.
  Glenny.

 22. aan alle ndp ers

  in 2010 was somo de redder voor de ndp om een regering te vormen en toen was hij geweldig

  wel nu is hij de redder vd democratie en rechtsstaat

  alhoewel ik beslist geen somo aanhanger ben juich ik deze stap met vol hart toe

  ndp ers dit noemt men een koekje v Eigen deeg wha ha haaaaaaaaaaa

 23. beste glenn

  ik heb net een mailtje van preet iut de us ontvangen

  het schijnt dat dinaatje aidsb positief is getest

  misschien levert dit hem strafvermindering op

 24. 13 okt. 2014

  Zijn Santokhi en Rusland zo armoedig, om de laaggevallen Somo met open armen te ontvangen?
  Srika

 25. srika

  hoe lag was bouta dan gevallen in 2010 om somo te bedelen deel te nemen in de regering
  het schijnt dat je aan dementia lijdt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.